Destiny 2-uitbreiding Beyond Light onthuld 

Destiny 2-uitbreiding Beyond Light onthuld 2020-06-10T08:30:50
Bungie heeft meerdere Destiny 2-uitbreidingen uit de doeken gedaan, het bestaan van EA Sports UFC 4 is gelekt en er zijn nieuwe geruchten over de volgende Call of Duty-game. Dat en meer in deze nieuwe Nachtwacht!

Het is woensdag, de dag dat zaagmans langskomt en de week weer doormidden zaagt. Het zal eens tijd worden! Hoe dan ook heb je hier een gloednieuwe Nachtwacht voor je om de dag goed te beginnen (of dinsdagnacht goed te eindigen, dat kan natuurlijk ook). 

Destiny 2-uitbreiding Beyond Light onthuld

Tijdens een livestream gisteravond onthulde Bungie een nieuwe uitbreiding voor Destiny 2. Beyond Light komt op 22 september dit jaar uit. De uitbreiding moet een nieuw tijdperk voor de game inluiden nu het verhaal van de Stranger ten einde is gekomen. Het draait om Europa, de geboorteplek van de Exo en de piramideschepen. 

Spelers nemen het op tegen Aramis, een strijder die vecht met een gloednieuwe kracht die is geboren uit eeuwenoude duisternis. Haar koninkrijk staat op de bevroren maan van Europa. 

Daarnaast onthulde Bungie ook de logo's van de twee uitbreidingen die daarop volgen: The Witch Queen in 2021 en Lightfall in 2022. De komende jaren staat er dus nog genoeg op stapel voor Destiny 2-spelers. Het spel is nu natuurlijk al beschikbaar op PC, PS4, Xbox One en Stadia. Zoals je wellicht al weet, kondigde Bungie eerder dit jaar aan dat Destiny 2 ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X komt. Bungie liet gisteren weten dat Destiny 2 in 4K en 60 fps op de PS5 en Series X speelbaar wordt, en dat het spel cross-play krijgt met de versies van de huidige generatie.

Tot slot is de Season of Arrivals nu ook begonnen in de game, met nieuwe objectives, excotic wapens, een nieuwe artifact en een nieuwe suite met krachtige mods. Bungie heeft op zijn website een uitgebreide blog geplaatst met alle info, waarin het ook vertelt dat het liever Destiny 2 uitbreidt dan Destiny 3 uitbrengt. Op dat laatste hoef je voorlopig dus niet te rekenen.

Hieronder zijn cinematische en gameplaytrailers te zien van de aankomende uitbreiding en het nieuwe seizoen, en daaronder de logo's van de uitbreidingen die de volgende jaren verschijnen.

Destiny 2

Destiny 2

EA Sports UFC 4 in de maak

Blijkbaar werkt EA aan UFC 4. Het nieuwe deel in de vechtfranchise werd genoemd op PS4Patches.com, een website die updates op het PlayStation Network bijhoudt. Daarnaast is er een logo van de game te zien, met daaronder 'Community Feedback Environment' te zien. Het lijkt er op dat er binnenkort dus een soort van alfa of bèta beschikbaar komt.

Hoe dan ook is de game nog niet officieel aangekondigd, maar dikke kans dat dat gebeurt op EA Play, de presentatie die op 18 juni wordt gehouden. Overigens wordt de game via de listing genoemd voor de PlayStation 4, dus daar verschijnt UFC 4 in ieder geval op!

UFC 4


Wraith: The Oblivion - Afterlife voor vr-headsets aangekondigd

Fast Travel Games heeft Wraith: The Oblivion - Afterlive aangekondigd, een nieuwe game in de World of Darkness-franchise die naar 'alle grote vr-platforms' moet komen. Om welke platforms het peecies gaat is nog niet bekend.

De game speelt zich af in hetzelfde universum als Vampire: The Masquerade en Werefwolf: The Apocalypse. Het is daarbij de eerste game die gebaseerd is op Wraith: The Oblivion, en de eerste vr-game in dit univesum. De game speelt zich af in het Barclay-landhuis, waarin spelers een Wraith besturen en allerlei mysteries proberen op te lossen.

Volgens Fast Travel Games wordt het spel vergelijkbaar met titels als Amnesia: The Dark Desent en Alien: Isolation. Klinkt goed! De eerste gameplaytrailer wordt getoond op Gamescom Now op 27 augustus. Nog even geduld dus. Hieronder is alvast een teaser om je lekker te maken. De Wacht vindt dit nou écht een game die Tjeerd eens uit moet proberen.


Bungie werkt aan een luchtige en wispelturige nieuwe game

Alsof het Destiny 2-nieuws hierboven nog niet genoeg was, weten we nu ook dat Bungie aan een nieuwe game werkt. Het bedrijf heeft een reeks vacatures online gezet waaruit dat blijkt.

Zo wordt er in de vacature voor de Incubation Art Director gemeld dat het om een 'ietwat komische' game gaat met 'luchtige en wispelturige personages'. De vacature voor de Incubation Investment Designer geeft nog meer weg: 'Je bent gewend om te leven in een gigantische database van honderden snuisterijen, wapens en bescherming. Ook weet je hoe je een systeem bouwt waarmee je deze items op een slimme manier over een kerker van een necromancer versprijdt.' Hoewel de werkbeschijving ietwat lichtvoetig is, lijkt het te bevestigen dat loot wederom een belangrijk onderdeel van de game wordt. 

Eerder gaf Bungie al aan uiteindelijk meerdere IP's tegelijk te willen ontwikkelen, dus het lijkt erop dat het bedrijf daar nu mee is begonnen. Spannend!

Bungie


Naughty Dog weet nog niet wat het na The Last of Us: Part 2 gaat ontwikkelen

Neil Druckmann van Naughty Dog meldt in een interview met GQ dat de ontwikkelaar nog niet weet wat het precies na The Last of Us: Part 2 gaat doen. 'Wanneer je dingen afrondt, zijn er creatief gezien steeds minder verantwoordelijkheden en kan ik niet anders dan dromen over wat er komen gaat. Dus ja, hetgeen dat volgt kan ook een derde deel zijn, maar net zo goed een nieuwe IP.'

Vervolgen zijn niet per se makkelijk om te maken, zo laat Druckmann weten. 'Mensen roepen altijd 'doe er nog één maar richt je op nieuwe personages', of 'doe er eentje in Europa, Japan of ergens totaal anders'.' Uiteindelijk besloot Naughty Dog voor het vervolg op The Last of Us om te kijken waar het eerste deel eindigde, 'te kijken naar enkele dingen die mensen als heilig zien, en die vervolgens ontmantelen.'

In hetzelfde interview valt trouwens te lezen dat The Last of Us: Part 2 zo'n 25 tot 30 uur lang is, en dat het aanvoelt als 'twee games bij elkaar gestampt'. De hype, de hype! The Last of Us: Part 2 komt op 19 juni uit voor PlayStation 4.

The Last of Us: Part 2


PC-versie Red Dead Redemption 2 heeft patch gekregen

De PC-versie van Red Dead Redemption 2 heeft gisteren een update gekregen. De update is 1,3 GB groot. Rockstar heeft ook de officiële patch notes uitgegeven, en daaruit blijkt dat er geen ongelooflijk vette nieuwe dingen in de update zitten. Het gaat vooral om het oplossen van bugs - zo is er een bug opgelost die er voor zorgde dat er geheugen lekte terwijl de game in DirectX 12 liep, waardoor het spel zo nu en dan crashte. Bekijk alle wijzigingen hier.

Red Dead Redemption 2


Nieuwe Kao the Kangaroo-game in de maak

Tate Multimedia werkt aan een nieuwe game in de Kao the Kangaroo-platformreeks, zo is gisteren aangekondigd. In het spel gaat Kao op een nieuw avontuur en komt hij allerlei nieuwe uitdagingen en vijanden tegen. Meer informatie is er helaas nog niet.

De eerste Kao the Kangaroo-game verscheen in 2000 voor PC en Dreamcast. Daarna zijn er drie vervoglen uitgekomen. Oveig jaar kwam Kao the Kangaroo: Round 2 nog uit op Steam. Die kun je op dit moment gratis downloaden.

Kao the Kangaroo


Prinny 1•2: Exploded and Reloaded verschijnt op 16 oktober

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat de bikkelharde actie-platformers Prinny 1: Can I Really Be the Hero? en Prinny 2: Dawn of Operation Panties, Dood! naar de Swich zouden komen in één pakket. Nu is ook bekend wanneer: op 16 oktober, om precies te zijn. De platformgames staan bekend om hun uitdagende moeilijkheidsgraad, ondanks dat een schattige pinguin de hoofdrol speelt. Check hieronder een gloednieuwe trailer.


Nieuwe Call of Duty is mogelijk een reboot van Black Ops, óf Black Ops: Cold War

De Call of Duty-geruchten vliegen ons om de oren. We weten niet wat nou waar is en wat niet, zeker nu twee nieuwe geruchten elkaar tegen lijken te spreken.

Zo lekte gisteren een mogelijk logo van de nieuwe game uit, waarin het simpelweg Call of Duty: Black Ops heet. Dan zou het dus mogelijk om een reboot van de subreeks gaan, vergelijkbaar met het vorig jaar verschenen Call of Duty: Modern Warfare. 

Tegelijkertijd verscheen op Twitter gisteren onderstaande screenshot van een PSN-pagina met Call of Duty: Black Ops: Cold War - er gaan al geruime tijd geruchten dat dit de titel van de nieuwe game is. Maar goed, deze kan natuurlijk net zo goed fake zijn, net als het eerder genoemde logo natuurlijk.

Hoe dan ook weten we waarschijnlijk zéér snel wat de nieuwe Call of Duty voor eind dit jaar precies inhoudt: de geruchten melden dat het spel donderdagavond tijdens de PlayStation 5-presentatie wel eens getoond kan worden.

Call of Duty: Black Ops

Black Ops: Cold War


Dit is de verhalende trailer van The Last of Us: Part 2... in Lego-vorm

Wat is beter dan de eerder verschenen verhalende trailer van The Last of Us: Part 2? Diezelfde trailer met Lego-poppetjes en -omgevingen, natuurlijk. Een fijne woensdag iedereen!

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord