Eerste screenshots Shadow of the Tomb Raider duiken op in aanloop naar gameplay-onthulling 

Eerste screenshots Shadow of the Tomb Raider duiken op in aanloop naar gameplay-onthulling 2018-04-27T03:12:56
De klaagzang van dronken idioten, de klank van glas dat tegen de grond uiteen spat… Verrek, het is tijd voor de Koningswacht! Met vannacht: de eerste Tomb Raider-screenshots en box-art duiken op, Squeenix was zwaar ontevreden met Final Fantasy VII-remake, Nintendo en de Switch gaan nog altijd als een malle en Kratos is de gif-god. Goedemorgen!

Willy, Prins Pannekoek
                            

Eerste Shadow of the Tomb Raider-screenshots doen onvermijdelijk denken aan Uncharted

Vandaag wordt Lara Crofts nieuwste avontuur officieel onthuld, inclusief gameplaybeelden. Tot het zo ver is kunnen we alvast kijken naar onderstaande screenshots, en dat is zeker geen straf. De screenshots zijn afkomstig van Amazon en moeten ons warm houden tot ongeveer 3 uur vanmiddag Nederlandse tijd, wanneer hopelijk een hele vette trailer dropt. De Wacht hoopt voornamelijk op meer informatie over het verhaal van de game, die gameplay zal wel weer vergelijkbaar zijn met de eerste twee. Niet dat dat slecht is, natuurlijk. Hier, nieuwe omgevingen, enkele wapens en een Uncharted-gevoel - of ligt dat aan de Wacht?

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider
                          

Trekkies, er zijn twee nieuwe Star Trek-films in de maak

Dat zegt Paramount-baas Jim Gianopulous, althans. En die geloven wij maar al te graag. Meer info is er op het moment niet, maar het is iets! Zeker nadat het er vorig maand nog op leek dat Paramount de franchise de rug zou toekeren. En ja, dit is een gifje van de Star Trek-serie, waar de films niets mee te maken gaan krijgen. Dat maakt hem niet minder cool:

Star Trek
                    

Uitvechten wie de beste Ninja Turtle is met Splatfest in Splatoon 2

De Wacht heeft de game nog altijd niet echt een kans gegeven, maar blijkbaar houdt Nintendo aardig leven in de brouwerij met evenementjes. Zo ook de volgende Splatfest die in mei van start gaat, met in de hoofdrol niemand minder dan de Teenage Mutant Ninja Turtles. In samenwerking met de aankomende Nickelodeon-serie Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles organiseert Nintendo het Splatfest, en de gimmick is dat spelers moeten uitvechten wie de beste Turtle is. Dit gebeurt met drie rondes verdeeld over drie weekenden: eerst Raph vs. Leo vanaf 4 mei, dan Mikey vs. Donnie vanaf 11 mei en vervolgens de finalestrijd op 18 mei. Spelers kunnen in Inkopolis Square elk weekend een team kiezen en krijgen daar dan een bijpassend in-game shirt bij.

Turtles in Splatoon 2

Splatoon 2 Turtles
                      

‘Square Enix flikkerde al het werk van CyberConnect 2 weg om opnieuw te beginnen aan de FFVII-remake’

Een paar interessante berichten duiken op van iemand die mogelijk een 3D Artist was voor de Final Fantasy VII-remake, waaruit blijkt dat de ontwikkeling van die game nog slechter gingen dan we al dachten. Voor we daar dieper op in gaan moet gezegd worden dat we dit met een klein korreltje zout kunnen nemen. De berichten zijn naar verluidt afkomstig van ene Dan Tsukasa, een game-ontwikkelaar/3D Artist die op social media contact heeft met onder andere Lead Designer Wan Hazmer (pretty legit, dus). Hij ging Reddit op om zijn hart te luchten over wat hij heeft meegemaakt van het pijnlijk langzame ontwikkelingsproces, met als sappigste nieuwtje het feit dat Squeenix besloot ál het werk dat ontwikkelaar CyberConnect 2 aan de remake deed weg te gooien om aan een frisse start te kunnen beginnen (via Resetera).

Inmiddels heeft Dan Tsukasa zijn Twitter- en Reddit-accounts verwijderd, oeps! Als alles wat van zijn account afkwam daadwerkelijk uit zijn mond kwam, dan snapt de Wacht dat wel. Zo heeft Tsukasa geen goed woord over voor game director Tetsuyá Nomura, die er blijkbaar nooit was omdat hij voornamelijk in Osaka aan Kingdom Hearts 3 werkt. Verder neemt Tsukasa de tijd om CyberConnect2 met de grond gelijk te maken door ze onprofessioneel en incompetent te noemen. “And i know they outsourced to hell and back in order to get things to the point we saw them publicly, and it still wasn't enough to save them.” 

Final Fantasy VII

Hoe het inmiddels met de remake van Final Fantasy VII is gesteld wist de beste man ons niet te vertellen, hij zal immers al een tijdje niet meer eraan werken. Desalniettemin meldt hij wel nog even dat er periodes waren waarin de ontwikkeling als een geoliede machine liep, dus hoewel Squeenix minder lang aan de game werkt dan we hebben gedacht (twee in plaats van vier jaar) is er nog een klein sprankje hoop voor een release vóór 2020…
                     

Recente Nintendo-jaarcijfers bevestigen dat de Switch de 17,5 miljoen verkopen is gepasseerd

Het gaat verdomd goed met Nintendo en dat blijkt ook uit de jaarcijfers van het bedrijf. Zo wordt via de rapportage van het afgelopen fiscale jaar duidelijk dat de totale Switch-verkoop inmiddels op meer dan 17,7 miljoen exemplaren ligt (via Gamasutra). Nintendo harkt winsten van 36,1% meer dan vorig jaar binnen (1.054.200.000 euro), waar de gamesverkopen natuurlijk ook aan bijdragen.

Grootverdieners zijn Super Mario Odyssey (zo’n 10,41 miljoen verkopen), Mario Kart 8 Deluxe (9,22 miljoen) en Splatoon 2 (6,02) miljoen; in totaal zijn er 12 Switch-games die meer dan een miljoen keer over de (digitale) toonbank zijn gegaan. De gecombineerde software-verkopen komen uit op zo’n 63,51 miljoen stuks, en daar is de 3DS nog niet eens bij inbegrepen. Er zijn 6,4 miljoen 3DS-exemplaren verkocht in het afgelopen jaar en zo’n 35,64 miljoen software-titels. Natuurlijk staan Ultra Sun & Moon met kop en schouders bovenaan met 7,51 miljoen verkopen. 

Nintendo Switch
                       

Alden Ehrenreich heeft getekend voor drie films met zijn Han Solo

I’ve got a shitty feeling about this. Maar de Wacht is dan ook niet heel enthousiast van de aankomende Han Solo-film. Natuurlijk, hij zal in de bioscoop zitten om hem te checken, maar Alden Ehrenreich als Han Solo is een moeilijke pil om te slikken. Tot overmaat van ramp wordt vannacht duidelijk dat de acteur niet voor één, maar voor drie films getekend heeft als de jonge smokkelaar. Ehrenreich versprak zich in gesprek met Esquire en gaf daarmee waarschijnlijk iets teveel informatie prijs. “Three. ... I don’t know if that’s officially, uh, public. But—yeah.” Aan de ene kant is het slikken omdat de eerste film wel verdomd goed moet zijn om bestaansrecht te hebben en te geven aan nog eens twee films, aan de andere kant tekenden ook de Rogue One-acteurs voor meer dan één film. En we weten allemaal dat die Star Wars-spin-off in de ijskast op Hoth is gezet. Alles zal afhangen van het succes van Solo.

Ehrenreich
                                  

Door anime-geïnspireerde animatieserie Star Wars Resistance aangekondigd

Nu we het toch over Star Wars hebben, Disney kondigt vannacht aan dat er ook weer een nieuwe animatieserie in de maak is. De serie wordt gemaakt door Dave Filoni, die eerder ook werkte aan Star Wars: The Clone Wars en Star Wars Rebels, en moet in de herfst al te zien zijn. Resistance volgt een piloot genaamd Kazuda Xiono, iemand die vliegt voor het verzet en meer te weten wil komen over de First Order. Bovenop het hoofdpersonage bevat de serie stemmen van onder andere BB-8, Oscar Isaac (Poe Dameron) en Gwendoline Christie (Captain Phasma). Mocht Solo dus tegenvallen, dan heb je dit jaar altijd nog deze serie om naar uit te kijken.

Dave Filoni zegt het volgende over zijn project:

The idea for Star Wars Resistance came out of my interest in World War II aircraft and fighter pilots. My grandfather was a pilot and my uncle flew and restored planes, so that’s been a big influence on me. There’s a long history of high-speed racing in Star Wars, and I think we’ve captured that sense of excitement in an anime-inspired style, which is something the entire team has been wanting to do for a long time.

Star Wars Resistance
                                

Twee nieuwe blades uit Xenoblade Chronicles 2 in actie

Mocht je nog altijd geen genoeg kunnen krijgen van Xenoblade Chronicles 2 of net als de Wacht te snel afgeleid raken door andere games maar wel weer verder willen gaan, dan biedt Monolithsoft twee redenen om de Switch weer op te pakken. De eerste is een gratis DLC-personage, oftewel Blade, genaamd T-elos Re, een soort tegenhanger van de KOS-MOS uit Xenosaga:

Nummer twee is een Blade genaamd Poppibuster, een uit de kluiten gewassen Poppi-robot die ongetwijfeld goed kan beuken. De Poppibuster is onderdeel van de Season Pass, en wordt net als de andere blade toegevoegd aan de game met de nieuwste 1.4.0-update. 

                 

Verse screenshots van New Gundam Breaker

De Wacht trekt weer een stel hete screenshots uit zijn oventje, ditmaal van New Gundam Breaker (via Siliconera). Op de screenshots zijn de blijkbaar zogenaamde Gunpla te zien, iets wat de Wacht 100% zelf al wist en totaal niet van een andere website heeft omdat hij bar weinig van Gundam snapt. Laten we maar gewoon naar de plaatjes kijken, de game zelf komt op 22 juni in het Westen uit voor PS4 en PC.

New Gundam Breaker

New Gundam Breaker

New Gundam Breaker

New Gundam Breaker

New Gundam Breaker
                  

Trailer-tijd

                  

Vergeet niet: Kratos is de echte koning

De animators van God of War zijn de slechtsten niet, zij weten dat een goede meme heel wat kan betekenen voor je game. Zelfs als je game al zo verdomd goed is als Kratos’ nieuwe avontuur – maar wat weet de Wacht na nog geen 15 uur spelen?! Niets, en daarom moet hij snel deze Nachtwacht afmaken zodat hij verder kan. Dus ehh, doei he!

Deze wil de Wacht je ook niet onthouden: een officiële afbeelding van hoe 2018-Kratos er uit ziet zonder baard: 

Kratos no beard
                            

Oké nog een gifje dan. Lateeeeeehr!

Gamer dog.

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord