Komende twee jaar geen exclusives voor Xbox Series X 

Komende twee jaar geen exclusives voor Xbox Series X 2020-01-11T17:35:21
Terwijl de Wacht weer volop aan het genieten is van de gratis Uncharted-games heeft hij uiteraard weer voor een lekkere WeekendWacht gezorgd met vandaag: hoofd van Microsoft Studios vertelt een hoop over de Series X-launch, grote veranderingen voor Resident Evil 3 Remake en nog veel meer!

Een hele goede zaterdagmiddag! Het weekend is weer hier, dus de kans is groot dat je nu lekker aan het gamen bent, een film of serie kijkt of de laatste speedruns van AGDQ 2020 aan het checken bent. Ook de Wacht is lekker aan het gamen en chillen, maar hij is uiteraard niet vergeten om een hoop gamenieuws voor je bij elkaar te sprokkelen! Er is dan ook genoeg gekletst voor nu, tijd voor nieuws!
    

Microsofts Matt Booty: 'Komende twee jaar nog geen exclusives voor Xbox Series X'

Microsoft is niet van plan om de eerste twee jaar na de Xbox Series X-launch exclusieve games voor de next-gen console te maken. Matt Booty, hoofd van Microsoft Studios, maakte dat nieuws bekend in gesprek met MCV en lichtte toe waarom de next-gen launch van eind dit jaar zo verschilt van vorige console launches:

As our content comes out over the next year, two years, all of our games, sort of like PC, will play up and down that family of devices. We want to make sure that if someone invests in Xbox between now and Series X that they feel that they made a good investment and that we’re committed to them with content.

De eerste twee jaar na release zullen nieuwe games dus speelbaar zijn op Xbox One én Xbox Series X en het lijkt dus onwaarschijnlijk dat Microsoft veel druk zal zetten op third party-ontwikkelaars en uitgevers om games te maken die exclusief draaien op de hardware van de Series X. Die hardware moet uiteraard wel goed geshowd worden en Booty legt uit hoe Microsoft die mogelijkheid gaat benutten:

Our approach is to pick one or two IP that we’re going to focus on and make sure that they’re there at the launch of the console, taking advantage of all the features. And for us that’s going to be Halo Infinite, which is a big opportunity. It’s the first time in over 15 years that we’ll have a Halo title launching in sync with a new console. And that team is definitely going to be doing things to take advantage of Series X.

En dan is er ook nog Microsofts rivaliteit met Sony en zijn PlayStation 5 op het gebied van exclusieve titels; de games die het publiek naar een bepaalde console moeten trekken. Booty probeert het beeld van een directe rivaal een beetje weg te nemen en zegt daar het volgende over:

First of all, Sony’s done a fantastic job just across the board in terms of what they’ve done with building an audience, selling consoles, obviously, a number of amazing, great games that have come out of their first party teams. I try to stay away from framing things as a head-to-head bout with Sony, instead I think that it’s just up to us to focus on three things. First of all, we need to deliver on the promises that we make. So if we say a game is going to ship at a certain time, we’ve got to get that done, we just need to get better at executing.

Booty spreekt dus niet van een tweestrijd met Sony, maar het gamend publiek zal exclusieve titels voor Xbox zeer waarschijnlijk gewoon blijven vergelijken met die voor de PlayStation 5. Microsoft zal zich daarom blijven concentreren op het leveren van kwaliteit en het uitbrengen van content waar zij trots op zijn, alsdus Booty die het onderwerp met deze uitspraak afsloot:

We need to make sure that we hold the bar high on quality, and that we’re releasing games that we can be proud of and that the fans can be proud of as Xbox exclusives. And then lastly, we need to continue building characters, stories and worlds that can transcend generations, devices and platforms. You know, if you look into things like the Marvel characters or Lord of the Rings, when those Marvel characters were first invented in the 1960s, nobody knew that there was going to be a thing called Netflix.

Xbox Series X heeft nog een vaste releasedatum; de consoles staat vooralsnog gepland voor het einde van dit jaar. Weet jij al welke next-gen console je eind dit jaar in huis gaat halen?
    

Keert PlayStation dit jaar terug naar E3?

2019 werd het jaar waarin PlayStation voor het eerst schitterde door afwezigheid op de E3-beurs en een recent artikel van VideoGamesChronicle doet de Wacht vermoeden dat Sony in juni opnieuw afwezig zal zijn met zijn PlayStation-tak. VGC zegt van het Xbox event team te hebben gehoord dat zij niet verwachten dat Sony terugkeert en ook Micheal Pachter, analist voor videogames bij Wedbush Securities, zegt in het artikel dat hij vooralsnog geen signalen heeft dat PlayStation op E3 2020 zal verschijnen:

As far as I know, they don’t plan to attend. I think that’s a huge mistake, as their ‘focus on the consumer’ is not inconsistent with their attendance at the premier industry trade show. I hope they change their minds, but am sceptical.

Het lijkt er vooralsnog dus op dat we opnieuw een E3 zonder PlayStation tegemoet gaan, maar de Entertainment Software Association doet er wel alles aan om de beurs opnieuw uit te vinden; Geoff Keighley vertelde in augustus vorig jaar namelijk nog aan GamesIndustry.biz dat hij en zijn team zijn aangetrokken om te helpen met een nieuwe visie voor de beurs en zijn plek binnen de industrie. Sony liet E3 vorig jaar links liggen omdat het bedrijf vindt dat de beurs toe is aan vernieuwing. Misschien zorgen de vernieuwingen van Keighley en zijn team voor een verandering in de mindset van Sony, maar mocht dat het geval zijn dan zullen we daar ongetwijfeld later dit jaar meer over horen.
    

Geen Mercenaries in Resident Evil 3 Remake, grotere rol voor Carlos

Resident Evil 3 Remake zal het origineel wat vrijer vertalen dan zijn voorganger dat deed. Ontwikkelaar Capcom heeft de veranderingen ten opzichte van RE3: Nemesis op de PlayStation op een rijtje gezet in de meest recente uitgave van PlayStation Magazine en Reddit-gebruiker wolfiepl heeft de meest opvallende details op een rijtje gezet.

Allereerst hoef je niet te rekenen op een Raccoon City dat als open wereld te verkennen valt, maar zullen meerdere gebieden in de stad wel uitgebreid verkend kunnen worden. Nemesis, de tyrant die je in RE3R op de hielen zit, is in real life nagebouwd en ingescand, heeft een verbeterde AI die voortborduurt op die van Mr.X uit RE2R en zal zich totaal anders gedragen. Ook het geluidsontwerp krijgt een flinke upgrade, want geluid wordt namelijk erg belangrijk in Raccoon City en je zal veelal op audio moeten vertrouwen om gevaar in te schatten en te ontwijken.

Op het gebied van verhaal worden de keuzemogelijkheden uit het origineel (verstoppen of vechten) geschrapt, verdwijnen de verschillende eindes en wordt Carlos een speelbaar personage. Het wordt dus interessant om te zien hoe bepaalde scenario’s van de klassieke PlayStation-game zullen verlopen in de remake. Tenslotte wordt de Mercenaries-modus geschrapt en zet Capcom volop in op Project Resistance, het multiplayercomponent dat onderdeel is van Resident Evil 3 Remake.

Dat zijn dus flink wat veranderingen ten opzichte van het origineel. Hoe deze aanpassingen uit gaan pakken zien we op 3 april als Resident Evil 3 Remake in de winkels ligt.
    

Sundered is helemaal gratis op Epic Games Store

Het is weer tijd voor een gratis spelletje op PC! Komende week kun je de metroidvania-titel Sundered: Eldritch Edition namelijk helemaal gratis downloaden in de Epic Games Store. We houden natuurlijk van gratis shit, dus aarzel niet en slurp die free game lekker binnen! De Eldritch Edition van Sundered bevat alle content die is uitgebracht voor de game, dus dat belooft weer wat fijne uurtjes in de stijvolle wereld van Sundered

Tot en met 16 januari is Sundered: Eldritch Edition gratis te downloaden op het platform van Epic Games.
    

PC-spelers verliezen save files voor Monster Hunter World: Iceborne

Spelers die direct na de release van Monster Hunter World: Iceborne van start gingen met de game, lijken massaal hun save files te verliezen. De PC-release van Iceborne was afgelopen week en die verliep best wel lekker voor Capcom, maar een probleem dat vermoedelijk iets te maken heeft met ‘modding or outdated save files’, gooit nu roet in het eten.

Het probleem doet zich voor als de game wordt opgestart en er een save file check plaatsvindt. Sommige spelers zien dan namelijk een error die zegt dat er geen save game aanwezig is. Om door te gaan moet je een totaal nieuwe save file gemaakt worden, wat betekent dat je wellicht honderden uren aan voortgang kwijtraakt. Hartstikke kut als je een intensieve monsterjager bent geweest de afgelopen maanden.

Sommige spelers denken dat het probleem zich voordoet door verouderde mods, maar anderen zeggen dat het ook kan liggen aan save files die niet meer up-to-date zijn. Het bestandstype van die save files is recentelijk veranderd in een update, maar als je Monster Hunter World sinds die update niet meer hebt opgestart bestaat de kans dat de game geen kans heeft gehad om die verandering in-game door te voeren. Omdat Iceborne het oude bestandsformaat niet meer herkent lijkt het alsof je save file helemaal verdwenen is.

Capcom heeft nog niet gereageerd op het probleem en een officiële fix is dus ook nog niet voor handen. Het is dus sowieso slim om je MWH-save data even te back-uppen voordat je aan Iceborne op PC gaat beginnen.
    

Cyberpunk 2077 is compleet ge-demaked in Dreams

In de categorie retro heeft Bearly Regal Cyberpunk 2077 omgedoopt tot Cyberpunk 1997 in Dreams. In de retroversie van de geanticipeerde CD Projekt RED-titel kun uiteraard ook je appartement aanpassen, je wapenarsenaal beheren en gebruiken en je stats bekijken. Ook is er een marktje waar je items kan kopen voor health en armor. De video hieronder laat het allemaal zien!

Bearly Regal verwacht dat Cyberpunk 1997 op later moment door anderen speelbaar zal zijn in Dreams. Volgens de maker heeft de demake nog wel wat aandacht nodig.

Zo, de Wacht gaat weer verder met gouden beeldjes zoeken in de jungle van Borneo. Fijn weekend allemaal!

REACTIES (51) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord