Everquest Next gecanceld door Daybreak Games 

Everquest Next gecanceld door Daybreak Games 2016-03-12T18:37:41
Ja, het is weer weekend en daarom vullen we je onderbreking van het werkpatroon met de meest relevante informatie omtrent games. Vandaag mag er een traan gelaten worden voor Everquest Next dat geannuleerd is, maar mogen de mondhoeken omhoog krullen voor de trailer van Quantum Break.

Quantum Break launch trailer laat fantastische graphics zien

Remedy Entertainment is helemaal klaar voor de release van Quantum Break op de Xbox One en PC en daarom heeft de studio vandaag de launch trailer vrijgegeven. Begeleid door een zeer matige cover van het legendarische Come As You Are van Nirvana zien we hoe mooi Quantum Break er wel niet uit kan zien in de cinematics van het spel. In de game speel je met hoofdpersonage Jack Joyce die controle heeft over de snelheid waarmee de tijd passeert. Het spel valt het best te omschrijven als een third-person adventure met veel filmische elementen. Quantum Break krijgt naast een game release ook een serie die beïnvloed wordt door de keuzes die spelers in het spel maken.

Ontwikkelaar Remedy heeft eerder al laten weten dat de game het verhaal van de helden volgt en de serie dieper ingaat op de belevingen van de schurken. Quantum Break gaat zelf ook de nodige series in de game zelf bevatten, want zo leerden we eerder al dat Alan Wakee's Return een tv-show is die in het spel gaat zitten.

Vanaf 5 april kunnen Xbox One-bezitters en gamers met Windows 10 aan de slag met de eerst aankomende grote release van Microsoft. Iedereen die zich nog een beetje voor wil bereiden op Quantum Break, kan het beste Alan Wake gaan spelen. Die game is namelijk van dezelfde ontwikkelaar en is ook een third-person adventure met een zeer filmische sfeer en een sterk verhaal.

   

Briljant Billboard

Gaaf Billboard

  

Hearthstone Whispers of the Old Gods uitbreiding voegt 134 kaarten toe

Blizzard wist met Hearthstone een digitale versie van Magic: The Gathering te ontwikkelen waar gamers echt hun eigen decks kunnen samen stellen en eenvoudig ten strijde kunnen trekken tegen de kaarten van de vijand. Gisterenavond heeft de uitgever een presentatie gehouden waarin nieuwe content voor het spel is aangekondigd. In een aankomende uitbreiding die Whispers of the Old Gods heet, worden 134 nieuwe kaarten en één nieuwe arena toegevoegd. Blizzard heeft laten weten dat er met de komst van deze nieuwe kaarten een nieuwe speltactiek aan Hearthstone zijn aantreden doet.

Whispers of the Old Gods mag je ergens eind april/ begin mei verwachten. Een aantal kaarten zijn al gepresenteerd. Tijdens de release van de uitbreiding wordt een korte promotie periode gestart waarin je extra kaarten kan bemachtigen. Voor het openen van je eerste Old Gods pack krijg je in ieder geval C'Thun en de Beckoner of Evil kaart. Beide kaarten zijn hieronder weergegeven.

Hearthstone

Hearthstone

Hearthstone

Hearthstone

Hearthstone

   

Gave Pokémon fan-art

Pokémon

    

Ier versus Ier in nieuwe Clueless Gamer

    

Maker Stardew Valley wil game zo snel mogelijk op consoles hebben

PC-gamers die hunkeren naar een game als Harvest Moon kunnen sinds enkele weken hun digitale ei kwijt in de indiegame Stardew Valley. Het spel dat door één persoon is ontwikkeld is in korte tijd een hit op zowel Steam als Twitch geworden en nagenoeg iedere serieuze gamer is inmiddels bekend met de titel. Het plot van de game begint simpel, wanneer je een boerderij erft van je opa, maar neemt als snel een complexe wending als je als speler ontdekt wat er allemaal wel niet te doen is in het dorpje waar de boerderij zich bevindt. Ontwikkelaar Eric Barone is nog lang niet klaar nu Stardew Valley gereleaset is en kijkt alvast vooruit. Zo zit de ontwikkelaar te denken aan een 4-speler co-op mode en andere toevoegingen. 

Stardew Valley

In een interview met Game Informer laat Barone weten dat hij ook graag een console release van het 16-bit spel wil realiseren. Hij zegt zelfs in het interview dat hij deze het liefst zo snel mogelijk wil hebben. Op welke consoles de man doelt is echter nog zeer de vraag. Ook houdt de enthousiaste ontwikkelaar nog een kleine slag om de arm, door toe te voegen dat hij op dit moment nog eens goed voor zichzelf op een rijtje moet gaan zetten welke ontwikkelingen in Stardew Valley hij als eerste wil realiseren. Een console-adoptatie zien wij wel zitten, zeker als de game ook naar de Wii U komt en gebruik maakt van de GamePad als bijvoorbeeld inventory. Stardew Valley is op dit moment alleen op de PC te spelen en kost je €13,99.

   

First-person puzzlegame The Turing Test aangekondigd voor Xbox One en PC

  

Fallout 4 patch 1.4 nu uit voor PS4 en Xbox One

Bethesda wist vorig jaar met de release van Fallout 4 eindelijk het nieuwe hoofdstuk in de serie te bieden waar fans al zo lang op aan het wachten waren. Nu weten we dat iedere open wereld release van de uitgever altijd met de nodige bugs en glitches te maken heeft en dus kon het niet lang duren voordat de eerste serie patches hun aantreden deden. Vandaag zijn we aanbeland bij patch 1.4 voor het spel en deze fixt niet alleen bugs, maar voegt ook enkele attributen toe aan je workshop. Als laatste functie zorgt de patch ervoor dat de aankomende DLC die we nog deze maand mogen verwachten alvast deels gedownload wordt.

Fallout 4

We weten nog altijd niet wanneer de eerste DLC, met de naam Automatron, precies gaat verschijnen. Wel weten we de prijs en deels wat we van de content mogen verwachten. Zo kost het pakket je €9,99 en speelt het zich af rondom de robots in de wereld. Op de PU-redactie zijn we inmiddels wel toe aan wat nieuwe Fallout 4 avonturen. Hoe zit dat bij jou?

  

Everquest Next is niet meer

Heel verrassend zal het nieuws waarschijnlijk niet op je overkomen, want door het gebrek aan informatie de laatste maanden was het al moeilijk te geloven dat de game nog leefde. Maar vandaag is er dan eindelijk die officiële mededeling gekomen dat Everquest Next is gecanceld. Het spel van Daybreak Games, de studio die Sony Online Entertainment heette voordat deze werd overgenomen, laat via de hoge baas Russell Shanks weten dat het spel gewoon niet zo leuk is geworden als gehoopt:

“In the case of EverQuest Next, we accomplished incredible feats that astonished industry insiders. Unfortunately, as we put together the pieces, we found that it wasn’t fun. We know you have high standards when it comes to Norrath and we do too. In final review, we had to face the fact that EverQuest Next would not meet the expectations we – and all of you – have for the worlds of Norrath.”

Everquest Next had een MMORPG moeten worden voor de PC en PS4 en het vervolg op de uiterst succesvolle Everquest en Everquest 2. Het spel werd in 2010 al aangekondigd. De studio kwam echter niet alleen met slecht nieuws, want het in 2013 aangekondigde Landmark heeft een release window gekregen. Het exploratie en creatie spel dat veel weg heeft van Minecraft moet namelijk in de lente verschijnen. De Wacht is benieuwd naar de volgende Minecraft-kloon, al had hij persoonlijk liever een Minecraft-clown gehad.

     

Trucker skillz

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord