Gerucht: Konami werkt aan twee nieuwe Silent Hill-games 

Gerucht: Konami werkt aan twee nieuwe Silent Hill-games 2020-01-26T22:26:52
Twee nieuwe Silent Hill-games? Yes, please! Zeker als Hideo Kojima er voor eentje tekent. Ander nieuws deze N8W8: EA werkt mogelijk aan een Star Wars: Knights of the Old Rupublic-game, gemute worden in RuneScape is geen schending van je mensenrechten en Plague Inc.-website offline na overweldigende interesse door uitbraak Coronavirus.

Cats <3
     

Gerucht: Konami werkt aan twee nieuwe Silent Hill-games

Als we de geruchten mogen geloven, is Konami van plan de Silent Hill-serie nieuw leven inblazen.. met maar liefst twee(!) nieuwe games!

De bron van dit sappige gerucht is Aesthetic Gamer. Hij laat op Twitter weten dat Konami al een paar jaar bezig is met een Silent Hill-revival. De gamemaker nodigde namelijk een hele poos geleden al een aantal ontwikkelaars uit om ideeën te pitchen. Uit die twee pitches werden twee games geselecteerd, waarbij de eerste een 'soft-reboot' van de franchise is, terwijl de andere naar verluidt een avontuur wordt à la Until Dawn.

Nogmaals: het betreft hier nog enkel een gerucht... Daarbij moet echter wel gezegd worden dat Aesthetic Gamer in het verleden behoorlijk betrouwbaar is gebleken. Wat ook lekker is voor de geloofwaardigheid is dat Rely on Horror eveneens vernomen heeft dat er een Silent Hill-game in ontwikkeling is. Deze website meent dat niemand minder dan Hideo Kojima daarvoor aangetrokken is! En dat zou betekenen dat de twee partijen hun strijdbijl begraven hebben...

Silent Hill Nurse

O, en hadden we al verteld dat Konami de afgelopen tijd weer lekker Silent Hill trademarks aan het verlengen is?

Hopelijk snel meer duidelijkheid over dit hele fijne gerucht!
      

Werkt EA aan een Star Wars: Knights of the Old Rupublic-game?

Hopelijk heb je het zoutvaatje nog niet teruggezet. Het tweede nieuwtje betreft namelijk ook weer een fijn gerucht! Het zou naar verluidt zomaar kunnen dat EA aan een nieuwe Star Wars: Knights of the Old Republic-game werkt.

Cinelinx laat weten dat twee afzonderlijke bronnen hebben bevestigd dat er een KOTOR-game ontwikkeld wordt. Volgens de website zijn de bronnen insiders bij Disney. De bronnen melden ook dat er binnen Disney nog enige onenigheid heerst over de vraag of deze KOTOR-game een reboot of een vervolg moet worden... Ook is het onduidelijk of de game gemaakt wordt door de oorspronkelijke ontwikkelaar BioWare of dat de serie is doorgegeven aan een andere studio in de EA-familie. Wat wel duidelijk is, is dat er "elementen uit de eerste twee games" geïntegreerd moeten worden, met als doel de game onder te brengen in de huidige Star Wars-canon.

Star Wars: Knights of the Old Rupublic

Ook bij dit gerucht is het 't vermelden waard dat Cinelix een goede staat van dienst heeft. Zo wist de website vorig jaar al te melden dat er een Obi Wan-serie aankomt.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!
      

Trailerovervloed

Een nieuwe maandag, een nieuwe trailerovervloed! Kijk vandaag mee naar:

  • Rune Factory 4 Special – 28 februari op Switch
  • Lumini – nu op PC, PS4 en Switch
  • 198X – nu op PC, PS4, Switch en Xbox One
  • Mosaic – nu op PC, PS4, Switch en Xbox One
  • Captain Tsubasa: Rise of New Champions – dit jaar op PC, PS4 en Switch


      

Comic-momentje

Comic-momentje
     

Gemute worden in RuneScape is geen schending van je mensenrechten

Na deze korte intermezzo snel door naar ons derde nieuwtje van de nacht. En ook die is in ieder geval opmerkelijk te noemen... Lees maar:
Een rechtbank in Amerika heeft geoordeeld dat gemute worden in een videogame geen inbreuk maakt op je mensenrechten. De Runescape-speler Amro Elansari klaagde ontwikkelaar Jagex aan nadat hij in RuneScape een mute aan zijn broek kreeg. Hij beweerde dat Jagex (en de Chinese eigenaren) met deze mute zijn recht op vrije meningsuiting hadden geschonden.

De Wachster is niet zo bekend met de regels van RuneScape, dus dook er even in. Het blijkt dat Jagex in staat is om accounts te muten. Spelers die gemute zijn, kunnen niet langer chatten in RuneScape of posten op de fora. Wel kunnen zij gewoon de game blijven spelen. Jagex kan besluiten mensen te muten als zij de RuneScape-regels en -voorwaarden schenden.

Volgens PennLive werd Elansari zijn account rond maart 2019 gemute. De speler geeft aan geen idee te hebben wat hij misdaan heeft. En dat is natuurlijk best lastig voor een streamer die beweert meer dan 2000 uur "geïnvesteerd" te hebben in RuneScape. Zodoende besloot hij een rechtszaak aan te spannen tegen Jagex. Elansari hoopte daarmee zijn mute ongedaan te krijgen en een schadevergoeding op te strijken.

Elansari is van mening dat hij onderworpen werd aan een ongelijke behandeling, in vergelijking met andere spelers die niet gemute zijn. Helaas voor hem oordeelde de rechtbank dat er hier toch echt geen sprake is van schending van de antidiscriminatiewetten.

RuneScape

Sidenote: het is niet de eerste keer dat Elansari in de rechtbank staat. Sterker nog: dit is de tweede keer in twee maanden tijd dat hij een zaak verliest. Eerder klaagde hij Tinder aan, omdat hij zich door de dating-app opgelicht voelde.
      

Plague Inc.-website offline na overweldigende interesse door uitbraak Coronavirus

Het officiële Twitter-account van Plague Inc. meldt dat de site offline ging vanwege een hoog aantal gelijktijdige spelers... En dat is toch behoorlijk frappant voor een acht jaar oude game! De oorzaak? De uitbraak van het Coronavirus in China. Als reactie bracht Ndemic Creations de volgende verklaring uit:

"We specifically designed the game to be realistic and informative, while not sensationalising serious real-world issues. This has been recognised by the CDC and other leading medical organisations around the world. However, please remember that Plague Inc. is a game, not a scientific model and that the current coronavirus outbreak is a very real situation which is impacting a huge number of people. We would always recommend that players get their information directly from local and global health authorities."

Plague Inc.

Een mooie waarschuwing van de ontwikkelaar van Plague Inc., dat zich natuurlijk (terecht?) zorgen maakt over de impact van hun game. De downloadaantallen in China zijn namelijk massaal toegenomen! En hoe vermakelijk Plague Inc. ook is, het is natuurlijk altijd beter om te vertrouwen op de adviezen van zorgprofessionals.
     

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: de officiële themesong voor de Sonic-film, malle Witcher-momenten die de serie nooit zullen halen en een blik op het design van Doom Eternal.


      

Lekker koesen!

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord