CD Projekt doet vaag over next-gen consoles 

CD Projekt doet vaag over next-gen consoles 2019-11-25T23:00:05
Cyberpunk 2077 en de next-gen consoles lijken een prachtige combinatie, maar CD Projekt is daar nog helemaal niet zo zeker van. Alle vage details in deze Nachtwacht met verder nieuws over de SSD in de PlayStation 5, The Outer Worlds, Call of Duty: Modern Warfare, GTA Online, Pokemon Sword & Shield en nog veel meer.

PS5 krijgt Samsung SSD?

Een hele goede morgen, hopelijk zonder zorgen! Om deze Nachtwacht lekker te beginnen is er een geruchtje over de next-gen consoles en dan in het bijzonder over de PlayStation 5. We weten allemaal dat de next-gen consoles een speciale SSD gaan krijgen. Sony heeft zelfs al wat korte demo’s gegeven, waarin Spider-Man amper hoeft te laden met de SSD en ook de live game data veel sneller ingeladen kan worden. Maar eeuh, wat is het eigenlijk precies het soort SSD en wie maakt ze?

Samsung

Nou, het lijkt er op dat Samsung in ieder geval de SSD voor de PlayStation 5 gaat fixen. Tijdens een presentatie voor partners in Tokio liet Samsung het bovenstaande plaatje zien met wat interessante teksten, zoals ‘SSD era in game consoles 2020’ en ‘SSD is required for proper game play’. Niet alleen dat, maar er staat ook duidelijk een console (PS4 Pro?) met een DualShock controller op het plaatje. 1+1=2?

Tot slot is het nu dus duidelijk dat het hier om een geoptimaliseerde NVMe SSD gaat en dit zou zo goed als bevestigen dat het hier inderdaad niet om een normale SSD gaat, die je ook in je PC hebt zitten. En dus nog steeds de vraag, kunnen we op de PS5 nog wel zelf de SSD upgraden?


Game character verkoop drama

Tijd voor een bizar verhaal nu, uit China. De MMORPG Justice Online is gigantisch populair in China en veel gamers geven een hoop knaken uit aan hun character. Een hardcore fan heeft zelfs een belachelijke 1.4 miljoen dollar uitgegeven de afgelopen jaren, maar misschien wel nog dommer is dat hij de peperdure character uitleende aan een vriend van hem.

Na een ruzie wilde de vriend de character alleen maar teruggeven als hij daar omgerekend 55.200 dollar voor zou krijgen en de verkoop moest plaatsvinden via de officiële in-game marktplaats. Door een foutje plaatste de vriend de character echter niet voor 55.200 dollar op de marktplaats, maar voor 552 dollar, waardoor een oplettende compleet andere speler er met de peperdure character vandoor ging, voor maar 552 dollar. Wat een clusterfuck!

Justice

Het is een rechtzaak geworden. Ontwikkelaar NetEase heeft de transactie teruggedraaid en de character is weer terug bij de rechtvaardige eigenaar, maar hij moet omgerekend 12.789 dollar betalen aan de lucky speler, die de character had gekocht voor 552 dollar. Daar had hij blijkbaar recht op, vanwege de ‘schade’ die hij had opgelopen.


The Outer Worlds devs reageren op speedrun

De Nachtwacht vond een filmpje van een vette speedrun van The Outer Worlds. Nou is dat op zich niet zo speciaal, maar in dit filmpje geven de developers commentaar bij wat de speler doet in de speedrun, en dat zie je helaas niet vaak! Game directors Tim Cain en Leonard Boyarsky geven hun eigen visie over de trucjes die worden gebruikt om hele stukken van de game over te slaan en dat is verdomd vermakelijk. Koekeloer hieronder.


33% speelt CoD: MW uit

Newsflash! Via PlayStation Trophy data kunnen we de conclusie trekken dat maar 33% van alle Call of Duty: Modern Warfare spelers op de PS4 de campaign hebben uitgespeeld. Op moeilijkheidsgraad Veteran en Realism is dat zelfs maar 2.4%. Dat is niet veel!

CoD


Voorlopig nog nieuwe GTA Online content

Ruim 6 jaar geleden, op 1 oktober 2013, kwam GTA Online uit. In de tussentijd is er een berg aan extra content uitgekomen en je zou denken dat de rek er inmiddels wel een beetje uit is, ook door de release van Red Dead Redemption 2. Dat blijkt echter niet zo te zijn, zo legt Rockstar North co-studio hoofd Rob Nelson uit in een interview.

Zo laat hij weten dat GTA Online nog altijd ontzettend populair is en de studio content ongeveer een jaar van te voren al in de agenda heeft staan.

GTAO

“We try to keep plans going roughly a year out, but we want to have the flexibility to be responsive to any changes. So we choose not to telegraph that entire timeline to players. That said, players should feel confident that we have a ton of brand new ideas still to come. It’s been six years and we just hit record player numbers and we are all incredibly grateful to everyone who’s been with us along the way. In the immediate future, players should look forward to holiday events in GTA Online, and more beyond.”

Voorlopig gaat GTA Online dus nog erg lekker en staat er nog een hoop extra content gepland. Al wordt het stiekem best wel een beetje tijd voor GTA VI, maar dat is weer een ander verhaal.


CD Projekt doet vaag over next-gen consoles

Als de Wacht zegt dat Cyberpunk 2077 naar de next-gen consoles gaat komen, sta je waarschijnlijk niet raar te kijken. Dat is al zo goed als zeker, toch? Waarom doet CD Projekt dan ineens zo geheimzinnig in een conference call met investeerders, als het over de next-gen consoles gaat? Blijkbaar is het helemaal nog niet zo zeker, en gaat er sowieso niets gebeuren tijdens de launch van de PS5 en Xbox Scarlett!

Michal Nowakowski, de VP van business development bij CD Projekt, zei het volgende over de next-gen consoles en de release van Cyberpunk 2077 op de nieuwe hardware:

Cyber

“When it comes to next-gen consoles, I mean – our game is coming to the present-gen consoles, and this is what we have announced, and of course we do have insight into what’s around the corner; into what’s happening with PlayStation and Xbox, and we are watching it closely, and one may probably safely assume that at some point we may do something with next-gen, however we cannot really be very specific what that may be, when exactly that may be. I will only safely assume that it’s definitely not gonna be around the launch timeframe of these consoles, so I think that’s pretty much it.”

Dat klinkt nog bijzonder vaag! En dat terwijl de game natuurlijk schreeuwt om next-gen hardware. Ach, die PS5 en Xbox Scarlett versie gaat er heus wel komen, maar waarschijnlijk is dit een soort eerste waarschuwing van CD Projekt dat het veel langer gaat duren dan we zouden willen.


DF checkt Pokémon Sword & Shield online

De Wacht sluit deze Nachtwacht af met kleurrijke beelden, van Pokémon Sword & Shield voor de Switch. Digital Foundry checkt in dit geval de online mode in de game en dan voornamelijk de Wild Areas. Hoe gaat de Switch hardware om met die grote open gebieden en is de online mode precies waar fans van de serie al jaren naar smachten? Check het filmpje hieronder!


Extra: High framerate gaming

Nah, de Nachtwacht is echt afgelopen… maar voor de tech nerd onder ons als kleine extra nog een cool filmpje van Linus, die voor eens en altijd uitzoekt of je een betere gamer wordt van een hogere framerate. Enjoy!

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord