Everybody’s gone to the rapture komt naar PC volgens AMD 

Everybody’s gone to the rapture komt naar PC volgens AMD 2016-03-29T05:38:11
Goedemorgen! Helaas, de eieren zijn op en de paashaas is terug naar Spanje, maar er is ook goed nieuws, want als we AMD mogen geloven komt Everybody’s Gone to the Rapture binnenkort naar PC! En verder vannacht: een boel VR en nieuwe geruchten over PlayStation 4.5.

Maar nu eerst: ochtendgymnastiek!
   

    

AMD verklapt PC-versie Everybody’s gone to the Rapture in patch notes

Aangezien ontwikkelaar The Chinese Room voorheen alleen maar PC-games maakte, was het voor velen wel even slikken toen hun nieuwste wandelsimulator een PS4-exclusive bleek te zijn. Met de nadruk op ‘was’, want er gaan al langer geruchten dat Everybody’s Gone the Rapture ook naar PC komt en nu lijkt AMD het bestaan van deze versie per ongeluk vroegtijdig te hebben bevestigd. Scherpe figuren op Reddit hebben de game gespot in patch notes van een nieuwe driver van de bekende videokaartenboer. Het is duidelijk, binnenkort mogen ook PC-gamers zich onderdompelen in het apocalyptische mysterie van het oh zo idyllische dorpje Yaughton.

Versie 16.15.2211 van de AMD Radeon Crimson Edition Display Driver voegt Crossfire profielen toe voor Everybody’s Gone to the Rapture en Hitman, en support voor de Oculus Rift en HTC Vive. VR-support voor Everybody’s Gone the Rapture zou de Wacht trouwens ook helemaal prima vinden, als ze toch bezig zijn…

The Chinese Room zelf heeft nog niks laten weten. Een aantal dagen geleden wist de ontwikkelaar via Twitter wel te melden dat ze dolgraag een Steam-versie van de game willen maken, maar dat ze op dit moment nog niks om aan te kondigen hebben. Mocht je de game vorig jaar genegeerd hebben, bijvoorbeeld omdat ‘ie toch niet naar ‘jouw’ platform kwam, dan kun je hier Jan’s review nog eens nalezen.
     

‘PS 4K aankondiging nog vóór launch PS VR’

De geruchten over een aankomende nieuwe, krachtigere en ‘4K-igere’ versie van de  PlayStation 4 houden de gemoederen flink bezig! Het bestaan van deze PlayStation 4.5, of PS-4K zoals hij ook wel wordt genoemd vanwege zijn vermeende capaciteit om games op 4K af te spelen, wordt door steeds meer bronnen bevestigd. Dit keer is het de beurt aan de Wall Street Journal, die meldt dat Sony het apparaat nog voor oktober 2016 zal aankondigen.

Volgens de Wall Street Journal heeft een anonieme bron met inside info bevestigd dat het nieuwe model van de PlayStation 4 ergens voor de lancering van de PlayStation VR headset in oktober onthuld zal worden. Dit nieuwe model moet volgens hem games op “ultra high-definition resolution graphics” kunnen afspelen, wat overeenkomt met eerdere geruchten over de PlayStation 4.5. Het moet daarnaast de prestaties van de PS VR omhoog krikken. Sony zou zowel de oude als de nieuwe versie van de PlayStation 4 blijven produceren en games backwards en forwards compatible maken.

Een tussen-gen upgrade voor de PlayStation 4 is al op zich al iets bijzonders, maar een console die games daadwerkelijk op 4K kan handelen? Daar heeft Wacht persoonlijk nogal een hard hoofd in. Aangezien zelfs de dikste PC’s op dit moment nog moeite hebben met games in deze krankzinnige resolutie, lijkt het waarschijnlijker dat het hier gaat om betere scaling voor 4K-TV’s, of iets dergelijks. Wat het precies gaat worden is nog afwachten, maar dat er echt een PlayStation 4.5 gaat komen wordt met de dag duidelijker.
    

18 minuten gameplay van Metroid Prime: Federation Force

Nee, het is natuurlijk niet dé dikke nieuwe Metroid Prime waar we allemaal op zitten te wachten en de vraag is ook maar zeer of Federation Force de titel ‘Prime’ wel verdient, maar hé, beter één Metroid dan helemaal geen Metroid? Of dat zo is mogen jullie nu zelf oordelen aan de hand van welgeteld 18 minuten aan gameplaybeelden, die vandaag op YouTube verschenen zijn.

Metroid Prime: Federation Force verschijnt ergens komende zomer voor Nintendo 3DS.

    

Oculus Rift launch trailer

Het is zover, virtual reality is eindelijk hier! En nu echt! Of tenminste, voor diegenen die zo gek/slim waren om het apparaat vroeg genoeg te pre-orderen of te backen op Kickstarter. Die mensen krijgen dezer dagen het consumentenmodel van de Oculus Rift toegestuurd en daarmee is het VR-tijdperk officieel aangebroken. Dat moment laten ze bij Oculus natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan en daarom is er nu een officiële launch trailer voor hun wonderbril. Enjoy!

   

Racen in VR is horror

Deze redacteur van Giant Bomb heeft wat men noemt een out-of-body experience…

EVE: Valkyrie launch trailer

En met de komst van de eerste VR headsets, verschijnen nu natuurlijk ook de eerste, échte VR-games op de markt. Zoals bijvoorbeeld space dogfighter EVE: Valkyrie, één de games die bij de Oculus Rift geleverd wordt en er in deze launch trailer wederom spectaculair uitziet. Het is verstandig om je lichaam voorzichtig aan VR te laten wennen en daar lijkt deze game nu niet bepaald geschikt voor, maar bruut is het wel!

EVE: Valkyrie is nu beschikbaar voor de Oculus Rift en verschijnt bij launch in oktober ook op PlayStation VR.

    

Oculus onthult Farlands, ook gratis voor Rift

EVE: Valkyrie kenden we natuurlijk al, maar Oculus had voor de launch van de Rift blijkbaar nog een kleine verrassing voor ons in petto: Farlands! Deze VR-game is net als EVE gratis voor de Oculus Rift, draait op Unreal Engine 4 en brengt je naar een verre planeet vol met gekke wezentjes en exotische landschappen om te ontdekken. Best cool!

     

Fallout 4 Far Harbor DLC wordt groter dan Shivering Isles

We sluiten vandaag af met een sappig, klein Fallout-nieuwtje, want terwijl we de eerste DLC nog maar amper uit hebben, weet Pete Hines van Bethesda nu al iets fijns over de derde en grootste uitbreiding te verklappen. Op de vraag hoe groot Far Harbor precies moet worden, antwoordt Hines dat het groter wordt dan Shivering Isles, de immense uitbreiding voor The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Dat belooft alvast veel goeds! Far Harbor verschijnt in mei en brengt je naar een mysterieus eiland voor een nieuwe zaak van detective Nick Valentine. Voor het zover is, mogen we in april aan de slag met de Wasteland Workshop en het deze maand verschenen Automatron.
     

Ja, maar hoe dan?!

View post on imgur.com

Tot snel! 

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord