De eerste trailer van Netflix-serie The Witcher is hier 

De eerste trailer van Netflix-serie The Witcher is hier 2019-07-20T15:57:55
De eerste trailer van The Witcher belooft een Game of Thrones-achtige ervaring op Netflix, maar dan met meer monsters, elven en ontblote Henry Cavills. Verder in deze Weekendwacht: Blizzard-medeoprichter met pensioen, gameplay van de spirituele opvolger van Journey, Tekken 7 als hete broodjes over de toonbank en meer. Goedemiddag!

De eerste trailer van Netflix-serie The Witcher is hier

Hold your Roaches, want de eerste trailer van The Witcher is hier en het ziet er verdomd interessant uit! De Netflix-serie die gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Andrzej Sapkowski moet dit jaar nog uitkomen en de eerste beelden doen je hoe dan ook aan Game of Thrones denken. Of de politieke inslag en de oorlogen tussen continenten/facties ook in The Witcher centraal zal staan is nog de vraag, maar met de world building waar deze ‘teaser’ direct aan begint wordt in ieder geval duidelijk dat het geen compilatie wordt van Henry Cavill die monsterhoofden afhakt. Tevens is deze trailer de eerste goede blik die we krijgen op Cavill als de Witcher Geralt of Rivia, maar als je hoopte dat dat gepaard zou gaan met een badscène dan kom je van een koude kermis thuis.

Deze ‘teaser’ noemen we gewoon een trailer omdat hij bijna twee minuten duurt, heel wat world building doet en een rits aan personages introduceert. Naast Cavill als Geralt of Rivia zien we zo ook Ciri, gespeeld door Freya Allan, de tovenares Yennefer (Anya Chalotra), en Triss (Anna Shaffer). Deze personages beloven erg belangrijk te worden, en zoals we gewend zijn uit The Witcher 3: Wild Hunt lijkt Ciri centraal te staan. Zo horen we dat zij de reden is dat het Nilfgaardian leger aanvalt en zien we wat mysterieuze beelden van Ciri in een donkere omgeving met een magische boom. Mogelijk krijgen we te zien hoe Geralt en Yennefer Ciri opvoeden en leren om te gaan met haar krachten, al zou het ook wel eens kunnen zijn dat Geralt iets te druk is met monsters afslachten. ‘So that’s all life is to you? Monsters and money?’

The Witcher wordt onder andere gemaakt door showrunner Lauren Hissrich, die ook betrokken was bij de Netflix-series van Daredevil, The Defenders en The Umbrella Academy. The Witcher heeft nog geen releasedatum maar moet dit jaar nog uitkomen. Netflix kennende zal dat erg kort van tevoren bekend worden gemaakt, dus we wachten af. Bonus: een interview met de cast door Entertainment Weekly.


                   

Blizzard-medeoprichter Frank Pearce neemt afscheid

Na 28 jaar besluit een van de oprichters van Blizzard, Frank Pearce, te stoppen bij de gameontwikkelaar. Het lijkt er niet op dat Pearce doorgaat bij een ander bedrijf, in zijn afscheidsblog laat hij namelijk weten met pensioen te gaan en zijn tijd aan andere dingen (zoals het leren spelen van een instrument) te willen spenderen. Het is tijd ‘to pass the torch to the next generation of leaders’. Dit is al de tweede oprichter van Blizzard die stopt in een jaar tijd; in april verliet Mike Morhaime het bedrijf, waarbij geen duidelijke motivatie werd gegeven. In 2004 stopte de laatste van het trio oprichters, Allen Adham, met zijn werkzaamheden bij Blizzard, maar hij kwam in 2016 terug en is nog altijd werkzaam bij het bedrijf.

Pearce laat weten het volste vertrouwen te hebben in de toekomst van Blizzard onder nieuwe leiding - het internet denkt er natuurlijk anders over, maar dat terzijde. De kans is groot dat je Frank Pearce eigenlijk helemaal niet kent, hij was namelijk altijd een van de meest ingetogen en introverte leden van het originele team en trad zelden naar de voorgrond. In 2007 was hij wel nog betrokken bij de onthulling van World of Warcraft-uitbreiding Wrath of the Lich King, verder zette hij zich vooral achter de schermen in voor het bedrijf.

Frank Pearce Blizzard
            

Tekken 7 al meer dan vier miljoen keer verkocht

Via Twitter meldt Bandai Namco dat Tekken 7 al vier miljoen keer over de toonbank is gegaan. Om dat te vieren is een nieuw stukje artwork gedeeld waar de terugkerende cast op pronkt. Tekken 7 lanceerde in 2015 al voor arcades, kwam in 2017 uit voor consoles, en is tot op de dag van vandaag een van de meest gespeelde en populairste fighting-games. De game zal begin augustus zijn opwachting maken op EVO 2019, zo’n 2.000 spelers hebben zich opgegeven voor dat toernooi. Dan zal er waarschijnlijk ook wel weer een aankondiging over de toekomst van Tekken 7 volgen, Bandai Namco zorgt de afgelopen jaren namelijk regelmatig voor updates die nieuwe content met zich mee brengen en de balans tussen de personages verbetert. Tekken 7 is verkrijgbaar voor PC, Xbox One en PS4.

             

De Officers Academy staat centraal in Fire Emblem: Three Houses-trailer

Over een paar dagen komt Fire Emblem: Three Houses uit voor Nintendo Switch, en zo een week voor de release van een game kun je natuurlijk een hoop trailers ervan verwachten. Vandaag geen uitzondering, want in de twee minuten durende trailer hieronder krijg je een kleine tour door de Garreg Mach Monastery en een blik op een gemiddelde dag in het leven van een professor in Fire Emblem: Three Houses. In de Officers Academy zullen spelers hun studenten kunnen helpen om het beste uit zichzelf te halen, quests/opdrachten en andere bindingsactiviteiten voor ze te verrichten, batallions in te huren voor extra steun, gear kopen voor de onvermijdelijke gevechten en natuurlijk werken aan hun vechtskills. Fire Emblem: Three Houses verschijnt op 26 juli exclusief op Nintendo Switch.


                

Hier, wat Sky: Children of Light-gameplay voor je

ThatGameCompany is terug met een minimalistische en ontzettend sfeervolle game genaamd Sky: Children of Light, die je nu kunt downloaden voor iOS. We kennen de ontwikkelaar van Flow, Flower en natuurlijk Journey, en Sky: Children of Light lijkt qua gameplay zeker op die PS3-hit uit 2012. Verder zullen we er maar niet te veel over uitweiden, deze games zijn bij uitstek het soort spellen dat je zonder al te veel voorkennis in moet gaan en waarin je je lekker mee moet laten nemen door de flow. Sky: Children of Light is een ‘romantische avonturengame’ waarin je een fantasiewereld ontdekt en allerlei puzzels oplost. De game is te spelen met in totaal zeven andere spelers en bevat zeven gebieden om te ontdekken, en daar zal in de toekomst waarschijnlijk alleen maar meer bijkomen aangezien seizoensevenementen en uitbreidingen al op de planning staan. De game is nu alleen nog te spelen op iOS, maar zal later ook uitkomen op Android, PC en consoles. Wanneer die ports verschijnen is onduidelijk. Check hier 13 minuten aan Sky-gameplay, met dank aan IGN:


           

Microsoft voegt mod-ondersteuning voor bepaalde games toe via Windows Store

De Windows Store is natuurlijk al jaren een van de pispaaltjes van PC-gamers door z’n interface en gebrek aan handige features die Steam bijvoorbeeld wel heeft, maar met kleine stapjes komt Microsoft er misschien wel. Zo wordt nu bekend dat bepaalde games op de Windows Store mod-ondersteuning krijgen. Microsoft heeft de mod-ondersteuning zelf nog niet bekendgemaakt, het nieuws komt namelijk van een oplettende Reddit-gebruiker die na een update van de Windows Store ineens een nieuw mapje genaamd ‘ModdableWindowsApps’ in zijn Progam Files aantrof. Ook op de website van Microsoft staat een beschrijving van ‘%ProgramFiles%\ModifiableWindowsApps’, waarbij mods expliciet als doel worden genoemd.

Nota bene: dit betekent niet dat alle games op de Windows Store en via de recentelijk onthulde Xbox Game Pass voor PC mod-ondersteuning zullen krijgen. Het wil alleen zeggen dat ontwikkelaars in de toekomst de mogelijkheid hebben mods te introduceren in hun (al dan niet al uitgegeven) games. Deze mogelijkheid bestond natuurlijk al buiten de Store om, maar deze ontdekking lijkt erop te wijzen dat je mods in de toekomst ook via de Windows Store kunt managen. Een beetje zoals bij Steam al het geval is.

Gears of War 5
                        

Persona 5 Royal: Makoto Niijima-trailer


                   

Het vliegen in Marvel’s Iron Man VR staat centraal in behind the scenes-trailer

De kans is groot dat je niet eens wist van het bestaan van Marvel’s Iron Man VR of dat het je simpelweg niet boeit, maar er zullen toch heel wat comicfanaten zijn die niet kunnen wachten om rond te vliegen in Tony Starks iconische pak. Dat vliegen was immens belangrijk voor de ontwikkelaar van Iron Man VR, en om dat maar even te onderstrepen gaat het ontwikkelingsteam in de trailer hieronder in op alle ins en outs van vliegen als Iron Man. Zo praten ze onder andere over waarom het cruciaal was dat de speler de vrijheid in de lucht krijgt en het dus geen on-rails-achtige shooter is geworden, en dat gaat natuurlijk gepaard met wat imposante gameplaybeelden. Marvel’s Iron Man VR heeft nog geen releasedatum en komt exclusief naar PS VR.


                     

Dat was hem weer. Fijn weekend verder, lateer!

Luigi Wins by Doing Absolutely Everything.

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord