FIFA 16 toont gameplay verbeteringen 

FIFA 16 toont gameplay verbeteringen 2015-07-16T01:18:35
Laten we eens kennis maken met Genyo Takeda. De man die de grote schoenen van Satoru Iwata samen met Shigeru Miyamoto moet proberen te vullen bij Nintendo. Verder in deze Nachtwacht: high res plaatjes van Uncharted: The Nathan Drake Collection, bewegende beelden van Just Cause 3 en een 'foutje' bij Microsoft?

Cats <3

   

Just Cause 3 laat je kiezen in interactieve trailer

Vanmiddag werden jullie al getrakteerd op een filmpje van de volledige E3 playthrough van Just Cause 3. Leuk, mooi, maar nog niet goed genoeg! Wat we willen is interactiviteit, zelf ervaren hoe de game speelt... Hetgeen daar voor nu misschien nog het dichtst bij in de buurt komt, is deze interactieve trailer. Stel, je wilt een standbeeld van de heersende dictator slopen. Hoe doe je dat? Deze en meer keuzes kun je hieronder zelf maken.

Just Cause 3 is vanaf 1 december te checken op PC, PS4 en Xbox One.

   

Dead Island 2 zonder ontwikkelaar wegens ‘verschillende visies’

Onze Bas liet gisteren al weten dat Dead Island zijn ontwikkelaar heeft verloren. Uitgever Deep Silver kwam met een korte statement om te laten weten dat een andere partij met de game aan de slag zal gaan. De Wachtster komt vandaag met een update! Inmiddels heeft de CEO van oorspronkelijke ontwikkelaar Yager namelijk eveneens een reactie gegeven.

Dead Island 2

De hoogste pief bij Yager, meneer Timo Ullmann, laat weten dat de 2 partijen de samenwerking stopzetten in verband met het niet meer op een lijn zitten wat betreft de visie voor Dead Island:

"Our team is made of the best creative minds and tech specialists, who all share a common identity. The team worked with enthusiasm to take Dead Island 2 to a new level of quality. However, Yager and Deep Silver's respective visions of the project fell out of alignment, which led to the decision that has been made."

De mensen bij Yager, dat wellicht het best bekend is van hun shooter Spec Ops: The Line, hoeven zich echter niet te vervelen, aangezien men samen met uitgever Grey Box volop bezig is met de space sim Dreadnought en 2 onaangekondigde projecten. Volgens Ullmann wordt Gamescom dan ook ‘awesome’.

Dead Island 2 zou in 2016 moeten verschijnen voor PC, PS4 en Xbox One. Of bovenstaande ontwikkelingen effect hebben op de releasedatum van de game is onduidelijk. 

   

FIFA 16 trailer toont gameplay verbeteringen

In onderstaande FIFA 16 trailer worden de verbeteringen ten opzichte van de voorgaande delen in de serie uitgelegd.

Men wil met FIFA 16 dus innoveren. En daarbij laten ze geen enkele positie onbesproken:

  • FIFA 16 gives you the tools to stop your opponent with confidence. Move with greater freedom as a defender – rely on your team to defend as a unit, and your back line to track menacing runs to create balance between attacking and defending.
  • Games are won and lost in the midfield – in FIFA 16, the midfield matters. Stay in possession with patient build-up play or ping clinical passes through space to start an attack.
  • Create more "wow" moments. In FIFA 16, players will have that cutting edge every team needs to create moments of magic and unlock defenses.

FIFA 16 is vanaf 24 september te checken op PC, PS4, PS3, Xbox One en Xbox 360. 

   

Microsoft maakt ‘per ongeluk’ Fable Legends releasedatum bekend?

Oeps, het lijkt erop dat men bij Microsoft per ongeluk de releasedatum van Fable Legends bekend heeft gemaakt… Het zou namelijk zo maar eens kunnen zijn dat we 13 oktober met de game aan de slag mogen. In onderstaande officiële Xbox recap video vanaf Comic Con verschijnt de onthulling plots (zo rond 1:50) in beeld. 

Microsoft had/heeft nog geen officiële releasedatum naar buiten gebracht voor Fable Legends. Wel was duidelijk dat de game dit jaar nog zou verschijnen.

Fable Legends wordt ontwikkeld voor Xbox One en PC, inclusief cross-platform play tussen de platformen, en verschijnt dus wellicht op 13 oktober.

   

Trailer overvloed

De Wachtster heeft vandaag een klein beetje gesmokkeld… Ze heeft namelijk slechts 2 trailers voor jullie verzameld, namelijk van Jotun en Guild of Dungeoneering. Het derde plekje wilde ze echter vrijhouden voor een flinks dosis gameplay van Tearaway Unfolded op de PS4. Geniet!

   

Rust zacht, Satoru Iwata – Wie is Genyo Takeda?

Zondagnacht las de Wachtster dat de man die haar favoriete bedrijf al jarenlang leidde er plots niet meer was. En dat kwam hard aan. Ze hoopt dat familie, vrienden en fans een beetje troost kunnen putten uit alle mooie verhalen en tekeningen die ze de afgelopen dagen langs zag komen. In ieder geval over een poosje.

Satoru Iwata wordt gemist, ook door de Wachtster.

Rust zacht, Iwata

Een bedrijf kan het zich niet veroorloven lang stil te staan. Zodoende liet Nintendo in hetzelfde bericht weten dat Shigeru Miyamoto en Genyo Takeda de taken van Iwata over zullen nemen.

Miyamoto is voor vrijwel elke gamer een bekendheid, maar Takeda doet wellicht wat minder belletjes rinkelen. De Wachtster wil jullie daarom graag even voorstellen aan de man die grote schoenen moet vullen.

Takeda is eigenlijk Nintendo’s eerste game designer, aldus Miyamoto:

"A long time ago, Takeda-san made an arcade game called EVR Race. EVR Race was the first video game Nintendo released. So that's why Takeda-san is Nintendo's first game designer.”

Na EVR Race werd Takeda onderdeel van het research en development team van Nintendo, die onder meer verantwoordelijk waren voor Punch-Out!! en het cartridgesysteem waardoor we onze games konden saven. Zijn expertise met hardware zorgde ervoor dat hij een van de makers van de Wii zou worden. Zijn filosofie hierbij was dat toenemende grafische getrouwheid eigenlijk te weinig meerwaarde schept, hetgeen ervoor zorgde dat de Wii een andere insteek had dan zijn generatiegenoten. Tijdens de ontwikkeling koos men ervoor niet meer mee te doen met de wedloop; zij wilden fans liever geheel nieuwe ervaringen bieden.

Genyo Takeda

Vorige maand vierde Takeda zijn jubileum; hij is al 43 jaar werkzaam bij Nintendo.

Takeda en Miyamoto moeten Nintendo tezamen door deze moeilijke tijd heen loodsen. Gelukkig is het bedrijf in zeer goede handen.

   

Uncharted: The Nathan Drake Collection screenshots

Sony heeft vandaag wat mooie high res screenshots vrijgegeven van Uncharted: The Nathan Drake Collection voor PS4. De echte connaisseur ziet ongetwijfeld meteen dat de plaatjes afkomstig zijn uit de opgepoetste versie van Uncharted 2: Among Thieves.

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Uncharted: The Nathan Drake Collection is vanaf 7 oktober te checken op PS4. Met het nieuwste deel in de franchise (Uncharted 4: A Thief’s End) mogen we in maart 2016 op diezelfde console aan de slag.

   

Memes en dingen

Memes en dingen staat vandaag in het teken van Sonic, die net als vroegere vijand Mario de next-gen wereld betreedt en een peptalk krijgt van grote inspirator Shia LaBeouf...

Lekker koesen!

REACTIES (53) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord