Iron Galaxy Studios biedt aan Monster Hunter World te porten naar Switch 

Iron Galaxy Studios biedt aan Monster Hunter World te porten naar Switch 2018-03-05T18:23:40
Capcom heeft nog niet gehapt, maar hoe tof zou een Switch-versie van Monster Hunter World zijn? Het is vandaag echter sowieso feest, zo bestaat StarCraft 20 jaar en blaast de Switch één kaarsje uit. Verder in deze N8W8: een update voor Xenoblade Chronicles 2 en Humble Monthly van april bekend.

Cats <3
   

Blizzard viert 20-jarig jubileum StarCraft met in-game rewards

Hoera, StarCraft bestaat 20 jaar! Of nou ja, we mogen de game eigenlijk pas op 31 maart feliciteren, maar Blizzard heeft in ieder geval alvast laten weten welke presentjes we kunnen verwachten.

Het jubilieum wordt namelijk in alle games van de ontwikkelaar gevierd. Zodoende komen er skins en in-game rewards naar Diablo 3, Hearthstone, Heroes of the Storm, Overwatch, StarCraft 2, StarCraft: Remastered en World of Warcraft.

Hieronder check je wat je in deze games kunt verdienen en wat je ervoor moet doen. Lijstje-time:

 • Diablo 3: Log in to Diablo 3 after March 6 to receive Dominion’s Revenge, a fearsome Battlecruiser-themed Pet.
 • Hearthstone: Play a StarCraft-inspired Tavern Brawl between March 21 and 25 to receive three Kobolds & Catacombs packs!
 • Heroes of the Storm: Log in to Heroes of the Storm between March 27 and April 7 to receive a 20th Anniversary Portrait for Protoss, Terran and Zerg.
 • Overwatch: Log in to Overwatch between March 6 and April 3 to receive the Sarah Kerrigan Ghost skin for Widowmaker.
 • StarCraft 2: Log in to StarCraft 2 after March 6 to receive a special UI Skin for each race. Additionally, log in between March 6 and April 3 to receive a Portrait and Decal.
 • StarCraft: Remastered: Log in to StarCraft: Remastered after March 6 to receive a commemorative 20th Anniversary UI Skin for StarCraft: Remastered.
 • World of Warcraft: Between March 31 and April 6, /salute one of the following StarCraft-themed companion pets — Zergling, Grunty, Mini Thor, Baneling, or Zeradar — to receive the “Salute to StarCraft” Feat of Strength.

Diablo 3

Overwatch

StarCraft 2

Blizzard heeft ook wat streams en video's op de planning om het 20-jarig StarCraft-jubileum te vieren. Deze mag je op 30 en 31 maart verwachten.
   

Xenoblade Chronicles 2 New Game Plus-update staat klaar

Nintendo heeft details onthuld over de New Game Plus-modus van Xenoblade Chronicles 2. Ontwikkelaar Monolith Soft heeft namelijk de laatste hand gelegd aan update 1.3.0, inclusief deze New Game Plus-modus, maar bijvoorbeeld ook met een easy moeilijkheidsgraad en veranderingen aan het Blade-systeem.

Uiteraard kent patch 1.3.0 ook de standaard tweaks en bug fixes, maar biedt het je bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om animaties te skippen, sorteeropties in je inventory-menu's en icoontjes op je mini-map.

De New Game Plus-modus voor Xenoblade Chronicles 2 werd in januari aangekondigd, zou in februari uit moeten komen, maar werd uitgesteld tot maart. Als je de game aanslingert, zou de update klaar moeten staan. Wat je daarmee precies op je Nintendo Switch zet, lees je in de patch notes.
    

Comic-momentje

Comic-momentje
    

Iron Galaxy Studios biedt aan Monster Hunter World te porten naar Switch

Weet je wat het grootste nadeel van Monster Hunter World is? Dat je de game niet op de Nintendo Switch kunt spelen, natuurlijk!

Gelukkig is daar Iron Galaxy Studios CEO Adam Boyes, die gewoon aanbiedt om de game te porten naar de Nintendo console. Boyes klom in zijn Twitter en richtte zijn bericht rechtstreeks aan Monster Hunter World-ontwikkelaar Capcom.

Boyes erkent dat het porten van de game een uitdaging zou zijn, maar benadrukte dat zijn Iron Galaxy Studios tegen de taak opgewassen is. Hij riep Capcom op hen een kans te geven en beloofde dat hij hen niet teleur zou stellen.

Capcom-opperbaas Haruhiro Tsujimoto heeft zich eerder laten ontvallen dat een release van Monster Hunter World op de Switch lastig zou zijn. Waar hij precies op doelde, is niet bekend. Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om beperkingen in de Switch-architectuur, maar ook om een deal met de andere consoleboeren.

Capcom heeft (nog) niet gereageerd... Althans niet in het openbaar.
   

Trailer-overvloed

Geen drie, maar vier trailers in deze trailerovervloed. Het wordt bijna de nieuwe standaard. Kijk vandaag mee naar:

 • Deiland (nu op PS4, 14 juni op PC)
 • Rangi (nu op PC, later op PSVR)
 • City of the Shroud: Definitive Edition (binnenkort op PC, 2019 op PS4)
 • Pit People (nu op PC en Xbox One)


   

Takahashi viert 1-jarig jubileum Nintendo Switch

Meer feest! De Switch mag een kaarsje uitblazen. De Nintendo console kwam namelijk op 3 maart 2017 uit. We laten een levensbeschouwelijke uiteenzetting van hoe de tijd voorbij vliegt, maar even voor wat het is. In plaats daarvan kunnen we beter kijken naar de General Manager van Entertainment Planning & Development Division bij Nintendo: Shinya Takahashi.

In onderstaand filmpje gaat Takahashi onder meer in op de verkoop van de Switch en de manieren waarop mensen erop gamen. Ook schetst de Nintendo-hotemetoot zijn toekomstvisie voor de machine.

Wat is jullie Switch-hoogtepuntje tot dusver?
   

Deus Ex: Mankind Divided en Mafia III eerste games Humble Monthly april

De Wachtster wijst jullie graag op mooie deals. Daaronder valt ook zeker de Humble Monthly van april.

Nog niet bekend met Humble Monthly? Met dit abonnement ontvang je elke maand voor meer dan $100 aan games. De kosten per maand bedragen $12, of iets minder als je kiest voor een langer lopend abonnement. Hiermee krijg je zo'n vijf tot acht games per maand.

De eerste games voor de maand april zijn inmiddels aangekondigd: Deus Ex: Mankind Divided, God Eater 2: Rage Burst en Mafia III. Mocht je geïnteresseerd zijn in een abonnementje, dan hoef je echter niet tot april te wachten. Je kunt de games meteen downloaden.

Mafia III

De overige games in de Humble Monthly van april worden op een later moment aangekondigd.
       

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen een (nog steeds enge) demake van P.T. en een briljante Fortnite-overwinning.


   

Lekker koesen!
   

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord