Dit gebeurde er tijdens het Star Wars-event in Fortnite 

Dit gebeurde er tijdens het Star Wars-event in Fortnite 2019-12-15T20:54:17
Hieronder check je natuurlijk ook de exclusieve Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker-scène die tijdens dat Fortnite-evenement uitgezonden werd. Ander nieuws deze N8W8: PlanetSide Arena sluit servers na 16 maanden, Pokemon Sword en Shield hebben beste release in franchise en Telltales Batman komt terug met Shadows Edition?

Cats <3
      

Dit gebeurde er tijdens het Star Wars-event in Fortnite

Nadat ze jullie vorige week op de hoogte bracht van het evenement, was de Wachtster toch wel een beetje benieuwd naar de afloop. Zodoende zoekt ze vandaag voor jullie uit wat er allemaal tijdens het Star Wars-evenement in Fortnite gebeurde. Daarbij plaatst ze natuurlijk ook die exclusieve Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker-video.

Als we beginnen bij het begin dan moeten we het eerst hebben over die inlogproberen. De animo voor het evenement bleek de servercapaciteit van Fortnite namelijk te overschrijden. Om mensen toch de kans te geven erbij te zijn, werd het evenement 10 minuten uitgesteld. Alsnog hebben veel mensen de boot echter gemist... 

Het evenement begon met een gevecht tussen de Millennium Falcon en een aantal Star Destroyers van de First Order. Uiteraard wist die eerste glorieus te winnen! Na een kort praatje tussen Geoff Keighley en een enthousiaste Storm Trooper betrad een J.J. Abrams-avatar het podium. Hij gaf een korte inleiding op zijn Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker. Nadat fans mochten stemmen over de inhoud van de video was het dan eindelijk zover: de nooit eerder vertoonde scène werd vertoond!

Na afloop mochten spelers ook nog hun favoriete kleur lightsaber uitkiezen. Daarna werd het wapen aan de game toegevoegd. Hieronder een filmpje waarin je het hele evenement, inclusief de scène uit Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker kunt checken.

Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker draait vanaf 18 december in de bioscoop.
       

PlanetSide Arena sluit servers na slechts 16 maanden

Ouchie, Daybreak Games heeft via Steam bekend gemaakt dat het 11 januari de servers van PlanetSide Arena sluit. Dat is slechts drie maanden nadat de game uitkwam in early access...

Executive producer Andy Sites noemt het sluiten van de servers een moeilijke beslissing. Tekst en uitleg geeft hij gelukkig ook. Hij stelt dat het team begon met een "ambitieuze visie" voor PlanetSide Arena, vol met massale gevechten en kameraadschap tussen spelers. Helaas werd tijdens die early access echter al duidelijk dat de in-game-populatie daarvoor te karig was. Met andere woorden: de game werd te weinig gespeeld...

PlanetSide Arena

Daybreak Games kijkt op dit moment samen met Steam hoe mensen die iets gekocht hebben in PlanetSide Arena hun geld terug kunnen krijgen. Wellicht gebeurt dat via een automatische refund aan hun Steam-portemonnee.

Sites belooft ten slotte dat zijn team nog wel steeds "diep betrokken" is bij de franchise. Wat hij daarmee bedoelt, is op dit moment nog onduidelijk.
       

Trailerovervloed

Het is weer maandagochtend! Hoogste tijd om eens te kijken welke trailers de afgelopen dagen zijn blijven liggen. Kijk vandaag mee naar:

  • Granblue Fantasy ReLink – TBA op PS4
  • Black Desert Mobile – nu op Android
  • Surgeon Simulator 2 – in 2020 op onbekende platformen
  • The Elder Scrolls Online: Dragonhold DLC – begin 2020 op PC, PS4 en Xbox One


      

Comic-momentje

Comic-momentje
      

Pokemon Sword en Shield hebben beste release in franchise ooit

NPD-analist Mat Piscatella komt via deze Twitter-draad met wat interessante verkoopcijfers. De tweets bevatten onder meer informatie over Call of Duty: Modern Warfare en Star Wars Jedi: Fallen Order. De cijfers over Pokémon Sword en Shield zijn echter het meest interessant.

Uit die cijfers blijkt namelijk dat Pokémon Sword en Shield een record gebroken hebben! De nieuwste games hebben in hun eerste maand na de release beter verkocht dan alle andere games in de geschiedenis van de franchise. De nieuwe Pokémon-games weten daarmee de vorige recordhouders (Sun en Moon) van de troon te stoten.

Pokémon Sword en Shield starters

Ook in vergelijking met andere games doen Pokémon Sword en Shield het trouwens uitstekend. Als je de verkoopcijfers van beide versies samen neemt, is het de tweede best verkochte titel van november. Alleen Modern Warfare ging vaker over de toonbank.
      

Telltales Batman komt terug met Shadows Edition?

Oké, de Wachtster sluit af met een vrij verwarrend nieuwtje. Athlon Games heeft namelijk een persbericht uitgebracht, dat later weer net zo hard werd teruggetrokken... Hoe dat precies zit, is nog onduidelijk. Toch is het leuk om alvast de inhoud te delen!

In het persbericht was te lezen dat er een The Telltale Batman Shadows Edition aankomt! Het zou gaan om een nieuwe versie van de Telltale-game, inclusief grafische update, met "sinistere nieuwe look" in "noir-stijl". Als je die originele versie in je bezit hebt, kost deze Shadows Mode je slechts vijf euro.

The Telltale Batman Shadows Edition

Het persbericht werd op 5 december uitgebracht, maar is nu pas breed opgepikt, bijvoorbeeld door Gematsu. Volgens het persbericht zou de game "vandaag" uitkomen, oftwel op die 5 december... Het probleem is echter dat die Shadows Edition nog nergens te vinden is.

Hopelijk snel meer duidelijkheid!
        

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: zeven games die op harverscheurende wijze toch voortleven en de geschiedenis van Quake met oud-id Software-baas Tim Willits. 


     

Lekker koesen!
      

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord