Gran Turismo 6, WRC 3 en Biker Bash 

Gran Turismo 6, WRC 3 en Biker Bash 2012-09-17T12:55:25
Er wordt verdomd hard gereden in deze Nachtwacht om het nieuws over een stapel race games bij te houden. Zo zijn er vage uitspraken over Gran Turismo 6 en een PS Vita-versie, gloednieuwe WRC 3 gameplay beelden, een uitgelekt document over een Road Rash knock-off, genaamd Biker Bash en ook Ken Block doet zijn ding in deze Wacht. Je zou bijna de Wii U geruchten, Dead or Alive 5 boxart, Farming Simulator en de nieuwe locatie van de E3 vergeten!

Wii U voor 299?
Ah ja joh, laten we de Nachtwacht weer eens beginnen met een gerucht over de Wii U! Als het goed is ligt de nieuwe console van Nintendo al over een paar maandjes in de winkels, maar een echte release date hebben we nog niet. Ook over de prijs is nog niks bekend, al zijn daar al wel een shitload aan geruchten over. De laatste berichten zijn dat de Wii U in de USA 299 Dollar gaat kosten.

De chief editor bij Gametrailers, Shane Satterfield, laat weten dat hij via ‘certain channels’ heeft gehoord dat de Wii U straks 299 dollar gaat kosten. Een andere ‘senior publishing source’ laat weten dat de Wii U voor onder de 250 pond verkocht gaat worden en ook het Japanse business paper Nikkei laat nu weten dat de Wii U 30.000 yen gaat kosten, wat omgerekend een euro of 300 is.

Het gebeurt wel vaker dat de dollar prijs hier precies hetzelfde is in euro’s, dus de Wacht gaat er van uit dat de Wii U straks ook in Nederland voor 299 euro te koop zal zijn. Voor dat geld krijg je er trouwens vast nog wel een gratis game bij, al is het maar dat vage speeltuin ding uit de Nintendo E3 persconferentie. Wat vinden jullie van 299 euro? Veel te duur, of instant buy?

Dead or Alive 5 boxart
Ook zo genoten van de Dead or Alive ‘omgevingen’ in de Nachtwacht van gisteren? PeterKoelewijn was zo vriendelijk om ons mee te laten genieten van een hoop virtueel vrouwelijk schoon en dat kan de Wacht wel waarderen. Ook vannacht is er nieuws over Dead or Alive 5, maar zo spectaculair als gisteren is het helaas niet. Wat het wel is? De officiële boxart voor Europa!

Trek je klompen aan!
Ben je klaar voor het grapje van de week? De Wacht weet niet zo goed hoe je dit het beste kunt brengen, dus het gaat gewoon gezegd worden. You ready? Farming Simulator 2013 komt naast de PC ook naar de Xbox 360 en de PlayStation 3 begin 2013! OMG, moet niet gekker worden!

Farming Simulator 2013 is flink verbeterd en heeft een shitload aan nieuwe voertuigen, machines, dieren, omgevingen en meer van dat soort ongein. Daarnaast krijgt de game een online mode waarmee je voertuigen, machines en mods kunt downloaden en delen, maar even serieus nou, wie speelt deze onzin?

Nou, blijkbaar wordt Farming Sim als een malle gespeeld op de PC en zijn er stiekem dus ook vast wel console gamers die stiekem de boer willen uithangen! Toe dan, geef maar toe.

WRC 3 gameplay
Misschien vind je het leuk om in een trekker door de blubber te kruipen, maar de Wacht vliegt er liever overheen met een vette rally bak! Binnenkort kunnen we dat gaan proberen in de nieuwe WRC game en hieronder kan je wat gameplay footage vinden van een hele vroege versie van de game. Verwacht dus geen super strakke gamecode, maar je krijgt wel al een idee van wat we mogen verwachten van WRC 3.

Dirt 3 was een strakke rally game, maar niet iedereen vond de toevoeging van Gymkhana een succes. Dirt Showdown is dan al helemaal niks voor je, maar WRC 3 lijkt een mooi alternatief te worden. Tot Dirt 4 uitkomt natuurlijk, laat dat duidelijk zijn.

Dat de Wacht trouwens een groot fan is van Gymkhana zie je later nog in deze Nachtwacht, maar geniet tot die tijd van een vroege build van WRC 3.

Biker Bash = Road Rash HD?
De Nachtwacht is dol op sleazy rumors en uitgelekte shit en doet dan ook extra z’n best om elke nacht weer wat moois te presenteren. Zo lekte er vannacht een fijn pdf bestandje uit van een nieuwe onaangekondigde PSN/XBLA game van ontwikkelaar Slightly Mad Studios, genaamd Biker Bash! Kent iemand Road Rash nog?

“Biker Bash is a bike racing game that combines classic gameplay from titles like Road Rash/Motorstorm with modern fighting mechanics from Streetfighter IV/Fight Night and drags it kicking and screaming into the 21st Century with next-gen graphics, gameplay, and social features… all at a downloadable price point.”

De info, screenshots en artwork doen heel erg denken aan Road Rash, al gaat dit nog veel verder met wapens en power-ups. Het werd eigenlijk weleens tijd dat dit concept weer eens werd opgepikt! Road Rash helemaal grijs gespeeld op de Mega Drive vroeger.

Biker Bash wordt beschikbaar via Xbox Live Arcade, PlayStation Network, Steam en ook op de Wii U mag je de game verwachten. Release date is nog onbekend en neem het sowieso allemaal nog met een klein korreltje zout tot de game officieel is bevestigd. Tot die tijd hoopt de Wacht nog steeds op een HD remake van Road Rash, who’s with me?

Nieuwe locatie E3 maandag?
Spannende shit! Los Angeles is één keer per jaar een compleet gamers walhalla door de E3, maar het zou zomaar kunnen dat de beurs volgend jaar ergens anders gehouden wordt. Het heeft alles te maken met de verbouwing van het L.A. Convention Center en daardoor zou er volgend jaar geen ruimte zijn voor een grote show als de E3. Je hebt het ongetwijfeld al gelezen in de PU.

Nu zijn er al sinds het einde van de show geruchten over de nieuwe locatie voor de E3 van 2013 en zo hoor je bijvoorbeeld regelmatig New York langskomen. Zeker weten doen we het echter allemaal niet, want de organisatie achter de E3, de Entertainment Software Association (ESA), heeft nog niks laten weten. Misschien krijgen we maandag meer te horen? Rich Taylor, senior vice president van de ESA, laat via Twitter weten:

“Hey guys. On Monday I’ll be making a big announcement regarding E3 2013, so be sure to follow me for updates and spread the word!”

Het zou dus zomaar kunnen dat we maandag de nieuwe locatie horen voor de E3 van volgend jaar. Nog even afwachten!

Gran Turismo 6/Gymkhana 5
De Nachtwacht eindigt deze keer met wat vaag gelul over Gran Turismo 6, waaruit je zou kunnen afleiden dat de game voor de PlayStation 4 in ontwikkeling is! Afgelopen week liet de winnaar van GT Academy al weten dat de game al in ‘full development’ is en nu zegt ook Kazunori Yamauchi al het één en ander over de game, al blijft het allemaal heel vaag. Over Gran Turismo 6 zei hij bijvoorbeeld dat hij al aan de game begon toen GT5 nog maar net af was, maar ook:

"We're always aiming for the latest technology and the latest expression."

Latest technology? Bedoelt hij hier de PlayStation 4 mee? Met een beetje fantasie misschien! Ook over een eventuele PS Vita-versie doet hij geen duidelijke uitspraken.

"If we were to make it, we'd like to make use of the ability to play anywhere and the ability to use 3G at any time."

Begin trouwens nog maar niet met enthousiast worden, want het gaat heus nog wel een paar jaar duren, voordat we een nieuwe Gran Turismo game zullen zien. Je weet toch hoe dat gaat met Kazunori? Die gast is nooit tevreden! Anyway…

Heb je de nieuwe Gymkhana al gezien van Ken Block? Het is alweer nummer 5 en dit keer gaat hij los in de straten van San Francisco! De Wacht snapt ook heus wel dat dit niet direct iets met games te maken heeft, maar er zijn toch geen boeiende trailers te vinden op het moment. Buiten dat moet iedereen dit een keer gezien hebben. Pompen met die bak, gaan met die banaan, gummen met die koets en gas op die toeter!!!

REACTIES (44) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord