Fortnite Mobile levert ruim $ 1 miljard aan microtransacties op 

Fortnite Mobile levert ruim $ 1 miljard aan microtransacties op 2020-05-17T23:27:29
Fortnite van Epic Games heeft meer dan 1 miljard dollar in microtransacties verdiend... puur en alleen via de mobiele versie! Ander nieuws deze N8W8: ruim 100 miljoen Resident Evil-games verscheept, anti-cheat-maatregelen Warzone lijken te werken, Doom Eternal Update 1 uit de doeken gedaan en Steam komt met aanbevelingssysteem Play Next.

Cats <3
       

Fortnite Mobile levert ruim $ 1 miljard aan microtransacties op

Fortnite van Epic Games heeft meer dan 1 miljard dollar in microtransacties verdiend... via de mobiele versie!

1 miljard dollar… Dat is natuurlijk sowieso een waanzinnig bedrag. Het wordt echter nog gekker als je je bedenkt dat we het hier enkel over de microtransactie-opbrengsten van Fortnite Mobile hebben. Toch is het volgens Sensor Tower echt zo. Het bedrijf keek voor de optelsom puur en alleen naar de game op iOS en Android.

Fortnite

Uiteraard deden de mobiele versies van de game het sowieso altijd al lekker. Sensor Tower meent echter wel dat de lockdowns als gevolg van het coronavirus Fortnite Mobile een laatste zetje richting die 1 miljard dollar hebben gegeven. Datzelfde geldt voor het meest recente in-game evenement met Travis Scott en de komst van de game in de Google Play Store. Fortnite Mobile kun je immers pas sinds een maandje (officieel) vinden in de Google Play Store.
       

Wereldwijd meer dan 100 miljoen Resident Evil-games verscheept

Ook ons tweede nieuwtje staat in het teken van een bijzondere statistiek. De mensen bij VG24/7 hebben namelijk uitgedokterd dat de games in de Resident Evil-serie wereldwijd al zo’n 100 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan!

Capcom bevestigde eind maart dat er binnen de Monster Hunter-franchise wereldwijd 63 miljoen games zijn verscheept. Voor de Street Fighter-titels ging het destijds om 44 miljoen verscheepte games. Wat betreft Resident Evil bleef de teller op 31 maart nog steken op 98 miljoen verscheepte games…

Resident Evil 3 remake

Inmiddels is de magische mijlpaal van 100 miljoen verscheepte games echter wel bereikt! Dat komt natuurlijk bovenal omdat de remakes van Resident Evil 2 (6,5 miljoen games) en Resident Evil 3 (2 miljoen games) het zo lekker doen.

Bijzonder!
       

Anti-cheat-maatregelen Call of Duty: Warzone lijken te werken

De inspanningen van Infinity Ward om het cheaters in Call of Duty: Warzone zo moeilijk mogelijk te maken, lijken effect te hebben!

Wil je Warzone op je PC spelen? Dan moet je sinds vorige week een geldig telefoonnummer invoeren. Je kunt namelijk enkel nog inloggen via tweestapsverificatie via je telefoon. Een cruciale stap in de strijd tegen cheaters! Eerder kon je namelijk gewoon een nieuw account aanmaken om verder te cheaten. En dat is met de toevoeging van die tweestapsverificatie natuurlijk een stuk lastiger. Kijk maar eens op reddit (via Eurogamer).

Call of Duty: Warzone

Infinity Ward kwam trouwens met nog een aantal nieuwe veiligheidsmaatregelen, zoals een update voor de mensen die een ander reporten van cheaten. Dankzij die update weet je voortaan zeker of de persoon die je van cheaten verdacht er met de banhamer van langs heeft gekregen.
      

Trailerovervloed

Licht uit, spotlight aan voor drie versche trailers! Kijk snel mee naar:

  • Urban Trial Tricky – deze zomer op Nintendo Switch
  • Scarlet Nexus – TBA op PC, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X
  • No Straight Roads – 30 juni op PC en PS4


      

Comic-momentje

Comic-momentje
      

Doom Eternal Update 1 voegt Empowered Demons en meer toe

Hoera! Doom Eternal heeft zijn eerste grote update gekregen! In die update vind je ook wat nieuwe singleplayer-content.

Doom Eternal was natuurlijk al een groot succes, maar toch denkt Bethesda dat het nog beter kan! Zodoende komt de ontwikkelaar nu met een eerste grote update voor de game. Je checkt de launch trailer voor deze Update 1 hieronder:

Zoals je hierboven kon zien, pakt Update 1 ook de singleplayer campaign van Doom Eternal aan. Als een demon je doodt, wordt hij via de optie Empowered Demons naar iemand anders zijn game getransporteerd. Als deze speler je weet te wreken, ontvangt hij health, munitie en bonus XP voor in-game evenementen. Lijkt dat je wat? Je kunt deze Empowered Demons aanvinken in het menu.

Ook nieuw: een prestigesysteem voor je Doom-niveau. Zodra je Doom level 250 hebt bereikt, verdien je een Echelon-insigne en wordt je level teruggezet naar 1. Het systeem is bedoeld als stimulans om nog lang door te spelen nadat je de credits voorbij hebt zien rollen. Want geef toe: het is best leuk om andere spelers de ogen uit de steken met een insigne als bewijs van je skills.

De update voor Doom Eternal bevat trouwens ook nog talloze tweaks en fixes, waaronder veranderingen aan de balans. Wil je deze allemaal doorlopen, dan doe je dat via deze patch notes.
     

Steam komt met Play Next: een aanbevelingsfunctie voor je bieb

Met Play Next heeft Steam er een nieuwe functie bijgekregen. Deze functie helpt je kiezen welke game je het beste op kunt pakken.

Stel: je hebt net een game uitgespeeld. Tijd voor de volgende! Wanneer je een bibliotheek vol met games hebt, is het alleen nogal lastig kiezen… Zodoende komt Steam met de Play Next-functie. Dit slimme systeem werkt middels machine learning-algoritmes, die je een volgende game aanbevelen. Het gaat daarbij specifiek om games die je al in je bezit hebt én die je nog niet (of in ieder geval kort) gespeeld hebt.

Steam

De aanbevelingsfunctie werkt zoals gezegd met machine learning-algoritmes. De uitkomst wordt onder meer bepaald door het gedrag van “spelers zoals jij”. Op dit moment is nog niet iedereen heel erg te spreken over de aanbevelingen. Zo lijken de algoritmes een voorkeur te hebben voor meer bekende games in je bibliotheek. Maar goed, zoals dat gaat met machine learning wordt het systeem beter naarmate het meer data gevoed wordt!
      

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: 7 rare bijwerkingen van kwaadaardigheid, een paar bijzondere feiten over de Wii en rare vogels onder de loep genomen.


       

Lekker koesen!       

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord