Inhoud Nintendo Direct uitgelekt 

Inhoud Nintendo Direct uitgelekt 2016-03-03T05:11:39
Goedemorgen allemaal! Mocht je benieuwd zijn naar de Nintendo Direct van vanavond, dan heeft de Wacht alvast het programmaboekje voor je. Die is namelijk uitgelekt en staat vol met sappige dingen! Verder komt Mass Effect: Andromeda niet meer in 2016 en zoekt Blizzard nieuw personeel voor een oude franchise.

    

Gehele line-up Nintendo Direct van vanavond bekend

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen houdt Nintendo vanavond een nieuwe Nintendo Direct, met daarin alles over de nieuwe games voor aankomende zomer. Heb je liever dat de inhoud van de show nog even een verrassing blijft, dan moet je nu stoppen met lezen, want vermoedelijk alle titels die vanavond de revue zullen passeren zijn gelekt! N1ntendo.nl heeft via een anonieme bron een afbeelding van een veelzeggende Windows-map ontvangen, met namen van nog te verschijnen games. Nu kan elke random gek zoiets verzinnen, maar de Wacht heeft via inside info vernomen dat het een betrouwbare bron betreft.

Verwacht vanavond dus in ieder geval de volgende games te zien:

  • Fire Emblem Fates

  • Lost Reavers

  • Mario & Sonic op de Olympische Spelen in Rio

  • Metroid Prime: Federation Force

  • Monster Hunter Generations

  • Star Fox Zero (met ‘Zero Print Edition’?)

  • YO-KAI-WATCH

Extra interessant is een mapje met de titel ‘Super Nintendo now on New Nintendo 3[DS]’, wat alleen maar kan betekenen dat Nintendo SNES-games op de een of andere manier naar de 3DS brengt. Daarnaast weten we nu dat het vorig jaar in Japan verschenen Monster Hunter X bij ons waarschijnlijk Monster Hunter Generations zal gaan heten en dat de game cross-over content van Fire Emblem krijgt.

Deze laatste titel - en daarmee eigenlijk ook het hele Nintendo Direct lek - is vannacht meteen bevestigd via een ander lek. Twitteraar @AllGamesBeta toont een afbeelding van de trademark aanvraag voor Monster Hunter Generations. Deze aanvraag werd volgens hem gedaan door het bedrijf dat Capcom al eerder gebruikt heeft voor verschillende trademarks.

Zo, nu weet je een beetje wat je te wachten staat en kun je uitkijken naar een hoop beelden en vast ook releasedata van de westerse versies van enkele felbegeerde Nintendo-games! Om dat live mee te maken kijk je vanavond vanaf 23:00 uur naar de nieuwste Nintendo Direct.
    

DiRT Rally Community trailer

Codemasters heeft spelers van de DiRT Rally Early Access gevraagd om hun eigen beelden van de game in te sturen, zodat zij er een spectaculaire trailer van konden maken, helemaal op basis van community footage. Je zou er bijna een rally fan van worden, want het resultaat mag er wezen! Vroem vroem, hoor!

DiRT Rally verschijnt op 5 april voor PlayStation 4 en Xbox One, en op die dag eindelijk ook op disc voor PC.

    

Mass Effect: Andromeda verschijnt begin 2017

Het derde uitstel van Uncharted 4 was gisteren een pijnlijk moment, maar wie daarnaast ook uitkijkt naar de nieuwe sci-fi RPG van Bioware heeft het nog veel zwaarder te verduren! Mass Effect: Andromeda haalt 2016 namelijk niet meer en staat in plaats daarvan gepland om ergens in de eerste drie maanden van 2017 te verschijnen. Dat heeft EA bevestigd in een presentatie op de Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference in San Francisco.

Blake Jorgenson, de CFO van EA, keek in de presentatie vooruit naar het komende financiële jaar (dat loopt van april 2016 tot en met maart 2017) en riep daarbij enkele interessante launch windows die nog niet eerder bevestigd waren. Zo verschijnen zowel Titanfall 2 als de nieuwe Battlefield (dat volgens geruchten een WO1 setting krijgt) in het vierde kwartaal van 2016 (derde financiële kwartaal) en schuift Mass Effect door naar het eerste kwartaal van 2017 (vierde financiële kwartaal).

“We’ve got a great year ahead… we’ve got our Battlefield first-person shooter game coming in the third quarter, and our third-party title that Respawn, our partner, built, it’s called Titanfall, it’s the second title that they brought into that brand. Both of those are first-person shooters and will be targeted around the fast, action-driven shooter market, as well as the strategy-driven market in that quarter… We have our Mirror’s Edge runner game this first quarter, and then we have Mass Effect, which is a sci-fi action game, in our fourth quarter.”

Toen Mass Effect: Adromeda werd aangekondigd op de afgelopen E3 stond de game nog gepland voor de feestdagen van 2016, maar met de kerst de ruimte in kunnen we bij deze dus wel op ons buik schrijven. Veel weten we trouwens nog niet van Andromeda, behalve dat het verhaal en de setting weinig tot niets te maken hebben met de vorige delen en dat de game in ontwikkeling is voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
    

Enter the Gungeon heeft een releasedatum

Veel games van uitgever Devolver Digital zitten vol met snelle actie, bloed en explosies in pixelvorm en aan deze nieuwe trailer te zien is Enter the Gungeon daar zeker geen uitzondering op. We hebben al de meest debiele dungeon crawlers meegemaakt, waaronder eentje op ritme en een met een foetus, dus dat het in Enter the Gungeon helemaal om guns draait kijken jullie vast niet meer van op. Neemt niet weg dat het erg heel tof uitziet!

“Maar meneer de Nachtwacht, vanaf wanneer kan ik dat lollige spelletje dan kopen en voor welke platforms allemaal?!”, klinkt een bezorgd stemmetje uit de verte. “Vanaf 5 april, voor PlayStation 4 en PC!!” roept de Wacht geruststellend terug naar de omineuze leegte.

    

Blizzard zoekt artists voor nieuwe Diablo

Terwijl Overwatch nog niet eens uit is en Heroes of the Storm nog voortdurend wordt uitgebreid, wordt er achter de schermen bij de Californische ontwikkelaar al druk gewerkt aan de volgende game. Uit een aantal vacatures op de website van Blizzard blijkt dat er een nieuwe Diablo in de pijplijn zit! Want wat doe je als je nog niet precies weet hoe je nieuwe deel in een vertrouwde franchise eruit moet zien? Precies, dan ga je opzoek naar een senior concept artist, een character artist en een lighting artist die fan zijn van Diablo!

Naast de standaard dingen waar een fatsoenlijke Diablo artist volgens Blizzard aan moet voldoen, worden we uit deze vacatures nog niks wijzer over de game zelf, die waarschijnlijk nog in een vroege fase van ontwikkeling is. Wat zou jij graag zien in de volgende Diablo? Vertel het ons in de comments en wie weet leest Blizzard (of de persoon die zo’n ontzettend toffe baan krijgt) een beetje mee.
     

Jotun: Valhalla Edition komt deze zomer naar consoles

Ontwikkelaar Thunder Lotus Games (machtig goeie bedrijfsnaam) heeft met een sprankelende nieuwe trailer aangekondigd dat hun game over noordse mythologie een console-versie krijgt! Jotun is al sinds september verkrijgbaar op Steam, maar dit Scandinavische, handgetekende vikingen epos waar Kratos nog een puntje aan kan zuigen krijgt een speciale Valhalla Edition, met extra uitdagende game mode.

Jotun verschijnt ergens in de zomer voor PlayStation 4, Xbox One en Wii U.

     

Star Wars Battlefront: Outer Rim brengt Greedo en Nien Nunb naar het slagveld

EA heeft nieuwe details en screenshots vrijgegeven van de aankomende Star Wars Battlefront DLC genaamd Outer Rim. Deze uitbreiding brengt nieuwe maps die zich afspelen tussen de fabrieken van Sullust en Jabba’s paleis en zeilschip op Tatooine. De sterren van de uitbreiding zijn echter twee nieuwe speelbare personages: niemand minder dan ‘who shot first’ Greedo en de altijd goedlachse Nien Nunb.

Met Outer Rim wordt er ook een nieuwe game mode geïntroduceerd, genaamd Extraction, waarin de Rebels een kostbare lading moeten pakken en op hun schip moeten zien te krijgen, voordat de Imperials ze tegen kunnen houden. Daarnaast worden er een aantal nieuwe wapens en star cards toegevoegd, waaronder een Relby V-10 rifle, de DT-12 blaster pistol en de Dioxis Grenade.

Outer Rim komt ergens in maart, wanneer precies is vooralsnog onbekend. Na Outer Rim krijgt Battlefront nog eens drie grote uitbreidingen, waarvan de laatste begin 2017 verschijnt.

    

Toedels!
   

REACTIES (67) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord