God of War had bijna een Egyptische setting 

God of War had bijna een Egyptische setting 2016-06-16T09:40:59
De EEE is nog altijd in volle gang en betekent dat het er een constante regen is aan interessante info rondom nagenoeg iedere game. Toch valt er nog genoeg te melden over God of War, de PS4 Neo en Bethesda.

gif

   

Call of Duty: Modern Warfare Remastered screenshots

De enige Call of Duty game waar heel het internet op zit te wachten, heeft enkele nieuwe screenshots gekregen. 

CoD Modern Warfare Remastered

CoD Modern Warfare Remastered

CoD Modern Warfare Remastered

CoD Modern Warfare Remastered

CoD Modern Warfare Remastered

  

God of War had zich ook in Egypte kunnen afspelen

Bij Sony Santa Monica hebben ze deze week eindelijk de nieuwe God of War uit de doeken gedaan. We wisten al dat het spel in ontwikkeling was, maar nu we de eerste gameplay beelden hebben gezien, mag het enkeltje voor de hypetrein worden aangeschaft. De nieuwe God of War laat voor het eerst de Griekse mythologie achter zich en verhuist naar Noord-Europa om de Noordse goden een bezoekje van pijn te bezorgen. Het had echter niet veel gescheeld of Kratos had Thor, Loki en Odin gewoon met rust gelaten, want Cory Barlog laat tijdens een interview op de E3 weten dat Sony Santa Monica ook overwogen heeft om onze kale held ruzie te laten maken in Egypte.

God of War

De creative director laat weten dat er binnen de studio een hele discussie is geweest waarbij er twee nagenoeg even grote kampen waren die iedere hun eigen voorkeur hadden. ‘Er is veel gediscussieerd binnen de studio en er zijn tal van redenen gegeven waarom we zowel een Noordse als een Egyptische settingen zouden hanteren. Uiteindelijk is er gekozen om voor de Noordse setting te gaan omdat dit meer geschikt is om het verhaal volledig op Kratos te laten focussen.’ God of War in Egypte had ons best vermakelijk geleken, al denken we dat het gevecht van Kratos vs. Isis minder episch wordt dan het in onze gedachte zou moeten zijn.

De laatste God of War komt alweer uit 2013 en daarom vindt de Wacht het wel weer eens tijd dat Kratos onze kennis rondom de biologie van mythische wezens weer even op mag gaan frissen. De nieuwe God of War heeft nog geen releasedatum en daarom denken we ook met enige zekerheid te weten dat we het spel dit jaar niet meer hoeven te verwachten.

      

9 minuten aan Gran Turismo Sport gameplay

Na enkele iets meer experimentele delen op de PlayStation 3 lijkt Gran Turismo weer helemaal terug te gaan naar de basis, en dat is natuurlijk gewoon kei lekker racen. De dure bolides zien er weer, uhm, zeer duur en snel uit. Vanaf 18 november wordt het weer mogelijk om digitaal rubber op gegeneereerd asfalt te leggen zoals we dat nog nooit hebben gedaan.

Sony vertelt waarom PlayStation NEO niet aanwezig is op E3

Vlak voor de E3 kregen we te horen dat Sony echt werk heeft gemaakt van de PS4K en wel in de vorm van de PlayStation NEO. Erg opvallend was dat er tijdens de aankondiging van dit krachtigere systeem er geen woord over gerept zou worden op de E3 persconferentie. Sony hield zich aan die woorden en we zijn niets wijzer geworden over de alternatieve en krachtigere PS4. In een interview met VG247 laat Jim Ryan, globaal hoofd van marketing en verkoop bij PlayStation weten dat de console niet in de presentatie paste.

PS4

‘We zijn van mening dat deze E3 echt om de content moest draaien. Er was zo een sterk en puur verhaal rondom de games en dat wilden we graag naar buiten brengen. Daarnaast is het beter als… wat we op dit moment de NEO noemen, wordt getoond als we er klaar voor zijn en het apparaat goed gepresenteerd kan worden. Dan pas komen we er echt mee naar buiten.’

Helaas geen concrete informatie van de man, maar deze abstracte woorden lijken er wel op te wijzen dat we misschien langer op de PlayStation NEO moeten wachten dan dat sommige geruchten beweren. Sony is niet de enige partij met een nieuwe console in aantocht, want tijdens de E3 heeft Microsoft al laten weten aan een 4K console genaamd Project Scorpio te werken en ook Nintendo is druk bezig met het apparaat dat wij alleen nog maar kennen onder de naam NX. Waar kijken we het meeste naar uit?

   

Overwatch is een anime

 

  

Volgende twee Bethesda games zijn van het kaliber Skyrim en Fallout 3

De E3 is in volle gang, maar Bethesda neemt de ruimte om ook alvast te praten over onaangekondigde projecten. De uitgever die we kennen van enorme spellen zoals Skyrim en Fallout 3 waar gameplay liefhebbers die geen gebrekkige fantasie hebben makkelijk meer dan 100 uur in kunnen stoppen zonder meteen een grote bek op te moeten zetten over hoe goed ze wel niet zijn, zoals liefhebbers van een andere serie zo nodig menen te moeten doen, geen idee hoe deze zin ook alweer begon. De Wacht moest wat terechte frustratie kwijt. Laten we daarom maar even opnieuw beginnen.  De uitgever die we kennen van enorme spellen zoals Skyrim en Fallout 3 laat namelijk middels de persoon Pete Hines weten dat er nog twee grote titels in ontwikkeling zijn die qua omvang met deze spellen mag worden vergeleken. De vice-president marketing laat expliciet weten dat hij niet op The Elder Scrolls 6 doelt, wat natuurlijk ook een zekerheidje is als het gaat om de grootte van een game.

Fallout 3

Eerder deze week liet Bethesda al weten dat The Elder Scrolls 6 in ontwikkeling is, maar dat we hier nog zeker jaren op moeten wachten. Op welk spellen we dus moeten rekenen is compleet vaag, maar het vooruitzicht dat we de komende jaren nog 100+ uren in verschillende Bethesda games kunnen steken is natuurlijk een mooie toekomst.

   

Digital Foundry test technische kwaliteit Resident Evil 7 demo

   

Shin Megami Tensei IV: Apocalypse - E3 trailer

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord