De NieuwjaarsW8: de Pu.nl-redactie wenst je een rijk 2020

De NieuwjaarsW8: de Pu.nl-redactie wenst je een rijk 2020! 2020-01-01T01:01:24
Pats, boem, vuurwerk overal! Het is 12 uur, we wensen je een geweldig nieuw gamejaar én een dikke portemonnee, want we weten allemaal wat er in 2020 staat te gebeuren. Vette games, dikke consoles en nog een fantastische film of serie hier en daar: we hebben er zin in. De redactie van Pu.nl blikt nog even snel terug op 2019 én vast vooruit op 2020. 3... 2... 1...

2020
   

WAT WAS JE FAVO GAME VAN HET JAAR EN WAAROM?

Graddus: The Outer Worlds. Zelden een game gespeeld waarin je zoveel vrijheid hebt. Ik speel momenteel als een slimme goedzak, maar doe opzeker nog een playthrough als überslechte, zwakzinnige bodybuilder. Just for laughs.

Peter: Fire Emblem: Three Houses. Het heeft 200 uur aan tactische gameplay en vertelt bovendien een complex verhaal met een groot aantal uitstekend geschreven personages. Dat gebeurt niet ieder decennium met een Nintendo-game en was een heerlijke verrassing dit jaar.

Michel: Dan ga ik toch voor Death Stranding. Die game heeft behoorlijk veel indruk op mij gemaakt. Niet zozeer vanwege het bij tijden warrige verhaal, maar des te meer dankzij de verslavende gameplay en de geweldige setting, gecombineerd met de prachtige soundtrack. Pretentieus? Misschien wel, maar ik trok het zeer goed!

Sven: Control! Remedy is helemaal terug met deze twisted actiegame, waarbij vooral de onvoorstelbaar mooie, originele, mysterieuze, rauwe, verwarrende en geestverruimende setting van The Oldest House de show steelt. Control krijgt bij lange na niet de lof die het verdient.

Dwayne: Death Stranding. Je kan van alles zeggen over Kojima’s nieuwste, maar de scheidingslijn tussen gaming, film en kunst was begin november nog nooit zo klein en dat mag naar mijn mening alleen maar worden toegejuicht. De hiking gameplay had wat meer gestroomlijnd en gepolijst mogen worden, maar dat mocht mijn pret zeker niet drukken! Deze eerste échte AAA-arthouse game vormt hopelijk een soort katalysator voor kleinere ontwikkelaars om hetzelfde te doen, zij het met wat minder budget. Gamemakers kunnen ook en kunstzinnige invalshoek kiezen voor hun project en dat liet Kojima zien. Dus misschien hebben we wel speciale cultuursubsidies nodig voor gamemakers. We need more of this stuff!

Alie: Mijn favoriete game van 2019 is Fire Emblem: Three Houses. Ik was zo enorm invested in die game! Ik ben oprecht gaan houden van mijn Blue Lions-leerlingen.

Florian: Death Stranding is mijn game of the year! Vooral om het feit dat die game echt iets nieuws probeert en me een meesterlijk gevoel van voldoening geef, als ik mijn pakketjes zonder al te veel schade kan afleveren. Misschien heeft het te maken met dat ik ooit zelf koerier was, toen ik mijn stage begon bij PU?

Laura: Dat is Super Mario Maker 2. Ik vind het cool dat er een verhaallijntje te volgen is, waardoor je er lekker inkomt voor je je op alle levels van anderen stort. Ik heb zelf te weinig geduld om zelf mooie dingen te bouwen, maar ik heb heel veel plezier gehad aan het in ravijnen storten en andere ellende. De creativiteit in Super Mario Maker is zowel van de ontwikkelaars als van het publiek heel groot en daar word ik elke keer dat ik die game opstart weer heel erg blij van.


WAT WAS DE GROOTSTE TEGENVALLER OP GAMEGEBIED DIT JAAR?

Graddus: Poeh, Crackdown 3? Alhoewel het een best vermakelijk spelleke is, komt-ie in de verste verte niet in de buurt van het origineel.

Peter: Niet dat ik er boos om werd maar ik vond het wel jammer dat Metroid Prime 4 herstart werd. Ja Retro Studios is een briljante ontwikkelaar die de serie als geen ander kent, maar dit betekent dat we hem hoogstwaarschijnlijk pas op de opvolger van de Switch kunnen spelen.

Michel: Ik zei het ook al op een zustersite van PU, maar de E3 vond ik dit jaar alles behalve interessant. De beurs lijkt echt aan relevantie te verliezen, en dat vind ik als iemand die al decennia met liefde de beurs volgt (en soms bezoekt) erg jammer. Maar goed, volgend jaar komen de next-gen consoles en hopelijk levert dat ook weer een spetterende E3 op. Fingers crossed.

Sven: Ik heb dit jaar een Switch gekocht en keek daarbij vooral uit naar The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Aangezien deze game door velen bijna letterlijk wordt behandeld als de wederkomst van de Messias, had ik uiteraard vrij hoge verwachtingen. Maar helaas, het wil bij mij nog niet klikken. Het speelt voor mij niet lekker weg en ik vind de wereld tot nu toe helemaal niet zo mooi of zo uitnodigend als me is beloofd. Goed, het zal ongetwijfeld aan mij liggen, dus laat ik nu vooral stoppen met deze 'Godslastering'.

Dwayne: Pokémon Sword en Shield. Jezus, wat keek ik uit naar die games en wat vielen ze tegen. Niet mee eens? Fight me! Maar niet in de Pokémon trouwens, die heb ik alweer verkocht.

Alie: De manier waarop Blizzard het Hong Kong-debacle heeft aangepakt. Ik had de ontwikkelaar enorm hoog zitten, maar dit is wel een heel lelijke smet op hun blazoen...

Florian: De nieuwe Grid game! Ik keek erg uit naar een nieuwe vette racegame, maar Grid bleek een vette teleurstelling, bah.

Laura: Nou, dat was eigenlijk Blair Witch. Het is een spel dat in menig 'beste van 2019'-lijstje voorbij komt, maar ik vond het af en toe gewoon echt niet leuk om te spelen. Ik vond de manier waarop je dan die tapes moet terugspoelen op de goede plek zo vergezocht, en dat ik constant mijn gezellige viervoeter kwijt was maakte me ook niet zo blij. Misschien had ik de instellingen van mijn console op te donker staan, maar ik beleefde er simpelweg niet zoveel plezier aan als anderen die ik erover sprak.

Michel met zijn vader
   

AAN WELKE GAME HEB JIJ ONNODIG VEEL TIJD BESTEED DIT JAAR?

Graddus: FIFA 20. Het is het slechtste deel in jaren, maar toch ben ik weer verslaafd aan Ultimate Team. Verder stak ik veeeeels teveel tijd (zo'n 80 uur) in Days Gone, puur omdat ik de Platinum moest hebben.

Peter: Fire Emblem: Three Houses? Ik schaam me nergens voor!

Michel: Dan noem ik toch Call of Duty: Modern Warfare. Ik heb tientallen uren in de multiplayer gestoken en heb volgens mij (uit mijn hoofd) level 105 bereikt… begint het eerste seizoen opeens en wordt je level gereset naar 56. Het is misschien wat oppervlakkig, maar ik vind dat toch ergens zonde. De behoefte om de game te spelen is bij mij meteen gedaald.

Sven: Opnieuw, net als vorig jaar: Tetris Effect. Ik ben nu level 67 en ben er inmiddels ook belachelijk goed in. Voor mijn doen dan he. Het blijft voor mij de perfecte 'verstand-op-nul-en-ontspan'-game, die perfect speelt met een leuke podcast op de achtergrond.

Dwayne: Monster Hunter World: Iceborne kostte me te veel tijd in 2019, maar als ik volgend jaar weer de kans krijg, ga ik me weer honderden uren laten verkrachten door draken, wyverns en andere gekke beesten.

Alie: Onnodig vind ik het eigenlijk nooit, maar net zoals elk jaar heb ik in 2019 wederom veel tijd besteed aan World of Warcraft.

Florian: Dragon Quest Builders 2! Ik moest en zou alle grondstoffen verzamelen, om er vervolgens helemaal niet zoveel mee te doen. Verzameldrang als een malle!

Laura: Waarschijnlijk Niantic's Harry Potter: Wizards Unite. Ik vond het heerlijk om lekker in dat Harry Potter-wereldje rond te dolen, maar eigenlijk is het een verschrikkelijke game waarin je nooit écht het gevoel hebt dat je wint. Ik heb er een paar weken echt teveel uren in gestoken. Het was ook voor artikelen en reviews, plus mijn nieuwsgierigheid, dus helemaal onnodig is het nooit, maar toch.


NAAR WELKE GAME UIT 2020 KIJK JE HET MEEST UIT?

Graddus: Toch wel Cyberpunk 2077. Het stijltje is tof, en ik ben gewoon een dikke sucker voor open-world RPG's. Maar vlak ook The Last of Us II niet uit. En mijn persoonlijke favoriet: Zombie Army 4: Dead War!

Peter: Na al die jaren wil ik wel zien wat de Final Fantasy VII Remake is geworden. Helaas weet ik nu al dat heel veel zogenaamde fans eroverheen gaan schijten en analysevideo’s gaan maken waarin ze laten zien op welke manieren de ervaring gedowngrade is. Misschien ga ik hem offline spelen op launchdag…

Michel: Zonder twijfel Hollow Knight: Silksong. De eerste Hollow Knight is mijn favoriete game van het decennium, dus meer van dat is altijd welkom!

Sven: Oeh, lastig. Cyberpunk 2077 is natuurlijk een inkoppertje, maar tegelijkertijd heb ik ook nog steeds alle vertrouwen in Psychonauts 2. Daarnaast ben ik onvoorstelbaar psyched voor iets waar ik al jaren op hoop: de console-versie van Planet Coaster, die komende zomer verschijnt!

Dwayne: Animal Crossing: New Horizons. Waarom? K.K. Slider en zijn concerten op zaterdag. Can’t wait for that shit.

Alie: Animal Crossing: New Horizons. Zeker aangezien die mobiele Animal Crossing het toch net niet bleek te zijn, kijk ik enorm uit naar de terugkeer van de franchise naar de console!

Florian: The Last of Us: Part 2

Laura: Animal Crossing New Horizons! Ik ben nogal veel uren per week met werk bezig en ik weet dat er iets is dat me helemaal zen maakt. Geen yoga, geen meditatie, maar: Animal Crossing. Heer-lijk.

Laura
   

WELKE SERIE DIE JE DIT JAAR ZAG WIL JE IEDEREEN AANRADEN?

Graddus: Ik ben absoluut geen seriekijker, maar heb samen met mijn vriendin flink gelachen om The Big Bang Theory. Inderdaad, zo'n tien jaar nadat die shit populair was. Wat is die Sheldon een heerlijk cynische, autistische knuffelbeer zeg!

Peter: The Dark Crystal: Age of Resistance – Jim Hensen op zijn best met een prachtige, duistere fantasywereld en een intelligent geschreven verhaal.

Michel: Ik ben een echte seriefanaat, dus het is erg moeilijk om er één te kiezen, maar dan zou ik toch voor Mr. Robot gaan. Het vierde en tevens laatste seizoen werd dit najaar uitgezonden en wát geweldige regie en camerawerk. Ik vond het eerste seizoen iets te edgy, maar de serie heeft daarna alles dubbel en dwars goedgemaakt.

Sven: The World According to Jeff Goldblum is echt heel fijn.

Dwayne: HBO’s Watchmen. Lees de graphic novel en kijk aansluitend de serie. Full circle-ervaring voor de zintuigen. Heerlijk!

Alie: Ik heb zo genoten van The Dark Crystal: Age of Resistance. Wat een hartverwarmende én spannende serie. Echt pure fantasy!

Florian: Serie? Don't know, don't care.

Laura: Euphoria. Sorry dat ik klink als hetzelfde liedje op repeat, maar ik was dit jaar erg onder de indruk van de rake manier waarop in deze HBO-serie een f'ed up tienerleven zo gestoord en toch zo overtuigend wordt neergezet. En die soundtrack!

HEB JE GOEDE VOORNEMENS, OF SLECHTE, WAT ZIJN ZE?

Graddus: Stoppen met roken!

Peter: Geen voornemens behalve misschien wat minder vaak “holy shit hoe snel gaat dat jaar wel niet?!” roepen.

Michel: Ja, komend jaar wil ik echt wat doen aan een gezondheidsprobleem dat mij chronische pijn oplevert. Ik ben al een paar jaar in gesprek met chirurgen om dit op te lossen, maar er komt nogal wat bij kijken en er staat mij een traject van zo’n drie jaar te wachten voordat het opgelost is. Ik heb alleen de knoop nog niet doorgehakt en dat wordt in 2020 echt tijd.

Sven: Meer games daadwerkelijk uitspelen, in plaats van opstarten en een paar uur later voor altijd links laten liggen en terug naar Tetris Effect te gaan. Soms moet je gewoon even doorzetten.

Dwayne: Minder games kopen en gezonder koken; eigenlijk een stukje meer volwassen worden dus. Dit gaat echter op voorhand al mislukken denk ik. Ik blijf de manchild die ik al acht jaar lang ben.

Alie: Ik ben in 2019 na een 20-jarige break maar weer eens iets aan sport gaan doen. Ik heb mezelf met de feestdagen vrij gegeven, maar begin 2020 duik ik weer 3 keer per week de sportschool in.

Florian: Ja, ik heb behoorlijk wat games in de backlog staan, die ik in een perfecte wereld allemaal nog verder wil spelen, voordat de next-gen consoles onder de TV staan. Het goede voornemen is dus nog veel meer gamen!

Laura: Ik heb heel veel goede voornemens, zoals meer sporten, minder chocolade eten, skinny worden voordat ik mijn reis naar India maak. Daarnaast hoop ik in 2020 eindelijk een boek te schrijven, maar ik weet niet of ik dat qua tijd red met al mijn overige werkzaamheden erbij.

Dwayne
   

OMSCHRIJF JOUW 2019 IN EEN FILM DIE DIT JAAR IS VERSCHENEN, WELKE IS DAT?

Graddus: Once Upon a Time in Hollywood - Met een gezonde dosis zelfmedelijden kom je een heel eind.

Peter: The Man Who Killed Hitler and then The Bigfoot. Het was een productief jaar en ik heb een zwak voor films met dit soort concepten.

Michel: Om eerlijk te zijn is er niet echt een film die mijn jaar goed beschrijft. Dus noem ik maar mijn favoriete film van het jaar, het Koreaanse Parasite (van de maker van The Host en Snowpiercer). Als je een les uit de film zou kunnen trekken, is dat je je level niet al te veel met mensen die het beter dan jij lijken te hebben moet vergelijken. Daar heb ik dit jaar zeker pogingen tot gedaan; iets minder focus op materialisme.

Sven: Ik heb naar maar weten slechts één film gezien die dit jaar verschenen is, en dat is natuurlijk Once Upon a Time in Hollywood! Ik weet niet precies hoe dat mijn 2019 omschrijft. Heeft vast wel ergens raakvlakken.

Dwayne: Der Goldene Handschuh, een film over een beruchte Hamburgse seriemoordenaar. Waarom deze film? Ik heb dit jaar een replica van de Infinity Gauntlet cadeau gekregen voor mijn verjaardag. Mijn cirkel voor 2019 is dan ook helemaal rond.

Alie: Misschien dat Dolemite Is My Name nog het meest in de buurt komt? Maar dan puur en alleen omdat Eddie Murphy niet van opgeven weet en ik mezelf daar wel in herken.

Florian: Films? Don't know, don't care.

Laura: Hustlers natuurlijk! Hoewel mijn 2019 meer een soort Booksmart was. Samen met mijn beste vriendin op allerlei grappige kansen 'ja' gezegd en dat resulteerde in een geweldig jaar vol te gekke momenten. Een soort Booksmart, the extended version.   

WELKE FILM DIE IN 2020 VERSCHIJNT STAAT BOVENAAN JOUW FILMBUCKETLIST?

Graddus: James Bond: No Time to Die natuurlijk! Oh, en laten we hopen dat er nooit meer een superheldenfilm verschijnt.

Peter: No Time To Die: ik ben een groot James Bond fan en dit wordt de laatste van Daniel Craig. Einde van een era dus.

Michel: We weten er nog bijna niets over, maar ik kan niet wachten op Tenet. Met films als Interstellar en The Dark Knight heeft Christopher Nolan zeker indruk op mij gemaakt, dus zijn nieuwste wil ik op zijn minst een kans geven.

Sven: Normaal heb ik geen idee welke films er komend jaar verschijnen, maar ik weet toevallig dat er een nieuwe Wes Anderson aankomt en dat is altijd feest. Kom maar door met The French Dispatch!

Dwayne: Dune. Denis Villeneuve is een sci-fi genie, dus dat kan gewoon niet fout gaan.

Alie: Dune! Ik weet dat ie pas gepland staat voor november 2020, maar ik ben verschrikkelijk benieuwd naar Denis Villeneuve zijn versie van dit verhaal.

Florian: Wacht, heb ik per ongeluk een oude vragenlijst van FilmFan voor m'n neus?

Laura: Hoezo zegt niemand Sonic?! Nee hoor, zelfs Baby Sonic kan mij niet doen uitkijken naar die film. Waar ik wel naar uitkijk? Heel veel films: Tenet, 1917, Birds of Prey, Bombshell en Antebellum bijvoorbeeld.

Alie
   

DIT JAAR IS GAME OF THRONES OP ZIJN EINDE GEKOMEN, WAT VOND JE ERVAN?

Graddus: Het eerste seizoen was nog wel te pruimen, daarna ging het allemaal rap bergafwaarts met het beschamende laatste seizoen als absolute dieptepunt. Good riddance.

Peter: Ben blij dat het voorbij is want het laatste seizoen was echt gênant slecht. Dat Disney Benioff en Weiss van hun Star Wars-trilogie hebben verwijderd en dat de serie bij de Golden Globes dit jaar genegeerd is, zegt dat ik niet de enige ben die dat vindt.

Michel: Het gevecht tegen de White Walkers vond ik eigenlijk wel tof, maar ook ik kan er niet omheen: het einde van de serie voelde enorm afgeraffeld aan. Echt een eeuwige zonde.

Sven: Prima. Blij dat het klaar is. De Battle for Winterfell was natuurlijk heel bevredigend, maar een paar afleveringen later, tijdens de finale, kon ik eigenlijk alleen maar roepen: "Ja, okeeee, whatever..."

Dwayne: Fuck Game of Thrones.

Alie: Ik keek Game of Thrones vooral omdat mijn vriend het zo geweldig vond. Niet dat ik het niet vermakelijk vond, maar het deed me ook niet zoveel... Misschien dat ik het einde daarom ook wel bevredigend vond.

Florian: Helemaal niets.

Laura: Ik had een kleine hekel aan Bran, dus in dat opzicht vond ik het einde wat jammer. Verder vond ik het niet zo heel slecht, hoor. Als geheel is Game of Thrones nog steeds een fascinerende, mooie serie en het einde bevat voor veel personages alsnog closure. Het is toch grappig om daarover te discussiëren? Dat heb ik in ieder geval veelvuldig gedaan in 2019.

WELKE PU-BEZOEKER GUN JIJ EEN EXTRA OLIEBOL?

Graddus: EarlyGamer!

Peter: Earlygamer denk ik? Hij is altijd zo snel!

Michel: EarlyGamer, waar hij de energie vandaal haalt om zoveel te reageren weet ik niet, maar met een oliebol in zijn maag kan hij er vast weer even tegenaan.

Sven: Waarom niet allemaal? Ik gun ze eigenlijk vooral een nieuwe website...

Dwayne: Sowieso Jaaphetaap! Duw een extra en vooral gloeiendhete oliebol in je nek, of in je anus natuurlijk. Je hebt ‘m verdiend Jaapie! Gelukkig nieuwjaar!

Alie: EarlyGamer heeft me dit jaar een super vet schaalmodel gegeven! Hij wilde er alleen helemaal niets voor terug... Hopelijk neemt ie deze extra oliebol wel aan!

Florian: Alle bezoekers die comments achterlaten onder de artikelen! En iedereen die me via PM en Twitter hebben bedankt voor de TV Updates artikelen. Happy to help!

Laura: Ja jeetje, Early is inderdaad wel een man die ik een extra oliebol gun, maar dat is eigenlijk het geval bij heel veel lezers. Ik vond het in ieder geval weer een blast om 2019 zoveel en zoveel toffe reacties te lezen. Iedereen reageert onder een N8W8 weer over iets anders en dat is geweldig.

Peter
   

WELK GEWELDIGE DOEL HEB JIJ BEREIKT IN 2019 WAARVAN WE ALLEMAAL MOETEN WETEN?

Graddus: Ik heb mijn eerste boek geschreven. Welke? Dat vertel ik je een andere keer nog wel...

Peter: Ik heb me aangesloten bij een Dungeons & Dragons-groep en ik vind het helemaal fantastisch!

Michel: Ik had niet echt een specifiek doel voor ogen dit jaar, behalve dan dat ik gewoon lekker door wilde werken – als freelancer is het belangrijk dat ik zoveel mogelijk klussen blijf krijgen voor allerlei websites, tijdschriften en kranten. Dat is in 2019 helemaal prima verlopen, en dat wil ik natuurlijk blijven doorzetten. Het freelance leven bevalt mij erg goed! Vooral omdat ik daardoor constant bezig ben met mijn grootste passie: schrijven!

Sven: Eh, is mijn eerste 180 met darten iets waar ik trots op mag zijn? Zo ja, dan dat. ;)

Dwayne: Ik ben gaan samenwonen met mijn vriendin. Keileuk en gezellig en bovenal: geen ongedierte meer op mijn studentenkamer. Hoezeee!

Alie: Ik wil niet zeggen dat het geweldig is, want zoveel heb ik er niet voor hoeven doen... Maar als je (grotendeels) stopt met het drinken van frisdrank val je in 3 maanden tijd blijkbaar ruim 10 kg af.

Florian: Over TV's gesproken! Ik heb in 2019 einde-fucking-lijk zelf ook een nieuwe TV gekocht, de meesterlijke 77 inch C9 van LG. Het is heel dubbel nu, als tech nerd hoop ik natuurlijk dat er ieder jaar grote stappen worden gemaakt, maar ik wil ook niet dat de C9 snel verouderd door alle nieuwe technieken die er aan zitten te komen.

Laura: Ik ben mijn eigen bedrijfje gestart en het is nog niet failliet. En mijn lieve kat Moksie is dit jaar niet 12 dagen weggelopen van huis. 0 dagen zelfs, dus mijn hart heeft ook een vitaler jaar gehad.

NOG EVEN OP DE VALREEP: GA JIJ EIND 2020 VOOR DE PLAYSTATION 5 OF XBOX SERIES X?

Graddus: PlaySstation 5. De Xbox One staat vooral stof te verzamelen, terwijl de 360 wel mijn main console was! Aan Microsoft de taak om me wederom te overtuigen. Al haal ik beide consoles wel gewoon op day one in huis, hoor.

Peter: Xbox heeft me weinig te bieden maar dat kan veranderen als ze hun Game Pass vullen met een paar exclusieve Triple A games die NIET militaire shooters of racegames zijn. Afhankelijk van hoe goed de backwards compatibility wordt overweeg ik PS5 tijdens de launch te kopen.

Michel: Mij kennende ga ik beide consoles een kans geven – het is immers ook mijn werk – maar als ik nu met een geweer op mijn hoofd moest kiezen zou ik toch voor de PS5 gaan, dankzij de positieve indrukken deze generatie. Toch denk ik dat Microsoft de afgelopen jaren erg gebruiksvriendelijke stappen heeft gezet en het wel eens een hele mooie generatie voor ze kan worden.

Sven: PlayStation 5. Maar of ik die direct bij launch al in huis haal hangt een beetje af van wat het te bieden heeft. En stiekem ook een beetje van hoe Stadia zich verder ontwikkelt. Google heeft de potentie om een nieuwe console overbodig te maken voor mij, maar ze hebben nog een laaaange weg te gaan.

Dwayne: Sowieso PlayStation 5. Fuck Phil en zijn Xbox Series Ass!

Alie: Er vanuit gaande dat ik voldoende heb gespaard, komen die er gewoon weer allebei.

Florian: Haha, hoezo of? Beide natuurlijk!

Laura: Ik sluit me het liefst aan bij Florian, maar als ik de sleutel van mijn geldpakhuis ergens in 2020 kwijtraak, dan ga ik eerst voor PlayStation 5. En, wat zijn jullie van plan?

Graddus oudnieuw
   

Pas op voor verkeerd vliegende vuurpijlen, houd je beesten binnen en geniet van een oliebol of twee! Happy new year!

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord