'Maandag is Minecraft van Microsoft

'Maandag is Minecraft van Microsoft' 2014-09-14T01:51:33
De titel verraadt het al een beetje, deze Nachtwacht is bedoeld om je te laten weten dat Minecraft vanaf maandag van Microsoft zal zijn. Verder kun je hier de PS4 en PS3 versies van GTA V vergelijken en keert er een bekend personage terug in Assassin's Creed: Rogue.

Cats <3

 

GTA V vergelijkings GIFS

Gisteren kregen we dan eindelijk de releasedatums voor GTA V op de PS4, Xbox One en PC te horen. Rockstar wist ons nog eens extra blij te maken (afgezien van de Masterracers die moeten wachten tot 27 januari) met een nieuwe trailer. De beelden uit de video zijn nu door een paar fans gebruikt om nieuwe vergelijkingen tussen de PS4 en PS3 versies van GTA V te maken. Grand Theft Auto V kwam nagenoeg een jaar geleden uit voor de PS3 en in de beelden is goed te zien waar dat extra jaartje werk in heeft gezeten. Zo heeft de hond opeens echt haar gekregen en zijn er veel meer details in de gezichten van de personages te zien. 

GTA V

GTA V

GTA V

GTA V

GTA V

GTA V

Mededeling: Vanaf nu volgen er geen gifjes meer!

18 november komt deze versie dus naar de PS4 en Xbox One. De PC versie staat gepland voor 27 januari. Veel gamers zijn boos omdat deze versie uitgesteld zou zijn, maar Rockstar blijft erbij dat de herfst release alleen voor de PS4 en Xbox One was aangekondigd. 

 

'Microsoft koopt maandag Mojang'

Als we persbureau Reuters moeten geloven, dan wordt de deal tussen Mojang en Microsoft aankomende maandag aangekondigd. De deal houdt in dat Microsoft Mojang overneemt voor een bedrag van 2,5 miljard Dollar (1,93 miljard Euro). In de eerste geruchten over de deal tussen de Minecraft-makers en de Amerikaanse softwaregigant zou het om een bedrag van 2 miljard Dollar gaan. Volgens Reuters wil Microsoft de studio achter het immens populaire Minecraft kopen omdat ze daarmee hopen meer nieuwe gebruikers richting hun software producten te trekken.

Minecraft

Reuters meldt dat ze een betrouwbare bron hebben die dichtbij de deal betrokken is. De 2,5 miljard Dollar die Microsoft gaat betalen komt voort uit de verkoopcijfers van het afgelopen jaar en dat vermenigvuldigd maal acht. Voor iedereen die niet weet wat Minecraft is, is er helaas geen hoop meer op deze aarde en daarom gaat de Wacht het ook niet meer uitleggen wat de game inhoudt en waarom het zo bijzonder is.

Mocht de deal maandag echt beklonken worden dan kan Marcus 'Notch' Persson, bedenker van Minecraft en mede-oprichter van Mojang een dikke miljard Dollar op zijn naam bijschrijven. Niet dat de man echt arm was, want Notch heeft al meerdere malen aangegeven dat hij niet weet wat hij moet doen met al zijn geld. 

 

Team Magma vs. Team Aqua

Welke kant kies jij?

 

Adewale keert terug in Assassin's Creed: Rogue

De sluipmoordenaar met iets meer pigment dan andere sluipmoordenaars uit Assassin's Creed IV: Black Flag keert terug in Assassin's Creed: Rogue. Ubisoft heeft dit bekendgemaakt via een tweet. Adewale is een belangrijk personage in de als vierde betitelde game binnen de serie. Zo trekt hij veel op met Edward Kenway en is hij zelfs speelbaar in de Freedom Cry DLC die ook als standalone te verkrijgen is. 

In de foto in de tweet is goed te zien dat Adewale een stuk ouder is geworden en dat is ook wel logisch als je weet dat Rogue zich 25 jaar na Black Flag afspeelt. Assassin's Creed: Rogue werd vrij recent aangekondigd en is het nieuwste deel binnen de serie speciaal bedoeld voor de PS3 en Xbox 360. Gamers met iets nieuwere hardware kijken waarschijnlijk meer uit naar Assassin's Creed: Unity. die ook op 13 november uitkomt. 

 

Destiny: Minpunt en pluspunt

Minpuntje: speelbare terrein

Pluspuntje: De kogel aantallen kloppen

Destiny

3DS te gebruiken als controller voor Super Smash Bros. Wii U

De 3DS-versie van Super Smash Bros. komt 3 oktober uit en dat is een stukje eerder dan voor de Wii U(release in de winter). Je kunt dus op de handheld je skills bijschaven zodat je als de console versie uit is meteen kunt gaan kontschoppen. Mochten de controls van de 3DS je erg goed bevallen, dan kan je straks de handheld gebruiken als controller voor de Wii U versie. 

Super Smash Bros.

Nintendo had al laten weten dat er connectiviteit tussen de 3DS en Wii U versies zou zijn, zo werd al aangekondigd dat je zelfgemaakte personages kan delen tussen de twee versies. Het Japanse bedrijf had echter nog niet laten weten dat je de 3DS ook kan gebruiken als controller

Of er veel gamers gebruik gaan maken van de 3DS als controller valt te betwijfelen, want Nintendo brengt op verzoek van fans een adapter uit die het mogelijk maakt om met GameCube-controller het spel te kunnen spelen. Vanaf volgende week kan iedereen met een 3DS de demo van Super Smash Bros. uitproberen. Hoe vechten jullie het liefst? De Wacht zelf vecht het liefst met zijn (paci)fists!

 

Bungie is 'bevrijd' door Destiny

Jarenlang is Bungie bezig geweest met het ontwikkelen van Halo-games voor Microsoft. Sinds begin deze week hebben ze eindelijk een nieuwe IP afgeleverd en community manager David Dague laat aan USA Today weten dat ze zich bij de studio bevrijd voelen omdat ze met Destiny hun creatieve vleugels kunnen spreiden.

“We’ll never turn a blind eye to the accomplishments that come with Halo at Bungie, but as creators, as artists, as people with imaginations for how games can be new and different, and exciting, it was pretty liberating, actually, to start with a blank canvas and say, ‘What sort of story do we want to tell now?”

De creatieve vrijheid houdt nu wel een beetje op voor Bungie, want in de deal die de studio heeft met Activision staat dat ze tien jaar lang games in het Destiny-universum gaan ontwikkelen. De deal werd in 2010 beklonken en deze week hebben we met de release van Destiny de eerste vruchten van de samenwerking tussen Bungie en Activision gezien.

Destiny

Wouter heeft eerder op de dag al zijn review geplaatst en laat je precies weten hoe Destiny is als je niet aan boord van de hypetrein bent gesprongen. De game is speelbaar op de PS4, PS3, Xbox One en Xbox 360.  Nog voor het einde van het jaar mogen we de eerste extra content voor het spel verwachten.

 

Dead Island 2 gameplay 

Het overleven op zombie-eiland kan weer beginnen.

Slaaplekker!

REACTIES (62) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord