Kena: Bridge of Spirits verschijnt pas in 2021 

Kena: Bridge of Spirits verschijnt pas in 2021 2020-09-12T07:27:02
Vertraging, vertraging, vertraging. Waar we vroeger altijd klaagden dat de NS daar zoveel last van had, zijn het nu heel andere zaken die dit lot ten deel vallen. Aan de andere kant is dat vaak om goede redenen: ontwikkelaars moeten zich niet naar de gallemiezen werken. Daarom is de release van Kena: Bridge of Spirits opgeschoven. Lees erover in de N8W8!

zaterdagmorning
   

Goedemorgen -of goedemiddag- allemaal, welkom in een nieuwe N8W8. Het is 12 september. De dag waarop in 1940 prehistorische schilderingen werden ontdekt in de grotten van Lascaux. En de dag waarop Jackie Kennedy Jackie Kennedy werd, nadat John F. Kennedy haar trouwde (in 1953). Geweldige film, Jackie. Iets minder geweldig? Het nieuws in deze gloedjenieuwe N8W8! Veeeeeel vertraaaaaging... Maar gelukkig ook een grappige easter egg.

muurschildering
   

Easter egg: we hebben Xbox Series S al een aantal keer gezien

Microsoft is lekker bezig: het onthulde eerder deze week de ‘light’-console Xbox Series S. Wat blijkt? Opperbaas Phil Spencer heeft al in juli interviews gehouden waarin het apparaat in de achtergrond te zien is. Je moet wel de ogen van een havik hebben om het te spotten en het object ook daadwerkelijk als gameconsole te zien, maar hij staat er wel echt. “Zo klein is ie dus!” aldus Microsoft.

xbox
   

Apple komt met nieuw App Store-beleid, Microsoft vindt het maar niks

Het is echter niet allemaal fun and games bij Microsoft, laat dat maar aan Apple over. We weten inmiddels allemaal wel dat Fortnite niet meer in de App Store staat omdat Apple zijn dertig procent niet kan opstrijken door het betalingssysteem binnen de game. Inmiddels heeft Apple zijn regels voor de App Store aangepast waar het gaat om gamestreamingdiensten. Het gaat echter niet om de regels rondom betalingen en games, maar gamestreamingdiensten. Zo weet Microsoft iets beter waar het aan toe is als het zijn xCloud beschikbaar wil maken in de iOS app store.

Apple wil naar eigen zeggen zorgen dat games streamen wel veilig gebeurt, waardoor het xCloud en Stadia in eerste instantie niet toeliet in de store. Nu gaat Apple dat wel toestaan, mits er voor elke game een aparte pagina wordt aangemaakt. Best vervelend voor een dienst als xCloud met daarop honderden games. Plus, gamers moeten dan elke keer een aparte app downloaden per game, in plaats van dat ze in een soort hub kunnen gaan. Microsofts antwoord? “Dit is nog steeds een slechte ervaring voor spelers”. Kortom, Microsoft is er niet erg over te spreken. Het vrijgeleide A-38, anyone?

Apple
    

Komt er een lichtere versie van The Witcher 3: Wild Hunt?

Het heeft wel iets, dat Mediamarkt in Duitsland niet bepaald voorzichtig is met wat het allemaal openbaar neerzet. Daardoor hebben 'lekkers' vaak vrij spel en wij meer informatie. Dat blijkt wel uit de vele beelden van smartphones die vaak lekken via onze oosterburen. Ditkeer is het de beurt aan een gamegerelateerd iets. Het techwarenhuis zette een pagina online voor een light-versie van The Witcher 3: Wild Hunt. Nu is die Complete Edition ook wel flink groot voor een gewone Switch: 32GB. 16 oktober zou er daarom voor Switch een lichtere variant van The Witcher 3 verschijnen, als we de pagina van Mediamarkt mogen geloven. De prijs van 58,48 euro zou niet kloppen, maar zowel: lekker tossen, die coins naar je Witcher. Sowieso moeten we nog officieel horen of deze game inderdaad in deze afgeslankte variant naar onze Switch komt. Met dank aan TheCerrus op Reddit.

mediamarkt   

witcher     

Kena: Bridge of Spirits komt later

Je Wacht had het er eergisteren nog over, maar vandaag helaas wat minder goed nieuws over Kena: Bridge of Spirits. Het actie-avontuur van Ember Lab heeft zojuist een nieuw releasekader gekregen: het eerste kwartaal van 2021. De reden is dat de ontwikkeling wat langzamer ging door het thuiswerken. Ember Lab zegt heel specifiek dat het wil kiezen voor het welzijn van het team. Zo hoopt het de beste game neer te zetten. Dat hopen wij ook, dus we wachten nog wel even, toch? Kena: Bridge of Spirits verschijnt op PlayStation 5, PlayStation 4 en PC.


   

Nicolas Cage als The Tiger King gaat naar Amazon

Hoe het brein van deze acteur werkt, dat zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar dat geldt uiteindelijk ook voor het personage dat hij gaat spelen: de Tiger King. Cage kruipt in de huid van Joe Exotic (niet letterlijk, zo gek zijn ze nou ook alweer niet. Toch... Toch?) en doet dat op Amazon. Amazon heeft de gescripte serie gekocht voor Prime Video. Reken dus op nog meer ruzies met Carole ‘Nel Tijgervel’ Baskin en bizarre situaties die je simpelweg niet zelf kan bedenken. De serie laat ook meer zien van hoe Joe veranderde in Joe Exotic. Wanneer we de reeks op Amazon mogen verwachten is nog onbekend.

nic
   

Wonder Woman 1984 komt… later

Wonder Woman 1984 is plotseling toch nog verplaatst. De releasedatum was eigenlijk 2 oktober, maar wordt nu 25 december. Zou het door de spectaculaire Dune-trailer komen? In ieder geval zullen de twee films deze december met elkaar moeten strijden om de ticketverkopen. Wel een beetje gek, gezien ze allebei van Warner Bros. komen. Er wordt dan ook veelal gedacht dat het komt door de kaartverkoop van Tenet. In sommige landen zijn kijkers nog erg voorzichtig om naar de bioscoop te gaan, waardoor de kaartverkoop van Nolans breintwister normaliter waarschijnlijk hoger was geweest. Hoe dan ook, het worden drukke feestdagen met al die consoles en filmreleases. Op Wonder Woman wachten we echter graag. Er zijn nog fijnere dingen om mee wakker te worden, maar die trailer maakt je met zijn catchy tunes wel goed wakker:


   

Crysis Remastered laat zijn digitale ray tracing nog even zien

Als je een beetje een stevige PC hebt, dan kun je volop van ray tracing genieten met Crysis Remastered. Echter leken consolegamers daarin achter te blijven. Nu is bekendgemaakt dat de PlayStation 4 Pro en Xbox One X ook ray tracing gaan doen in Crysis Remastered, zoals mijn zeer gewaardeerde collega Michel al eerder schreef. Het gaat dan om een softwarematige variant waardoor zelfs de huidige generatie consoles kan ray tracen. In een nieuwe video kun je dat nog wat beter bekijken. 18 september is het zover, dan verschijnt Crysis Remastered op PC, PlayStation 4 en Xbox One.


    

Dit is de intro van Dragon’s Dogma op Netflix

Even tijd voor wat serieuze muziek met wat intrigerende beelden, want Netflix heeft de intro van zijn nieuwe Dragon’s Dogma-serie online gezet. Lekker geluid hoor, Tadayoshi Makino. Je krijgt bovendien meteen een glimps in de toekomst door hoe Apple nu bezig is. Zo’n vooruitziende blik. Even zonder dollen, dit is een episch begin toch? Je Wacht zit er nu al helemaal in. 17 september kunnen we kijken wat er na die intro volgt, want dan verschijnt Dragon’s Dogma op de rode N.


   

Over de rode N gesproken: fascinerende docu over social media, die er pas aan is toegevoegd (The Social Dilemma), die gaat je Wacht even afkijken. Het is nog niet voor iedereen weekend vandaag, maar wat je ook doet: drink genoeg water en een fijne dag pandaag!

panda
   

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord