Game of Thrones krijgt nog een prequel en het eerste seizoen van Sea of Thieves 

Game of Thrones krijgt nog een prequel en het eerste seizoen van Sea of Thieves 2021-01-23T14:03:21
Hallo lezers van PU.nl, en welkom bij deze nieuwe Nachtwacht! Hopelijk is iedereen goed begonnen aan het weekend. Laten we het meteen hebben over het laatste nieuws in de wereld van games, films en series. Met vandaag: nieuws over een Game of Thrones-prequel, Johnny Silverhand vóór Keanu Reeves en nog veel meer!

Hoe Johnny Silverhand eruitzag in Cyberpunk 2077 voordat Keanu Reeves de rol kreeg

De ontwikkeling van Cyberpunk 2077 begon al in 2012, maar de bekende acteur Keanu Reeves werd pas veel later voor het project benaderd. Voordat CD Projekt Red de ster van de show gehuurd had, bestond het personage Johnny Silverhand natuurlijk wel al. Lea Leonowicz, een conceptartiest van CD Projekt Red, heeft op ArtStation wat afbeeldingen gedeeld waarop te zien is hoe Johnny Silverhand er in eerste instantie uit zou zien.

Het gaat echter niet alleen om het gezicht van Keanu Reeves, maar ook om zijn stem. Zoveel anders zag de originele Johnny Silverhand er namelijk niet uit!

Johnny Silverhand vóór Keanu Reeves

Johnny Silverhand vóór Keanu Reeves

Johnny Silverhand vóór Keanu Reeves

Johnny Silverhand vóór Keanu Reeves
    

Seizoen 1 van Sea of Thieves begint 28 januari

In december van het vorige jaar maakte Rare al bekend dat Sea of Thieves met seizoenen gaat werken, waarvan het eerste seizoen in januari van start zou gaan. Nu is via het officiële Sea of Thieves Twitter-account bekendgemaakt dat het eerste seizoen donderdag 28 januari van start gaat.

Ieder seizoen brengt nieuwe content met zich mee en duurt drie maanden. Het is een battle pass-systeem dat tegenwoordig bijna iedere online game lijkt te hebben, met zowel gratis als betaalde updates.
   

Game of Thrones krijgt een prequel over the Tales of Dunk & Egg

In oktober 2019 werd de eerste Game of Thrones-prequel, genaamd House of the Dragon, al aangekondigd. Destijds was HBO echter zeer ambitieus, en lieten ze weten dat er nog meer series in de wereld van A Song of Ice And Fire in ontwikkeling waren. Ongeveer anderhalf jaar later blijkt dit nog steeds het geval te zijn. Een tweede Game of Thrones-prequel, een verfilming van Tales of Dunk and Egg, is in een vroege ontwikkelingsfase bij HBO. Dit meldt Variety, die verder nog weinig over het project te melden hebben.

Dunk & Egg

De serie wordt gebaseerd op het verhaal van Ser Duncan the Tall en een jonge Aegon V Targaryen, negentig jaar voor de gebeurtenissen van A Song of Ice And Fire. Schrijver George R.R. Martin heeft tot nu toe drie novelles geschreven over Dunk & Egg, genaamd The Hedge Knight, The Sworn Sword en The Mystery Knight. Gedurende de jaren is er al veel gepraat over een verfilming van deze boeken, maar telkens als George R.R. Martin ernaar gevraagd werd, gaf hij aan niet dezelfde fout te willen maken als met ASOIAF/Game of Thrones: hij heeft de boekenserie namelijk nog niet af, en wil niet opnieuw ingehaald worden door de tv-serie. Uiteindelijk heeft HBO hem toch overgehaald om toestemming te geven, blijkbaar, wellicht met een goed gevulde zak geld…

De Wacht heeft er in ieder geval zin in, en vertelde ongeveer een jaar geleden al waarom deze serie weleens een succes kan gaan worden.
  

Tom Ascheim gaat de Harry Potter-franchise overzien

Tom Ascheim, uitvoerend producent bij Warner Bros., heeft promotie gekregen. Het is nu zijn taak om de Harry Potter-franchise te overzien, wat in de nabije toekomst waarschijnlijk vooral invloed gaat hebben op de Fantastic Beasts-films. Het volgende deel in deze filmreeks werd onlangs uitgesteld, nadat acteur Johnny Depp verzocht werd het project te verlaten.

Harry Potter bestaat echter niet alleen uit de boeken en films, maar uit een ware ‘Wizarding World’. Denk hierbij aan pretparken, duizenden fanproducten en natuurlijk de video games. Op dit moment de meest interessante daarvan – ondanks dat de game onlangs uitgesteld werd – is Hogwarts Legacy.

Harry Potter
   

Crossover tussen Immortals: Fenyx Rising en Blood of Zeus

Immortals: Fenyx Rising doet deze week een crossover met Blood of Zeus, een serie die te zien is op Netflix. Tot en met 28 januari is er een quest te vinden genaamd ‘A Tribute to Family’, en als je die voltooit, krijg je een nieuw item en wat customization-opties voor Fenyx. De quest is alleen beschikbaar als je de missie ‘Gods and Monsters’ voltooid hebt, maar deze vindt vrij vroeg in de game plaats.

Fenyx x Blood of Zeus
   

Resident Evil 7 krijgt waarschijnlijk een next-gen update voor PS5 en Xbox Series X/S

Donderdagavond kregen we een nieuwe trailer en de eerste gameplaybeelden van Resident Evil 8 te zien, een game die op 7 mei uitkomt. Als je voor die tijd Resi 7 (nog een keer) wil spelen, kan je dat binnenkort misschien ook in betere kwaliteit op de PS5 en Xbox Series X/S doen.

Via Twitter heeft een welbekende Resident Evil-insider gezegd dat een next-gen update voor Resi 7 ‘100% happening’ is, hoewel hij niet aangeeft wanneer deze update gaat verschijnen. Het zou logisch zijn dat dit niet meer zolang duurt, zodat spelers de kans hebben om de game (nog eens) te spelen voordat deel acht in de serie uitkomt.

  
Gerucht: Resident Evil 4 remake verschijnt later door verandering in leiderschap

Naast geheel nieuwe Resident Evil-games werkt Capcom de laatste jaren ook aan remakes van de oudere delen uit de serie. Resident Evil 2 remake was een enorm succes, en ook Resident Evil 3 remake werd goed ontvangen. Het lijkt daarom slechts een kwestie van tijd voordat ook Resident Evil 4 in een nieuw jasje opnieuw uitkomt; hier horen we ook al langer geruchten van.

Nu is echter het nieuws naar buiten gekomen dat deze Resident Evil 4 remake – die volgens deze bron inderdaad in ontwikkeling is – nog even op zich laat wachten door een wisseling in de wacht bij M-Two, de studio verantwoordelijk voor de remake. Veel is er niet duidelijk over deze wijziging in het personeel, waar VGC mee naar buiten is gekomen. Het lijkt er echter op dat Capcom Division 1, waar gewerkt wordt aan de volledig nieuwe Resident Evil-games, zich gaat bemoeien met de ontwikkeling van het spel. De releasedatum wordt hierdoor mogelijk flink verzet, namelijk naar 2023. Gelukkig hebben we Resident Evil 8 nog om ons dit jaar op te verheugen!

Resident Evil 4
   

K-2S0 verschijnt niet in het eerste seizoen van de Star Wars: Rogue One-serie

We sluiten de Nachtwacht op deze zaterdag af met een nieuwtje over de Star Wars: Rogue One-prequel Andor, met als hoofdpersoon Cassian Andor. Geen heel bekend Star Wars-personage, dus als je hem niet kan herinneren moet je effe de onderstaande trailer checken. In ieder geval, het nieuws is naar buiten gekomen dat de robot K-2S0, die dankzij zijn humor een goede indruk achterliet, niet in het eerste seizoen verschijnt. Wat later in de serie komt ‘ie wel om de hoek kijken, aldus zijn voice actor Alan Tudyk:

I'm going to be in the show. It's just that the story that Tony [Gilroy] is telling doesn't involve K-2SO until later on... I can't be too specific, but I can definitely say that I'm not going to be in the first season.

Dat betekent waarschijnlijk dat er niet heel veel bekende gezichten te zien zijn in het eerste seizoen van de serie, maar dat hoeft niets uit te maken. Kijk maar naar The Mandalorian!

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord