E3-gameplaydemo toont waarom Resident Evil 2 een remake en geen remaster is 

E3-gameplaydemo toont waarom Resident Evil 2 een remake en geen remaster is 2018-06-14T02:02:58
De E3 is nog niet helemaal afgelopen en er komen nog genoeg nieuwtjes en beelden vanuit LA om een Wacht mee te vullen. Met vannacht: Resident Evil 2-gameplay, de naamonthulling van Wonder Woman 2, Black Ops 4 multiplayerbeelden en GTFO. Goedemorgen!

E3-gameplaydemo Resident Evil 2-remake laat oud en nieuw zien

Het was een van de vele waanzinnige aankondigingen van deze E3, de remake van Resident Evil 2. De trailer, inclusief rat-explosie, was natuurlijk al om te smullen, maar de nieuwe gameplay smaakt al helemaal naar meer. Tijdens PlayStation Live is zo’n 12 minuten vrijgemaakt voor de game, en de gameplaydemo ziet er gruwelijk uit. Op een goede manier, dus, want de Resident Evil 2-remake lijkt alles te worden wat we willen; het bekende verhaal met ruimte voor enkele nieuwe twists, nieuwe gameplaymechanieken en veel onverwachte horror. De RE-Engine die ook voor Resident Evil 7 is terug, met ditmaal een over-de-schouder-perspectief a la Resident Evil 4 en (gelukkig) minder schieterij dan in de recentere Resident Evils. Survival-horror is waar het dus om draait, en dat doet de Wacht goed.

Een voorbeeld van een nieuwe gameplaymechaniek is de mogelijkheid om versterkingen en barricades te bouwen, maar dat wil waarschijnlijk niet zeggen dat dit ook een Fortnite-kloon wordt. Dat zal uitdraaien op het dichttimmeren van ramen zodat vervelende zombies niet je brein opeten – en mocht alles fout gaan, dan kun je altijd nog naar een van de badkamers toe rennen. Want ja hoor, de E3-demo laat gewoon zien dat er badkamers in de game zitten. Revolutionair:

Resident Evil 2 komt op 25 januari naar PC, PS4 en Xbox One.
                 

Wonder Woman 1984 begint met filmen en Chris Pine keert terug

Verrek, nieuws over de enige DC-film die goed ging in de afgelopen jaren: Wonder Woman! Nou ja, over de sequel dan, want Warner Bros. kondigt vannacht de officiële titel aan. Wonder Woman 1984 is de naam, oftewel WW84 zoals te zien in onderstaande afbeelding. De onthulling van de titel gaat gepaard met het nieuws dat de productie eindelijk van start gaat, en om het allemaal nog even te vieren krijgen we ook nog eens twee foto’s van de film(set). Chris Pine is terug, en uit de beschrijving van regisseur Patty Jenkins´ Tweet kunnen we opmaken dat hij daadwerkelijk Steve Trevor speelt. Hoe? Geen idee, maar zie je die driehoek op de televisie waar Diana naar kijkt? 

Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984

                   

Valkyria Chronicles 4 E3-trailer toont tactische ‘Blitz’-combat

E3 is bijna afgelopen maar er zijn nog genoeg trailers om te bekijken. Zo ook van Valkyria Chronicles 4, Sega’s anime-oorlogsgame. De derde sequel in de strategie-franchise komt gelukkig wel naar Europa, en daarom is onderstaande trailer van de Engelse versie van de game. Centraal staat de tactische gameplay, met aandacht voor onder andere mechanics als het Blitz battle system, de mix tussen tactiek en knallende actie en de nieuwe Grenadier-klasse. Valkyria Chronicles 4 verschijnt eind dit jaar in het westen, op PS4, Xbox One, PC en Nintendo Switch. 


                           

GTFO-gameplay vanaf E3

Nee, de Wacht zegt niet dat je een eind op moet rotten, GTFO is simpelweg de coöperatieve monster-shooter van ontwikkelaar 10 Chambers Collective. Futuristisch geknal tegen bizarre wezens, met een Killing Floor-sfeertje en het nodige teamwerk om het af te maken, waarom ook niet? Na de Game Awards van 2017 ontstond een kleine hype rondom de game vanwege een gameplay-trailer, en tijdens de E3-livestream van IGN komt GTFO ook even langs. Met daarbij wat gepraat van één van de negen mensen die aan de shooter werkt en natuurlijk een flinke lading nieuwe gameplaybeelden. Hij is nog niet helemaal af, maar de releasedatum staat nog altijd op 2018, dus het is nog maar de vraag in hoeverre GTFO nog gaat veranderen ten opzichte van deze video: 


                                   

De Super Smash Bros-lineup

Voor al je wallpaper-benodigdheden. 

Super Smash Bros

Call of Duty Black Ops 4-gameplay vanaf E3

Hoeveel mensen er op al deze gameplay zitten te wachten is nog maar de vraag, maar Black Ops 4 is natuurlijk ook van de partij op E3 en de demo laat van zich zien. Hieronder zie je gameplay en hoor je mensen praten over wat er zoal veranderd is ten opzichte van voorgaande delen in de franchise, zoals de nieuwe Specialists en de Fog of War (op de mini-map). Erg spannend vindt de Wacht het niet, al helemaal omdat de battle royale-modus helemaal niet van de partij is deze E3. Maar er wordt geschoten en er gaan personages dood, dat is wel… oké: 


                              

Xavier Woods is het nieuwe DLC-personage van Super Bomberman R

                  

Bouw een ziekenhuis en ‘genees’ mensen in Two Point Hospital

Kan iemand zich de game Theme Hospital nog herinneren? Kwam ooit uit voor de PlayStation (en PC) en later op PS3, en het lijkt erop dat er een waardige opvolger is opgestaan (van een paar van de originele makers). Op E3 wordt Two Point Hospital iets uitgebreider laten zien, een ziekenhuis-simulatiegame a la Theme Hospital die er nogal bizarre humor op nahoudt en zeker geen prijs voor wetenschappelijke accuraatheid verdient. Grappig is het wel, met gameplay variërend van het bouwen van een ziekenhuis tot het zorgen voor patiënten, het dealen met geesten en het uitroeien van insecten. Check de trailerrr:


                      

Originele cast van Grim Fandango leest oude scenes, Switch-versie Grim Fandango Remastered en Broken Age bevestigd

Soms gebeuren er hele toffe dingen op E3; van die compleet onverwachte, hartverwarmende momenten waar maar een fractie van alle gamers op zit te wachten, maar waar de Wacht zijn hartje sneller van gaat kloppen. Zo is in onderstaande video een bijzondere viering van Tim Schafers game Grim Fandango te zien, met een heuse reading van een hoop scenes uit de klassieke point & click. Het is namelijk al weer 20 jaar geleden dat de game uitkwam, en wat beter dan dit feestje onder leiding van Tim Schafer om je met nostalgie-feels en hilariteit te bombarderen? Waarschuwing: voor je het weet ben je 58 minuten van je leven kwijt. Maar dat was het waard, zeker omdat de scenes live begeleid worden door onder andere Grim Fandango-componist Peter McConnell en componist Clint Bajakian (van o.a. Monkey Island 2, Outlaws en enkele Uncharteds). Traantjes worden niet uitgesloten:

Bovenop die heerlijke nostalgietrip maakt ontwikkelaar Double Fine gebruik van het E3 Coliseum om twee dingen aan te kondigen, namelijk dat Grim Fandango Remastered én Tim Schafers Broken Age binnenkort uitkomen voor Nintendo Switch. 
                    

De Wacht na het horen van de muziek in de Doom 2-aankondigingstrailer

Zin ‘an! (bron)

Wat kinderachtig
                      

Ghost of Tsushima krijgt opties voor Japanse audio

De gameplaydemo/-onthulling van Sucker Punch’ beeldschone Ghost of Tsushima was tijdens de E3-persconferentie van Sony in het Engels te horen, maar dat wil gelukkig niet zeggen dat die taal je enige optie is. De ontwikkelaar laat namelijk even weten dat er een Japanse audio-optie in de game komt, toch wel zo fijn voor een wat authentiekere ervaring. Kom maar op met dat verhaal over “revenge, empowerment and hope”! Een releasedatum blijft uit.

Ghost of Tsushima
                     

Waanzin biedt vrijheid in Call of Cthulhu E3-trailer

Alle Lovecrafts op een stokje, Focus Home Interactive herinnert ons er nogmaals aan dat Call of Cthulhu nog altijd in de maak is. De survivalhorror-game, geïnspireerd op de bekende mythos van H.P. Lovecraft, heeft naar Lovecraftiaans voorbeeld veel aandacht voor psychologische kwellingen. Waaronder het leven zelf, want zoals de man in onderstaande trailer zegt: “Sanity is a curse. Madness offers the only freedom.” De Wacht is groot fan van Lovecrafts horror en de kenmerkende angst voor het onbekende en de existentiële crisissen die zich opstapelen lijken aanwezig in Call of Cthulhu, dus hij heeft er zin in. Wanneer we de horror exact mogen aanschouwen is helaas onbekend, al kunnen we hem dit jaar nog verwachten op PS4, Xbox One en PC. 


                   

Succes met sparen, lateeeeeeeehr

E3 2018

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord