Deathloop uitgesteld naar september 

Deathloop uitgesteld naar september 2021-04-09T06:00:13
Goedemorgen, Nachtwacht hier! Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, want je had het toch al gelezen in de titel: we gaan iets langer moeten wachten tot we de Deathloop in mogen. Verder vannacht: een cadeautje voor Outriders, nieuwe targets voor Agent 47 en eerste data voor E3 shows.

Het is weer vrijdag!!
 

  

Arkane stelt Deathloop opnieuw uit

Er gaat geen week voorbij zonder nieuws over uitgestelde games. Dit keer eentje waar de Wacht zelf erg naar uit kijkt: de surrealistische shooter uit de keuken van Arkane Studios. In een videobericht op Twitter vertellen de Dishonored-makers ons persoonlijk dat Deathloop is uitgesteld tot 14 september. De reden voor uitstel is aan de ene kant natuurlijk dat ze een goed mogelijke ervaring willen afleveren, zonder compromissen te hoeven sluiten. Tegelijkertijd willen ze ervoor zorgen dat de gezondheid en veiligheid van iedereen in de studio gewaarborgd is. Die laatste uitstekende reden horen we tegenwoordig vaker en heeft natuurlijk alles met de Corona-pandemie te maken, wat het werk er niet makkelijker op maakt.

Deathloop werd op de E3 van 2019 aangekondigd en is in de maak voor PC en PlayStation 5. Sony heeft een timed-exclusive geregeld bij de studio die in de tussentijd eigenldom van Microsoft is geworden, bij de aanschaf van Bethesda. Waarschijnlijk kan Deathloop na een jaar ook op andere consoles verschijnen. De game zou oorspronkelijk eind 2020 verschijnen, maar werd toen uitgesteld naar dit voorjaar. De releasedatum stond lange tijd op 21 mei, een deadline die nu dus enkele maanden is opgeschoven.

Niet lang geleden verscheen er nog een nieuwe trailer, waarin de even stylisch als gewelddadige setting van deze dodelijke tijdslus extra lekker uit de verf komt.

  

Spelers Outriders krijgen in-game cadeautjes als compensatie voor crappy launch

De langverwachte third-person co-op shooter Outriders is net een week uit, maar de release verliep helaas alles behalve vlekkeloos. Spelers worden om de oren geslagen met connectieproblemen, met crashes om de spreekwoordelijke haverklap en moeite met het starten van games tot gevolg. Ontwikkelaar People Can Fly belooft beterschap en de eerste grote patch moet komende week de server- en stabiliteitsproblemen oplossen.

Naast de nodige fixes, komt er ook een Community Appreciation Package, als bedankje voor het geduld van de spelers. Iedereen die Outriders tussen 31 maart en 11 april gespeeld heeft komt in aanmerking. Wanneer dit in-game cadeau zal worden uitgedeeld is nog niet bekend, maar het moet het volgende bevatten:

  • Een Legendary wapen (afhankelijk van je level)

  • Een hoeveelheid Titanium (afhankelijk van je level)

  • Een speciale ‘Frustration’ emote 

Hoe bevalt Outriders bij jullie tot nu toe, en kan dit de pijn een beetje verzachten? Onze Wouter is er in ieder geval niet echt van onder de indruk, maar meer daarover lees je in zijn review.
 

Dreams laat je nu je eigen audio uploaden

De dames en heren van Media Molecule hebben hun ‘maak-je-eigen-game-game’ genaamd Dreams deze week voorzien van update 2.22. Deze patch brengt een veelgevraagde functie met zich mee: de mogelijkheid om geluid te importeren, om te gebruiken in je creaties. Tot nu toe kon je alleen geluiden opnemen in de game zelf, doormiddel van een microfoon aan je PlayStation. De nieuwe Audio Importer in indreams.me (de webtool van Dreams) biedt veel meer mogelijkheden en laat je al je zelfopgenomen wav-bestanden uploaden, bewerken en direct naar Dreams sturen.

Een soortgelijke tool was al eens beschikbaar tijdens de beta van Dreams, maar werkte toen niet naar wens. Inmiddels is de verbeterde versie klaar en biedt alle mogelijkheden die Media Molecule ontwikkelaars zelf ook hebben. Om misbruik te voorkomen zitten er wel wat limieten aan de Audio Importer. Zo moet je minimaal Dreamer level 30 zijn om de uploader te kunnen gebruiken en is de maximale lengte van de geluidsbestanden ingesteld op 15 seconden. Naar mate je level hoger is, mag je langere bestanden uploaden, met een maximum van 30 seconden.

Kijken jullie af en toe nog rond in Dreams, of rommel je misschien zelfs weleens in create mode? Vertel het ons in de comments en deel je favoriete creaties!
 

Hitman 3 content roadmap voor april bekend, eerste elusive target gearriveerd

Zoals Agent 47 inmiddels gewend is, is hij nog lang niet klaar na het behalen van zijn hoofdmissies. Net als in voorgaande delen, wacht hem in Hitman 3 weer een shitload aan special events en DLC.  We wisten al dat de nieuwe content in zeven delen zal verschijnen en heel toepasselijk in het teken staan van de zeven zonden. April bijt het spits af met hebzucht. Alle details voor dit eerste hoofdstuk zijn nu bekend. Zo verschijnen de komende weken de eerste Elusive Targets en vind je vanaf vandaag tot 19  april The Collector in de map Dartmore en tussen 23 april en 3 mei moet je The Politician zien te pakken in Hawke’s Bay. Go!

 

PC Gaming Show en Future Games Show aangekondigd voor E3 2021

Nu de E3 van 2021 (in digitale vorm) zeker weten doorgaat, wordt steeds meer bekend van wat we daar gaan zien en wie er allemaal zin in heeft. PCGamer.com en GamesRadar zijn er optijd bij en kondigen nu alvast hun persconferenties aan. De PC Gaming Show en de Future Games Show wordt een dubbel evenement, op 13 juni.

De PC Gaming Show is natuurlijk sinds 2015 een vast onderdeel van de E3 line-up en draait, verrassing, helemaal om PC gaming. The Future Games Show is door GamesRadar begonnen in 2020 en verovert nu dus ook een plekje op de E3. Zij aan zij met de PC Gaming Show dus, maar dan gaat het over alle mogelijke platforms: van triple-A tot indie, van console tot mobiel.

De E3 zelf wordt dit jaar gehouden van 12 tot en met 15 juni, als een gratis digitaal evenement. Onder andere Nintendo, Xbox, Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two, Warnder Bros. en Koch Media zijn van de partij. Kom je ook?

 

Trailers en dingen

Hot Wheels Unleashed gameplay onthuld, verschijnt eind september op elk platform

 

Story trailer van krankzinnig mooie, handgemaakte game Harold Halibut

 

De launchtrailer voor Borderlands 3: Director’s Cut

 

The Darkside Detective is nu uit

 

Verzin debiele teksten in What the Dub?! Ook nu uit!

  

Alex Kidd in Miracle World DX verschijnt op 24 juni 

 

De nieuwe Viva La Dirt League is weer prima 

  

Link moet toch eens wat aardiger zijn voor zijn paard

Dit schiet niet op zo...

[Zelda BotW] Leaving the horse from r/GamePhysics

.

Was 'm weer voor nu. Heb een fijne vrijdag en alvast een goed weekend gewenst!

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord