HandyGames hint mogelijk naar een nieuwe Titan Quest-game 

HandyGames hint mogelijk naar een nieuwe Titan Quest-game 2020-12-29T10:25:24
Live, na het verorberen van gourmet-restjes, meldt de Wacht zich! Vannacht: deze afbeelding met Griekse krijgers moet toch wel hinten naar Titan Quest 2? Daarnaast: een Steamy kerstmis, Level-5 werkt aan een nieuwe game, Blood and Truth-dev bezig met een PS5-titel, en meer. Goedemorgen!

HandyGames hint mogelijk naar een nieuwe Titan Quest-game

De Duitse gamemaker HandyGames werkt aan iets “legendarisch”, zo laten ze weten in een Tweet. Die Tweet wordt vergezeld door een afbeelding die bij de Wacht gelijk Titan Quest-alarmbellen doet rinkelen. Je weet wel, Titan Quest, die Diablo-kloon uit 2006 die gebaseerd is op Griekse mythologie. De vier krijgers in de afbeeldingen lijken namelijk zo uit hetzelfde tijdperk gerukt te zijn. En als je daar de mythologische wezens eromheen (zoals een driekoppige hond) bij optelt, dan kun je haast niet tot andere conclusies komen dan een langverwachte Titan Quest-sequel. Tenzij HandyGames nu ineens met een nieuwe IP op de proppen komt en ze Titan Quest-fans in de maling willen nemen, natuurlijk.

Titan Quest kwam dus in 2006 al uit voor PC, meer recentelijk kregen we ook ports voor iOs en Android (2016) en PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch (in 2018). Na de console-releases werd er zelfs nog nieuwe DLC aan het top-down hack-&-slash geweld toegevoegd, dus het is niet alsof het al anderhalve decennia stil is rondom Titan Quest. De rechten voor de franchise liggen ook nog steeds bij THQ Nordic, de eigenaar van HandyGames, dus dit moet toch haast wel Titan Quest 2 zijn? De Wacht hoopt het in ieder geval wel, sinds hij ooit zesmiljoenmiljard uren in Diablo 2 heeft gestopt kan hij maar geen genoeg krijgen van isometrische hack-&-slash-RPG’s.

           

23 miljoen gelijktijdige gamers op Steam tijdens Kerst

Tijdens een bijzondere Kerst waarop we niet met onze families bij elkaar konden komen, is het natuurlijk niet zo gek dat veel mensen aan het gamen sloegen. Dit jaar meer dan ooit, als de cijfers van Steam een beetje representatief zijn, want op Eerste Kerstdag steeg het aantal gelijktijdige online gamers tot een aardig mijlpaaltje. 23 miljoen spelers waren tegelijk online op Valves platform, ruim zeven miljoen meer dan op Eerste Kersdag vorig jaar en ruim het dubbele van dezelfde dag in 2015 (toen 10,5 mil). De games die tijdens Kerst het meest gespeeld werden zijn zeker geen verrassing; CS:GO, Dota 2, PUBG, Cyberpunk 2077 en GTA V stonden zoals bijna altijd aan kop.

Dit soort nieuwtjes zijn geen verrassing meer voor Steam dit jaar, 2020 stond mede door de coronacrisis in het teken van recordaantallen online spelers. In april was het record gelijktijdige online gamers nog 24,54 miljoen; kort na de release van Cyberpunk aan het begin van deze maand werd dat record verbroken met 24,78 miljoen gamers.

            

Anji Mito wordt toegevoegd aan Guilty Gear Strive, trailer dropt 31 december

Net voordat je op oudejaarsdag het gourmetstel klaarzet kun je via deze YouTube-link om 16.00 uur ’s middags kijken naar de onthullingstrailer van een bekend personage voor Guilty Gear Strive. Anji Mito is de naam, een bekende in het Guilty Gear-universum. Mocht je niet goed met namen zijn: het is die knakker met die gigantische handwaaiers.

Anji Mito
              

Level-5 werkt aan onaangekondigde game

In gesprek met de Japanse website 4Gamer onthult Level-5-president Akihiro Hino dat de studio iets nieuws in petto heeft. Hino zegt dat de studio de focus in 2021 zet op het maken van games, waaronder dus een nog onaangekondigde game waar ze nu al aan werken. Daarnaast zal de studio – die je waarschijnlijk kent van games als Ni no Kuni, Yo-kai Watch en Professor Layton – zich ook nog bezig houden met “de productie van animatie” (anime e.d.) en andere media. Hino kan geen details prijsgeven over het nieuwe project, maar hij zegt dat de productie van het project voorspoedig verloopt – werd zoiets ook niet over Cyberpunk gezegd?

In de tussentijd verwachten we nog de release van een mecha-JRPG met online co-op genaamd Megaton-Kyuu Musashi, al is daar nog geen Europese release voor aangekondigd. Dat gebeurt in samenwerking met Jump – je weet wel, van het bestverkopende manga-magazine in Japan –, wat het nodige zegt over diens insteek. Een bijbehorende anime-serie staat al gepland voor de zomer van 2021, die kun je hier waarschijnlijk wel kijken (al dan niet met behulp van wat VPN-magie).

Megaton-Kyuu Musashi
                     

Stranded Deep nu gratis via Epic Games Store

Kerst mag dan voorbij zijn, maar Epic Games is nog niet klaar met het weggeven van games via hun store. Vandaag (tot 17.00 uur Nederlandse tijd) is het de beurt aan survivalgame Stranded Deep, een game die eigenlijk al sinds 2015 in Early Access is en waar dus nog altijd aan gewerkt wordt. Maar ja, zelfs als je geen trek hebt in een Early Access-game kun je hem nu dus aan je bibliotheek toevoegen en hem een kans geven als ‘ie eindelijk helemaal uitkomt. Een groot gemis is bijvoorbeeld het gebrek aan online co-op. Er zit wel co-op in de game, maar dus alleen met split-screen.

Na een vliegtuigcrash belandt jouw personage op een verlaten eiland in het midden van de Stille Oceaan, en jij mag de omgeving verkennen, uitpluizen en uitbuiten om te overleven. Stranded Deep heeft dus geen baanbrekende opzet, maar de gameplay lijkt goed genoeg om dat goed te maken – online zijn er in ieder geval genoeg fanatieke fans van de survivalgame te vinden. En daar zullen er na vandaag alleen maar meer van zijn. Mocht je niet zo van het PC-gamen zijn, dan kun je Stranded Deep ook op consoles uitproberen; ontwikkelaar Beam Teams game kwam in april naar PS4 en Xbox One.

Stranded Deep
             

Psst… Overwatch is deze week gratis te spelen via Battle.net

Mocht je nog wat tijd willen vullen tussen Kerst en Oud & nieuw en je backlog niet willen openen omdat dat te confronterend is, dan kun je ook gewoon even gratis aan de gang met Overwatch. De kans is erg groot dat je Blizzards shooter onderhand wel een keer gespeeld hebt, maar voor degenen die ‘m nog altijd wel een kans willen geven lijkt nu het perfecte moment te zijn. Overwatch is namelijk gratis speelbaar via Battle.net, tot en met 4 januari.

Overwatch
                    

(Gratis) Dragon Ball Z-fangame Hyper DBZ krijgt flinke update


                

Blood and Truth-ontwikkelaar werkt mogelijk aan PS5-game met multiplayer

SIE London Studio is nou niet bepaald de grootste first-party-developer onder Sony, maar na het aardige succes van PSVR-game Blood and Truth is het toch interessant om in de gaten te houden wat de volgende game van de studio wordt. Helaas weten we dat nog niet, maar door een LinkedIn-profiel en een recent verschenen vacature van London Studio lijkt het erop dat ze eindelijk aan de slag mogen met een (grote) game voor de PS5 (via Twisted Voxel). Geen VR- of Eye Toy-game dus – en hopelijk geen SingStar, want die maakte ze ook ooit – maar een echte PS5-game zonder tech-gimmick. Al kan het natuurlijk nog steeds zo zijn dat er een PS5VR in de maak is en de studio daar al voor aan het werk is, maar dat is vooral wishful thinking van de Wacht.

Blood and Truth psvr
              

De PS4-lanceringstrailer van Spirit Arena


              

Atlus-dev teaset plannen voor 25ste verjaardag Persona

De Wacht meldde afgelopen weekend al iets over een Famitsu-interview waarin verscheidene Japanse game-devs een tipje van de sluier oplichtten over hun plannen in 2021. Toen stond hij vooral stil bij wat de Final Fantasy-devs te melden hadden, maar vannacht kijken we ook nog even naar het team achter Persona. Want wat misschien wel leuk is voor Persona-fans – een groep waar de Wacht na het spelen van Persona 5 Royal deze maand zich ook onder schaart – is dat er plannen zijn om de 25ste verjaardag van Persona in 2021 te vieren. Hoe dat precies vorm neemt is natuurlijk nog de vraag. “We’ve got some exciting plans in the works, so please look forward to them!”, aldus creative producer en chief director Kazuhisa Wada. Kom maar op met die ports en/of remasters!

Persona games
               

Stijlvolle roguelike Rogue Invader krijgt een releasedatum

Rogue Invader is niet een game die bij veel mensen op de radar zal staan, maar hij viel de Wacht zeker op door z’n unieke uitstraling. Rogue Invader is namelijk een zwart-wit, 1-Bit Rogue-lite “action shooter” en vanzelfsprekend een indiegame. Iets wat de Wacht toen hij nog een klein Wachtertje was maar al te graag voorbij had zien komen op zijn PC (toen nog met de rekenkracht van anderhalve aardappel). Insteek van de game: er zijn een hoop gastjes een alien-planeet aan het binnenvallen, maar ze hebben slechts één wapen en één drop pod ter beschikking – dat maakt het dus een rogue-lite. En 21 februari komt ‘ie uit voor PC.

In een recent verschenen trailer is te zien dat je gear moet uitkiezen, het wapen kunt customizen, en van cover naar cover moet rennen en dodgen en aliens neer moet schieten. Tussendoor kun je research plegen naar nieuwe wapens en wapenmodificaties, maar laten we eerst maar afwachten of de gameplay ook echt leuk is voor we aan dat soort ingewikkelde zaken gaan denken.


              

Cyberpunk 2077-feitje van vandaag: V bukt op z’n motor om hoofdpijn te voorkomen

Maar als je met 200 km/uur afstapt sta je op magische wijze direct stil. Tja, prioriteiten.

I just found out that V ducks to avoid collisions on bikes from r/cyberpunkgame

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord