Geen Frostbite 3 games voor de Wii U 

Geen Frostbite 3 games voor de Wii U 2013-05-10T03:36:02
Het gaat niet zo goed met de Wii U en nu brengt EA ook nog zeer slecht nieuws. Lees alle ranzige details in deze Wacht naast nieuws over Battlefield, Saints Row IV, Ubisoft Reflections, BioShock, PlayStation 4 en Assassin’s Creed IV!

Sony teaser site

Sapperedosio! De Wacht knalt de nacht weer in en komt meteen weer toffe sleazy rumors tegen op de digitale snelweg. Het is een spannende tijd op het moment met de next-gen consoles voor de deur en misschien wel de meest epische E3 in jaren. Zo net voor de E3 worden er ook altijd al nieuwe games aangekondigd en de Wacht heeft een teaser site gevonden die misschien wel aftelt naar de reveal van een nieuwe PS4 game!

Of nou ja, er wordt niet echt afgeteld op deze vreemde teaser site van Sony, maar er loopt een teller op naar 1 miljoen! Het gaat om het 1 miljoenste jaar en over een paar dagen zal die datum bereikt worden. De teller staat nu op 999.999 jaar en 358 dagen.

teaser

Wat er moet gebeuren op de 1 miljoenste dag is nog geheel onduidelijk, maar waarschijnlijk krijgen we over een paar dagen het antwoord. De stream van de site (en dus de teller) wordt gehost door ‘Panopticon1000000’. Panopticon betekent ‘alles zien’ in het Grieks, maar verder dan dat is er geen info. Heerlijk dit soort shit, zo net voor de E3!


Battlefield server attack en domeinnamen

We blijven nog een beetje in de sleazy sfeer, maar deze keer gaat het weer eens om een aanval van hackers/crackers op gaming servers. EA heeft laten weten dit keer de lul te zijn en dan vooral de servers van Battlefield 3. De servers worden bestookt met een flinke DDOS attack met het doel de multiplayer van de game plat te gooien. Heel irritant natuurlijk en EA laat via de officiele site weten:

“The current Battlefield 3 outages are a result of activity that appears to be aimed at overwhelming our back-end infrastructure. We are working on a variety of solutions to address this problem and are focused on resolution as quickly as possible. We are incredibly disappointed by these activities and the impact they are having on all of our ability to enjoy BF3.”

Battle

Geen paniek dus als je even geen potje online kunt spelen, EA is on the case. Ze hebben overigens ook laten weten dat er absoluut geen persoonlijke gegevens zijn gelekt en dat dit ook niet het doel van de aanval was. Daar hoef je dus niet bang voor te zijn. Ander grappig nieuws is dat EA een shitload aan Battlefield domeinnamen heeft vastgelegd!

EA was al in het bezit van Battlefield.com tot Battlefield9.com, maar dat is nu verder uitgebreid. Nog de ruimte hebben voor 5 nieuwe Battlefield games was blijkbaar niet genoeg en dus ligt nu ook Battlefield13.com tot Battlefield20.com vast! Hilarische shit echt. Wat er met Battlefield10.com  tot Battlefield12.com aan de hand is you ask? Die rechten bezit iemand anders al! Daarom is deze actie ook meer als voorzorgsmaatregel bedoeld. Voor Battlefield.com werd destijds 80.000 dollar afgetikt en laatst nog 9.000 dollar voor BF4.com. Yep, die domeinen zijn big business!


Saints Row IV demo walkthrough

Tijd voor wat onzin nu in de Nachtwacht en laat de Wacht nou net een lekker gameplay filmpje hebben gevonden van Saints Row IV! De game werd een aantal weken geleden officieel aangekondigd, maar op PAX East werd de game voor het eerst geshowd via een demo. Die demo is nu op het net beland met commentaar van Jim Boone, de producer van Saints Row IV.

Saints Row IV geeft je weer precies wat je verwacht van de serie, al is het misschien wel nog belachelijker dan het vorige deel. Al is de dubstep gun wel mega badass! Check de madness hieronder.


Ubisoft Reflections werkt aan een nieuwe game

Ontwikkelaar Ubisoft Reflections heeft meegeholpen met Far Cry 3 en werkt nu aan Just Dance 4 en Watch Dogs. De developer staat dan ook bekend om zijn ‘meehelpende rol’ tijdens de ontwikkeling van games van andere studios. De laatste game waar Ubisoft Reflections helemaal zelf verantwoordelijk voor was? Driver: San Francisco uit 2011.

Pauline Jacquey, de managing director bij Ubi Reflections, liet onlangs weten dat ze graag zou zien dat de studio meer games helemaal zelf gaat maken en het lijkt er op dat ze haar zin krijgt. Ze bevestigd nu dan ook dat er aan nog een nieuwe game wordt gewerkt! De game krijgen we te zien op de E3.

Watch

"We work on Watch Dogs. We work on Just Dance 4, and we work on something that I'm not supposed to tell you about. I wish that I could. It's going to be announced at E3. But yes, I want us to do our own games.”

Zou het een nieuwe Driver game zijn voor de next-gen consoles? San Francisco was ook best wel weer cool na een paar tegenvallende releases, dus why the hell not? Al denkt de Wacht dat de kwaliteit van de eerste Driver game nooit meer wordt gehaald.


BioShock: The Brothers Rapture

Over kwaliteit gesproken! De Wacht kwam een meesterlijk fanmade filmpje tegen over BioShock en die kan je uiteraard hieronder checken. Het is een teaser van de hele short-film, gemaakt door een aantal films studenten uit Toronto. Doet er allemaal verder niet toe, het ziet er vooral gewoon meesterlijk uit! In een aankomende Nachtwacht zal je vast nog wel de hele film te zien krijgen, maar check tot die tijd de teaser van BioShock: The Brothers Rapture.


Mario

Toch elke keer weer die teleurstelling.

Mario


Geen Frostbite 3 games voor de Wii U

Het gaat niet echt bepaald lekker met de Wii U. Nintendo heeft al meerdere malen op de kwestie gereageerd en blijft het allemaal positief inzien, maar zolang grote uitgevers en developers hun games niet uitbrengen op de Wii U zullen gamers ook niet in de rij staan voor de nieuwe console. Om het allemaal nog erger te maken heeft EA laten weten dat er maar liefst 15 komende games niet naar de Wii U gaan komen! Holy shit, dat moet pijn doen bij Nintendo.

Het probleem ligt bij de Frostbite 3 Engine, het nieuwe paradepaardje van DICE. Johan Andersson, technical director bij DICE, laat weten dat de Frostbite 2 Engine al niet lekker liep op de Wii U en ze het niet eens hebben geprobeerd met de Frostbite 3 Engine.

Frostbite

"Frostbite 3 has never been running on Wii U. We did some tests with not too promising results with Frostbite 2 & chose not to go down that path."

Dat betekent dat Battlefield 4, Dragon Age 3, Mass Effect 4, de nieuwe Need For Speed, de nieuwe IP van Visceral, Army of Two: The Devil's Cartel en nog veel meer games niet naar de Wii U gaan komen! Daar word je als Wii U bezitter echt niet vrolijk van.


Sony draait minder verlies op PS4

Goed, ander next-gen nieuws nu, want Sony heeft het één en ander losgelaten over de PlayStation 4! Het is vrij normaal dat fabrikanten als Sony en Microsoft een nieuwe console bij launch met verlies verkopen en de PlayStation 3 was daar een heel goed voorbeeld van. De PS3 koste bij launch misschien een whoppin 600 euro, maar nog steeds maakte Sony ongeveer 200 euro per verkochte console verlies in de hoop dat later terug te verdienen met de verkoop van games en accessoires. We weten ook allemaal dat het Sony heel lang heeft gekost om winst te draaien met de PS3 door de hoge kosten en dat gaat niet nog een keer gebeuren bij de PlayStation 4.

De reden dat het zo lang duurde, voordat er winst werd gemaakt met de PS3 was de ontwikkeling van de Cell chip, het hart van de PS3. Bij de PS4 is dat niet het geval, aangezien er met bekende hardware wordt gewerkt. Masaru Kato, chief financial officer van Sony, legt het even haarfijn uit:

PS4

"Unlike PS3, we are not planning a major loss to be incurred with the launch of PS4. At the time we developed PS3, we made a lot of in-house investments to develop the Cell chip. Development of the chip saw the silicon processing and all the facilities invested by us ourselves. But this time, yes we have a team working on chip development, but we already have existing technology to incorporate and also product investment and all the facilities will now be invested by our partners, other foundries, so we don't have to make all the investment in-house."

Het lijkt er dus op dat Sony deze keer wat eerder de investering van de ontwikkeling van de PS4 er uit gaat krijgen. Sowieso gaat het aardig met Sony, want het bedrijf heeft voor het eerst in jaren (zeker na het record verlies van vorig jaar) weer een keer winst gemaakt! Dat is vooral te danken aan het ontslag van duizenden werknemers en de verkoop van gigantische Sony offices, maar toch, go Kaz Hirai!


Assassin’s Creed IV: PS4 dev diary

Zo, genoeg gelul nu in deze Nachtwacht, tijd voor de grande finale! Assassin’s Creed IV: Black Flag komt naar de huidige generatie consoles, maar ook naar de next-gen Xbox en PlayStation 4. De game zal op alle platforms hetzelfde zijn, maar de grafische power van de next-gen consoles zorgt wel voor meer details in de game. Of de beelden ook echt van de PlayStation 4 zijn of een high-end PC mag je zelf inschatten, maar deze dev diary is speciaal voor de PS4. Enjoy!

REACTIES (70) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord