Doom Eternals eenhoorn-skin breekt belofte van Bethesda 

Doom Eternals eenhoorn-skin breekt belofte van Bethesda 2021-05-02T00:20:34
Effe genoeg geReturnald? Mooi, want er staat gamenieuws voor je klaar! Vannacht: Bethesda doorbreekt DOOM-belofte met eenhoorns, Toys For Bob blijft Crash 4 ondersteunen én behoudt werknemers, geen plannen voor S.T.A.L.K.E.R. 2 op PS5, en meer. Goedemorgen!

Doom Eternals nieuwe betaalde Skin Packs breken belofte van devs

Iedereen die DOOM (Eternal) speelt is het erover eens dat de shooter te weinig eenhoorns en regenbogen bevat. Bethesda heeft daar iets op bedacht in de vorm van de DOOMicorn Master Collection Cosmetic Pack, die je nu voor 5 euro kunt kopen via Steam en de Xbox en Playstation Stores. Ook is de Series One Cosmetic Pack beschikbaar voor de prijs van 9 euro.

“Maar Wacht, ik loop al een maand rond als een ruimtemarinier die z’n vijfjarige dochter zijn pakkie heeft laten ontwerpen”, hoort de Wacht je denken, en dat kan. Deze skins waren immers vorige maand beschikbaar via Twitch, en nu die samenwerking ten einde komt maakt Bethesda ze beschikbaar… voor geld! Het andere pack bestaat uit items die je kon verdienen door XP te verzamelen in Season 1 van de game, maar ook die kun je nu gewoon kopen. Leuk? Eh, sure. Maar ook niet, want hiermee wordt (weer) een belofte verbroken.

DOOM Eternal Unicorn pack

Forbes berichtte in januari van vorig jaar dat DOOM Eternal geen microtransacties zou krijgen. Eternals creative director Hugo Martin zei destijds in een reactie op Facebook: “Geen store. [..] Eternal is een $60 game, niet een free to play game of een mobiele game – we geven je een complete ervaring.” Oeps!

Het is een lastige kwestie waar zeker niet iedereen het over eens zal zijn. Niet alleen komt Bethesda deze belofte niet na, de skins zouden eigenlijk een “limited time only” beschikbaar moeten zijn. Maar ja, als het wél tijdelijk beschikbaar is benadeel je iedereen die de game niet gelijk op release (of kort erna) haalt, wat ook niet wenselijk is. Deze betaalde Skin Packs leken Bethesda dus een goede oplossing, maar de Wacht ziet liever een XP-grind-alternatief voor spelers die zo fanatiek zijn dat ze alsnog de ‘oude’ skins met (digitaal) bloed, (digitaal) zweet en (digitale) tranen verdienen. Wat jij?

Doom Eternal Season One Pack
                

Geen plannen voor S.T.A.L.K.E.R. 2 op PS5, Game Pass grootste reden voor exclusiviteit

De Wacht had nooit zien aankomen dat hij in 2021 nog nieuwtjes zou schrijven over S.T.A.L.K.E.R. De eerste game speelde hij op zijn veertiende of vijftiende, en hij weet nog goed hoe hard hij zijn broek volscheet na de eerste confrontaties met (onzichtbare) mutanten. De sfeer in die games blijft nog altijd ongeëvenaard, en het is dus ook niet heel gek dat er een hoop die-hard fans van de franchise zitten te wachten op een vervolg. Beetje jammer voor (een klein deel van) die fans is dat S.T.A.L.K.E.R. 2  wat consoles betreft alleen op Xbox Series X/S uitkomt; nog jammerder is dat er vooralsnog geen PS5-versie op de planning staat.

In gesprek met Gamingbolt zeggen de devs van S.T.A.L.K.E.R. 2 – nog een paar nieuwtjes en de Wacht doet er minder dan tien seconden over om die naam te typen – dat de focus volledig op Xbox (en PC) ligt. Ze voegen er aan toe dat dat vooral komt door het bestaan van Game Pass; omdat de shooter sowieso vanaf release daarop beschikbaar is, hebben de devs meteen een flinke afzetmarkt te pakken. De Wacht vermoedt dat dat misschien wel goed is voor een oude franchise als S.T.A.L.K.E.R.: die naam moet zich na ruim een decennium immers opnieuw bewijzen. Daar moet bij gezegd worden: het weinige wat we tot nu toe van de game hebben gezien smaakt absoluut naar meer. De ray-tracing en 120fps performance-modus zijn daar onderdeel van, al zou zoiets natuurlijk ook moeten kunnen op PS5. Misschien ooit. Maar niet binnenkort.

S.T.A.L.K.E.R. 2
             

Toys for Bob blijft “lead developer” van Crash Bandicoot 4

Eergisteren kwam het nieuws naar buiten dat Toys for Bob, de ontwikkelaar van Crash Bandicoot 4, mee gaat werken aan het derde seizoen van Call of Duty: Warzone. Het leek er even op alsof dit het einde van een tijdperk zou worden; dat waren zelfs de woorden van personage-ontwikkelaar Nicholas Kole (die zelf trouwens een tijdelijke overeenkomst had met TFB). Wie zijn Tweets – en vooral deze – leest zou denken dat een deel van de Toys for Bob-staf de transitie naar Warzone niet mee zou maken omdat ze ontslag krijgen, maar dat blijkt niet helemaal waar te zijn.

GamesRadar meldt namelijk dat een woordvoerder van Activision contact met GR heeft opgenomen. Die woordvoerder zegt dat de berichten over baanverliezen niet waar zijn: “There has not been a reduction in personnel recently at the studio.” De studio zou op volle kracht opereren en is zelfs op zoek naar nieuwe werknemers, terwijl ze ondertussen ook Crash Bandicoot 4: It’s About Time blijven ondersteunen. De vraag of de werknemers van Toys for Bob erop zaten te wachten om op Call of Duty te worden gezet blijft relevant, maar vooralsnog lijkt het er in ieder geval niet op dat dat betekent dat ze nooit meer aan Crash (4) zullen werken.

Crash Bandicoot 4
              

Facebook koopt Onward-ontwikkelaar Downpour Interactive

Er was een tijd waarin je je kont niet kon keren, of Facebooks Oculus-afdeling had wel weer een nieuwe VR-studio opgekocht. De laatste maanden is het echter verrassend stil wat betreft aankoopnieuws, iets waar Facebook nu verandering in brengt door Downpour Interactive aan te trekken. Deze studio ken je misschien van Onward, een multiplayer legersimulator in VR die op z’n zachtst gezegd best wel populair is. Alle werknemers van Downpour Interactive vallen in vervolg onder Oculus Studios en zullen “in some capacity” daar blijven werken. Het is niet bekend hoeveel geld met deze overname gepaard gaat.

Onward is niet alleen beschikbaar voor de Oculus-brillen Rift en Quest, je kunt ‘m immers ook via Steam kopen. Facebooks ‘VP of AR’, Mike Verdu, benadrukt in een blogpost dat deze overname niet betekent dat de ondersteuning voor de Steam-versie van de game stopt. Goed nieuws voor fans van Onward die géén Facebook- of Oculus-fans zijn, dus. Sterker nog, in een FAQ zegt Dante Buckley, oprichter en CEO van Downpour, dat de roadmap van de studio onveranderd blijft en dat ze van plan zijn hun ontwikkelingssnelheid op te schroeven na deze overname. 

Onward VR
              

Epic Games koopt portfolio-website ArtStation en verlaagt kosten naar 12%

We blijven even bij het thema van overnames, want ook Epic Games zit niet stil. Het gamebedrijf laat namelijk weten ArtStation over te kopen. ArtStation is een website die portfolio’s host van kunstenaars, met een focus op digitale en videogame-kunst. De website bevat portfolio’s van allerlei artiesten, van amateur-kunstenaars tot pro’s die werken voor onder andere CD Projekt Red, Blizzard en Disney. Ook heeft ArtStation een marktplaats voor game-assets en andere gerelateerde middelen, en de eerste – positieve – beslissing van Epic heeft daar mee te maken.

Epic dropt de standaard vergoeding die ArtStation eist van z’n verkopers namelijk van 30% naar 12%, waardoor het gelijkgetrokken wordt met het winstaandeel dat Epic opeist via de Epic Games Store. Da’s niet alles, want als tijdelijke promotie zijn de lessen en tutorials die beschikbaar zijn via de ‘learning’-sectie van ArtStation tot het einde van dit jaar gratis. ArtStation-CEO Leonard Teo benadrukt in een blogpost dat de website verder te werk zal gaan zoals gebruikers gewend zijn; kunstenaars die bijvoorbeeld niet met de Unreal Engine werken, worden dus niet ineens geweigerd.

Art Station + Epic Games
             

Saints Row 3 Remastered komt op 22 mei naar Steam

De exclusiviteitsdeal van de Remastered-versie van Saints Row: The Third komt ten einde. Na een jaar lang alleen op de Epic Games Store verkrijgbaar te zijn geweest, komt de opgepoetste SR3 op 22 mei ook naar Steam. Voor sommige gamers is de Epic Games Store nog altijd een soort zwart gat; als games er exclusief voor uit komen, worden ze al snel weer vergeten. Daarom kan zo’n reminder vast geen kwaad. 22 mei. Steam. Paarse dildo’s.

         

Fijne gamezondag toegewenst!

Zo, dat was ‘m weer! Nog één nachtje slapen (tegen de tijd dat de meesten van jullie dit lezen) en dan kan de Wacht de kaarsjes op z’n verjaardagstaart uitblazen, mits hij niet te druk is met Mongolen doormidden hakken in Ghost of Tsushima (in 60fps!). Maar hij mag ook nog aan de slag met de Coverview van de komende PU, dus dat heeft natuurlijk voorrang. Prioriteiten, enzo. Lateeeehr!

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord