Gaat rapper 2 Milly Fortnite-ontwikkelaar Epic Games aanklagen? 

Gaat rapper 2 Milly Fortnite-ontwikkelaar Epic Games aanklagen? 2018-11-19T00:03:00
Die Swipe It-emote in Fortnite lijkt wel erg op de Milly Rock van 2 Milly. Althans dat stelt de rapper zelf. Verder in deze N8W8: een patch voor Fallout 76, het einde van Fix PUBG, een nieuwe fighter voor Dead or Alive 6 en Smite naar de Switch, inclusief cross-play.

Cats <3
    

Gaat Rapper 2 Milly Fortnite-ontwikkelaar Epic Games aanklagen?

De Wachtster voelt zich wel vaker oud op zondag, maar beseft zich nu voor het eerst dat ze misschien ook wel gewoon een tikkie oud wordt... Ze heeft namelijk geen idee wie rapper 2 Milly is, laat staan dat hij verantwoordelijk is voor het nummer Milly Rock.

Gelukkig kent ze - dankzij vele uren klikken op het internet - nog net wel het bijbehorende dansje waar dit nieuwtje eigenlijk over gaat. 2 Milly beweert namelijk dat Fortnite-ontwikkelaar Epic Games zijn dansje gestolen heeft.

Het Milly Rock-dansje was ten tijde van de Season 5 Battle Pass als emote te koop in Fortnite. Je kent het daar echter als de "Swipe It"-emote. 2 Milly geeft aan geen toestemming gegeven voor het gebruik van zijn moves. Zodoende denkt de rapper er nu aan om ontwikkelaar Epic Games aan te klagen. Dat gaat hem naar eigen zeggen overigens niet om het geld; hij wil alleen zijn eigendom beschermen.

Swipe It emote Fortnite

De oplettende gamer ontwaakt waarschijnlijk net uit een fikse déjà vu. Eerder sprak ook Chance the Rapper Epic Games al aan op het gebruik van bekende danspassen. Hij stelde vervolgens voor dat de ontwikkelaar de mensen achter de dans in ieder geval zou compenseren.

Epic Games heeft nog niet gereageerd.
    

Fallout 76 krijgt vandaag nieuwe patch; toekomstplannen onthuld

Bethesda Game Studios heeft vandaag een patch op de planning. De ontwikkelaar voegt hiermee verschillende fixes en upgrades toe aan hun Fallout 76. Het gaat vooral om zogenaamde quality-of-life-features, die het leven van een gamer net effe wat aangenamer maken. De patch staat daarnaast in het teken van verbeteringen van performance en stabiliteit.

Fallout 76

De Fallout 76-patch bevat onder een fix voor de bug waardoor spelers hun hongermeter niet gevuld kregen, hoeveel ze ook aten. Andere spelers hoorden random ambient noises tijdens het spelen, die nergens mee in verbinding leken te staan. Ook deze bug moet straks gefikst zijn.

Op verzoek van PC-gamers bevat de Fallout 76-patch ook een push-to-talk-chatfunctie. Op de field-of-vision-slider en ondersteuning voor ultrawide 21:9-monitoren moeten ze echter nog effe wachten. Deze verbeteringen komen "soon". Bethesda werkt overigens ook aan een upgrade voor de capaciteit van de stash box. De limiet staat op dit moment ingesteld op 400. Spelers klagen echter dat ze te weinig ruimte hebben. Deze verbetering mogen we in de komende weken verwachten, op alle platformen.

En dan ten slotte nog een blik op de toekomst. Ondanks dat Bethesda altijd heeft gesteld geen Fallout MMO te maken, is de ontwikkelaar in ieder geval wel van plan de game voor langere tijd te ondersteunen. Denk hierbij ook aan nieuwe Vaults, manieren om je CAMPS te verbeteren en faction-based PvP.
    

Trailerovervloed

Ben jij een van de gelukkigen die straks rond de kerst lekker een paar dagen/weken kunnen gaan niksen? En ben jij toevallig dan ook nog een van die mensen die wel weer eens toe is aan een nieuw spelletje? Hieronder drie (relatief onbekende) games die je nog in 2018 kunt checken. Kijk snel mee naar:

  • Dragon Marked for Death – 13 december op Switch
  • Boxing Apocalypse – vanaf 11 december op PSVR, eerder op PC
  • Mother Russia Bleeds – nu op Switch, eerder op PC en PS4


    

PUBG Corp. verklaart campagne "Fix PUBG" afgerond

Een aantal maanden geleden begon PUBG Corp. aan wat zij campagne "Fix PUBG" noemden. In de afgelopen periode heeft de ontwikkelaar van PUBG zich gebogen over zaken als de client performance, server performance, matchmaking, anti-cheat-maatregelen, bug fixing en quality of life-verbeteringen.

Executive Producer Taeseok Jang heeft dit weekend op Steam laten weten campagne Fix PUBG als afgerond te beschouwen. Hij gaf daarbij ook aan dat het bedrijf heeft gereflecteerd op eerdere fouten. Zo richtte PUBG Corp. zich eerder teveel op het uitpoepen van content in plaats van op het verbeteren van gameplay.

PUBG

Nu de grote bugs gefikst zijn, wil PUBG Corp. zich richten op de toekomst. Jang stelt dat stabiliteit en kwaliteit de nieuwe kernwaarden van het bedrijf zijn. Dat betekent echter niet dat er geen nieuwe content meer voor PUBG uitkomt:

"At first, this is likely to slow down our build cadence, but as these processes become more proficient, we hope to provide new content as fast as before, while maintaining our new stability and quality-first goal. While we cannot say how long this will take, we promise you that we will give our best efforts to reach this stage as quickly as possible."

Fans reageren verdeeld op de post van Jang. Sommigen stellen dat het werk aan PUBG nog lang niet klaar is, terwijl anderen wel tevreden zijn over de staat van de game.
   

Dead or Alive 6 introduceert nieuwe fighter: NiCO

Dit weekend vond het Dead or Alive Festival 2018 plaats. Tijdens de festiviteiten nam uitgever Koei Tecmo een momentje om een nieuwe fighter voor het roster van Dead or Alive 6 aan te kondigen.

Hierboven zagen jullie de 18-jarige NiCO, die ook wel bekendstaat als de "Lightning Technomancer" en de "Azure Flash Cybertechnician". Verder vertelt haar bio dat NiCO uit Finland komt. Ze is wetenschapper en gebruikt plasma in haar aanvallen.

Andere fighters op het Dead or Alive 6-roster zijn Kokoro en Lisa (La Mariposa). Deze twee oude bekenden werden ook getoond tijdens het Dead or Alive Festival 2018.

Dead or Alive 6 is vanaf 15 februari 2019 te checken op PC, PS4 en Xbox One.
    

Comic-momentje

Comic-momentje    

Smite naar Switch; krijgt samen met Paladins crossplay

Hi-Rez had een druk weekend. Om te beginnen liet de ontwikkelaar weten dat hun Smite naar de Nintendo Switch komt. Je hoeft echter niet te vrezen voor een opdeling van de spelers. De game krijgt namelijk ook cross-platform-play en -progressie. Evenals die andere twee games van Hi-Rez: Paladins en Realm Royale.

Je kunt Realm Royale op dit moment nog spelen in Early Access. Als de game volledig uitgebracht wordt, is dat meteen met cross-play. Voor Paladins en Smite is een update nodig om het gezellig samenspelen mogelijk te maken. Deze wordt in de tweede helft van januari 2019 verwacht. Hi-Rez geeft aan dat zij technisch klaar zijn om cross-play te ondersteunen, zodra de kans zich voordoet. Aangenomen wordt dat dit een stiekeme sneer is naar Sony, dat eerder ook al niet zo happig bleek om deze functie te implementeren...

Smite

Het zoeken naar de beste matches in Casual Matchmaking in Smite, Paladins en Realm Royale gebeurt ongeacht platform. Voor Ranked Matchmaking worden spelers in Smite en Paladins echter wel opgedeeld naar hun inputmethode. Als je je platformaccount linkt aan je Hi-Rez-account kun je ook je progress laten syncen. Mocht je al meerdere accounts bezitten dan wordt de content die je in je bezit hebt samengevoegd. Logischerwijs zijn platform-specifieke skins echter niet beschikbaar op andere platformen. Ook is het niet mogelijk een refund aan te vragen voor dubbele skins.

Smite is vanaf 24 januari 2019 te checken op Nintendo Switch. Rond die datum mag je ook de cross-play-functionaliteit verwachten.
    

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen een Shrek remake gemaakt door 200 fans en nog meer groffe grapjes die jullie kinderbreintjes vroeger te boven gingen.


    

Lekker koesen!   

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord