Lizard Squad wil incompetentie Microsoft en Sony aantonen 

Lizard Squad wil incompetentie Microsoft en Sony aantonen 2014-12-28T20:27:37
Houdt het dan nooit op? Nog meer nieuws over Lizard Squad en hun DDoS-aanval op PSN en Xbox Live. Ditmaal gaan we in op hun motieven... Verder ook nog een boel Super Smash Bros. ongein en de beste Wii U en 3DS games van 2014.

Cats <3

 

Lizard Squad wil incompetentie Microsoft en Sony aantonen

Het kon eigenlijk niet anders, maar ook vandaag staat de Nachtwacht grotendeels in het teken van de perikelen rondom PSN en Xbox Live. Dankzij een groepje 'hackers' en hun DDoS-aanval kon menig gamer met de kerst niet even lekker online zijn of haar ding doen. En nog steeds zijn de problemen niet voorbij.

De Wachtster schreef zelfs al een paar keer eerder over deze belhamels, de Lizard Squad. Nog niet zo lang geleden haalden zij namelijk hetzelfde trucje uit. Hierbij gaven zij echter zelfs een bommelding af, waardoor het vliegtuig waarin SOE president John Smedley zich bevond, omgeleid moest worden. De FBI leek orde op zaken te stellen en pakte een aantal van de schobbejakken op.

Dat het echter geen fluit heeft uitgehaald, moge duidelijk zijn, want de Lizard Squad sloeg dus weer toe. Het leek er even op dat Kim DotCom een hoop gefrustreerde gamers zou gaan 'redden', maar zelfs nu is PSN nog niet geheel functioneel, terwijl de problemen voor Xbox Live wel opgelost zijn. Sony schrijft nog altijd druk aan de slag te zijn, dus waarschijnlijk is het een kwestie van tijd voor we ons allemaal weer online kunnen begeven.

PSN down door Lizard Squad

De vraag die iedereen echter bezig lijkt te houden, is waarom die ventjes van Lizard Squad zoiets doen? Om daar een antwoord op te geven, kijken we even naar de afscheidsbrief die de leden na afloop van hun vorige DDoS-aanval plaatsen. Zij stelden destijds dat hun motieven gaandeweg veranderden, van spanning naar verveling en meer. Ook gaven zij toen nog aan te stoppen met hun praktijken...

Ditmaal vroeg The Daily Dot in een interview naar de motieven achter de aanval. En het lijkt er voornamelijk op dat zij de incompetentie van Sony en Microsoft wilden aantonen:

"Microsoft and Sony are fucking retarded, literally monkeys behind computers. They would have better luck if they actually hired someone who knew what they were doing. Like, if they went around prisons and hired people who were convicted for stuff like this they would have a better chance at preventing attacks. If I was working at Microsoft or Sony and had a big enough budget I could totally stop these attacks. I'd buy more bandwidth, some specific equipment, and configure it correctly. It's just about programming skill. With an attack of this scale it could go up to the millions. But that's really no problem for Sony and Microsoft."

In een ander interview (met BBC Radio) gaven ze aan totaal geen berouw te voelen voor het feit dat ze waarschijnlijk de kerst van een boel mensen verpest hebben. Ze hopen dat Sony en Microsoft lering trekken uit dit voorval en voortaan het geld dat zij verdienen aan hun online diensten spenderen aan het onderhoud hiervan.

Lizard Squad wil incompetentie Sony en Microsoft aantonen

Wat vinden jullie? Is het oké over te gaan tot dit type verstoring om je punt te maken? Zouden Sony en Microsoft hun zaakjes beter moeten regelen? En zijn jullie alweer online? Laat het weten in de comments en houd onze glorieuze website in de gaten voor updates. En voor de mensen die nog altijd moeite hebben online te komen via PSN, hierbij een mogelijke tijdelijke oplossing:

Go to Settings -> Network -> Set Up Internet Connection on your PS4, select “Custom,” leave all your settings as they were, but change MTU to 1473.

Wellicht helpt het!

 

The Order: 1886 holiday trailer

Laten we de kerststemming nog even vasthouden met deze trailer van The Order: 1886. Silent night, holy night. All is calm, all is bright...

Dat is heel wat anders dan die live action trailer van een weekje geleden! The Order: 1886 is vanaf 20 februari 2015 te checken op PS4. En dat is veel dichterbij dan het nu nog steeds klinkt… Desondanks kan onze Jan bijna niet meer wachten!

 

Werknemers Platinum Games teasen Bayonetta 3

De mensen achter Bayonetta 2 (van Platinum Games) zijn alweer bezig met een volgend project, zo stellen director Yusuke Hashimoto en producer Akiko Kuroda op 4Gamer. Het zou zomaar iets geheel nieuws kunnen betreffen… Aangezien het project nog maar in de kinderschoenen staat, laat een aankondiging nog wel even op zich wachten. Wel is zeker dat het bij veel mensen een ‘I want to play this’-ervaring teweeg zal brengen, aldus Hashimoto.

Bayonetta 2

Maar vergis je niet, men is onze heks absoluut niet vergeten, zo verzekert Kuroda ons. Het is namelijk zeker mogelijk dat er komend jaar ‘iets gerelateerd aan Bayonetta’ ontwikkeld wordt… Kan het nog vager? Hebben ze het over een deel 3 of een soort spin-off? De Wachtster weer dat er hoe dan ook met smacht op gewacht wordt! Zo beloonde onze Samuel de game met lovende woorden en kwam onze PeterKoelewijn met een fijne tips & tricks. Hoe meer Bayonetta, hoe beter!

 

De beste Wii U en 3DS games van 2014

Het jaar nadert zijn einde. Dat kan maar een ding betekenen… Lijstjes! <3 Zagen jullie het eerste deel van onze terugblik al voorbij komen? Niet alleen de PU-redacteuren mochten echter hun zegje doen, ook de leden van Club Nintendo hebben gesproken! Bijna 700.000 van hen brachten hun stem uit op de beste Wii U en 3DS games van het afgelopen jaar. Hierbij de uitslagen:

Wii U

 1. Bayonetta 2 (95/100)
 2. Super Smash Bros. (95/100)
 3. Shovel Knight (94/100)
 4. Mario Kart 8 (93/100)
 5. Captain Toad: Treasure Tracker (91/100)
 6. Hyrule Warriors (91/100)
 7. Child of Light (90/100)
 8. Donkey Kong Country: Tropical Freeze (89/100)
 9. Guacamelee! Super Turbo Championship Edition (89/100)
 10. NES Remix 2 (88/100)

De beste Wii U games 2014

3DS

 1. Pokémon Omega Ruby and Pokémon Alpha Sapphire (94/100)
 2. Persona Q: Shadow of the Labyrinth (93/100)
 3. Shovel Knight (93/100)
 4. Super Smash Bros. (93/100)
 5. Shantae and the Pirate's Curse (92/100)
 6. Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call (92/100)
 7. Fantasy Life (91/100)
 8. Kirby Triple Deluxe (90/100)
 9. Professor Layton and the Azran Legacy (89/100)
 10. Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney (89/100)

De beste 3DS games 2014

De Wachtster is het er in ieder geval grotendeels mee eens… Maar hoe zit dat met jullie?

 

Super Smash Bros. tips en tricks

Uiteraard zijn jullie allemaal bekend met de pro tips van onze Roy, waarmee je net als hij de sterren van de hemel zal spelen. Mocht je echter nog steeds wel wat hulp kunnen gebruiken dan hierbij de tips en tricks van Super Smash Academy. Uiteraard te beginnen bij de basics.

Ongetwijfeld volgen er steeds meer character specifieke tutorials. De Wachtster wacht in ieder geval met smart op die van haar absolute favoriet, Link. 

 

eSports als Olympische sport?

Voormalig creative officer bij Blizzard, Rob Pardo, sprak met de BBC over eSports. En dan voornamelijk over de mogelijkheid om deze te promoveren tot Olympische sport. Meneer Pardo is namelijk van mening dat hier best wat voor te zeggen valt:

"There's a very good argument for e-sports being in the Olympics. I think the way that you look at eSports is that it's a very competitive skillset and you look at these professional gamers and the reflexes are lightning quick and they're having to make very quick decisions on the fly."

De vraag in hoeverre eSports als ‘echte’ sport geclassificeerd mag worden, is natuurlijk niet nieuw. Zo riep ESPN baas John Skipper al eens dat digitaal sporten geheel anders is dan iets leuks met een bal doen. Ook Pardo is zich bewust van deze discussie. Hij stelt dan ook dat het niet alleen veel werk zal zijn om eSports tot Olympische aangelegenheid te maken, maar ook de term ‘sport’ anders te definiëren.

eSports

Hoe dan ook, fans van schaken roepen ook al jaren om erkenning van hun sport, alleen wil het IOC er niet aan vanwege het feit dat het een denksport zou zijn. Een lot dat esports, mocht het ooit zover komen, ongetwijfeld ook te wachten staat. Ach, hoe dan ook, als de Wachtster mocht kiezen, keek ze in ieder geval liever naar een potje DotA 2 dan een potje curling.

Of neem een potje Portal basketbal. Dat is pas sport.

 

Memes en dingen

Memes en dingen staat vandaag in het teken van Super Smash Bros. en Mario Kart.
Super Smash Bros.

Lekker koesen!

REACTIES (140) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord