Cyberpunk 2077 wordt op 11 juni weer getoond 

Cyberpunk 2077 wordt op 11 juni weer getoond 2020-05-06T08:30:54
Aankondigingen van livestreams en trailers van Cyberpunk 2077 en The Last of Us: Part 2, nieuwe geruchten over een Tony Hawk's Pro Skater-game en het mogelijke boot-up scherm van de Xbox Series X. Dat en meer in de Nachtwacht.

Een Nachtwacht met vooral veel aankondigingen van aankondigingen deze keer... maar wel des te meer reden om naar de komende weken en maanden uit te kijken! Gaan we dan hé!

Op 11 juni volgt meer informatie over Cyberpunk 2077

Eindelijk, meer informatie over Cyberpunk 2077! Nou ja... binnenkort dan. CD Projekt Red heeft 'Night City Wire' aangekondigd, een video (of stream) waarin meer informatie over de aankomende openwereldgame wordt gegeven. Volgens het bedrijf gaan er 'dingen worden getoond', maar meer informatie is er helaas nog niet.

Cyberpunk 2077 komt op 17 september uit op PlayStation 4, Xbox One, Steam en Epic Games Store. Op een nog onbekende datum verschijnt het spel ook op Google Stadia.

Cyberpunk 2077

Microsoft geeft vanaf nu maandelijks update over Xbox-consoles

Aanstaande donderdag om 17:00 uur wordt er een nieuwe Inside Xbox uitgezonden waarin third party Xbox Series X-games worden getoond. Ergens in juni houdt het bedrijf een stream waarin first-party Series X-games centraal staan. Dit wisten we al, maar daar blijft het niet bij: het bedrijf heeft 'Xbox 20/20' aangekondigd, wat inhoudt dat het vanaf nu elke maand een update geeft via een livestream over alles wat ons op Xbox Series X, Xbox One en Game Pass te wachten staat.

Dus aanstaande donderdag de third party Series X-games, in juni een stream waarvan de inhoud nog niet bekend is, in juli een stream met Series X-games van Microsoft zelf, en de rest van het jaar ook elke maand een uitzending. Lekker veel aankomend nieuws dus voor Xbox-gamers. Logisch ook, aangezien de Series X eind dit jaar moet lanceren!

De livestreams zullen te zien zijn via YouTube, Mixer, Twitch en andere social media-kanalen.

Xbox

Is dit het boot-up scherm van de Series X?

Als voorproefje op de livestream donderdag plaatste Microsoft een kort filmpje waarin het Xbox-logo te zien is en een fijn, rustgevend geluidje te horen is. Dat lijkt verdacht veel op een boot-up scherm van een console. Zou het onderstaande filmpje dan ook de boot-up van de Series X zijn? Microsoft heeft het nog niet bevestigd, maar de Wacht vermoedt van wel.


Halo Infinite staat nog altijd gepland voor de Xbox Series X-lancering

We trekken het Xbox Series X-nieuws nog even door. In het bericht over de Xbox 20/20-uitzendingen laat Microsoft namelijk weten dat Halo Infinite nog altijd voor de lancering van de nieuwe console staat gepland. 'Ons doel blijft om de Xbox Series X en Halo Infinite deze feestdagen te lanceren', zo leest het bericht.

Natuurlijk heeft Microsoft al eerder aangegeven de console met de nieuwe Halo te willen lanceren, maar de laatste maanden is er een hoop onzekerheid door de uitbraak van het coronavirus. Het is goed om opnieuw een bevestiging te lezen dat deze plannen in ieder geval ongewijzigd blijven!

Overigens komt Halo Infinite ook beschikbaar op Xbox One: het is de bedoeling dat alle first-party Series X-games de eerste paar jaar ook op Xbox One verschijnen.


Vanmiddag verschijnt er een nieuwe The Last of Us: Part 2 trailer

Nóg meer aankondigingen van aankondigingen, maar gelukkig hoef je hier niet lang op te wachten. Vanmiddag om 16:00 uur Nederlandse tijd wordt er namelijk een nieuwe trailer van het langverwachte The Last of Us: Part 2 uitgezonden. Dat heeft Naughty Dog aangekondigd via social media. Meer informatie is er nog niet, maar eigenlijk hoef je ook niet meer te weten: vanmiddag, 16:00 uur, nieuwe trailer van The Last of Us: Part 2. Duidelijk, toch?

De nieuwe game van Naughty Dog verschijnt op 19 juni exclusief op PlayStation 4. Gisteren werd al aangekondigd dat de game 'goud is gegaan'; oftewel dat de ontwikkeling is afgerond. Het spel had eigenlijk in mei uit moeten komen, maar werd kort uitgesteld in verband met het coronavirus. 

The Last of Us: Part 2


Tony Hawk's Pro Skater lijkt toch echt terug te keren

Eindelijk goed nieuws voor fans van skategames: Tony Hawk's Pro Skater lijkt terug te keren. In een livestream genaamd The Nine Club vertelde pro-skater Jason Dill eerst heel casual dat er dit jaar een nieuwe Tony Hawk-game moet verschijnen. 'Jullie weten dat er dit jaar een nieuwe Tony Hawk Pro Skateboarder uitkomt?' Nee, Dill, dat wisten we nog niet! Er gingen al wel langer geruchten over de komst van een nieuwe Tony Hawk, maar Dill zegt het zo zelfverzekerd dat het haast wel waar moet zijn. Hij begint er in onderstaande video na ongeveer 1 uur en 36 minuten over.

In dezelfde video vertelt Dill ook dat EA contact met hem opnam over een mobiele versie van Skate 3 die in de maak is. Dill gaf als antwoord dat hij denkt dat niemand de mobiele versie van de game wil, en dat EA beter aan Skate 4 kan werken. Maar goed, of EA daar naar luistert...


Skater XL komt op 7 juli uit

Een skategame die wél echt lanceert, is Skater XL. Het spel komt op 7 juli uit op Steam, PlayStation 4, Xbox One en Switch, zo heeft ontwikkelaar Easy Day Studios aangekondigd. De PS4- en Xbox One-versies komen ook fysiek uit, op PC en Switch is de game alleen digitaal verkrijgbaar. 

In Skater XL kun je door allerlei bekende skatesports in Californië, waaronder downtown LA, rondrollen op je board. Het spel bevat diverse bekende skatemerken, waaronder Bones, DC Shoes, ELement, Spitfire, Grizzly, Transworld Skateboarding en Vans. Ook diverse pro-skaters zoals Evan Smith, Brandon Westgate en Tiago Lemos zitten in de game. Hieronder is een nieuwe trailer te zien.


Mortal Kombat 11-DLC wordt vandaag onthuld

Weer een aankondiging van een aankondiging! Vanmiddag om 15:00 uur Nederlandse tijd krijgen we nieuwe verhalende DLC voor Mortal Kombat 11 te zien. Dat laat het officiële Twitter-account weten. In een korte video is te zien hoe Thunder Fire God Liu Kang en Raiden samen een nieuw universum gaan creëren na de gebeurtenissen van de campagne van MK11. Dan verschijnt er een vuurportaal, waaruit Shang Tsung en twee schaduwfiguren verschijnen.

Een nieuw verhaal en mogelijk ook nieuwe personages dus. Om 15:00 uur weten we meer over wat de DLC in gaat houden!


Pewdiepie gaat exclusief op YouTube streamen

De meningen over wereldbekende streamer Pewdiepie lopen flink uiteen, maar niemand kan ontkennen dat de man behoorlijk wat views oplevert. YouTube heeft dan ook een deal met de content creator aangekondigd: vanaf nu streamt hij exclusief op YouTube.

Het is wel een opvallende deal, want eerder werd zijn YouTube Red-show geannuleerd nadat de streamer twee Indische mannen betaalde om een bord met 'Death to all Jews' vast te houden. Tja... Tegen PC Gamer vertelt een woordvoerder van YouTube dat Pewdiepie hetzelfde als andere streamers zal worden behandeld - dus ook wanneer hij de regels verbreekt.

Exclusieve deals met streamers worden steeds vaker afgesproken. Zo streamt Ninja tegenwoordig exclusief op Mixer en is Dr. Disrespect alleen op Twitch te vinden.

YouTube


Ontmoet de cast van Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Altijd al willen weten wie de de hoofdpersonages van Xenoblade Chronicles: Definitive Edition zijn? Dat komt goed uit, want in deze nieuwe trailer worden ze aan je voorgesteld. Het spel - dat oorspronkelijk op de Wii uitkwam maar nu dus een remake krijgt op de Switch - is vanaf 29 mei verkrijgbaar.


Je kunt Stonehenge bezoeken in Assassins Creed Valhalla

In het vorige week onthulde Assassin's Creed: Valhalla kruip je in de huid van een Viking, die van Noorwegen naar Engeland reist om de boel daar eens lekker te veroveren. Dat we in de game zowel Noorwegen als Engeland aandoen, was al bekend, maar hoe groot de map precies wordt weten we nog niet. Wat we nu wél weten, is dat we de wereldberoemde Stonehenge kunnen bezoeken.

In de eerste trailer van de game is Koning Aelfred van Wessex te zien. Creative director Ashraf Ismail laat op Twitter weten dat de Stonehenge, een monument van staande stenen in een cirkel, in de game zit. Zowel Essex als Stonehenge zijn in het zuiden van Engeland te vinden, maar de vraag blijft nu hoe uitgebreid de map wordt. We leren er mogelijk aanstaande donderdag wat meer over - dan wordt de game getoond tijdens de Inside Xbox-stream.

Assassin's Creed Valhalla


Yakuza: Like a Dragon komt mogelijk naar Steam

Het lijkt er op dat Yakuza: Like a Dragon op Steam komt te staan. Het zevende deel in de Yakuza-reeks is alleen nog maar in Japan verkrijgbaar - een release voor de Westerse PS4-versie is nog niet bekend. Maar dat het spel ook naar Steam komt, lijkt nu zo goed als zeker, aangezien het spel op SteamDB wordt genoemd - dat betekent dat een Steam-pagina niet lang op zich laat wachten.

Het lijkt waarschijnlijk dat er binnenkort dus een Westerse releasedatum voor de game wordt aangekondigd - zowel voor PS4 als Steam. De game neemt de Yakuza-reeks redelijk op de schop, met turn-based gevechten en een nieuw hoofdpersonage.

Yakuza: Like a Dragon


The Evil Within 2 en Rainbow Six Siege staan nu op PlayStation Now

Je zou het bijna vergeten met al dat gepraat over Xbox Game Pass, maar op PlayStation 4 is een soortgelijke dienst genaamd PlayStation Now. Daar zijn gisteren drie nieuwe games op gezet. Ten eerste is er Rainbow Six Siege, de populaire tactische shooter van Ubisoft die al jaren wordt ondersteund en dan ook tientallen miljoenen spelers heeft. 

De tweede game is The Evil Within 2, het vervolg op de horrorgame van Tango Gameworks onder leiding van Shinji 'Resident Evil' Mikami, dat weer een hoop psychologische horror voor spelers in petto heeft. Tot slot is er de puzzle-shooter Get Even. Spelers zitten opgesloten in een gekkenhuis met een vr-headset die operatief op je hoofd geplaatst is. Je moet herinneringen 'bezoeken' om zo te achterhalen wat er precies is gebeurd.

The Evil Within 2


Halo 2: Anniversary Edition komt volgende week naar PC

Eerder in deze Nachtwacht kon je al lezen dat Halo Infinite nog altijd samen met de Xbox Series X uitkomt. Er is meer goed nieuws voor Halo-fans: de PC-versie van Halo 2: Anniversary Edition verschijnt namelijk op 12 april voor PC.

In april ging de testfase voor de game voor Insiders al van start, maar het lijkt er op dat deze zo goed als klaar is nu de game over een week uitkomt. Het spel bevat op release zowel de oorspronkelijke game als de Anniversary Edition, en je kunt op elk moment tussen de twee versies wisselen. Het spel bevat de vijftien hoofdsmissies, zeven geremasterde versies van de maps en de 25 oorspronkelijke Halo 2-maps.


Concept art gelekt van geannuleerde Sheik- en Boo-games van Retro Studios

Er is schijnbare artwork gelekt van twee projecten waar Retro Studios (Metroid Prime, Donkey Kong Country Returns) mee bezig was. Volgens Shinesparkers.net werkte het bedrijf van 2005 tot 2008 aan een Zelda/Sheik-project, en van 2006 tot 2007 aan een game rondom Boo, het spook uit de Mario-reeks.

Hieronder zijn enkele voorbeelden te vinden van de gelekte artwork, maar ga vooral naar Shinesparkers voor de rest - er is behoorlijk veel! Retro Studios en Nintendo hebben bevestigd noch ontkend dat het aan deze projecten werkten. Het is ook niet duidelijk waarom ze zijn geannuleerd. Voor zover bekend werkt Retro Studios nu aan Metroid Prime 4.


Fans maken Super Mario 64 voor de PC

Het lijkt onwaarschijnlijk dat het lang online blijft staan - Mario is immers eigendom van Nintendo - maar een stel fans is bezig Super Mario 64 naar de PC te brengen. Afgelopen weekend verschenen beelden van de port voor het eerst op social media. In 2019 hebben fans de broncode van SM64 'reverse engineered'. Dat is ook het verschil met diverse PC-emulators die de N64 nabootsen, want de fans hebben het spel helemaal van de grond af aan opgebouwd voor PC, waardoor een hoge resolutie mogelijk is - waaronder 4K.

Hieronder zie je hoe dat er uitziet. Het kan vast niet lang duren voordat Nintendo dit project de grond in stampt...


Forza Street is nu op iOS en Android beschikbaar

De free-to-play racer Forza Street kan vanaf nu gedownload worden via iOS en Android. Het spel was eerder al beschikbaar via de Microsoft Store van Windows 10, maar nu dus ook alle smartphones. Als je de game tussen nu en 5 juni speelt, ontvang je daarbij gratis de Founder's Pack, waar de 2017 Ford GT in zit, alsmede wat extra in-game credits en goud.

De game - gebaseerd op de prima Forza-games - heeft een complete verhalende campagne, wekelijkse Spotlight-evenementen en Themed Events die tijdelijk speelbaar zijn. Ook zijn er wekelijkse Rivals-events. Je kunt het spel overigens op meerdere telefoons - ongeacht of het op Andoid, Apple of Windows is - spelen zonder je progressie te verliezen via je Xbox Live-account.


The Walking Dead: Saints and Sinners opeens uitgekomen voor PSVR

De PC-game The Walking Dead: Saints and Sinners is uit het nies beschikbaar op PlayStation VR. De game kan via PlayStation Store aangeschaft worden. Het spel speelt zich af in het universum van de geprezen comics en volgt een groep overlevers in New Orleans tijdens uitbraak van de 'Walkers' (wat natuurlijk gewoon zombies zijn). Je gebruikt diverse wapens om de hersenetende ondoden van je af te weren.

Saints and Sinners is al geruime tijd beschikbaar op diverse vr-headsets voor PC, zoals Oculus, Valve Index en HTC Vive. 


Cate Blanchett speelt mogelijk Lilith in Borderlands-film

Het moest er een keer van komen: een verfilming van Borderlands. We weten al een aantal maanden dat Eli Roth de film regisseert. Het script is geschreven door Craig Mazin, die in de prijzen viel dankzij Chernobyl en inmiddels werkt aan een HBO-serie gebaseerd op The Last of Us.

Nu het daadwerkelijke nieuws: bronnen van Variety (toch wel een betrouwbare website op het gebied van films) melden dat niemand minder dan Cate Blanchett de rol gaat spelen van Lilith, één van de zes bestaande Sirens in de wereld van Borderlands.

Hoewel dit nog niet officieel bevestigd is, is het in ieder geval een interessante castingkeuze. Blanchett gaat al vele jaren mee in Hollywood en kennen we onder andere van Elizabeth, Thor Ragnarok, de The Lord of the Rings-films, de vierde Indiana Jones, The Aviator en nog véél meer films. Een grote naam dus met serieus acteertalent.

Wanneer de Borderlands-film uit moet komen is nog niet bekend.

Borderlands


Check de lanceringstrailer voor seizoen 5 van Apex Legends

We sluiten deze vrij fors gevulde Nachtwacht af met de lanceringstrailer van het vijfde seizoen van Apex Legends. Hierin staat de nieuwe Legend, Loba, centraal. Vorige week werd ze al onthuld, maar in deze nieuwe video zien we wat meer van haar. In seizoen 5 zit natuurlijk ook een nieuwe Battle Pass, een nieuwe Season Quest en Ranked Series 4. Seizoen 5 begint op 12 mei.

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord