Cyberpunk 2077-ontwikkelaars krijgen hun bonus, ongeacht reviewscores 

Cyberpunk 2077-ontwikkelaars krijgen hun bonus, ongeacht reviewscores 2020-12-13T08:55:38
Goedemorgen lieve streetkiddies, nomadjes en corpo’s, welkom bij een nieuwe Nachtwacht! Met vandaag in het nieuws: een inkijkje in het bonussysteem voor ontwikkelaars van Cyberpunk 2077, een nieuwe performanceanalyse van die zelfde game op PS5 en Xbox Series X/S en slecht nieuws als je PS5 bluray-drive stuk is. Let’s go!

Bonusregeling voor Cyberpunk 2077-ontwikkelaars (iets) verbeterd

Als je dacht dat het gedoe rond crunch bij CD Projekt RED en de ontwikkeling van Cyberpunk 2077 voorbij was nu de game uit is, dan heb je het mis! Er komt steeds meer aan het licht over hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij de meest gehypete game sinds GTAV. Een van naarste, regelmatig voorkomende praktijken is het uitbetalen van bonussen op basis van de hoogte van reviewscores. En dat was bij CDPR ook het geval. Gelukkig komt de studiodirectie daar nu op terug, zo blijkt allemaal uit interne e-mails, in handen van journalist Jason Schreier, van Bloomberg.

In een email aan het team, legt creative director Adam Badowksi uit dat ze aanvankelijk een bonussysteem hadden, gebaseerd op de ratings en de releasedatum (!), maar dat ze dat toch heroverwogen hebben, omdat ze inzien dat dat gezien de omstandigheden gewoon niet eerlijk is. Hij geeft toe dat ze onderschat hebben hoeveel moeite en complexiteit erbij kwam kijken, en dat het team er toch alles aan gedaan heeft om een ambitieuze en speciale game af te leveren.

Het bonussysteem voor Cyberpunk 2077 was volgens de anonieme bronnen van Schreier vrij complex. Teamleiders deelden elke maand tokens (met daarop het bekende rode CDPR vogeltje) uit aan medewerkers die dat volgens hun verdienden. Aan het einde van de rit konden deze tokens ingewisseld worden voor een bonus, naast de standaard winstuitkering. Tenminste, als de game aan bepaalde voorwaarden zou voldoen, zoals een tijdige release en goede reviews. Bij het nieuwe systeem worden deze bonussen sowieso uitgekeerd, ongeacht wanneer de game uitkomt of hoe goed hij ontvangen wordt. Dit is een hele verbetering, maar kritische medewerkers geven aan dat het bonussysteem alsnog aanmoedigt om avonden en weekenden door te bikkelen, om te bewijzen dat ze het hardst werken.

Tja, zo houdt dat ‘vrijwillig crunchen’ nog steeds een bittere nasmaak. Bonus afhankelijk van reviewcijfers of niet, aan PU.nl had het sowieos niet gelegen: onze Raf gaf sloot zijn Cyberpunk 2077 review af met een nette 90. Maar let wel: dit is puur gebaseerd op de PC-versie van de game.
  

Cyberpunk 2077 PS5 en Xbox Series X/S performance analyse

We wisten al dat de last-gen consoles het niet makkelijk hebben met Cyberpunk 2077, maar hoe goed draait deze ambitieuze game eigenlijk op PlayStation 5 en de nieuwe Xboxen? Wat dat betreft vertrouwt de Wacht enkel alleen op het oordeel van Digital Foundry. Eerder deze week namen zij de niet zo heel best presterende PS4- en PS4 Pro-versies onder de loep (nog voor patch 1.04) en nu zijn PS5, Xbox Series X en S aan de beurt. Daar gaat het gelukkig een stuk beter, al is het natuurlijk nog niet helemaal wat je verwacht van een next-gen machine. Wat dat betreft blijft het wachten op de gratis next-gen upgrade, die ergens in 2077 2021 verwacht wordt.

  

Bluray-drive PS5 is niet te vervangen

Mocht er iets aan je PlayStation 5 stuk gaan en wil je er zelf aan sleutelen (en het risico lopen je garantie te verliezen), dan is het altijd goed om Ifixit te raadplegen. Zij hebben nu hun uitgebreide PS5 teardown af, waarin ze elk detail van de demontage langslopen en de console een ‘repairability score’ van 7 geven. Eén specieke fix, die zo op papier zo makkelijk is dat zelfs de Wacht het nog wel zou aandurven, is het vervangen van een kapotte disc-drive voor een nieuwe. Maar helaas, zo simpel is het niet. 

De drive blijkt namelijk softwarematig gekoppeld te zijn aan het moederbord, waardoor een vervangende drive discs weigert te lezen. Wat Ifixit nog niet getest heeft, is of het wel werkt als je printplaat van de oude drive in de nieuwe stopt. Het gemak van het simpelweg swappen van de drive is er hoe dan ook niet en dus ben je voor een reparatie al snel afhankelijk van Sony. Op de Xbox Series X, die ook een repareerbaarheidsscore van 7 kreeg, is dit trouwens precies hetzelfde geval.

Andere nadelen die Ifixit noemt is het gebruik van security screws (dezelfde als op de PS4) en dat de liquid metal koelpasta lastig te vervangen is. Wat je volgens de Wacht het beste kunt doen? Hopen dat je PlayStation 5 nooit stuk gaat, natuurlijk...
  

Kat leeft mee met Star Wars

Teminste nog iemand die The Rise of Skywalker leuk vindt...

@catdaddy1227

Playing fetch with Kylo Ren##cat##catvideo##kitten##kittenvideo##kylo ren##kylo##starwars##starwarsmeme##starwarsfan##funny##adamdriver

♬ original sound - Gabe Leonard

.

Extra lange traiker Ark: The Animated Series

Het werd een beetje bedolven onder de tonnen nieuws en trailers tijdens de Game Awards, maar tegelijk met onthulling van Ark 2, werd ook aangekondigd dat er een animatieserie komt in het Ark-universum. Deze serie, die gewoon Ark: The Animated Series heet, heeft nu een extra uitgebreide trailer gekregen. 

De serie krijgt veertien afleveringen van een half uur en wordt geproduceerd door Jay Olivia, die we onder andere kennen van verschillende Batman animatiefilms. Gerard Butler krijgt een belangrijke rol en ook het personage van Vin Diesel uit Ark 2 zal in de serie voorbijkomen. Gareth Coker doet de muziek, die ook de geweldige soundtracks van de twee Ori games gemaakt heeft. Wel moeten we nog even geduld hebben voor dit vermoedelijke spektakel onze ogen en oren bereikt: Ark: The Animated Series staat gepland om pas in 2022 te verschijnen.

 

Brute actie in Cyberpunk 2077 fan film

Als iemand ons Tweet met een vraag als “Hee @PowerUnlimited, hebben jullie onze Cyberpunk 2077 fan film al gezien? ;P”, dan wordt dit meestal genegeerd. Maar als het dan blijkt te gaan om een van de dikste fan films die de Wacht ooit gezien heeft, dan heb je onze aandacht. En tja, het is nou eenmaal Cyberpunk-season. Phoenix Program is gemaakt door Vi-Dan Tran, met hulp van onder andere een hele bende cosplayers. In de hoofdrol natuurlijk Johnny Silverhand. Niet gespeeld door Keanu, maar wel door Maul Cosplay, waarschijnlijk de bekendste Geralt of Rivia cosplayer (en die zo ongeveer elk gamepersonage met baard perfect nadoet). 

  

V heeft haast

Zeg V, welke fancy Militech beenimplantaten heb je daar precies voor moeten installeren?

[Cyberpunk 2077] Walking on the edge of a sidewalk makes you go nyoom from r/GamePhysics

.

Was ‘m weer voor nu. Fijne zondag en tot de volgende keer!

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord