Kijk het volledige Fortnite-concert met Marshmello hier terug 

Kijk het volledige Fortnite-concert met Marshmello hier terug 2019-02-04T01:13:12
Ga 10 minuten uit je plaat met Marshmello. Deze dj gaf een concert in Fortnite, dat je nu in zijn geheel terug kunt kijken. Ander nieuws in deze N8W8 over: de grootte van het Cyberpunk 2077 dev-team, de prestaties van de Anthem-demo en de toekomst van de Metro-serie.

Cats <3
     

Kijk het volledige Fortnite-concert met Marshmello hier terug

Heb je het optreden van Marshmello in Fortnite gemist? No worries. De Wachtster vond onderstaande video waarin je het concert gewoon terug kunt kijken.

Eerst echter even wat achtergrondinformatie. Marshmello kroop achter de draaitafels om in Fortnite een concert te geven. Hiervoor werd middels motion-capture een avatar gemaakt, die gesynced werd met de real-life bewegingen van de dj. De avatar betrad vervolgens Pleasant Park en liet daar in een minuutje of 10 een aantal van zijn hits horen, waaronder Happier en Alone. Speciaal voor het optreden werd al het andere in-game-geluid tijdelijk uitgezet.

Tijdens het optreden van Marshmello werden de toeschouwers vermaakt met onder meer balonnen en zero gravity. Na afloop werden zij omhoog geteleporteerd, waarna business as usual weer aanving.

De Wachtster is enorm benieuwd naar jullie mening. Is zo'n concert een leuke gimmick? Of doet Fortnite er beter aan Marshmello nooit meer te bellen?
    

Cyberpunk 2077 dev-team is 60% groter dan bij The Witcher 3

The Witcher 3: Wild Hunt was natuurlijk een groot succes. Logisch dus dat ontwikkelaar CD Projekt Red er inmiddels financieel een stuk beter voorstaat dan een aantal jaar geleden. Zo goed zelfs, dat de studio flink heeft kunnen uitbreiden. Het development team is zelfs met 60 procent gegroeid.

Cyberpunk 2077

Bovenstaande wijsheid is te danken aan het Poolse StockWatch. De publicatie schreef (met grote dank aan Google Translate) over het vertrek van Sebastian Stępień, die aan de gang ging bij Blizzard. CD Projekt Red liet weten dat het vertrek van Stępień geen effect op het werktempo zou hebben. Het team bestaat inmiddels namelijk uit meer dan 400 mensen:

"Zijn vertrek heeft op geen enkele manier invloed op het werktempo van onze laatste titel. Het team dat werkt aan Cyberpunk 2077 bestaat al uit meer dan 400 mensen."

400 mensen... De Wachtster vindt dat sowieso nogal wat. Het wordt echter pas echt indrukwekkend als je je bedenkt dat er in totaal 250 mensen aan The Witcher 3 werkten. Dat is dus een groei van 60 procent voor Cyberpunk 2077.

Mochten je verwachtingen omtrent Cyberpunk 2077 nog niet hooggespannen zijn, dan heeft dit nieuwtje daar waarschijnlijk alsnog wel voor gezorgd. Hoe lang je nog in spanning moet blijven, is helaas nog niet bekend. Met andere woorden: Cyberpunk 2077 heeft helaas nog (steeds) geen releasedatum.
     

Trailerovervloed

Hoe is het met je deze maandag? Kun je ook zo slecht opstarten? Neem dan gewoon nog effe een klein momentje om naar een paar trailers te staren. Kalm aan, dan breekt het lijntje immers niet. Kijk snel mee naar:

  • Ape Out – vanaf 28 februari op PC en Switch
  • Metal Slug XX – nu op PC
  • Dragon Marked for Death – nu op Switch
  • Alwa's Awakening – nu op PC en Switch, later op PS4


     

Comic-momentje

Comic-momentje      

Anthem-demo performance en graphics analyse

De Wachtster schrok vorige week wel een beetje van de problemen rondom de Anthem-demo. Gelukkig lijkt het lek echter boven. De recentere verhalen zijn namelijk een stuk enthousiaster. Zelf kiest ze er echter voor om straks zo blanco mogelijk in te stappen. Geen demo dus... Een filmpje van Digital Foundry kan ze echter niet weerstaan.

Check hieronder een oordeel over de prestaties van de Anthem-demo. De mannen van Digital Foundry speelden de demo op PC, PS4 Pro en Xbox One X. Om te beginnen zijn ze enorm te spreken over de grafische kwaliteit van de game. Of al deze pracht en praal echter niet ten koste van de prestaties gaat, is echter nog de vraag.

Of BioWare de balans tussen resolutie en prestatie in hun Anthem weet te perfectioneren, is vanaf 22 februari te checken op PC, PS4 en Xbox One.
    

Metro Exodus-ontwikkelaar laat weten PC-gamers niet te laten vallen

En dan ten slotte nog het meest recente hoofdstuk in de Metro Exodus-saga.

LauraJenny wist jullie gisteren al te vertellen dat een medewerker van 4A Games uit zijn slof schoot. Hij liet op een forum weten dat er gaan Metro-games meer naar PC zullen komen, als mensen nu Metro Exodus boycotten. Inmiddels blijkt echter dat hij geheel op persoonlijke titel spreekt.

Metro Exodus

Om te benadrukken dat de medewerker puur zijn eigen gal aan het spuwen was, komt 4A Games met een statement. De ontwikkelaar wil ons op het hart drukken dat ze absoluut niet van plan zijn om PC-gamers in de steek te laten.

"The recent comments made by a member of the 4A Games development team do not reflect Deep Silver’s or 4A Games’ view on the future of the franchise. They do reflect the hurt and disappointment of a passionate individual who has seen what was previously nothing but positive goodwill towards his work turn to controversy due to a business decision he had no control over. ... We have every intention of continuing this franchise, and a PC version will always be at the heart of our plans."

De ophef ontstond nadat bekend werd dat Metro Exodus een jaar lang exclusief via de Epic Games Store te downloaden is. Een beslissing die volgens 4A Games overigens geheel genomen is door Koch Media en Deep Silver.

Metro Exodus is vanaf 15 februari te checken op PC, PS4 en Xbox One.
     

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: de Resident Evil 2 remake maar dan met fixed camera, een super schattige No Man's Sky fan film, en de officiële short film van Beholder.


      

Lekker koesen!
    

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord