Friday the 13th krijgt nieuwe game 

Friday the 13th krijgt nieuwe game 2015-10-14T01:38:48
Friday the 13th is een vrij lastige film om een fatsoenlijke game op te baseren. Toch wordt er momenteel een hele dappere poging gedaan. Unieke multiplayer gameplay en hulp van de mensen achter de originele film zorgen voor hoop.

Zwerfhonden naar de PS4

Een nog lopend Kickstarter project genaamd Home Free is een game waarbij je in de huid kruipt van een zwerfhond. Het spel heeft zijn primaire Kickstarter goal al lang gehaald en de game gaat er dus dik en breed komen voor de PC en Mac. Daar blijft het echter niet bij, zojuist is aangekondigd dat de game ook naar de PS4 komt.

In Home Free speel je een zwerfhond in de grote stad, een grote open wereld waarin je moet zien te overleven. Op zoek naar voedsel, een slaapplek en vrienden. Ondertussen heb je te dealen met onder andere vijandige honden en mensen. Het project loopt zo goed op Kickstarter dat er waarschijnlijk ook nog wel katten en meer hondenrassen worden toegevoegd.

Home Free ziet er zeker erg charmant uit, en dat de omgeving random wordt gegenereerd zorgt voor spanning. Wel vraagt de Wacht zich een beetje af hoeveel boeiende gameplay het spel uiteindelijk  werkelijk zal bevatten. Sowieso interessant genoeg om in de gaten te houden. We moeten nog even wachten voor de game helemaal af is en dus ook wanneer ie naar de PS4 komt.

      

Steam houdt een Stealth Sale

Hou je van sneaken maar heb je geen cent te makken? Of wil je gewoon ff een paar sneaky avonturen voor niet te veel geld op de kop tikken, dan komt Steam je tegemoet. Ze hebben een hele lading stealth games in de aanbieding gegooid. Iets wat doorgaat de komenden dagen, vanaf nu tot vrijdag zullen meer dan 60 titels tot 90% afgeprijsd worden. Denk aan titels als Deus Ex, Alpha Protocol (onderschatte titel), Ghost Recon en Thief. Neem gerust zelf een kijkje.

DE

     

Resident Evil VR?

Virtual Reality biedt hele nieuwe ervaringen en nieuwe manieren van gamen en zal op verschillende fronten veel intenser worden voor de gamer. Zoals het veelgenoemde voorbeeld; de horror game. Een horrorgame heeft de potentie ongekend eng te worden met VR. Je ziet alleen nog maar de virtuele wereld zonder de referenties van de echte wereld, plus je kunt niet wegkijken!


Capcom heeft dit natuurlijk ook al lang in de smiezen en zet vol in op de (relatief) nieuwe techniek. Ze zeggen grotendeels hetzelfde...

"At present, we are focusing our energy on challenging the virtual reality (VR) game market. In this terrifying world, you can twist and turn as you like, but there's no escaping the creatures closing in on you...until you remove your VR headset and return to reality, that is.”

… en doelen daarmee op het feit dat ze met een horrorgame voor VR bezig zijn? Daar mogen we vanuit gaan, maar zal dit ook Resident Evil zijn? Of misschien zelfs de remake van Resident Evil 2?!

RE

   

Microtransacties in Destiny

Je had wellicht al opgevangen in het nieuws dat er met echt geld valt te strooien in Destiny. En dat terwijl; microtransacties in games zijn kut. De mogelijkheid ingame dingen aan te schaffen met echt geld verstoord het universeel evenwicht. Door goed te gamen dien je zaken vrij te spelen, niet door je portemonnee te trekken.

Dest
Soms zijn microtransacties minder erg of misschien zelfs best nuttig? Zoals bij Destiny misschien wel. Daar wordt er niet al teveel verstoord omdat je in Destiny alleen cosmetische vernieuwingen kunt kopen zoals gekke dansjes en straks wellicht ook een nieuwe helm. De gameplay blijft dus hetzelfde plus Bungie krijgt zo weer meer geld. Daarmee kunnen ze nieuwe Destiny content maken en (kosteloos) aanbieden. Meer Destiny content is uiteindelijk wat we willen, non?

Hier nog wat nieuwe emotes in actie.

       

Friday The 13th wordt multiplayer game

De Friday The 13th licentie is in bezit gekomen van een ontwikkelteam, kortom, er staat in nieuwe game in de startblokken. Tenminste, als er middels Kickstarter genoeg geld wordt binnengehaald. De game zal ook lekker duidelijk Friday the 13th gaan heten en is een multiplayer game. Een iemand speelt Jason en zeven anderen spelen 'teenage counselers'. Gun Media ontwikkelt de game en had dit concept al helemaal rond met een titel genaamd Summer Camp. Vervolgens kwam Sean Cunningham, de regisseur van de originele film, in contact met Gun Media en zijn de ontwikkelingen snel gegaan.

Mask

In Friday The 13th is Jason uiteraard een zeer machtig personage die je niet zomaar verslaat. Het is wel mogelijk voor de jongeren om hem te verslaan als ze de juiste objecten gebruiken en als een team te werk gaan plus een beetje geluk hebben. Sowieso is het primaire doel overleven.

De Friday The 13th Kickstarter is nog niet heel lang open en al aardig van start gegaan. De game staat gepland voor oktober 2016 voor de PS4, Xbox One en PC. Of dit iets moois wordt? De Wacht heeft geen idee. De intenties zijn goed, dat de game zich via Kickstarter laat financieren betekent dat er sowieso geen leeftijdbeperkingen intreden (dus meer gore) en het idee is gaaf. Echter zal de gameplay ook in balans gebracht kunnen worden? De tijd gaat het ons zoals altijd leren.

    

Warsong Commander wordt aangepakt

Hearthstone is een machtig ingewikkeld spelletje, zeker als je de balans tussen de verschillende partijen in de smiezen moet houden. Iets wat de profs en natuurlijk Blizzard zelf toch het beste kunnen. Dat de ability van de Warsong Commander wordt aangepakt, is daarom vast de beste keuze. Op dit moment zorgt de Warsong Commander er voor dat elke net geplaatste minnion met een power van 3 of lager charge heeft en dus meteen kan aanvallen. Een ernstig heftige combo in combinatie met de Grim Patron, een minnion met een power van 3 die zichzelf bij damage kopieert. Voor je het weet heb je dus een hele zooi van deze Grim Patron dwergen die allemaal meteen kunnen aanvallen. Als er dan ook nog een Frothing Berserker in de buurt is, gaat het helemaal los.

WC

Als de nieuwe patch zijn intrede doet, zal de Warsong Commander een andere ability hebben. Gooi de Warsong Commander op en andere minnions die charge bezitten, krijgen nu +1 attack.

      

Later!

We gaan er uit met een klassiekertje waarvan de Wacht zou zweren dat deze nog nooit eerder PU.nl heeft gehaald. In ieder geval halleluja, hadouken en tot later!

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord