Hitman 2-levels kunnen eind deze maand geïmporteerd worden in PC-versie Hitman 3 

Hitman 2-levels kunnen eind deze maand geïmporteerd worden in PC-versie Hitman 3 2021-02-07T10:13:24
Het sneeuwde vannacht niet alleen in ons landje, ook de Wacht liet zich ondersneeuwen met nieuwtjes! Een hele fijne en ijskoude zondagmorgen en welkom bij een gloednieuwe N8W8! Vandaag: oplossing voor licentieproblemen in de PC-versie van Hitman 3, open beta voor Guilty Gear Strive, arrestatie voor illegale handel in Shiny Pokémon en meer!

Hitman 2-levels kunnen uiterlijk eind deze maand geïmporteerd worden in PC-versie Hitman 3

PC-spelers van Hitman 3 kunnen binnenkort gratis levels importeren uit Hitman 2. Ontwikkelaar IO Interactive komt uiterlijk eind deze maand met een oplossing voor het licentieprobleem in Hitman 3 op de Epic Games Store, zodat spelers niet langer opnieuw hoeven te betalen om de locaties uit de voorganger in hun game te krijgen.

In een geüpdatete versie van IO’s Known Issues-forum meldt de ontwikkelaar dat de fix op dit moment nog getest en nagekeken wordt om ervoor te zorgen dat er niets mis kan gaan als hij uitgerold wordt. Hoe het nieuwe import-systeem eruit gaat zien in Hitman 3 is nog niet bekend.

Vlak voor de release van Hitman 3 kwam het probleem bovendrijven. Op PC kan je de game tijdelijk exclusief via de Epic Games Store spelen, waardoor je Hitman 1 & 2 in bezit moet hebben op dat platform om de levels toe te voegen. Het feit dat Hitman 2 helemaal niet op de Epic Games Store staat, zorgt ervoor dat je deel twee als DLC moet kopen om ‘m toe te voegen aan Hitman 3. IO Interactive werkt sindsdien aan een oplossing.


    

Open beta voor Guilty Gear Strive op PS5 en PS4

Guity Gear Strive krijg deze maand een open beta op PS5 en PS4. Ontwikkelaar Arc System Works opent de servers op vrijdag 19 februari om 04:00 Nederlandse tijd, waarna spelers het hele weekend hebben om de nieuwe fighting game te testen. Op zondag 21 februari om 16:00 Nederlandse tijd komt de open beta ten einde.

Tijdens het testweekend kunnen spelers aan de slag met 13 personages. Beschikbare spelmodi zijn Versus, Tutorial, Training en Online. Laatstgenoemde modus maakt gebruik van zogenoemde rollback netcode, waardoor je geen enkele frame vertraging meer hebt in gameplay. Guilty Gear Strive is de eerste game van Arc System Works die gebruik kan maken van de nieuwe functionaliteit.

Als je Guilty Gear Strive al in pre-order hebt staan kan je een dag eerder aan de slag met de beta. Voor mensen met een pre-order gaan de server al open op donderdag 18 februari om 04:00. Guilty Gear Strive komt op 6 april uit voor PS5 en PS4, de PC-verse verschijnt drie dagen later op 9 april.
    

Trailertrailerstrailers!

PUSS! (19 februari voor PS4, Xbox One en Nintendo Switch)

Windjammers 2 (PC-demo nog speelbaar tot 9 en met februari, lanceert dit jaar voor PC en Nintendo Switch)

Overwatch: Year of the Ox Event (nog speelbaar tot en met 25 februari)


   

Jump shots generfd in Call of Duty: Black Ops - Cold War

Jump-shotting wordt iets minder effectief in Call of Duty: Black Ops - Cold War. De manoeuvre, bedoeld om moeilijker geraakt te worden in multiplayer, wordt generfd door ontwikkelaar Treyarch. In de patch notes van afgelopen vrijdag lees je dat de snelheid en hoogte van de sprong iets worden teruggeschroefd.

Voorheen kon je nog sprongen aan elkaar rijgen, waardoor spelers enorm moeilijk te raken werden. Nu word je na elke sprong net één frame vastgezet op je plek, waardoor het een stuk riskanter wordt om de manoeuvre uit te voeren.
    

Spelersaantallen Nioh 2 op Steam verdrievoudigd ten opzichte van voorganger

Nioh 2 Complete Edition gaat erg lekker op Steam. Sinds de lancering van afgelopen vrijdag noteert de game enorme spelersaantallen. De teller staat op het moment van schrijven op 39.813 spelers, ruim drie keer zoveel als tijdens de Steam-launch van zijn voorganger in 2017. De fanbase voor Nioh lijkt op PC dus wel lekker te groeien, ondanks wisselde kritieken op Steam.

Ontwikkelaar Team Ninja zal blij zijn met de cijfers, want ze hebben flink wat extra aandacht besteed aan de PC-port van Nioh 2. Zo is de game speelbaar in ultra wide-resolutie op 120 frames per seconde en is de besturing naar hartenlust aan te passen. Ook worden muis en toetsenbord vanaf de launch ondersteund. De PC-versie van Nioh kreeg in 2017 flinke kritieke omdat de optimalisatie niet in orde was, dus dit lijkt een goede stap voorwaarts.

Nioh 2 Complete Edition bevat alle twee de Nioh-games en alle DLC die voor de games verschenen is. De collectie is ook speelbaar op PS4 en PS5, de laatstgenoemde versie ondersteunt ook een maximale frame rate van 120.
    

Snel kijken: Cyberpunk-crashen met mega-explosie

Blowing up every vehicle (crashes the game) from r/cyberpunkgame


Japanner gearresteerd voor handel in hacks in Pokémon Sword en Shield

Een 23-jarige Japanner die een lucratief handeltje had in illegaal verkregen shiny Pokémon, is afgelopen week door de politie gearresteerd. Volgens een nieuwsbericht op de Japanse nieuwssite Asahi (vertaling via ResetEra) verkocht de man zijn shinies sinds november vorig jaar. Hij verkreeg ze door Pokémon Sword en Shield-savefiles te hacken. Op het moment van zijn arrestatie zou de man al zo’n 1.15 miljoen Yen (iets minder dan tienduizend euro) hebben verdiend met de verkoop.

In Japan treedt men sinds 2019 streng op tegen het aanpassen van savebestanden. The Pokémon Company legt zelf al jaren straffen op aan spelers die Pokémon-games met aangepaste data spelen en zo shinies binnenhalen. Afhankelijk van de ernst van de overtreding krijgen spelers tijdelijke of permanente bans opgelegd.
    

Digital Foundry kijkt naar frame rates Control Ultimate Edition op PS5 en Xbox Series X


    

Cyberpunk 2077-hotfix voor PC fikst probleem met mods en savebestanden

CD Projekt RED heeft een hotfix uitgebracht voor een veiligheidslek bij het installeren van mods en aangepaste savebestanden in Cyberpunk 2077 op PC. Door een eerder ontdekte kwetsbaarheid was het mogelijk om via DLL-bestanden van de game op afstand code uitvoeren op Windows-PC’s.

Modder PixelRick ontdekte de kwetsbaarheid eerder deze week, waarna ontwikkelaar CD Projekt RED meteen een waarschuwing op Twitter gooide voor het veiligheidslek. De modder legde uit dat de kwetsbaarheid moeilijk te exploiteren was, maar dat toch het risico bestond op mods en savebestanden die malware zouden bevatten.

Gelukkig voor PC-spelers is het lek nu gedicht met hotfix 1.12 en kan er naar hartenlust gemod worden in Cyberpunk 2077 op PC!

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord