Fortnite rune event opent vault, vulkaan verwoest Tilted Towers 

Fortnite rune event opent vault, vulkaan verwoest Tilted Towers 2019-05-05T21:50:24
Leuk dat die vault eindelijk open is, minder leuk dat de halve map weggevaagd werd... Hoe dit Fortnite-spektakelstuk eruit zag, zie je in deze N8W8! Ander nieuws over: opruimende Pokémon Go-spelers, Mario Kart en Mortal Kombat in de Video Game Hall of Fame en de Overwatch-plannen van Blizzard.

Cats <3
    

Fortnite rune event opent vault, vulkaan verwoest Tilted Towers

Fortnite-spelers jagen al meer dan een maand achter runes aan. Het eerste teken dat er iets groots stond te gebeuren, kwam na een paar opgravingen op het eiland, die uiteindelijk een gigantische deur bij Loot Lake onthulden. De countdown liep vandaag af, waarna de deur zich opende…

Spelers sprongen naar binnen en ontdekten een enorme ondergrondse grot met allerlei wapens en voorwerpen die Fortnite in de laatste acht seizoenen had verwijderd, bevroren in gigantische ijsblokken. Na het slopen van deze blokken, werden de spelers de lucht in geslingerd, waarna de vulkaan uitbarstte. Een van de rotsblokken landde op Tilted Towers, dat niet tegen het natuurgeweld bestand bleek… Ook andere delen van de map werden verwoest.

Wat de gevonden items precies doen en of de map weer opgebouwd wordt, is op dit moment nog niet duidelijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd!
     

Pokémon Go-spelers ruimen 145 ton afval op

Voor het tweede jaar op rij sloegen Pokémon Go-spelers de handen ineen om overal ter wereld afval op te ruimen voor Earth Day. De verwachtingen van Niantic werden overtroffen toen meer dan 17.000 spelers zich verenigden en tezamen maar lieft 145 ton afval verzamelden!

Pokémon Go Earth Day

Niantic heeft met speciale evenementen geprobeerd om spelers aan te moedigen om op te ruimen. Voorbeeldje: als er 2.000 spelers zouden meedoen, verschenen er meer bijvoorbeeld meer grondtype Pokémon in het wild. En bij 5.000 spelers zouden er shiny Digletts verschijnen.

In totaal werd er meer dan 41.000 uur lang afval verzameld in 41 landen. De meeste van de events om tot deze berg troep te komen, werden door spelers zelf georganiseerd. Niantic is dan ook diep onder de indruk:

"We’re astounded with how much everyone involved has achieved - an effort like this highlights how much impact people can have when they work together. Players worked in groups of 1 to 2,500, alongside government agencies, volunteer organizations, and fellow community members, creating incredible impact."      

Zin om je vertrouwen in de mensheid wat op te krikken? Wat er allemaal precies georganiseerd werd, zie je op de website van Niantic.
     

Trailerovervloed

Doe deze maandagochtend na Bevrijdingsdag nog effe kalm aan, want het is tijd voor trailers. Vier stuks om precies te zijn! Kijk vandaag mee naar:

  • VA-11 HALL-A – nu op Switch; eerder op PC, PS4 en Vita
  • The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II – 7 juni op PS4; eerder op PC, PS3 en Vita
  • Skelly Selest – 24 mei op PS4, Switch en Xbox One; eerder op PC
  • Black Paradox – nu op PS4, Switch en Xbox One; eerder op PC


     

Comic-momentje

Comic-momentje
     

Mario Kart en Mortal Kombat opgenomen in de Video Game Hall of Fame

Mortal Kombat, Super Mario Kart, Colossal Cave Adventure en Microsoft Solitaire uit 1990 werden deze week allemaal opgenomen in de Video Game Hall of Fame. Mortal Kombat en Super Mario Kart zijn natuurlijk voor de hand liggende keuzes! Vergeet echter ook niet dat Microsoft Solitaire dankzij Windows 3.0 op meer dan een miljard PC’s te spelen was. Grondlegger van de casual gaming-markt? Dat lijkt de Wachtster wel! Ook voor Colossal Cave Adventure valt wat te zeggen. De game was namelijk super belangrijk voor (text) adventure games en daarmee bijvoorbeeld voorloper van klassiekers als Adventureland en Zork.

                  

De Video Game Hall of Fame werd in 2015 in het leven geroepen. Vorig jaar werden Final Fantasy VII, John Madden Football, Spacewar!, en Tomb Raider al geëerd.
     

Blizzard heeft nog altijd grote plannen voor Overwatch 

Ben je nog altijd verknocht aan Overwatch? Omdat er de laatste tijd niet zoveel geschreven is over de game wil de Wachtster jou graag even geruststellen!

Ze weet namelijk dat Blizzard-baas J Allen Brack vorige week nog met zijn investeerders sprak. Hij wilde deze geldschieters tijdens het gesprek vooral op het hart drukken dat de ontwikkelaar altijd nog grote plannen voor Overwatch heeft. Hij liet weten dat de game enorm belangrijk is voor Blizzard en dat zij ook in de toekomst van plan zijn genoeg resources en aandacht in de game te stoppen.

Overwatch

Resources en aandacht? Daarmee doelt Brack gelukkig ook op nieuwe heroes en nieuwe maps voor Overwatch! Verdere details zijn helaas nog niet bekend, maar hopelijk laat hij de investeerders én ons niet te lang in spanning zitten!
     

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen een real-life-versie van Deacon zijn motorfiets uit Days Gone en een wetenschappelijk antwoord op de vraag hoe snel Sonic precies is.


     

Lekker koesen!     

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord