De Overwatch beta gaat een dag langer door 

De Overwatch beta gaat een dag langer door 2016-05-08T13:35:27
Het is blijkbaar overal mooi weer, want veel gamenieuws is er niet, maar toch heeft de Middagwacht nog wat fijne dingen kunnen vinden. Zo kunnen we een dag langer genieten van de Overwatch beta, zijn de Far Harbor Trophies bekend en leren we alles over WO1 dankzij Battlefield 1. Goedemiddag!

     

Blizzard verlengt de open beta van Overwatch met een dag

Het moge duidelijk zijn dat wij, ondanks het belachelijk lekkere weer, ons allemaal snoeihard aan het vermaken zijn met de open beta van Overwatch. Dat heeft Blizzard gelukkig ook begrepen en als dank voor onze inzet is daarom besloten de beta met een dag te verlengen. Nice! Voor de duidelijkheid, dit betekent dat wij in Nederland nog tot en met dinsdag 10 mei, 19:00 uur hebben om de game uit te proberen.

Na de beta hoeven we gelukkig niet heel lang te wachten tot we de game opnieuw kunnen spelen: Overwatch verschijnt op 24 mei voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
   

Dit is hoe je campende snipers aanpakt in Overwatch...
    

    

Doom draait best lekker op de nieuwste videokaart van nvidia

De nieuwe Doom draaien op een resolutie van 1080p, ultra settings en een whopping 200 frames per seconde? Geen probleem voor de GTX 1080, Nvidia’s nieuwste kaart die eerder deze week werd onthuld. Dat blijkt uit een video die geschoten is door Jarred Walton van PCgamer.com, die het evenement in Austin bijwoonde, waar de game gespeeld werd op een GTX 1080, in combinatie met de Vulkan API. De draait eerst op 60fps, maar vanaf 1:50 gaat de cap eraf en schiet de framerate de lucht in. Verdomd indrukwekkend stukje power dus!

Doom verschijnt op vrijdag 13 mei, voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De Nvidia GeForce GTX 1080 is vanaf 27 mei te koop en het goedkopere broertje, de GTX 1070, zal vanaf 10 juni in de winkels liggen.

    

De trophies van Fallout 4: Far Harbor onthuld

Een nieuwe uitbreiding voor Fallout 4 betekent een nieuw stukje verhaal, met nieuwe omgevingen, nieuwe quests, nieuwe shit om te ontdekken en natuurlijk ook: nieuwe Trophies/Achievements! De virtuele pronkstukjes voor Far Harbor zijn bekend: het zijn er in totaal tien, bestaande uit negen bronzen en slechts één van zilver. Zie ze hier alle tien. Waarschuwing: als je zo gek bent dat je de namen van quests als spoilers beschouwt, zou ik nu even stoppen met lezen.

  • Far From Home: Complete the quest “Far From Home” (Brons)

  • Where You Belong: Complete the quest “Where You Belong” (Brons)

  • The Way Life Should Be: Complete the quest “The Way Life Should Be” (Brons)

  • Cleansing The Land: Complete the quest “Cleansing the Land” (Brons)

  • Close To Home: Complete the quest “Close to Home” (Zilver)

  • The Islander’s Almanac: Collect all issues of “The Islander’s Almanac” magazine (Brons)

  • Hooked: Defeat 30 Far Harbor Sea Creatures (Brons)

  • New England Vactioner: Discover 20 Far Harbor Locations (Brons)

  • Push Back The Fog: Unlock 3 Far Harbor Workshop Locations (Brons)

  • Just Add Saltwater: Cook One of the New Far Harbor Recipes (Brons)

Enkele dagen geleden verscheen de eerste trailer van Far Harbor, de tot nu toe grootste uitbreiding voor Fallout 4, die vanaf 19 mei op alle platforms te koop is. Trailer gemist? Geen probleem, hier is ‘ie gewoon nog een keer:

    

Scheuren door New Bordeaux in Mafia III

Iedereen weet dat gangsters veel te lui zijn om te fietsen en daarom zijn auto’s altijd een belangrijk onderdeel geweest in de Mafia-games. In deel 3 is dat natuurlijk niet anders en aangezien deze game weer een stukje verder in de tijd gaat, zijn de scheurijzers sneller dan ooit! In deze nieuwe trailer leren we alles over de look en feel van de wagens in Mafia III en hoe het rondrijden in New Bordeaux moet voelen als de snelle actiefilms uit de jaren ‘60. Vroem vroem, hoor!

Mafia III verschijnt op 7 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

    

Een geschiedkundige analyse van de Battlefield 1 trailer

Ja dat was ons de onthulling wel hè, die enorme bom die EA Dice vrijdagavond dropte met Battlefield 1! Even gingen er nog geruchten dat de setting een soort alternative-reality interpretatie van de Eerste Wereldoorlog zou worden, maar niets is minder waar: de game blijft, in ieder geval wat wapens, uitrusting en voertuigen betreft, helemaal trouw aan de geschiedenisboekjes. Nu vindt de Wacht geschiedenis heel tof, maar hij moet toegegeven dat hij van dit tijdperk niet zoveel kaas gegeten heeft. Tenminste, laaaang niet zoveel als deze YouTuber genaamd Flakfire, die de Battlefield 1 trailer be-lach-e-lijk uitgebreid heeft geanalyseerd. Conclusie: de Eerste Wereldoorlog is alles behalve saai en komt in de nieuwe Battlefield met spectaculair veel detail uit de verf!

Battlefield 1 verschijnt op 21 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Tjeerd was in London om de aankondiging persoonlijk bij te wonen en heeft alle info voor ons op een rij gezet.

    

Uncharted 4-maker eert Sam Lake

Even een hartverwarmend feel good-momentje op je luie zondagmiddag, want de Wacht vindt het altijd prachtig om te zien wanneer verschillende ontwikkelaars hun gemeende waardering voor elkaar uiten. Zo stuurde Sam Lake van Remedy Entertaintment een maand geleden deze Tweet de lucht in, met een exemplaar van zijn nieuwste game Quantum Break, met daarop een speciaal dankwoordje voor Neil Druckmann, de schrijver en co-director achter Uncharted 4:

Een reactie van Druckmann kon natuurlijk niet uitblijven en nu stuurt hij op zijn beurt een getekend kopietje van Uncharted 4 naar Sam Lake, waarbij hij laat blijken dat Remedy ook altijd een grote inspiratie voor hem is geweest:

Aaawww, wat fijn, al die liefde! Nu maar hopen dat de postbode naar Finland een beetje opschiet, want anders kan Sam ‘m vanaf 10 mei natuurlijk net zo goed gewoon in de winkel kopen. Nog niet overtuigd van de game? Lees dan hier al onze Uncharted 4 artikelen! Je ziet daar nu alleen nog de review, video review en de dagelijkse prijsvraag, maar in de komende dagen komen daar meer artikelen bij, waaronder één naar horen zeggen bijzonder interessant stuk van de Wacht zelf.
    

Is dit extra pijnlijk in VR?

 

View post on imgur.com

Prettige zondag verder!

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord