Gerucht: Diablo 2 remaster in de maak 

Gerucht: Diablo 2 remaster in de maak 2020-05-11T08:42:14
Goedemorgen, wat zeg je van een remaster van Diablo 2? Of zie je liever nieuwe Mafia-content? Nog niks is zeker, maar de geruchtenmolen draait op volle toeren. Alvast een fijne week toegewenst!

Gerucht: Diablo 2 remaster verschijnt dit jaar

Doemijdiema, hoor ik je denken, en je Wacht geeft je groot gelijk! Toen Blizzard een paar jaar geleden met StarCraft: Remastered kwam, werd er direct gevraagd naar een eventuele remaster van Diablo 2. Het antwoord van David Brevik, hoofdontwerper van de originele game, was echter dat een dergelijk project erg lastig zou zijn voor Blizzard.

They have their work cut out for them, I don’t believe a lot of the assets survived.

En tóch is er een remaster van het gevierde tweede deel in de maak. Tenminste, als we de Franse webstie ActuGaming mogen geloven. De website beweert namelijk dat zij via betrouwbare bronnen hebben vernomen dat Diablo 2 Resurrected dit jaar nog verschijnt. Opvallend genoeg vermeldt de website dat deze bronnen in nauw contact staan met Blizzard, terwijl de game kennelijk wordt ontwikkeld door Vicarious Visions, een studio van Activision. Actugaming heeft in het verleden het echter wel vaker bij het rechte eind gehad wat Blizzard betreft. Zo gaf een redacteur van de gaming website, kort voor de aankondiging van Overwatch 2 en Diablo 4, aan dat beide games in ontwikkeling zijn. O ja, dan dook er ook nog een Funko Pop op van Diablo 2 met de titel: Diablo 2 Tyreal Only at Gamestop. De pagina is echter inmiddels verwijderd. Anyway, here’s hoping!

Diablo

Grote Klingon storyline onderweg naar Star Trek online

Zoals jullie allemaal weten (lees: niet weten), viert Star Trek Online dit jaar: ‘het jaar van de Klingon’. Het perfecte moment voor de ontwikkelaar om een grote update te onthullen, die volledig draait om die uiterst malle levensvormen in kwestie. De game ontvangt namelijk een compleet nieuwe storyline dat bestaat uit meerdere delen.

We love our Klingon content - who doesn't love a story that involves descending into Grethor and fighting a god? - but a lot of it is old, and doesn't contain the technical improvements we've made to the game over the years. So we're spending time and resources to give these pieces of content visual and gameplay facelifts.

Over the next twelve months (maybe more), you'll see new Klingon character models for some of our classic characters like J'Mpok, updated skins for the classic Klingon ships like the Bird of Prey, new environments and cutscenes to refresh this old but beloved content."

Het hele gebeuren wordt afgetrapt met #StovokorSaturdays. Gedurende deze feestdagen delen de ontwikkelaars de eerste indrukken van de nieuwe Klingon-content op Twitter en Facebook.
  

Starri

Mini Animal Crossing-storing

Je Wacht is -zoals jullie misschien wel weten- helemaal in de ban van Animal Crossing: New Horizons. Het was dus even schrikken toen ik las dat Animal Crossing een storing had en dat talloze mensen de online-functie van de game niet konden gebruiken. Kennelijk kregen veel spelers de 2219-2502-foutcode voorgeschoteld. 

  Natuurlijk is AC prima offline te spelen, en gelukkig duurde de storing maar een aantal uur. Toch vond je Wacht het even nodig om te melden dat het niet aan jouw Switch lag. Stiekem wil ik gewoon over Animal Crossing schrijven, natuurlijk

Tom Nook

Schatten zoeken in Apex Legends

Respawn Entertainment heeft een aantal nieuwe details naar buiten gebracht over het nieuwe seizoen van Apex Legends. Zo werd bekendgemaakt dat spelers gedurende het volgende seizoen op jacht kunnen gaan naar speciale artifacts. Elke week wordt er een nieuwe Treasure Hunt ontgrendeld, die spelers solo of met elkaar kunnen voltooien. Echter, spelers worden enkel beloond als ze de missie zélf hebben vrijgespeeld.

‘Maar hoe speel je deze vrij?’, hoor ik je denken. Dat zal ik uitleggen. Voordat je zo’n Treasure Hunt mag starten, moet je namelijk Treasure Packs verdienen door de game te spelen. In deze veredelde lootboxen kun je dan missing pieces of the hunt vinden. Wanneer je het voor elkaar krijgt om alle negen schatten te verzamelen, ontvang je een exclusieve Weapon Charm. Bovendien krijg je meer informatie over het seizoensgebonden verhaal genaamd: The Broken Ghost. Seizoen vijf van Apex Legends gaat 12 mei a.s. van start en introduceert Loba als nieuw speelbaar personage.

   

Apex

  

Komt er een nieuwe Mafia-game?

Ruim twee jaar lang was het muisstil rondom Mafia. Geen Tweet, blogpost, DLC of andere berichtgeving, niks. Deze radiostilte werd vandaag plots doorbroken toen het Twitter-account Mafia Game het volgende bericht deelde.

Kort maar krachtig, zullen we maar zeggen, maar wat betekent het? Er vanuit gaande dat het überhaupt iets betekent. Wordt hier misschien gehint naar een nieuwe game, of een remaster?
We weten het niet, maar speculeren mag natuurlijk altijd. Het is inmiddels toch alweer drie jaar geleden dat Mafia 3 werd uitgebracht, zou het kunnen dat Hanger 13 zich opmaakt voor een vierde deel? Dat zou wel onverwachts zijn. De laatste keer dat we iets van deze ontwikkelaar hoorden waren de berichten lauter negatief. Een gedeelte van het personeel zou hun baan verliezen. Later ging echter het gerucht dat dit enkel een nieuwe musical-achtige game betrof.

  

Karnis

    

Platinum verontschuldigt zich voor foutieve The Wonderful 101 Remastered-codes

Iedereen die de remaster van The Wonderful 101 heeft gesteund, ontving kort geleden een Switch-code van de game. Er was alleen één probleempje, deze codes werkten niet. Uiteraard was Platinum Games zich van geen kwaad bewust. Toch vond de ontwikkelaar het nodig om excuses aan te bieden aan de gedupeerden. Wel zo netjes natuurlijk. Daarnaast belooft de ontwikkelaar de goede codes zo snel mogelijk op te sturen.

We have identified the cause of the error situation with The Wonderful 101: Remastered Nintendo Switch codes going out to backers of the Kickstarter, and are working to get the codes out properly," the studio said on Twitter on 8th May We apologise for the inconvenience.

  

whoops

Even geen PlayStation Store in China

Het is vooralsnog niet duidelijk waarom de digitale winkel van Sony offline is gehaald, maar volgens een bericht op het Weibo-account van PlayStation heeft het te maken de veiligheid van de service. Het bericht meldt dat het een security upgrade betreft, wat dat precies inhoudt is echter onduidelijk. Wél duidelijk is dat PS4-spelers sinds vanochtend vroeg, geen digitale content meer kunnen aanschaffen via de PS Store. Dit weet gamejournalist Daniel Ahmad te melden in een Tweet.
Sony heeft verder geen indicatie gegeven wanneer de service weer online gaat. Ahmad geeft aan dat hij vermoedt dat er meer achter de storing zit. Lees en beoordeel zelf maar.

Hmm, saucy

Toevallig is je Wacht nogal een comic-gek, en daarom wilde ik dit schitterende kunstwerk van John Black even delen. Zo had de poster van Avengers: Endgame eruit gezien in klassieke comic-stijl.
  

Avengers

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord