Everwild wordt uniek 

Everwild wordt uniek 2021-03-10T04:33:08
Als we Rare mogen geloven wordt Everwild super speciaal en uniek! Alle details in deze Nachtwacht naast nieuws over de nieuwe HTC Vive, nieuwe onaangekondigde Xbox games, Halo 4 in 3rd person, AWAY naar de next-gen consoles, S.T.A.L.K.E.R. 2 info en multiplayer voor Watch Dogs Legion.

Nieuwe HTC Vive vandaag?

Hallo daar! De Wacht begint deze Nachtwacht bijzonder emotioneel en doet bij deze zelfs even aan stijlbreuk door in de ik-vorm te praten. Ik heb onlangs helaas afscheid moeten nemen van Chica, de poes die al 21 jaar bij me was. Vooral in de avond/nacht was ze altijd bij me en dit betekent ook dat ik nog nooit een Nachtwacht heb gemaakt, zonder dat ze naast me lag. Dit besef komt even keihard binnen… Ik wil iedereen die een hartverwarmende reactie heeft achtergelaten onder de meest recente Powerpraat ontzettend bedanken en voor iedereen met huisdieren, knuffel met ze, iedere dag! Ik kan nu uit eigen ervaring melden dat zelfs 21 jaar veel te kort is…

Dat gezegd te hebben, the show must go on en de Wacht zit al een paar dagen te loeren naar het Twitter account van HTC Vive. Via vage foto’s en teksten wordt er hoogstwaarschijnlijk gehint naar een nieuwe VR headset en in een nieuwe foto is wat interessants ontdekt. Check de pic hieronder.

Vive

Zie je iets bijzonders? We zien iets wat lijkt op een scharnier, of in ieder geval iets wat zelf in te stellen valt, maar als je heel goed kijkt kan je rechts, ongeveer in het midden, een datum zien. Die staat op 10 maart 2021, vandaag dus! Zou vandaag de nieuwe VR headset, of wat het ook mag zijn, officieel gepresenteerd worden?

Er gaan al een tijdje geruchten dat HTC aan een nieuwe VR headset werkt, maar het is nog steeds niet duidelijk of het om een directe concurrent wordt voor de stand-alone Oculus Quest 2, of toch weer een super high-end VR headset voor de PC. Hopelijk vandaag het antwoord.


Er zijn nog onaangekondigde Xbox games voor dit jaar

Het lijkt er steeds meer op dat Microsoft nog een paar trucjes in de mouw heeft zitten, als het gaat om onaangekondigde games, die dit jaar nog moeten uitkomen. De afgelopen weken hebben meerdere insiders al laten weten dat Microsoft in ieder geval 2 nieuwe games nog moet laten zien en gek genoeg doet Jason Ronald, de director of program management bij Xbox, nu zelf wat kolen op het vuurtje door een leuke uitspraak te doen.

In een interview werd Jason namelijk gevraagd naar welke aankomende game hij het meest uitkijkt in 2021 en met een grijns op zijn gezicht was dit het antwoord:

XSXXSS

“Not all games that are releasing this year have been announced.”

Dit betekent dus niet alleen dat er inderdaad dit jaar nog onaangekondigde Xbox games uitkomen, maar ook dat in ieder geval 1 van de games een hele vette titel moet worden. Waarom zou je er anders zo hard naar uitkijken, toch?


3rd person mod voor Halo 4

Ben je niet zo’n fan van de 1st person view en zou je graag Master Chief voor je neus zijn ding willen zien doen? Het kan, in Halo 4 met de 3rd person mod! Een dude genaamd Miguel Ortega heeft de mod gemaakt en is bruikbaar in de hele campaign van Halo 4. Hij heeft ook een gameplay video online gezet, zodat je een idee krijgt van wat je mag verwachten van de mod. Naast het overduidelijke andere camerastandpunt heeft hij namelijk ook nog wat andere aanpassingen gedaan aan de game, om de 3rd person mod zo strak mogelijk te maken. Check de video hieronder.


Everwild wordt uniek

Vorig jaar kregen we tijdens een Xbox presentatie de eerste blik op Everwild, van Rare. Dat smaakte naar meer, maar helaas hebben we sindsdien verdomd weinig over de game gehoord. Daar komt vandaag niet echt schokkend verandering in, al lijkt het er wel op dat Everwild een unieke game wordt, die de wereld nog nooit heeft gezien. Tenminste, als we de lead designer mogen geloven.

Ontwikkelaar Rare is op zoek naar een creative designer voor Everwild en via LinkedIn gaf James Blackhawk, de lead designer van Everwild een klein beetje tekst en uitleg over de vacature.

Ever

“Something unique is brewing at Rare. It’s something the world doesn’t have and hasn’t seen before. If you want to be a part of it get in touch. This is a particularly rare and special role looking for a creative designer to come and create magic for Everwild!”

Dit komt overigens overeen met de uitspraken van Aaron Greenberg van Microsoft, die in een interview na de reveal van Everwild al liet weten dat de game uniek en speciaal was en “unlike any other game that’s ever been made.” Hopelijk krijgen we binnenkort de eerste gameplay beelden te zien.


AWAY toch geoptimaliseerd voor PS5 en Series X/S?

Ook AWAY: The Survival Series, waarin je met een suikereekhoorn je familie moet zien te redden, is behoorlijk uniek te noemen. De game was al aangekondigd voor de PS4 en PC en afgelopen week is daar ook de Xbox One bijgekomen, maar hoe zit het met de PS5 en Xbox Series X/S? Uiteraard kan je de games via backwards compatibility spelen op de nieuwe consoles, maar is de game ook optimized, misschien in 4K/60?

Nou, het antwoord was altijd nee. Tijdens de reveal werd er al gezegd dat de game geen PS5 (en nu dus Xbox Series X/S) support zou krijgen en toen de game werd aangekondigd voor de Xbox One stond er ook duidelijk dat de game backwards compatible is, als je de game op Xbox Series X/S zou willen spelen. Geen next-gen support dus. Of toch wel? In een interview liet een developer van AWAY ineens het volgende weten:

Away

“As for next-gen platforms, we can't confirm anything yet, but I can say that AWAY would look pretty amazing on the new consoles.”

Kom op, dat is toch zo goed als de bevestiging dat er toch een update gaat komen voor de nieuwe consoles? Misschien niet op launch ergens in de eerste helft van dit jaar, maar hopelijk niet lang daarna. De Wacht wil 60fps suikereekhoorns!


S.T.A.L.K.E.R. 2 info

Stalker 2 heeft een nogal moeizame ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren. De game werd in 2010 aangekondigd door ontwikkelaar GSC Game World en zou in 2012 uitkomen, maar na een aantal keer de ontwikkeling te hebben stopgezet en weer opnieuw te zijn gestart, werd in 2018 de game dan eindelijk echt weer opnieuw in ontwikkeling genomen en zou dan eindelijk dit jaar moeten releasen. Eeuh… geloof jij het?

Hoe dan ook, in een Russische podcast heeft Zakhar Bocharov, de PR manager van GSC Game World, wat nieuwe info gegeven over Stalker 2. Zo zou de open wereld levendiger zijn dan ooit en krijgt de campaign vele verschillende eindes. In de podcast zei hij:

Stalker

“On the subject of the game’s open world, expect it’s A-Life simulation system to be more meticulous and more detailed than ever. NPCs, enemies, and wildlife will interact with each other even when you’re not there, and you may stumble upon unexpected events, such as animals fighting for territory. As for the game’s campaign, expect a non-linear storyline with a huge number of branches and different endings.”

Tot slot liet deze Mr. Bocharov weten dat mods weer volledige ondersteuning moeten gaan krijgen in Stalker 2, ook op Xbox Series X. Maar ja, tot nu toe moeten we het al jaren doen met dit soort beloftes en het wordt hoog tijd dat we de game te zien krijgen.


Watch Dogs Legion multiplayer nu beschikbaar

Trouwens ook hoog tijd om deze Nachtwacht af te sluiten, met een gloednieuwe trailer van Watch Dogs Legion. Nu hoor ik je denken, waarom een nieuwe trailer voor een game die al een tijdje uit is, maar het gaat hier om de multiplayer! Collega Jacco maakte vorige week een foutje door te zeggen dat de multiplayer voor Watch Dogs Legion was uitgesteld, maar dat geldt alleen voor de PC en de Tactical Op Mode op de PlayStation en Xbox consoles en Google Stadia. De multiplayer is dus vanaf nu speelbaar op de consoles en hieronder kan je kijken naar de launch trailer. Enjoy!

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord