De Steam Winter Sales zijn begonnen 

De Steam Winter Sales zijn begonnen 2017-12-22T12:58:41
In deze Nachtwacht onder andere de start van de Steam Winter Sales, updates voor Switch-games Arms en Splatoon 2, goed nieuws voor mensen die het einde van Nintendo Power betreuren, Bad Company op EA Access en nog veel meer.

De Steam Winter Sales zijn begonnen

Leuk en aardig dat Kerstmis, maar het is niet goed voor je portemonnee, vooral niet als je graag van Steam gebruik maakt. Sinds gisteravond is het zover: de Steam Winter Sales zijn weer begonnen. 

De verkoop loopt tot 4 januari. Check de winkel voor alle deals. Een kleine greep van de games met korting vandaag? Natuurlijk: Vanquish, Marvel vs. Capcom Infinite, Inside, Rainbow Six Siege, Hellblade, Life is Strange: Before the Storm, Tekken 7, Prey, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, The Witness, RollerCoaster Tycoon Deluxe en nog véél meer. Succes...

Games in App Store moeten nu aangeven hoeveel kans je op loot hebt

In de categorie 'hele goede ontwikkelingen' het volgende nieuws: games in de App Store die lootboxes hebben, moeten voortaan duidelijk aangeven hoeveel kans je hebt dat er een bruikbaar item uit een lootbox krijgt. Voordat spelers tot de aankoop van een lootbox overgaan moet duidelijk aangegeven worden hoeveel kans er op elk mogelijk krijgbaar item is. 

Dit is overigens al sinds mei verplicht in China, en niet alleen voor games in de App Store, maar voor alle games. Zo zijn we er eerder dit jaar achter gekomen dat je met een lootbox in Overwatch na gemiddeld 5,5 lootboxes pas een epic item krijgt. Het is wel zo fijn dat we het voortaan bij elke iPhone-game kunnen zien, en toch zeker voor kinderen die hier hun zuurverdiende geld (of die van hun papa of mama) voor uitgeven.

Laten we hopen dat andere (online) winkels en systemen snel volgen!
Splatoon 2 en Arms krijgen vandaag nieuwe content

Twee Switch-games ontvangen vandaag gratis updates! Allereerst is er Arms, dat zoals eerder aangekondigd update 5.0 krijgt. Hierin zit een compleet nieuw personage, al is nog niet bekend wie dat precies is. Daarnaast krijgt Splatoon 2 een nieuw geweer, de Squeezer. Deze gun lijkt verdacht veel op een champagnefles, wat Splatoon 2 zo vlak voor de feestdagen wel zo feestelijk maakt. Hiermee spuit je verf alsof het om champagne gaat. Lekker schudden en vervolgens schuimen dus! Het sub-wapen van de Squeezer is de Splash Wall en het speciale wapen de Sting Ray.

Beide updates moeten in de loop van vandaag beschikbaar komen.
Battlefield: Bad Company nu verkrijgbaar via EA Access

EA Access, de service voor Xbox One waar je betaald lid van kunt worden, heeft een nieuwe game in zijn Vault zitten: Battlefield: Bad Company. Dat betekent dat als je lid bent van de service, je zonder verdere kosten los kunt gaan met deze shooter. Is het een teken dat de geruchten kloppen en er volgend jaar een Battlefield: Bad Company 3 uitkomt? Zover willen we niet gaan, maar het is goed om op een kerstwonder te hopen.

Andere games in de Vault zijn onder andere Skate 3, Mirror's Edge Catalyst, Battlefield 1 en Dragon Age Inquisition. Bad Company staat overigens niet op Origin Access, de pc-versie van de service.
Actie-rpg Dragon: Marked For Death voor Switch uitgesteld naar 2018

Fans van indie actie-rpg's moeten nog even geduld hebben, maar aangezien Dragon: Marked For Death al sinds 2011 in ontwikkeling is, maakt een uitstel naar 2018 ook niet heel veel meer uit. De game had eigenlijk dit jaar uit moeten komen en werd nog getoond in een Nintendo Direct specifiek voor indiegames (zoals je in de beelden hieronder kunt zien), maar ontwikkelaar Inti-Creates geeft aan meer tijd nodig te hebben. 

Het spel begon overigens als een online 3DS-game. De game wordt ontwikkeld door voormalige Mega Man Zero-ontwikkelaars. Die kunnen er wel wat van, uitgaande van de kwaliteit van dat spel.
Nintendo Power is terug in podcast-vorm

Nintendo Power was jarenlang het officiële Nintendo-magazine in de Verenigde Staten, maar werd een tijdje geleden de nek om gedraaid. Het keert nu terug, en wel op een manier waarop we ook in Europa er van kunnen genieten: in podcast-vorm!

In de eerste aflevering praat presentator Chris Slate over de Switch in 2017 met Nintendo Minute-medepresentator Kit Ellis en Damon Baker van Nintendo America. Daarna praat Chris met Eiji Aonuma en Hidemaro Fujibayashi over de ontwikkeling van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Interessant voor veel Nintendo-fans dus! 

De aflevering duurt iets meer dan een uur. Hij is te vinden op iTunes en SoundCloud.
Civilization 6 is nu uit voor iPad

Vanaf nu kun je aan de slag met Civilization 6 op de iPad. Je hebt hier wel een iPad Air 2, iPad 2017 of een iPad Pro voor nodig, want het is natuurlijk een behoorlijk veelvragende game. Je kunt het sowieso gratis uitproberen: de eerste zestig beurten zijn geheel gratis. Daarna moet er geld betaald worden. De game is 3,14 GB groot en is gebaseerd op de basisgame zonder downloadbare content. Check de game in de App Store.

Op 8 februari krijgt de pc-versie van Civilization 6 overigens de eerste grote uitbreiding, Rise and Fall. Hierin zitten veel nieuwe samenlevingen, leiders, wonderen, gebouwen en units.

Een uur aan Sea of Thieves-gameplay

De technische alfa van Sea of Thieves is afgelopen. Rare heeft op basis daarvan een uur gameplay van de alfa online geplaatst. En dat ziet er verdraaid goed uit! Rare heeft daarnaast laten weten dat iedereen die mee heeft gedaan aan de alfa de 'Founder'-titel krijgt, zodat men automatisch toegang krijgt tot de bèta die ergens begin volgend jaar van start gaat.

Sea of Thieves zelf komt op 20 maart uit voor PC en Xbox One. Arrrr, matey!
Eerste betaalde DLC voor Fire Emblem Warriors nu beschikbaar

De Fates DLC Pack, de eerste betaalde DLC voor Switch-game Fire Emblem Warriors, is nu beschikbaar. Je kunt het pakket met nieuwe personages, maps, kostuums en meer kopen, of een seizoenspas aanschaffen zodat je in de toekomst nog veel meer content ontvangt.

Zoals je uit de titel kunt leiden, bevat het pakket drie personages uit Fates: Azura, Niles en Oboro. Elk heeft eigen wapens. Daarnaast zijn er drie History Mode-maps gebaseerd op Fates. Ook bevat het pakket de Bond Charm, waarmee banden tussen personages sneller groeien. 

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord