LEGO krijgt ook collectible NFC figurines? 

LEGO krijgt ook collectible NFC figurines? 2015-03-17T01:00:21
Eerst klaag je je oude werkgever aan om er binnen vijf jaar weer te gaan werken... Raar? Dat vindt men bij Infinity Ward in ieder geval niet! Naast nieuws over Call of Duty trouwens ook tekst en uitleg over GTA Online, The Elder Scrolls, Battlefield en LEGO.

Raccoons <3

Battlefield Hardline live action Heist trailer en gameplay beelden

Jawel, we mogen bijna aan de slag met Battlefield Hardline! En zo’n release geeft meestal reden tot een bijbehorende releasetrailer. In het geval van deze FPS betreft het een live action trailer.

Enfin, jullie zagen een zogenaamde Heist, wat een van de meest interessante modi lijkt te worden. Op zich best geinig zo in het eggie, maar om hype te maken voor je game lijkt een gameplay trailer de Wachtster toch handiger. Daarom hierbij nog een item met behind the scenes footage over het character design.

Battlefield Hardline verschijnt 19 maart op PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en PC. Mocht je de game op die laatste via Origin gekocht hebben dan kun je sinds een paar dagen vast beginnen met het pre-loaden en klaarzetten van de game. Op die manier kun je direct spelen wanneer de game over twee dagen live gaat.

GTA Online krijgt patch, opnieuw best verkochte game

En van de ene naar de andere Heists… Het is een groepje spelers gelukt de ‘Mastermind Challenge’ in GTA Online te halen, waarbij elke heist in volgorde op hard doorlopen moeten worden, met dezelfde spelers, die allemaal niet dood mogen gaan. Maar dat doe je natuurlijk wel ergens voor, namelijk keiharde knaken:

Voor deze en alle andere manieren om dollars te verdienen in GTA Oline schreef onze Bas een fijne guide. Verder maakte Rockstar Games bekend dat er een patch voor meer stabiliteit beschikbaar is voor Xbox One en Xbox 360. Deze patch, die eveneens een paar kleine probleempjes oplost en er bijvoorbeeld voor zorgt dat het online gaan iets soepeler verloopt, betreft dezelfde die PS3 en PS4-bezitters vorige week al binnen konden slepen. 

De komst van de Heists was trouwens zo langverwacht dat het GTA V linea recta weer naar de top van de Engelse charts heeft gebracht. Hierbij de gehele top 10 van de beste verkopende games aldaar:

  1. Grand Theft Auto V
  2. Dying Light
  3. FIFA 15
  4. Minecraft: Xbox Edition
  5. DMC Definitive Edition
  6. Call of Duty Advanced Warfare
  7. Minecraft PlayStation Edition
  8. Evolve
  9. Zombie Army Trilogy
  10. Sniper Elite 3: Ultimate Edition

Trailer overvloed

Drie fonkelnieuwe trailers om je maandag mee af te sluiten of je dinsdag mee te beginnen. Check snel de vondsten van de Wachtster: Finding Teddy 2, The Gallery: Six Elements en StarDrive 2.

Call of Duty hoofdontwerper keert terug naar Infinity Ward

Bijna vijf jaar na zijn vertrek bij Call of Duty ontwikkelaar Infinity Ward keert Todd Alderman nu terug als multiplayer project director. Voor iedereen die zich afvraagt wie Alderman is en waarom hij überhaupt in de N8W8 genoemd wordt, hierbij een klein geschiedenislesje:

Alderman vertrok in 2010 als lead designer bij Infinity Ward nadat hij samen met 37 andere werknemers Activision aanklaagde. Ze wilden zo’n $125 miljoen zien aan onbetaalde bonussen voor hun werk aan Call of Duty: Modern Warfare 2. Dit balletje kwam aan het rollen nadat Jason West en Vince Zampella (co-founders van Infinity Ward) ontslagen werden. Deze twee heren starten overigens later Respawn Entertainment en namen Alderman in dienst. In ieder geval tot hij in 2012 aan de slag ging bij Riot Games.

En nu keert Alderman dus terug naar Infinity Ward:

"The chance to come back to Infinity Ward and Call of Duty is something I didn't think would ever happen. It's been five years since I've been here and a lot has changed. There are a lot of new faces and motivated people who want to make something great. It's a really cool game concept that I want to be a part of. I can't wait to see what we do with a three-year dev cycle. I'm excited to be back."

Wellicht sprak het Alderman inderdaad verschrikkelijk aan dat alle Call of Duty studio’s nu 3 jaar de tijd krijgen om hun game te ontwikkelen... Advanced Warfare werd ontwikkeld door Sledgehammer, de komende wordt ontwikkeld door Treyarch, dus het is aannemelijk dat die van 2016 van de hand van Infinity Ward is.

Call of Duty Ghosts

Alderman is overigens niet de enige die opgetogen is, ook David Stohl (studio head) is blij. Hij geeft aan dat het om het inhuren van het beste talent voor de juiste positie gaat. Hetgeen Alderman bereikt heeft, spreekt volgens hem voor zichzelf. Men is daarom blij dat hij aan de slag gaat als lead multiplayer development.

Raar verhaal of niet? De Wachtster is benieuwd naar jullie mening!

The Elder Scrolls Online: Tamriel Online relaunch trailer

The Elder Scrolls Online maakt zich op voor de relaunch en komt zodoende met een versche launch trailer, waarin alle nieuwe en verbeterde features worden genoemd van hetgeen we voortaan Tamriel Unlimited moeten noemen. De trailer is afkomstig van de ESO livestream die men vorige week organiseerde en betreft zodoende niet de allermooiste kwaliteit. Maar goed, voor een ieder die benieuwd is naar wat ESO ons (inmiddels) te bieden heeft toch zeer de moeite waard:

The Elder Scrolls Online beleefde op zich niet eens zo’n super slecht eerste jaar… Op dit moment kent de MMORPG zo’n miljoen subscribers. Iets dat niet te verklaren is met de zeer middelmatige scores die de game ontving. Zenimax maakte in januari bekend dat men met de komst van de Tamriel Unlimited update verder gaat zonder verplicht sub model, maar waarbij er slechts nog betaald moet worden voor de game en mensen daarnaast kunnen kiezen voor een premium lidmaatschap waarmee zij bepaalde benefits unlocken. Ook werd toen bekend gemaakt dat de game op 9 juni naar de huidige generatie consoles komt.

Als het goed is, gaat Tamriel Unlimited vandaag live op PC.

LEGO krijgt ook collectible NFC figurines?

Nintendo heeft, zoals onze Peter maar al te goed weet, sinds kort de amiibo. Activision verdient goud geld met Skylanders. Om nog niet eens te spreken over Disney en hun Disney Infinity figuurtjes… Zogenaamde toys-to-life games zijn ware goudmijntjes. Niet verwonderlijk dat ook LEGO samen met Warner Bros. mogelijkerwijs een poging gaat wagen.

LEGO Jurassic World

De titel zal volgens een anonieme bron naar waarschijnlijkheid ontwikkeld worden door Traveller’s Tales en uiteraard onmiddellijk een lijn met bijbehorende LEGO-figuurtjes krijgen. Warner Bros. heeft nog niet gereageerd, maar een maand geleden stelde associate producer Tim Wileman van dochteronderneming Traveller’s Tales het volgende:

"I don't want to focus too much on the other games at the moment, but what I will say is, like I say, we're always looking to push the boundaries on these games in terms of the scope and the potential and we're ambitious in that respect. So although I can't go into any specific details now, rest assured that is the case and we're always trying to push the boundaries. So watch this space."

Warner Bros. heeft het er maar druk mee. Zo staan er 2 LEGO-titels in de planning, namelijk LEGO Jurassic World en LEGO Marvel’s Avengers.

Zijn jullie klaar voor nog een verslaving? Of zien jullie mogelijke LEGO-figuurtjes niet zitten? Laat het weten!

Memes en dingen

Memes en dingen is vandaag niet om te lachen... Nee, de Wachtster probeert jullie iets bij te brengen, namelijk kennis en empathie. Graag gedaan.

Lekker koesen!

REACTIES (32) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord