Hearthstone Whispers of the Old Gods uitbreiding verschijnt 27 april 

Hearthstone Whispers of the Old Gods uitbreiding verschijnt 27 april 2016-04-20T11:30:24
Terwijl het midden van de week alweer is aangebroken en je waarschijnlijk een lading verse koffie je slokdarm in aan het stouwen bent, vertelt de Wacht je precies wat je tijdens je nachtrust aan gamenieuws hebt gemist. Verwacht veel nieuws rondom Blizzard!

Pinguïn gif

    

Nieuwe trailer voor The Warcraft Movie

In eerste instantie kennen we de formule die zegt dat films gebaseerd op een game altijd ruk zijn. We hebben wel eens een uitzondering gezien, maar in de regelmaat is het eindproduct vaak slechter dan het eerste toiletbezoek na een avondje stappen. Dit jaar kan het zijn dat we weer met een uitzondering te maken hebben, want de Warcraft film waar Blizzard haar toestemming voor heeft gegeven, komt namelijk deze zomer uit. Een van de redenen dat we aan nemen dat deze gameverfilming wel een succes kan worden, is het veel grotere budget en de bekende namen die aan het project werken. Zo is Duncan Jones (bekend van Source Code en Moon) verantwoordelijk voor de regie en dat geeft al een reden om te hopen op een goede afloop.

Vandaag is er een nieuwe trailer voor de film verschenen en deze weet in minder dan twee minuten zelfs de Wacht - die nooit World of Warcraft heeft gespeeld - een beetje te enthousiasmeren. Zo zien de omgevingen en special effects er in de trailer al belachelijk vet uit. Het verhaal van de film gaat over een strijd tussen orcs en het menselijk ras die beide strijden om een waardevol leefgebied dat slechts groot genoeg is voor een van de twee rassen. Dit gaat natuurlijk niet goed en middels een zware oorlog leren we wie deze hevige strijd gaat winnen. Warcraft: The Beginning draait vanaf 2 juni in de bioscopen. Mocht Warcraft niet helemaal je ding zijn, dan is er ook nog altijd de Ratchet and Clank film die vanaf morgen in de theaters te zien is. Met twee van zulke grote titels moet er toch minimaal een succesvolle gamefilm uitkomen, toch?

          

Makers van Bastion kondigen nieuwe game Pyre aan

De indiegame Bastion is veelvuldig geprezen voor de innovatie en gave wereld die het spel met zich meebracht. Ontwikkelaar Supergiant Games heeft daarna niet stilgezeten en wist ons al te vermaken met Transistor. Nu het weer een tijdje stil is geweest rondom de creatieve studio, zijn wij wel toe om te leren aan welk project de Amerikanen nu aan het sleutelen zijn. Gelukkig hoeven we daar niet langer dan een komma op te wachten, want de studio heeft vandaag namelijk aangekondigd dat ze aan het spel Pyre werken, een game die in 2017 uit moet komen op de PS4 en PC.

Pyre draait om een personage dat door een groep gemaskerde landlopers op het nippertje van de dood wordt gered. Natuurlijk ben je het gezelschap hier dankbaar voor en om iets terug te doen help je mee om achter de betekenis van de ‘Rites’ te komen. Je gaat een avontuur beleven in een kleurrijke wereld waarin je diverse entiteiten leert kennen van groot tot klein. Na dit stukje vertaalwerk vanuit het persbericht is de Wacht toch licht geïnteresseerd in de nieuwe game van Supergaint Games. Pyre heeft qua visuele stijl wel iets weg van Transistor, maar die conclusie trek je waarschijnlijk zelf ook wel na het bekijken van de eerste trailer.

   

Dark Souls krijgt eigen Board Game

Op Kickstarter verscheen vandaag het concept voor een Dark Souls bordspel. Binnen een uur is het beoogde bedrag gehaald en daardoor wordt het spel nu een realiteit. De game is bedoeld voor 1 tot 4 spelers en bevat de speelbare classes Knight, Warrior, Herald en Assassin. Wanneer het spel verschijnt, is helaas nog onduidelijk.

Dark Souls The Board Game

Dark Souls The Board Game

    

Systeemeisen Mirror’s Edge Catalyst bekend

Naast Battlefield kennen we DICE ook van Mirror’s Edge. In het spel beweeg je je als Faith door een futuristische stad waarbij je bewegelijkheid je grootste wapen is. Op 24 mei komt Mirror’s Edge Catalyst uit voor de PS4, Xbox en PC. Voor de computer weten we nu aan welke eisen je apparaat moet voldoen om het spel op de minimale en aanbevolen stand te kunnen spelen. 

Mirror's Edge Catalyst

Waar je in het eerste deel een lineaire game speelde, is de wereld in Mirror’s Edge Catalyst geopend en volledig toegankelijk vanaf de start. De spelwereld gaat je dus niet tegenhouden in je ervaring. Je hardware doet dit mogelijk wel, want de aankomende game van DICE vraagt wel het een en ander van je PC. Dit zijn de systeemeisen die de ontwikkelaar bekend heeft gemaakt:

Minimum:
OS: Windows 7 64-Bit (use the latest Service Pack)
CPU: Intel i3-3250 / AMD FX-6350. (Note: Mirror's Edge Catalyst requires at least 4 logical cores to run.)
RAM: 6 GB
Hard drive: At least 25 GB of free space
Video: Nvidia GeForce GTX 650 Ti 2GB or better / AMD Radeon R9 270x or better
Input: Keyboard and mouse, dual analog controller

Recommended:
OS: Windows 10 64-Bit (use the latest Service Pack)
CPU: Intel Core i7-3770 at 3.4 GHz / AMD FX-8350 at 4.0 GHz
RAM: 16 GB
Hard drive: At least 25 GB of free space
Video: Nvidia GeForce GTX 970 4GB or better / AMD Radeon R9 280x 3GB or better
Input: Keyboard and mouse, dual analog controller

Vooral de aanbevolen specs zijn nogal hoog te noemen, maar waarschijnlijk krijg je daar van Electronic Arts een prachtig ogende game voor terug. Mirror’s Edge Catalyst speelt zich af voor het eerste deel in de serie en draait op de Frostbite 3 engine die we onder andere kennen uit games als Battlefield 4 en Star Wars Battlefront.

    

Fan laat zijn idee van Mario American Football game

Op Reddit heeft een echte Mario Sports-fan met 3DRenders zijn ideale weergave van een Super Mario American Football game laten zien. De vier concept beelden zien er levensecht uit. Het belangrijkste detail is misschien wel de keuze voor de knoppen layout van de Gamecube controller. Lekker toch!

Mario American Football

Mario American Football

Mario American Football

Mario American Football

     

Hearthstone Whispers of the Old Gods verschijnt volgende week

Blizzard heeft met Hearthstone een zeer populaire digitale cardgame weten te ontwikkelen waarin je het met een door jou zelf samengestelde deck het opneemt tegen de kaartenselectie van je tegenstander. Het kaartspel is inmiddels al meer dan twee jaar uit en daarom doet uitgever Blizzard er verstandig aan soms nieuwe content aan te bieden om zo het spel vers te houden voor de geoefende spelers. Vorig maand kondigde het bedrijf dan ook de Whispers of the Gods uitbreiding aan die 134 nieuwe kaarten gaat toevoegen aan het spel.

Hearthstone

Vanaf 27 april is de nieuwe uitbreiding beschikbaar en krijgen we onder meer een extra taverne. Blizzard laat verder weten dat er daarnaast nog genoeg geheimen zijn die de spelers zelf moeten ontdekken. Whispers of the Gods is alweer de derde uitbreiding voor Hearthstone. Van de 134 nieuwe kaarten zijn er van 74 al bekend wat ze precies gaan doen in het spel. Hearthstone is te spelen op de PC, Mac, iOS en Android apparaten en is volledig gratis te spelen, al is er ook een mogelijkheid om meer kaarten te krijgen door er voor te betalen.

    

Going in for the kill

Kat gif

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord