Lionhead werkt aan nieuwe IP 

Lionhead werkt aan nieuwe IP 2014-06-21T01:50:10
Lionhead Studios werkt naast Fable Legends aan een gloednieuwe IP, maar daar moeten we nog lang op wachten. Nu wel direct nieuws over PlayStation Now, de relatie van Bungie en Sony, Vailant Hearts, UFC en Grid: Autosport!

PS Now EU info op gamescom?

Sodemieters, dat is lang geleden! Mede door de E3 is het voor de Wacht alweer een tijdje geleden dat zijn kop boven de Nachtwacht staat en het voelt goed om terug te zijn. Geruchtje doen dan maar? De E3 is pas net achter de rug, maar we kunnen nu gaan uitkijken naar de gamescom, waar Sony misschien wel wat meer gaat vertellen over PlayStation Now in Europa!

PS Now gaat in de USA eind deze maand in de open bèta, maar dat is voor Europa helaas niet het geval. De verwachting was dat we nog zeker tot begin 2015 moeten wachten, maar er gaan geruchten dat de service misschien wel eerder dan dat al live gaat in Europa! Jim Ryan, de SCEE boss, heeft er in een interview nu zelfs een soort van op gereageerd:

GC 2014

"We'll have a chat at gamescom in late august and we might be able to talk about that some more then."

Dat klinkt niet echt als een ontkenning, maar zeker weten doen we het pas over een maandje of 2. Het zou wel cool zijn als ook wij dit jaar nog PlayStation games kunnen gaan streamen via PS Now.


Sony en Bungie sitting in a tree

Het is best bijzonder hoe Bungie na het vertrek bij Microsoft zo snel dikke vriendjes is geworden met Sony. Buiten dat Destiny exclusieve content krijgt op de PS4 laat Bungie nu weten dat de samenwerking met Sony al jaren heel close is. Beide bedrijven hadden dezelfde visie voor de toekomst en Bungie heeft Sony zelfs geholpen met het ontwerpen van de Dual Shock 4 controller, zodat deze beter zou presteren bij het spelen van shooters.

Eric Osborne, head of community bij Bungie, heeft er heel wat over te lullen:

Bungie PS4

"It became really clear talking with Sony at the outset that their vision really aligned with where we wanted to go. They worked with us on core systems and the controller itself - making it better for shooters, helping improve that for players. When we lined our pillars up with what we believed we wanted Destiny to do and put them against their pillars with what they wanted the PS4 to do, it was like looking into a mirror."

Er lijkt wel een kleine bromance te zijn ontstaan tussen Bungie en Sony! Hoe dan ook, deze Eric Osborne laat uiteraard weten dat Destiny ook op de andere platforms keihard gaat rocken en evenveel aandacht en liefde krijgen als de PS4 versie. Okay, hij zegt het niet precies zo, maar you get the point.


Voordat GTA bestond

Was dit echt de shit!

GTA mat


Valiant Hearts geschiedenis

Toen de Wacht als een dwaas van afspraak naar afspraak over de beursvloer van de E3 rende, viel zijn oog regelmatig op Valiant Hearts: The Great War. Dat komt door de bijzondere graphics, maar ook door de algemene duistere stijl van de game. Op de derde dag kon de Wacht zijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en heeft de game een paar minuten gespeeld. Een zeer aangename kennismaking!

War, war never changes

De game speelt zich af tijdens de eerste wereldoorlog en de makers van de game hebben heel wat tijd gestoken in het snuffelen aan geschiedenis boeken! Check het filmpje hieronder.


Aan Princess Peach te zien

Is Wouter net langsgeweest!

Princess Wouter


Gratis nieuwe UFC fighters

SkyscraperDe nieuwe UFC game ligt eindelijk in de winkels en het officiële PU oordeel lees je binnenkort hier op PU.nl. Wat de Wacht je al wel kan vertellen is dat de game regelmatig nieuwe fighters zal krijgen door game updates en het mooiste is dat deze nieuwe vechtersbaasjes geheel gratis in je game zullen opduiken.

Er verschijnen vrij vaak nieuwe vechters in de UFC en EA wil door dit soort snelle updates met nieuwe characters er voor zorgen dat het aanbod up-to-date blijft. Een goede zaak!

Niet alle extra fighters worden overigens gratis, want niemand minder dan Stefan ‘The Skyscraper’ Struve verklapte in het vliegtuig richting Los Angeles al aan de Wacht dat de echte extra UFC helden 2 euro per stuk gaan kosten.


Lionhead werkt aan nieuwe IP

Ontwikkelaar Lionhead is naast de Black & White games het meest bekend van Fable. De studio is nu druk bezig met Fable Legends voor de Xbox One, maar John Needham, de grote baas bij Lionhead, laat weten dat er ook een aantal mensen in zijn team werken aan het bedenken van nieuwe IP’s en dat de studio hopelijk over een jaartje iets totaal nieuws kan gaan laten zien!

Hij legt uit dat de meeste devs werken aan Fable Legends, maar dat er een select groepje van 8 mensen binnen Lionhead werken aan gloednieuwe dingen.

Fable

“The primary purpose of the group is to come up with new game IP, and we'll hopefully this time next year have something exciting to talk about. Fable, clearly we're going to be investing most of the studio's efforts into that, but we'll have some new IP to share with you soon."

Altijd tof als een bekende studio met een complete nieuwe IP komt, of niet dan? Wel een beetje jammer dat we er nog zo lang op moeten wachten. De Wacht verwacht niet dat we de game al in 2015 kunnen spelen.


Grid: Autosport launch trailer

Over een klein weekje is het zover. De echte petrol heads kunnen de motoren weer starten en losgaan met Grid: Autosport voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Ja, de Wacht vindt het ook erg jammer dat de game niet ook naar de next-gen consoles komt, maar dat maakt Grid: Autosport niet ineens een bagger game. Sterker nog, na het zien van de launch trailer trekt de Wacht de PS3 nog wel even uit de kast!

REACTIES (60) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord