Geen Kingdom Hearts 3 zonder Pixar 

Geen Kingdom Hearts 3 zonder Pixar 2019-01-09T09:46:09
Als Disney geen toegang had gegeven tot de Pixar portfolio, zou Kingdom Hearts 3 nooit zijn gemaakt! De details in deze Nachtwacht naast nieuws over Spider-Man, Resident Evil 2 Remake, Dragon Quest Builders 2, Anthem en PlayStation op de CES.

Spider-Man DLC onderweg?

Hallo daar! De Wacht begint vandaag met een gerucht over de vette Spider-Man game voor de PS4. De game is een groot succes en er gaan de afgelopen weken geruchten dat er story DLC onderweg zou zijn. De bevestiging krijgen we helaas nog niet, maar dat er sowieso wat staat aan te komen voor Spider-Man is wel duidelijk geworden.

Ryan Penagos, de vice president en creative executive van Marvel, liet namelijk een korte teaser los, tijdens een livestream. Zijn kort, maar krachtige uitspraak was:

Spidey

"Something fantastic is coming to Marvel's Spider-Man real soon."

Heb je verder geen hol aan, maar er is dus zeker wel extra content onderweg naar Spider-Man.


Resident Evil 2 1-Shot Demo

Resident Evil 2 Remake komt binnenkort uit, maar voordat het zover is staat er een bijzondere demo gepland! De demo is bijzonder, omdat er een tijdsdruk is van 30 minuten. Je kunt de demo eenmalig een half uur spelen en als je het lukt om het einde van de demo te halen, zal je beloond worden met een speciale nieuwe trailer voor de game. De demo heet dan ook toepasselijk de 1-Shot Demo. Capcom legt de details uit:

Resi 2

“Players must take on the challenge of surviving the horrors of Raccoon City in just 30 minutes. If players complete the mission objective under 30 minutes, they can restart the mission until they use up their full time. If players succumb to the zombies during their 30 minutes, they can continue any number of times until the full 30 minutes have been reached. The end of the demo reveals a brand new cinematic trailer. While players cannot restart the playable demo after their time is up, there are no limitations on how many times the trailer can be viewed.”

Hieronder nog een korte teaser trailer voor de Resident Evil 2 Remake 1-Shot Demo, die beschikbaar is vanaf 11 januari voor de PS4, Xbox One en PC. De volledige game komt op 25 januari uit.


Dragon Quest Builders 2 gameplay

Dragon Quest Builders was voor de Wacht een van de grootste verrassingen wat games betreft in 2016. De combinatie van dingen bouwen in de wereld van Dragon Quest bleek verdomd leuk te zijn en sindsdien kijkt de Wacht hard uit naar het tweede deel. Er is helaas nog geen release date voor Dragon Quest Builders 2 in Europa, maar de Japanners kunnen er inmiddels wel mee aan de slag. Check ruim een half uur gameplay in het filmpje hieronder!


Waarom een Anthem demo?

Vroeger, toen roken nog gezond was en seks nog smerig, werden we doodgegooid met demo’s van nieuwe aankomende games. Tegenwoordig zijn demo’s haast een uitzondering geworden, al hebben ze wel plaats gemaakt voor bèta’s. Hoe dan ook, Anthem krijgt een demo en de reden hiervoor is simpel, zoals Michael Gamble, de lead producer van de game, laat weten:

“Had a few people ask me about why we are doing an Anthem Demo. This is why: your money is hard earned. Games are an investment. We think it’s fair you get to try before you buy. The entire campaign has been one of transparency, and we think Anthem is cool to watch but AWESOME to play.”

Anthem

In een perfecte wereld zou iedere game een demo hebben zodat je de game kunt uitproberen, voordat je met geld gaat smijten en het lijkt een kleine moeite voor devs om een demo uit te brengen, maar daar heeft Michael ook een antwoord op:

“That’s not true. Demos take a lot of extra time and effort to make. One day when I have a moment I’ll go through why.”

De demo van Anthem is over een week of 2 te downloaden op alle systemen.


Geen Kingdom Hearts 3 zonder Pixar

OMG, einde-fucking-lijk komt Kingdom Hearts 3 uit! Over 2 weken gaat het dan echt gebeuren en het heeft er alle schijn van dat de game het wachten waard gaat worden. De combinatie van Square Enix/Final Fantasy en Disney is niets minder dan magisch en de Wacht heeft gruwelijk veel zin om de game te gaan spelen. Tetsuya Nomura, de director van Kingdom Hearts 3, laat nu net voor release nog even weten dat hij bij Disney heeft geëist om ook de Pixar portfolio te kunnen gebruiken, anders had hij Kingdom Hearts 3 nooit gemaakt.

KH3

“After we were done with Kingdom Hearts II and were starting to consider III, we started talks with Disney. I remember saying, ‘If we can’t use Pixar, then we can’t have a third game. It’s that important to the game series. The whole world loves Toy Story – everybody feels the appeal of that story and those characters. So yeah, at the very beginning I directly said to them, ‘If we can’t get this, I don’t want to do it’.”

Godzijdank kreeg Nomura-san toegang en kunnen we ook van Pixar werelden en characters genieten in Kingdom Hearts 3. De hype is real!


PlayStation 4 CES 2019 trailer

De Consumer Electronics Show 2019 is op dit moment in volle gang, in het altijd knettergekke Las Vegas. Als hardware nerd geniet de Wacht met volle teugen van alle aankondigingen van vette nieuwe gaming hardware en TV’s en was verbaasd dat Sony tijdens de persconferentie zo lang heeft stilgestaan bij het succes van de PlayStation 4, in plaats van back-to-back het showen van nieuwe hardware.

CES

Zo liet Sony vol trots weten dat er wereldwijd ruim 5.6 miljoen PS4 consoles over de toonbank gingen de afgelopen feestdagen en dat de teller daarmee nu in totaal op 91.6 miljoen PS4 consoles staat. Daarnaast liet Sony weten dat er sinds november 2018 ruim 90 miljoen gamers gebruik maken van het PlayStation Network. Indrukwekkende cijfers!

Om het feestje compleet te maken liet Sony een sexy video zien van een shitload aan PS4 games, van zowel first als third party developers en van al uitgekomen en aankomende games. Koekeloer hieronder.

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord