Komt The Last of Us Part II binnenkort? 

Komt The Last of Us Part II binnenkort? 2019-04-02T00:11:02
Het gonst in de gamewereld van de flauwe 1 april-grappen, maar ook van de geruchten, de semi-lekkages en andere vaagheden. Je Wacht probeert er chocola van te maken, maar een ding is zeker: er is een nieuwe filmtrailer van Shaun the Sheep 2.

good morning
   

Het is 2 april, de dag waarop we al die slechte 1 april-grappen lekker achter ons kunnen laten. De dag waarop Léon Foucault en Hippolyte Fizeau de eerste foto van de zon kiekten. Dat was in 1845. Op deze dag is het bovendien sinds 2008 wereldautismedag. 

   

Zon
   

Borderlands 3 release-datum gelekt via Twitter

Is het een 1 april-grap, of is het waar? Op Twitter verscheen gisteren mogelijk de releasedatum van Borderlands 3. Deze werd geplaatst door het officiële Borderlands 3-account en daarna meteen verwijderd. Er stond in: Mayhem is coming September 13. Dat zou kunnen betekenen dat het vorige week aangekondigde spel dan al verschijnt. Zou Gearbox iets te enthousiast zijn geweest om nieuws te onthullen, terwijl er op 3 april meer info zou komen? Waarom zouden ze de tweet verwijderen als het een 1 april-grap is? Je Wacht, die van de meeste zaken echt wel ziet of het 1 april is (behalve die Afsluitdijk, dat is toch gek?), begint hier te twijfelen. Woensdag horen we sowieso meer, dus hopelijk dan ook de releasedatum al...


   

Komt The Last of Us Part II binnenkort?

Oke, we weten het, iedereen heeft een ander gevoel bij wat ‘binnenkort’ is. Voor sommigen moet dat binnen een minuut zijn, voor een ander nog dit jaar. In ieder geval maakt het woord wel een heleboel los. Zijn Engelse equivalent bijvoorbeeld: coming soon. The Last of Us Part II schijnt sinds kort op diverse Europese PlayStation-websites onder het tabblaadje ‘coming soon’ te zijn gezet. Iedereen is in alle staten, want het spel staat tussen games die dit jaar verschijnen: Mortal Kombat 11, Crash Team Racing Nitro-Fueled en Days Gone bijvoorbeeld. Sony heeft nog niets gezegd, maar dat komt dan vast ook (wait for it…) binnenkort.

Last of Us
   

Wat wel binnenkort komt: War of the Spark

Magic: The Gathering maakt op fantastisch mooie wijze reclame voor haar War of the Spark, dat op 27 april verschijnt. Er zitten 36 Planeswalker-kaarten in War of the Spark en die zal je nodig hebben: er moet keihard worden gevochten. Het is alweer de 81ste kaartenset voor de originele kaartgame.


  

Devil May Cry 5 voorzien van gratis DLC genaamd Bloody Palace

Zin om het op te nemen tegen hordes demonen en duiveltjes in een paleis van 101 etages? Dan moet je Devil May Cry 5 even aanslingeren. De game is voorzien van de gratis DLC Bloody Palace waarin precies dat op je te wachten staat. Je kunt zelf kiezen met wie je de toren beklimt: Nero, V of Dante. Ook niet geheel onbelangrijk: er tikt wel een klokje…


  

Bill Murray en Adam Driver jagen zombies in The Dead Don’t Die

Dante weet het maar al te goed, maar ook Bill Murray en Adam Driver gaa het ondervinden: die doden, die gaan maar niet dood. Er komt een nieuwe zombiefilm van regisseur Jim Jarmusch, genaamd The Dead Don’t Die. Hierin heeft een sterrenkast het te stellen met doden die maar niet dood lijken te gaan. In juni is deze film in de bios, en daarin kom je onder andere Steve Buscemi, TIlda Swinton, Iggy Pop, Bill Murray, RZA en Adam Driver tegen.


  

Naoki Hamaguchi is co-director van de Final Fantasy VII-remake

1 april is niet alleen de dag van grappen (het is een uitdaging om tussen al het nepnieuws iets echts te vinden mensen!), maar het is ook de dag waarop het fiscale jaar van veel bedrijven start. En dat betekent dat er vaak vacatures online komen of dat er op andere manieren bekend wordt gemaakt dat er een project in aantocht is. Bij Square Enix bijvoorbeeld besloten ze de vacaturepagina voor de Final Fantasy VII-remake van frisse info te voorzien, namelijk dat Naoki Hamaguchi de co-director van het spel is. Dat is goed nieuws, want hij was eerder al project lead van deze remake en hij heeft gewerkt aan Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Het is nog onbekend wanneer de VII-remake zal verschijnen.

final fantasy vii
   

PlayStation Store geeft vanaf nu geld terug bij pre-orders en ‘defecte’ games

Sony heeft zijn beleid op annuleren en geld terug aangepast, waardoor je nu iets meer in je recht staat als je als consument iets wilt ‘retourneren’. Je kunt nu games pre-orderen en weer annuleren: zolang je dat maar voor de releasedatum doet en het nog niet hebt gedownload of gestreamd. Je krijgt dan je geld terug. Het kan trouwens ook na de releasedatum, maar dan geldt ook dat je het spel niet mag hebben gedownload of gestream. Bovendien moet je binnen twee weken na release in de pen klimmen. Ook als een spel defect is, dan kun je je geld terugkrijgen, als is het niet duidelijk wat Sony daar precies onder verstaat.

geld terug
   

Naoki Yoshida werkt aan een nieuwe IP voor Square Enix

Het lijkt erop dat Final Fantasy XIV’s Naoki Yoshida aan een nieuwe IP werkt voor Square Enix. Het project is al sinds 2016 in ontwikkeling, maar nu is er een nieuwe 3rd Development Division die er ook nog mee aan de slag is gegaan. Dat is ook weer niet mega-spannend; een groot deel van de 3rd Development Division bestaat uit mensen van Business Division 5, dat de gehele initiële ontwikkeling al heeft voltooid. We weten verder nog weinig over dit project, dat “uitdagend” en “spannend” zou moeten zijn. Volgens Game Watch is het waarschijnlijk een actiespel.

Vraagtekens
   

Nieuwe trailer van Shaun the Sheep Movie 2 uit

Shaun the Sheep, een van de mooiste Britse exportproducten allertijden, krijgt in zijn nieuwe film te maken met buitenaards leven. Dat belooft weer een film vol heerlijke popcultuurreferenties te worden, waarvan er al een heleboel voorbij komen in deze trailer. Farmageddon verschijnt deze herfst in de bios.


   

Nou, je Wacht ziet door de grappen de grollen niet meer, fijne dag pandaag!

Pandaatje
   

f

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord