Kojima ziet Metal Gear Solid remake wel zitten 

Kojima ziet Metal Gear Solid remake wel zitten 2015-02-03T11:38:19
De originele Metal Gear Solid, maar dan met een grote open wereld, fancy graphics en speelbaar op de current-gen. Kojima ziet het wel zitten, jullie ook? Verder: Dying Light geleuter, een Resident Evil 2 remake en Super Mario op de Mega Drive.

Sony Online Entertainment verkocht

Een groot bedrijf genaamd Columbus Nova heeft Sony Online Entertainment gekocht. De studio krijgt de nieuwe naam; Daybreak Game Company LLC. Daybreak zal verder gaan als een onafhankelijk studio waarbij ze zich, net als bij Sony, zullen richten op MMO-achtige games.

Zombie

De wereld zal niet de andere kant op gaan draaien maar het verkopen van de studio vanuit Sony is wel een beetje een dingetje, bijna 20 jaar heeft Sony Online Entertainment bestaan. Nu de studio onafhankelijk is, reken er maar op dat ze ook voor andere systemen dan de PS4 aan de slag gaan. De ontwikkelaar heeft zelf al aangegeven graag voor de Xbox One games te maken. Xbox One eigenaren, kijk niet raar op als er straks dus een EverQuest en H1Z1 jullie kant opkomt.

 

Dying Light zonder patches is geen Dying Light

Kennen jullie dat? Dat je pas (echt) in actie komt als de deadline in de buurt is. Voor die tijd zit er te weinig druk achter om serieus de handen uit de mouwen te steken. En zelfs al werk je ruim van tevoren al hard, uiteindelijk is het toch altijd weer stressen op het ALLERLAATSTE moment. Er wordt gewerkt totdat het echt niet meer kan. Zoals dat gaat bij bijvoorbeeld tentamens of een Sinterklaas surprise. Enfin, zo werkt het vast ook bij ontwikkelaars. Jammer hierbij is alleen dat tegenwoordig de releasedatum niet meer de ultieme deadline blijkt. Het lijkt er eerder op dat deze deadline is verschoven naar het moment dat de eerste patches verschijnen. Aan grote titels die pas na de nodige patches langzaam het bedoelde product werden geen tekort. Dying Light doet er vrolijk aan mee, zeker als we de ontwikkelaar mogen geloven.

DL

Dying Light ontwikkelaar Techland laat via Facebook weten dat als je de 'dag één patch' niet binnensleept, je de best mogelijke Dying Light ervaring misloopt. Niks mis met deze opmerking, de opmerking die er achteraan komt, doet de Wacht toch wel lichtelijk aan het hoofd krabben. Techland: 'In essence, when you are playing an unpatched version of Dying Light, you are playing a different game.'

Als je een 'unpatched version of Dying Light' speelt, speel je een andere game?! Dus wat Techland eigenlijk zegt is: Toen Dying Light in de digitale winkels verscheen, was de game nog niet klaar. Een spel incompleet in de (digitale) winkel leggen, is al dermate vanzelfsprekend geworden dat zulke uitspraken normaal zijn? De verkeerde tendens, non? Wat vinden jullie?

  • a) Lekker boeiend, als de game maar na behoren werkt na een snel geleverde patch
  • b) Dit is een slechte ontwikkeling, een game hoort gewoon af te zijn als hij in de winkel ligt
  • c) Lekker boeiend, Techland maakte altijd al games vol bugs
  • d) Anders, namelijk.....

 

Resident Evil 2 remake

Er was eens een Resident Evil fan genaamd Rod Lima, en deze maakte een Resident Evil 2 remake. Zoiets:

Het spel gebruikt 3D omgevingen die komen uit de on-rails Wii shooter Resident Evil: Darkside Chronicles. Verder heeft Lima het originele 'wapen, inventory en save system' overgenomen. Lima beheert los van het UnrealScript helemaal niks. Het gros van zijn werk is dus niet eens officieel van hem. Epic en Capcom staan er helemaal los van. Niet erg verder, de game is niet bedoeld om te spelen (door ons gamers). Lima heeft deze complete remake in elkaar gezet om zichzelf te leren hoe de Unreal Engine 3 werkt. Dat is behoorlijk indrukwekkend, en dat belooft wat als Rod Lima straks met zijn eigen project aan de slag gaat, wat dat dan ook moge zijn. 

 

Wie zorgt er voor een Metal Gear Solid remake?

Metal Gear Solid V: the Phantom Pain is nog nergens te bekennen maar dat weerhoudt het internet er niet van uitgebreid te lullen over welke Metal Gear games de toekomst na deel V nog zal brengen. Gisteren deed Bas al een uitgebreide update omtrent de Metal Gear Rising 2 roddels en vandaag zijn er geluiden omtrent een remake van de eerste Metal Gear Solid. Althans, Hideo Kojima sprak er kort over met Famitsu. Daar geeft hij aan dat hij Shadow Moses als een grote open wereld zou willen beleven en dat dus een remake van het eerste deel erg interessant is. Kojima zei ook dat niemand hem wat dat betreft nog heeft benaderd.

Piew
Hoor je dat ontwikkelaars? Ga op de koffie bij Kojima en maak een plan voor de vetste Metal Gear Solid remake denkbaar! Rustig aan verder. Aan remakes tenslotte geen tekort plus, Metal Gear Solid V: the Phantom Pain is wat we nu vooral willen!

 

Wie zorgt er voor Condemned 3?

Condemned is een van de engste games die de Wacht ooit gespeeld heeft. De psychotische, uit de duisternis oprukkende mafkezen hebben al voor menig hardverzakking gezorgd. Gelukkig kun je de opgedane adrenaline prima gebruiken om de freaks first person zo bruut als denkbaar mogelijk aan gort te slaan. Met andere woorden, Condemned is een heftige doch toffe serie. Een derde deel zal  menig gamer verheugen. De kans dat er een Condemned 3 verschijnt, is aanwezig. 

Condemned

Het slechte nieuws is dat de ontwikkelaar Monolith zelf niet echt tijd wil vrijmaken om een derde Condemned te creëren. Het goede nieuws is dat de studio er wel voor openstaat dat een indie ontwikkelaar de serie overpakt. De grote man achter Monolith, CEO Jace Hall, zegt onder andere het volgende:  

"I am contemplating finding an interested and proven Indie development team AND PROVIDING IT TO THEM, so that they can take over the franchise and move it forward. As an indie, it can be very hard to get marketing/media attention for a title that you work on. This franchise is already quite known, has market demand, and is in an innovative genre/category. Should I explore this idea further? What say you all?"

Wat zou jullie antwoord zijn op de vragen van Jace?

 

Luigi's Mansion van Sega

Enkele maanden geleden wisten we al dat er een Luigi's Mansion in de Japanse arcade een nieuwe ervaring zou gaan realiseren. Nu zijn er echter meer officiële en concretere details. Waar de Wacht eerst dacht dat één van de eerdere Mansion games opgepoetst zou worden, blijkt deze arcade game toch wel echt nieuw te zijn. Ok, 'Luigi's Mansion Arcade', zoals de volledige titel luidt, is wel gebaseerd op Luigi's Mansion 2 maar tegelijkertijd ook vooral een titel op zichzelf. Een titel die bestempeld mag worden als first-person-spookjaag-simulator. Al schuddend met je stofzuiger-controller is het spoken verdrijven geblazen. Luigi is daar niet eens perse voor nodig, het schijnt dat hij alleen in enkele cutscenes komt opduiken.

LM

De game is gemaakt door Capcom maar officieel aangekondigd door Sega en zal te zien zijn op Sega's stand tijdens de aankomende Japan Amusement Expo. Hoe de verdeling ook precies ligt, zowel Sega als Capcom zijn uitstekende Arcade veteranen. Hoewel de kans groot is dat Luigi's Mansion Arcade gewoon in de Japanse arcades blijft, kunnen we wel stiekem hopen dat het ooit een westerse Wii U game wordt. Al is het maar om gewoon alle Luigi's Mansion titels in het westen bij de hand te hebben. Wel een fijn idee.

 

Super Mario World 64 van Sega

De Wacht liep vandaag wat te dwalen op eBay, een beetje scrollen langs Mega Drive spellen enzo.  Wel, reken er maar op dat de Wacht mooie dingen is tegengekomen, zoals onderstaande game.  Helemaal vergeten dat de eerst Mario game met 64 in de titel niet eerst op de N64 maar de Mega Drive is verschenen.

Mega Mario World

Zonde dat de game al verkocht is. Ook mooi, Sonic in Mario Land. Vergeet verder Topfighter 2000 MKVIII niet! Zo kan de Wacht nog wel even doorgaan... bijvoorbeeld met Metal Gear Solid. Kojima moet beter opletten! Zijn remake is al daar in 16-bit formaat. 

MegaGearSolid 

Later!

Met de milieuvriendelijke groeten van Captain Planet.

Captain Planet

REACTIES (49) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord