DICE onthult Battlefield 1 singleplayer 

DICE onthult Battlefield 1 singleplayer 2016-09-28T09:13:59
De wacht heeft gelukkig geen afzichtelijke Xbox One S voor je vannacht, in plaats daarvan prachtige beelden van Battlefield 1 en de nieuwe bikers in Grand Theft Auto Online, de flop van de PlayStation Vita en boterzachte frames.

Battlefield 1 toon single player trailer

Dit jaar barst het first-person geweld echt los met games als Call of Duty: Infinite Warfare, Titanfall 2 en naturlijk Battlefield 1. Waarbij we het met de eerste twee titels al regelmatig over de singleplayer hebben gehad is dit bij Battlefield 1 nog niet het geval geweest. EA heeft daarom besloten eens meer informatie vrij te geven over het verhaal in de Eerste Wereldoorlog shooter door een trailer rondom de singleplayer vrij te geven.

In Battlefield 1 is er gekozen voor meerder verhalen omdat de setting hier heel veel ruimte voor biedt. Zo volgen we de avonturen van een jonge soldaat die deel uitmaakt van een Britse tank eenheid en voor het eerst met de oorlog te maken heeft. In het doorgaansleven is hij een chauffeur en heeft zich als vrijwilliger opgegeven om het leger te dienen. Ervaring met het besturen van een tank heeft hij niet en er is ook maar weinig tijd om dit te krijgen, want de vijand spaart niemand.

Een van de bonussen die DICE heeft gekregen door zich te focussen op meerdere personages, is dat het makkelijker voor de studio is om sterke persoonlijkheden neer te zetten. In de vorige delen moest je hier zelf deels voor zorgen omdat je het hoofdpersonage bestuurde.

De campaign biedt net als in de multiplayer spelers de ruimte om zelf te kiezen hoe ze spelen. Als je liever veel explosieven gebruikt om letterlijk het vuur aan de schenen van de Duitsers te leggen dan is dit mogelijk. Wie liever sneaky zijn prooi op zoekt en een mes tussen de vijfde en de zesde ruggenwervel wil plaatsen kan echter ook in Battlefield 1 terecht.

Battlefield 1 komt op 21 oktober uit voor de PS4, Xbox One en PC.

   

Nieuwe content GTA Online in beeld

     

Forza Horizon 3 wel echt beter op PC

Microsoft is de laatste tijd erg gesteld op haar besturingssysteem Windows 10, want waar eerst alle spellen die door eigen studio´s werden ontwikkeld vooral van het platform af werden gehouden, komt tegenwoordig iedere game ook echt uit op de PC. Dat iedere game op de PC uitkomt, betekent niet dat iedere game ook goed is die wordt uitgebracht. Quantum Break bijvoorbeeld was echt een waardeloze port van de Xbox One versie en ook de Gears of War: Ulimate Edition kreeg meer kritiek dan lof van PC-gamers.

Het nieuwste spel dat Microsoft zowel op de console als op de PC heeft uitgebracht is Forza Horizon 3. Digital Foundry die de technische aspecten van games nader bestudeert en oordeelt middels cijfermatige informatie, heeft de twee versies naast elkaar gelegd en concludeert dat Microsoft van haar fouten geleerd heeft.

Forza Horizon 3 is namelijk veel mooier op de PC en ondersteunt een hogere framerate. Daarnaast kan de resolutie opgeschroefd worden tot 4K. Het enige nadeel is dat het spel niet volledig is geoptimaliseerd waardoor je nogal een monsterbak nodig hebt om al een kleine grafische toevoeging te realiseren. De eerste stap naar betere PC-ports van Microsoft lijkt een feit, maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering om de PC gamer echt voor zich te winnen.

     

Nintendo 64 emulator van de store geplukt

De Nintendo 64 emulator die gisteren verscheen op de Xbox One Store is, niet geheel verrassend, van de store gehaald. Microsoft heeft zonder poespas de game verwijderd van de store, nog geen tien uur nadat deze beschikbaar was. De ontwikkelaar heeft zich tijdens het hele gebeuren stilgehouden, wat waarschijnlijk een goed idee is gezien de hoeveelheid juristen die Nintendo in dienst heeft. Eerder verscheen er al een NES emulator op de Xbox One, die werd uiteraard ook spoedig verwijderd door Microsoft.

     

Mad Max physics

Het is tenminste realistisch

      

Voormalig Sony-CEO over de Vita

Jack Tretton was tussen 2006 en 2014 de CEO van Sony in Amerika, precies in de periode dat de PlayStation Vita voor het eerst het daglicht zag. In een interview met IGN doet de voormalige CEO uit de doeken wat er van de handheld werd gedacht binnen de muren van Sony zelf. 

Now that I dont work there anymore, I think internally it was considered a great machine, it was just too late. The world has shifted to portable devices that aren't dedicated gaming machines. I thought the PSP was incredibly succesful. It brought a console-like-experience to an older gamer that didnt have any console-like-games to play on a portable platform. Vita was a nice machine at the time, but very few people thought they needed a portable device anymore.

De PlayStation Vita was vergeleken met zijn voorganger een dikke flop, iets wat Jack Tretton zeker niet ontkent. Waar de PlayStation Portabel rond de tachtig miljoen units verkocht, blijft de teller bij de Vita steken op veertien miljoen stuks. 

     

Hyper Light Drifter nu ook in boterzachte 60fps

Mijn vader zei altijd: 60fps is altijd beter dan 30fps. Indie-ontwikkelaar Heart Machine heeft dit credo ten harte genomen, zo lijkt het, want in een aankomende update van Hyper Light Drifter kan je schakelen tussen 30fps en 60fps. Op de Steampagina van Hyper Light Drifter kan je de instructies vinden om de update alvast te testen. De game op 60fps laten draaien was geen sinecure, laat Heart Machine weten. Alles in de game was namelijk gebonden aan die 30 frames per seconde, waardoor ze bijna alles opnieuw moesten programmeren.

This conversion was indeed a massive task to undertake: we worked through over 115 thousand lines of code the past several months in order to make this happen, manually changing timings of each object and enemy, fixing the dozens upon dozens of little problems that arose when changing frame timing, optimizing the game and testing the bits out of it internally.

Deze update komt op den duur ook naar de consoles, maar pas als hij uitvoerig is getest. Als je Hyper Light Drifter hebt op PC kan je in ieder geval al aan de slag met de 60fps-update.

REACTIES (55) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord