FIFA 20 aangekondigd door EA; releasedatum 27 september 2019 

FIFA 20 aangekondigd door EA; releasedatum 27 september 2019 2019-06-08T12:03:07
Dat ie komt, is geen verrassing. Dat we nog voor E3 een releasedatum hebben, is wel verrassend! FIFA 20 releaset op 27 september! Ander nieuws: Yooka-Laylee and the Impossible Lair en Destroy All Humans aangekondigd, lekkage bij Bandai Namco en Ninja Theory, en Shenmue III komt niet naar Xbox One.

Cats <3
    

Yooka-Laylee and the Impossible Lair aangekondigd door Playtonic

De kogel is door de kerk, de knoop is doorgehakt; Yooka-Laylee krijgt een opvolger! Deze 2.5D follow-up game heeft de naam Yooka-Laylee and the Impossible Lair meegekregen. Uiteraard wordt ook deze platformer weer gemaakt door ontwikkelaar van het eerste uur: Playtonic.

In Yooka-Laylee and the Impossible Lair moeten Yooka en Laylee hun krachten bundelen om 2.5D-levels te doorkruisen en puzzels op te lossen. Hoe dat er precies uitziet, kun je in de trailer hieronder checken.

Yooka-Laylee and the Impossible Lair Yooka-Laylee wordt nog dit jaar verwacht op PC, PS4, Switch en Xbox One. Ongetwijfeld mag je tijdens de E3 meer details verwachten!
     

Lek onthult From Software-game met George R.R. Martin, nieuwe Tales-game en Ni no Kuni Remastered?

Oepsie, een beveiligingsfoutje op de website van Bandai Namco heeft waarschijnlijk geleid tot een megagroot pré-E3-lek! Als we het verhaal van Kotaku mogen geloven, kunnen we ons dus toch echt verheugen op drie nieuwe games: een game van From Software en George R.R. Martin, een nieuwe Tales-game en een remaster van de originele Ni no Kuni.

Laten we eens ingaan op die samenwerking tussen From Software en de schrijver van Game of Thones, George R.R. Martin. Als het lek klopt, krijgt de game de naam Elden Ring mee. De game zou uit moeten komen op PC, PS4 en Xbox One. Jawel, die eerdere geruchten zouden dus best een waar kunnen zijn.

Elden Ring

Tales of Arise

En dan nog de andere twee games. De Tales-game zou de naam Tales of Arise moeten meekrijgen. Dit deel in de langlopende JRPG-serie moet ook op PC, PS4 en Xbox One verschijnen. Datzelfde geldt overigens voor de remaster van de eerste Ni no Kuni. Ook deze moet bovenstaande platformen aandoen. Er schijnt echter ook een Switch-versie aan te komen. In dat geval gaat het echter om een niet-geremasterde versie.
    

FIFA 20 aangekondigd door EA; releasedatum 27 september 2019

Zeg, ontwikkelaars: laten we ook nog effe wat aankondigingen over voor op de E3? Ook in dit nieuwtje staat weer een versch aangekondigde game centraal. Ditmaal gaat het om FIFA 20. Nu twijfelde natuurlijk helemaal niemand aan het feit dat er een nieuwe FIFA-game aan zat te komen. Vandaar waarschijnlijk dat EA ook meteen maar zo vrij is om de releasedatum met ons te delen! Je mag FIFA 20 verwachten op 27 september 2019 – al dan niet met commentator Sierd de Vos.

                  

Vanmiddag om 16:00 uur Nederlandse tijd worden meer details over FIFA 20 vrijgegeven. Hopelijk gaat EA dan ook in op dat V-symbool, dat je eerder ook al zag op promomateriaal. Staat het in verband met die tagline: ‘the stadium is anywhere’? Hebben we het dan over een soort straatmodus of wordt er op crossplay gedoeld?

FIFA 20 V

De Wachtster kan jullie echter al wel vertellen dat FIFA 20 - zoals je mag verwachten - wordt ontwikkeld op de Frostbite engine. De game komt naar PC, PS4 en Xbox One. Er wordt op dit moment nog niet gerept over een release op de Switch.
     

Destroy All Humans remake aangekondigd door THQ Nordic

En meteen maar door naar aankondiging nummertje 3! We kunnen je namelijk alvast meer details geven over de volgende (en laatste) van die drie games die THQ Nordic beloofde te onthullen. Na aankondigingen van Darksiders Genesis en Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated is het nu de beurt aan een remake van de cult classic Destroy All Humans!

De oplettende lezer wist trouwens al veel eerder dat er een remake van Destroy All Humans! aan zat te komen, maar goed, een bevestiging is altijd aangenaam. Zeker als ie verpakt wordt in een dikke trailer!

Een exacte releasedatum voor de Destroy All Humans! remake is nog niet bekend. De game wordt ergens in 2020 verwacht op PC, PS4 en Xbox One.
    

Trailerovervloed

Hé, kalm aan! Het is weekend! Zak onderuit en neem nog even een paar fijne trailers tot je. Kijk snel mee naar:

  • Röki – platformen en releasedata nog onbekend
  • Sakuna: Of Rice and Ruin – deze winter op PC, PS4 en Switch
  • Citizens of Space – 18 juni op PC, PS4, Switch en Xbox One
  • Super Crush K.O. – dit jaar op PC en Switch


     

Comic-momentje

Comic-momentje
     

Shenmue III komt echt niet naar Xbox One, aldus Deep Silver

Michel vertelde jullie al over het onfortuinlijke uitstel van Shenmue III… Sommige mensen – lees dataminers – beweerden in de broncode van de website van de game verwijzingen naar een Xbox One-versie gevonden te hebben. Uiteraard werden deze twee dingen aan elkaar gelinkt: de vertraging van Shenmue III zou te maken hebben met de wens om de game tegelijkertijd op de Xbox One uit te brengen…

Klonk logisch, maar is toch zeker niet waar, aldus ontwikkelaar Deep Silver! Van een Xbox One-versie is (op dit moment in ieder geval) geen sprake.

                  

Voor nu hebben we geen reden om aan de woorden van Deep Silver te twijfelen. Shenmue III is namelijk immers een crowdfunded game. Het toevoegen van een versie op een andere console is daarom natuurlijk niet zomaar geregeld… Maar goed, met de E3 voor de deur kan er natuurlijk nog van alles gebeuren!
     

Nieuwe Ninja Theory-game wordt 4v4 online brawler? 

Sinds Ninja Theory vorig jaar over werd genomen door Microsoft is het vrij stil rondom de studio… Vandaag deelt de Wachtster echter graag een mogelijke eerste blik op het volgende project van de studio achter Hellblade: Senua’s Sacrifice. Er is namelijk een trailer van een 4v4 combat action game gelekt. De naam van de game? Bleeding Edge.

Je vindt de trailer achter de klik in deze tweet van insider Nibel.

                  

Het gaat om een off-screen video waarin de cast van Bleeding Edge wordt geïntroduceerd. Tussendoor zijn ook stukjes gameplay te zien, waarin spelers het tegen elkaar opnemen in 4v4 online matches. De trailer eindigt met de boodschap dat Bleeding Edge op 27 juni een technische alfa krijgt. Op welke platformen de game uitkomt, is nog niet duidelijk, maar logischerwijs mogen we uitgaan van een release op PC en Xbox One. 

Bleeding Edge

De E3-persco van Microsoft is zondagavond 22:00 Nederlandse tijd te checken, ook gewoon gezellig via PU!
     

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen deelt Larian het hele serieuze verhaal over hoe zij de ontwikkelaar van Baldur’s Gate 3 zijn geworden en kijken we naar hele zeldzame easter eggs die je slechts één dag per jaar kunt ontdekken.


     

Lekker weekend!     

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord