Dik een uur aan Baldur’s Gate 3 gameplay 

Dik een uur aan Baldur’s Gate 3 gameplay 2020-02-28T05:07:32
Welkom bij een nieuwe Nachtwacht! De oplettende lezer wist al dat het eraan kwam: de gameplayonthulling van de nieuwe Baldur’s Gate! Verder in de Wacht vandaag: een Nioh 2 demo, een Sea of Thieves update, een paar heerlijk vage games en meer DOOM Eternal. Goedemorgen!

Het is VRIJDAG!!!!
  

  

Intro en ruim een uur aan gameplaybeelden van Baldur’s Gate 3

Live vanaf Pax East in Boston heeft Larian Studios vanavond meer laten zien van hun aankomende Dungeons & Dragons game: Baldur’s Gate 3. Meer dan een uur aan gameplay, om precies te zijn, gespeeld door studiobaas Swen Vincke himself. Hij start de game vanaf het begin, inclusief character creation en brute cinematische intro. Die laatste kun je hieronder ook in 4K aanschouwen.


Het eerste dat duidelijk wordt is dat, in tegenstelling tot de vorige Baldur’s Gates, de combat nu helemaal turn-based is. Precies zoals bij een echt potje D&D dus, inclusief kansen en dobbelsteen worpen, mocht je die willen zien. En ook buiten de combat kun je een speciale turn-based mode aanzetten, als een andere manier om bijvoorbeeld stealthy situaties te tackelen. Interessant!


Het is ook meteen helder waarom de game eerst in Early Access zal verschijnen, ergens later dit jaar: het is in deze demonstratie allemaal nog buggy als hel. Daar schaamt Vincke zich ook niet voor, het is nou eenmaal een gigantische opgave om een complexe RPG als dit te finetunen. In het begin van de Early Access kun je kiezen uit vijf companions, wat later uitgebreid zal worden.

Baldur’s Gate 3 is in ontwikkeling voor PC en Google Stadia. Over een eventuele console-versie is nog niet gesproken, maar er valt wel op te hopen, gezien de vorige game van Larian ook naar Xbox One, PlayStation 4 en Switch gekomen is.

 
3 minuten aan hele dikke DOOM Eternal gameplay

De Wacht kan zich goed voorstellen dat je geen zin hebt om een uur lang naar een buggy hardcore RPG te kijken, die je toch nog lang niet kan spelen. Nee, dan heb je waarschijnlijk liever wat minuutjes recht toe recht aan knal en vliegwerk van DOOM Eternal! Vergeet die halfgare tv-reclame van eerder deze week, DIT is wat DOOM echt is. Aah, die game is toch bijna net zo lekker om naar te kijken als om zelf te spelen? En het mooiste is: hij is al bijna uit!

DOOM Eternal verschijnt op 20 maart voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Hij komt ook naar Nintendo Switch, maar ergens later dit jaar.

 

Sea of Thieves update voegt chainshot toe 

Misschien wel de beste piraten-game ooit (na van Monkey Island natuurlijk...) wordt nog steeds heel lekker ondersteund door Rare. Want, zoals het hoort bij iedere fatsoenlijke ‘games-as-a-service-game’, komt er voorlopig nog geen einde aan de updates voor Sea of Thieves! En dat is blijkbaar ook nog steeds heel hard nodig, want sommige essentiële piraten-zaken zitten nog steeds niet in de game, zoals bijvoorbeeld kettingkogels! Gelukkig komt daar op 11 maart verandering in, want de update die dan verschijnt bevat onder andere ook chainshot. In een nieuwe Sea of Thieves News krijgen we een voorproefje van dit dodelijke nieuwe wapen.

  

Ga volgende maand Down the Rabbit Hole in VR

VR-gamepie tussendoor? OK! Cortopia Studios komt met Down the Rabbit Hole en zoals de titel al doet vermoeden heeft het iets te maken met Alice in Wonderland. Sterker nog, het is een soort prequel op dat beroemde verhaal. Een uitstekende setting voor VR, dacht de Wacht zo.

Down the Rabbit Hole verschijnt op 26 maart voor PSVR, Oculus en Steam VR.

 

Deze stoelen…

...hebben dingen gezien.

  

The Dark Pictures Anthology kijkt vooruit naar Little Hope

Om ons eraan te herinneren dat The Dark Pictures Anthology: Little Hope nog steeds dit jaar moet verschijnen, heeft Bandai Namco een best wel vervelende trailer in elkaar gezet, met allemaal YouTubers die schrikken tijdens het spelen van het eerste deel in de reeks. Het had de Wacht veel meer geboeid als het Tjeerd was in plaats van die nepperts, maar vooruit. Het doel heiligt de middelen ofzo... 

Little Hope is het tweede van in totaal acht (!) geplande delen in The Dark Pictures Anthology, een serie verhalende horror games van Supermassive Games, de makers van Until Dawn. Man of Medan beet afgelopen zomer het spits af en die viel bij Wouter redelijk in de smaak en beloofde op zijn minst veel goeds voor de toekomst.

  

Those Who Remain verschijnt op 15 mei

Deze vage en  fascinerende psychologische thriller van Camel 101 en Wired Productions, die er uitziet alsof het in Dreams gemaakt had kunnen zijn, heeft een releasedatum gekregen! Those Who Remain is vanaf 15 mei te spelen op PlayStation 4, Xbox One en PC, en ergens later dit jaar ook op Nintendo Switch.

 

Nioh 2 Last Chance Trial begint vandaag

Om ons een beetje warm te laten draaien voor Nioh 2, heeft Team Ninja een soort demo in elkaar geflanst. Deze zogenaamde Last Chance Trial is helemaal gratis, maar helaas wel alleen maar speelbaar vanaf vandaag tot en met zondag 1 maart. Dus, waar wacht je nog op? Downloaden die handel!

De volledige game verschijnt niet veel later, op 13 maart, enkel en alleen voor PlayStation 4. Trailertje erbij? Trailertje erbij.

  

Maquette

En dan tot slot, om je vrijdag lekker mee van start te gaan, nog even een bijzondere trailer van een aankomende puzzelgame die zojuist onthuld is. Ontwikkelaar Graceful Decay fuckt met schaal en perspectief in Maquette. Het doet denken aan die andere gekke first-person puzzelaar getiteld Superliminal, maar dan draait dit rond een soort liefdesverhaal?

Het is in ieder geval zeker een liefdesproject, want Maquette is al bijna 10 jaar in ontwikkeling. Het heeft nu nog steeds geen concrete releasedatum en het is ook onbekend voor welke platforms het moet verschijnen. Wordt vervolgd!

  

Tot de volgende keer!

Fijne vrijdag en alvast een lekker weekend gewenst!


  

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord