E.T. The Videogame dumpplaats bestaat echt! 

E.T. The Videogame dumpplaats bestaat echt! 2014-04-27T01:18:57
Live vanuit een schaal met bitterballen, is hier de Nachtwacht! Met hystorische beelden vanuit een gat in de grond bij New Mexico, een verse Obsidian Kickstarter en Sonic the Hedgehog voor de Oculus Rift!

De eerste Koningsdag is voorbij, tijd voor de eerste Koningsnacht! Of uh… de tweede als je je gisteravond al lam hebt gezopen. Sorry, ben niet zo goed in speeches, maar goed, start die muziek!

Nee! NEE! Nooit meer! Nooit meer! *Draait de vinylplaat om* NU begint het feest pas!     

 

E.T. The Videogame dumpplaats gevonden!!!

Naast dat er een halve Duitser jarig was gister, vierden we ook het heugelijke feit dat de E.T. dumpplaats is gevonden!

Jep, ik ben er ook helemaal stuk van. Voor gamers die hun lore kennen, is dit hetzelfde als Bigfoot vinden die het Loch Ness Monster aan het vuistneuken is. E.T. The Videogame staat bekend als een van de slechtste games ooit gemaakt. Niettemin produceerde Atari in de jaren ’80 miljoenen cartridges. De game was een grote flop en het gerucht deed sindsdien de ronde dat Atari de hele voorraad in een groot gat in de woestijn had gegooid. Na jaren research werd de locatie ontdekt in Alamogordo, New Mexico. De plaatselijke overheid gaf vorig jaar eindelijk toestemming om de Atari tombe te openen. Microsoft smeet er een bom duiten en een cameraploeg tegenaan en voila: ge-fucking-schiedenis!

E.T. The Extra-Terrestrial

E.T. The Extra-Terrestrial

E.T. The Extra-Terrestrial

E.T. The Extra-Terrestrial

En nu? Uh ja, nu waarschijnlijk is de waarde van de gemiddelde E.T. cartridge de afgelopen uren ingestort op Ebay. Geeft niet, een slechte reden om nieuwe shots uit te delen, is nog steeds een reden om shots uit te delen!

 

Obsidian wil nieuwe Kickstarter presenteren dit jaar

Terwijl iedereen zich schaart rondom de mechanische stier met het gezicht van Edwin de Roy van Zuydewijn, jas ik er nog een nieuwtje doorheen van Obsidian. De makers van South Park: The Stick of Truth, zijn niet onbekend met Kickstarter. Voor Pillars of Eternity, hun volgende RPG, haalden ze bijna 4 miljoen dollar binnen. Nu al zijn er plannen om nóg een Kickstarter op te zetten voor een project.

Dat heeft CEO Feargus Urquhart bevestigd aan CVG. Er werden geen verdere details over het project onthuld, maar als geen enkele uitgever z’n handen er aan wil branden, zal het wel iets ongelofelijk unieks zijn of iets ongelofelijk ouds. 

“My hope is that we'll get one going before the end of the year. I think we've got a good idea. I'm not going to share anything, but a few times in my career I have these things where I say, 'hey, that's a cool idea!' and I've generally been right. So I think this one's going to be a cool thing."

Urquhart verwacht de Kickstarter voor het einde van het jaar te kickstarten. Hopelijk moet Obsidian eerst nog wat vette South Park DLC afmaken in de tussentijd. Oh wacht effe, iemand zit te kloten met het videoscherm. En ik had die afstandsbediening nog zo goed verstopt!

 

Nieuwe Tales of Zestiria trailer

Oh, ze willen alleen maar de nieuwe Tales of Zestiria trailer op de big screen zien. Da’s een JRPG over een verhaal dat zich afspeelt in de magisch wereld van Zestiria. Weten jullie dat ook weer.

Maar effe serieus, dit is de 2e trailer van de nieuwste Tales of-game, die voor het eerst wereldwijd gelokaliseerd wordt. Dus straks hoeven we geen jaren te wachten op de vertaling. Komt goed uit want Zestiria is PS3-exclusive, dus waarschijnlijk de laatste old-gen RPG die ertoe doet.

De trailer is vooral gefocust op het verhaal, dat meer draken en andere westerse elementen zal bevatten dan voorheen. De worldmap is groter en uitgebreider, terwijl de typische JRPG-invloeden bewaard blijven, zoals een hoofdpersoon met piekhaar en veertjes! Verder blijft de serie gewoon awesome vanwege de flashy realtime battles. Een extra rondje voor Bandai Namco omdat ze al hun games in het westen uitbrengen! Kunnen Sega en Capcom nog wat van leren.

 

Zynga ziet aantal gebruikers instorten

We blijven in de categorie ‘nieuws waarvan ik wil gaan feestvieren’, want het gaat slecht met Zynga. Het bedrijf waarvoor Don Mattrick de Xbox divisie vaarwel zei, zag een schrikbarende daling in het aantal spelers van hun shitty Facebook-games. Let op: in het eerste kwartaal van 2013 telde Zynga 52 miljoen daily active users. Een jaar later is dat gedaald naar 26 miljoen DAU’s. Dat getal bleef de afgelopen maanden constant maar toch… ouch.

Oh ja, niet vergeten om het netto verlies van 61 miljoen dollar te noemen. Komend kwartaal wordt opnieuw verlies verwacht. Maar hey! Zynga heeft nog steeds genoeg geld om IETS te betekenen voor de gamesindustrie. Wie weet ontwikkelen ze eindelijk een Triple A game of maken ze iets origineels. En misschien maak ik wel een Koningsdag mee waarin ik niet iemand zie kotsen uit z’n mond en neus tegelijk. Oh wacht… wacht erop… ja, nee laat maar, dat wordt niet deze Koningsdag…

 

Volgende Ace Attorney game start volledig nieuwe serie

Terwijl de vochtige doekjes worden gehaald, wil ik nog wat kwijt over de splinternieuwe Ace Attorney. Of The Great Ace Attorney, als de titel correct uit het Japans wordt vertaald. Capcom gaat zo’n 100 jaar terug in de tijd voor een avontuur met Phoenix Wright’ voorouder. De originele schrijver van de serie keert terug en beloofde eerder al een totaal nieuwe gameplayervaring voor de serie in petto te hebben. Niettemin toont de eerste trailer wederom een Japanse rechtbank, maar terug in de tijd dus ik verwacht op z’n minst een katanagevecht of 2.

De game wordt ontwikkeld voor de 3DS en een releasedate werd nog niet gegeven. De nieuwe Ace Attorney is nog niet eens afgeschreven, maar in een Japans interview, onthulde de gamedirector dat Capcom nu al een aparte prequelserie gepland heeft. Een beetje zoals Sega met de Yakuza-franchise doet… behalve dat Capcom en Nintendo wel een fuck geven om de westerse markt.

Nee ik ben Yakuza 5 nog niet vergeten en dat zouden jullie ook niet moeten doen.

 

Rise nieuwe fighter in Persona fighting game

Drankspelletjestijd! Iedere keer dat je Persona 4 The Ultimax Ultra Supplex Hold verkeerd uitspreekt, mag je atten. Hier, een nieuwe video van de game die wellicht, misschien, eventueel naar het westen komt. Een van de nieuwe vechtersbazen is ieders favoriete vrouwelijke Persona 4 personage (na Chie, Yukiko, Naoto, Marie en Teddy): Rise! Ze was in het vorige deel nog de announcer, maar hey, Shao Kahn is in Mortal Kombat de announcer. Logische vergelijking nietwaar?

 

Tijd voor een muzikaal intermeeeeeshit niet weer een Frozen fanvideo!

Oh for fuck sake, da’s al de 4e keer dat iemand Let It Go van Frozen aanvraagt bij de Karaoke-machine. Ik heb de hele bibliotheek van Abba erop staan, mensen! Als je dan toch de zaal kapot gaat irriteren, doe het met een beetje afwisseling. Sowieso is Frozen al bijna een half jaar onveranderd populair. Dat is 782 jaar in internettijd! Daar moet verandering in komen. Ik denk aan een zeer crappy fanversion in Minecraft… of nee wacht, in Garry’s Mod! En dan met de muzikale ontzieling van Randy Newman. Yes, yes! Let it go! Uh… of… uh… kut…

Zo, en nu is de Nachtwacht officieel verboden terrein voor Frozen. *werpt schuine blik naar Roy*

 

Sonic op de Oculus Rift

Niet dat jullie deze nacht een extra reden nodig hebben om te kotsen, maar hier is Sonic op de Oculus Rift!

Best vet nietwaar? Wel een kleine disclaimer: dit is een fanversie, verwacht niet dat Sega binnenkort Sonic voor de Oculus Rift maken. Dan brengen ze nog eerder Yakuza 5 naar het westen. 

Oh en verwar het ook niet met Sanic the Hedgehog voor Oculus Rift.

 

Nieuwe JonTron: een Nintendo-game waarin je je vrouw vermoordt

Hoe beter deze Koningsdagnachtwachtnachtdagwacht…wacht af te sluiten dan met een nieuwe JonTron! Met iets Koningsrelevants of een gametrailer? Uuuuuuh, nee.

En dat was de Wacht weer; rij voorzichtig of rij niet en slaap je roes uit in de dichtstbijzijnde greppel. Hail Hydra!

REACTIES (59) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord