Ghost of Tsushima laat zien hoe gedetailleerd de gamewereld is 

Ghost of Tsushima laat zien hoe gedetailleerd de gamewereld is 2020-07-13T00:21:48
Ghost of Tsushima laat zijn omgevingen zien in een paar fraaie filmpjes! Ander nieuws deze N8W8: Rising Star Games werkt aan problemen Deadly Premonition 2, The Umbralla Academy seizoen 2 heeft fijne trailer, gesealde Super Mario Bros. voor recordbedrag geveild en Guerrilla Games breidt Horizon-wereld uit met merchandise.

Cats <3
      

Ghost of Tsushima laat zien hoe gedetailleerd de gamewereld is

Joanna Wang, een van de artiesten die aan Ghost of Tsushima werkt, liet onlangs op coole wijze zien hoe het team de omgevingen voor de PS4-game gemaakt heeft.

In dit PlayStation Blog-artikel doet Wang uit de doeken hoe de wereld van Ghost of Tsushima vormgegeven is. Zo blijkt dat Tsushima gebaseerd op is op een echte locatie, een eiland tussen het Japanse vasteland en het Koreaanse schiereiland. Het team van Sucker Punch Productions heeft er echter bewust voor gekozen om het eiland niet volledig na te maken. In plaats daarvan namen de ontwikkelaars elementen van het eiland, zoals de flora en fauna, die ze vervolgens mengden met andere inspiratiebronnen. Op die manier wilde men een echt unieke wereld bouwen, die bijvoorbeeld veel ‘gedurfder’ is qua kleurenpalet.

Hieronder vind je een aantal clips van de omgevingen. Let ook op de wind, een element dat belangrijk belooft te worden bij het navigeren.

Ghost of Tsushima is vanaf 17 juli te checken op PS4.
      

Rising Star Games werkt aan problemen Deadly Premonition 2

De uitgever van Deadly Premonition 2, Rising Star Games, heeft laten weten dat men werkt aan het verbeteren van de game.

In veel reviews wordt geklaagd over de technische kant van Deadly Premonition 2. Het gaat dan vooral om de nogal stotterende framerate…

In reactie op deze klachten over de technische prestaties van de Switch-game bedankt Rising Star gamers voor al hun feedback. Ook wil de uitgever duidelijk maken dat de ontwikkelaar (Toybox Inc.) bezig is met het verbeteren van de game. Zodoende zijn patches in de maak.

                  

Eerder hintte (via Nintendo Life) director Hidetaka 'Swery' Suehiro ook al op een patch. Hij liet toen weten dat de patch niet op tijd klaar zou zijn voor de release. 

Helaas hebben we nog geen concrete releasedatum, maar het is toch fijn om te weten dat Deadly Premonition 2 er in de (nabije?) toekomst alleen maar beter op kan worden!
       

The Umbralla Academy seizoen 2 heeft fijne trailer

Oké, hij is alweer een paar dagen oud, maar eigenlijk is het nooit te laat voor een fijne trailer!

De ‘superhelden’ van The Umbrella Academy gaan in seizoen 2 verder in de jaren ’60, waar ze wederom (of nog steeds?) het einde van de wereld weten moeten voorkomen.

In het eerste seizoen van The Umbrella Academy veroorzaakten de broers en zussen de Apocalyps, maar wisten ze nog nét op tijd in een tijdmachine te duiken. Zodoende kunnen ze de ramp nu alsnog gaan voorkomen. Of nou ja, dat was het idee… De Apocalyps lijkt echter gewoon met hun meegereisd te zijn naar de sixties.

Het tweede seizoen van The Umbrella Academy is vanaf 31 juli te zien op Netflix.
       

Comic-momentje

Comic-momentje
       

Uitgelicht: Jurassic Park onmoet Alien Isolation in Deathground 

Aangezien die Ubisoft Forward nou niet per se overliep van ‘nieuwe’ games, heeft de Wachtster er zelf maar eentje voor jullie opgeduikeld. Kijk vandaag mee naar: Deathground.

Deathground wordt een survival horrorgame, maar dan met dino’s! Als je nu nog niet verkocht bent, dan is er nog een ander unique selling point: de game doet enorm denken aan Alien: Isolation. Ditmaal word je echter niet achternagezeten door een Xenomorph, maar door een velociraptor - en meer dino's!

Deathground is echter niet enkel een hybridekloon van de hierboven genoemde games. Het is namelijk een cooperative multiplayer game… Of nou ja, alleen als jij daar zin in hebt. Je kunt de game namelijk ook gewoon solo spelen. Een ander punt van verschil is de toevoeging van een RPG-klassensysteem. Je kunt de game met drie verschillende klassen spelen, namelijk engineer, scout of hunter.

Helaas kent Deathground wel één groot nadeel… De game staat op Kickstarter. Dat betekent dat de game er mogelijk niets eens komt. Maar goed, de Wachtster is in ieder geval erg hoopvol gestemd: wie wil er nou geen Jurassic Park-Alien-mashup spelen?

Als de ontwikkelaar de financiering rond krijgt, mag je Deathground in Q3 van 2021 verwachten op PC. De game verschijnt dan op een later op de consoles.

Gesealde Super Mario Bros. voor recordbedrag geveild

Een geseald exemplaar van Super Mario Bros. heeft de titel van duurste game aller tijden behaald. De game werd op een veiling verkocht voor 114.000 dollar!

Afgelopen vrijdag vond een veiling van Heritage Auctions (via Eurogamer) plaats. In Dallas, Texes belandde een nog gesealde versie van Super Mario Bros. onder de hamer. Na 29 biedingen was het duidelijk: dit was de duurste game allertijden!

Mario

Met een bod van 114.000 dollar wist de game het oude record (100.150 dollar, ook voor Super Mario Bros.) te verbreken. Helaas wenst de koper anoniem te blijven, zodat we niet weten wat hij/zij van plan is met deze dure aankoop.
      

Guerrilla Games breidt Horizon-wereld uit met merchandise en meer

Guerrilla Games komt met een nieuwe lijn merchandise. Uiteraard staan al die hebbedingen in het teken van Horizon Forbidden West.

In dit PlayStation Blog-artikel deelde Guerrilla Games nieuws over Horizon Forbidden West. Of nou ja, eigenlijk gaat het over Horizon als overkoepelende franchise. De ontwikkelaar lanceert namelijk Horizon Raw Materials, dat de Horizon-franchise moet uitbreiden naar andere media en (vooral ook) met merchandise.

Onderdeel van Horizon Raw Materials is een nieuwe kledinglijn, die wordt geproduceerd in samenwerking met Insert Coin. De items zijn nu te pre-orderen, waarna ze naar verwachting medio augustus opgestuurd worden.

Ook onderdeel van Horizon Raw Materials zijn het eerder aangekondigde bordspel en een comic-serie. Die comics vinden plaats na de gebeurtenissen uit Horizon Zero Dawn. Ten slotte wordt in de blog ook nog een lp van de soundtrack van de eerste game genoemd.

Horizon Forbidden West komt ergens in 2021 uit voor de PS5.
        

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: een achtbaanritje op Bohemian Rhapsody, F1 2020 getest op alle beschikbare platformen en het verhaal achter de Command & Conquer remaster.


       

Lekker koesen!

      

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord