Kwart van Ubisoft-werknemers heeft te maken gehad met wangedrag 

Kwart van Ubisoft-werknemers heeft te maken gehad met wangedrag 2020-10-05T00:20:52
Om de interne problemen helder op een rijtje te krijgen, besloot Ubisoft een enquête af te nemen onder de werknemers... Ander nieuws deze N8W8: de PS5-ventilator maakt minder lawaai dan die van de PS4, Xbox Series X laat je componenten van games wissen en amiibo voor Banjo-Kazooie, Terry en Byleth.

Cats <3      

Kwart van Ubisoft-werknemers heeft te maken gehad met wangedrag

Afgelopen zomer doken allerlei rapporten over misbruik, wangedrag en machtscorruptie bij Ubisoft op… Om de problemen helder op een rijtje te krijgen, besloot het gamebedrijf een enquête af te nemen onder de werknemers.

CEO Yves Guillemot komt (via The Verge) met de eerste resultaten van die enquête. Zo blijkt dat meer dan 25 procent van de werknemers aangeeft in de afgelopen twee jaar te maken te hebben gehad wangedrag of daar getuige van te zijn geweest. Daarnaast geeft 20 procent aan zich niet "volledig gerespecteerd of veilig” in de werkomgeving te voelen.

Heftige cijfers! Daarom is het goed om te weten wat men precies bedoelt met “wangedrag”. Het gaat dan bijvoorbeeld om (seksuele) intimidatie, racisme, seksisme en misbruik van macht. De enquête is uitgevoerd door een extern onderzoeksbureau. Er werden (anoniem) meer dan 14.000 werknemers bevraagd.

Assassin's Creed: Valhalla Eivor vrouw

Uiteraard vormt deze enquête niet het eindpunt van het onderzoek van Ubisoft. Laten we hopen dat er snel meer stappen ondernomen worden!
       

PlayStation 5-ventilator maakt minder lawaai dan die van de PS4

Jacco liet jullie gistermiddag al wat nieuwe beelden van de PlayStation 5 zien. De Wachtster licht graag één bijzonder feitje uit: de PS5 belooft namelijk fluisterstil te worden!

Hoewel de PS4 zo’n beetje universeel geliefd is, kent de console ook minpunten… Denk maar eens aan het LAWAAAAAAAI dat de ventilator van het systeem maakt wanneer er wat gepresteerd moet worden en de boel dus lekker warm wordt. Het is daarom natuurlijk verrekte interessant om te kijken hoe zijn opvolger het er op dit gebied van afbrengt! Maakt de PS5 ook zoveel kabaal?

PlayStation 5-hardware

De hands-on-preview van 4Gamer stelt ons enigszins gerust: men noemt de PS5 namelijk bijna fluisterstil, zelfs bij het spelen van grafisch veeleisende games zoals Godfall. Uit de test blijkt dat de console wel degelijk behoorlijk warm wordt… Desalniettemin is de ventilator amper hoorbaar!

Goed om te weten: dit was geen formele test. Het gaat dus enkel om de subjectieve mening van previewer. Toch geven de uitspraken van 4Gamer de burger moed. Zeker aangezien men het geluid van zeer nabij gecheckt heeft!
        

Comic-momentje

Comic-momentje
       

amiibo voor Banjo-Kazooie, Fatal Fury's Terry en Fire Emblems Byleth

Has je al gezien dat Steve en een aantal andere Minecraft-personages naar Super Smash Bros. Ultimate komen? Nee? Check dan vooral deze superleuke presentatie nog effe. Zodra je helemaal bij bent, staat er namelijk nóg een stukje nieuws over deze game voor je klaar!

Gamedirector Masahiro Sakurai liet tijdens die Super Smash Bros. Ultimate-presenatie namelijk terluiks ook nog effe drie aankomende amiibo zien. Om precies te zijn, gaat het om: Banjo-Kazooie, Byleth en Terry!

                  

De amiibo zullen in 2021 in de schappen liggen. Nintendo lijkt trouwens nog lang niet klaar met het uitbrengen van deze uiterst verzamelbare poppetjes… In 2021 mag je bijvoorbeeld ook nog uitkijken naar de amiibo voor Super Mario 3D World + Bowser's Fury en Monster Hunter Rise.

#geefgeld
       

Xbox Series X laat je bepaalde componenten van games wissen

Games worden steeds groter en groter en groter… Althans, de bestandsformaten! Gelukkig krijgt de Xbox Series X een functie die je gaat helpen om die filesizes wat te doen krimpen.

Je hebt er zo’n beetje een dagtaak aan om games te reorganiseren op de consoles. Als je niet af en toe eens wat wist, past het simpelweg niet meer! Dat was in ieder geval zo op de Xbox One. Maar met de Xbox Series X komt Microsoft je tegemoet! In onderstaand filmpje laat development producer Jason Ronald namelijk weten dat het een stuk gemakkelijk wordt om je opslag te beheren.

“Even beyond the hardware, we’ve actually made user interface improvements to make it easier for you to manage your storage. As an example, one of the new features we’re adding is actually for, if a title chooses to support it, the ability to selectively uninstall different components of the game.”

Met de Xbox Series X kun je er dus voor kiezen om enkel bepaalde componenten van een game wissen. Stel dat je bijvoorbeeld de campaign van Call of Duty doorgespeeld hebt en je enkel nog wilt richten op de multiplayer. Als de ontwikkelaar dit mogelijk maakt, kun je zelf dus die singleplayer van je console gooien. Op die manier kun je dus optimaal gebruikmaken van de opslagcapaciteit van de console!

Hopelijk lezen alle ontwikkelaars met hun 250 GB-games mee!
       

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: de ray tracing in de PS5-versie van Marvel's Spider-Man geïnspecteerd, een terugblik op de grote dozen van oude PC-games, en de meest belabberde bendes in games ooit…


        

Lekker koesen!         

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord