Call of Duty: Warzone met 200 spelers gaat vandaag live 

Call of Duty: Warzone met 200 spelers gaat vandaag live 2020-06-30T09:07:00
Warzone-spelers opgelet: vanaf vandaag kan je de razend populaire battle royale-game tijdelijk met maar liefst 200 man spelen! Een en al chaos, dus. Verder hebben we het vandaag over Donald Trump, Ghost of Tsushima, Harry Potter en nog veel meer. Goedemorgen en een plezierige dag vandaag!

Call of Duty: Warzone met 200 spelers gaat vandaag live

Call of Duty: Warzone was met 150 spelers in één potje al de grootste battle royale-game wat deelnemers betreft, maar in een gloednieuwe update genaamd Reloaded doen ze er nog een schepje bovenop. Inderdaad, in Call of Duty: Warzone kan je tijdelijk met 200 spelers strijd aangaan. Ook bevat de update een nieuwe sniper – de Rytec AMR – en exclusief voor Warzone een Spotter Scope, een Juggernaut Royale-modus, een update voor de wapens in de Gulag en een nieuw contract genaamd Supply Run.

Warzone met 200 spelers is een tijdelijke gamemode, dus als je wel te porren bent voor een beetje chaos moet je maar snel je console of PC opstarten en aan de slag gaan. Als je niet zo van de battle royale bent maar Modern Warfare wel vet vindt, zijn er ook nog een aantal redenen om vandaag de game weer eens op te starten. Zo krijgt de multiplayer een nieuwe map genaamd Cheshire Park, een nieuwe operator genaamd Roze en ten slotte maakt de gamemode Team Defender een terugkeer, zo’n tien jaar na zijn introductie.

Hoe groot de update is laat Activision op het PlayStation Blog niet weten, maar misschien is dat ook maar beter. Is de plus minus 200 GB die de game nu al inneemt nog niet genoeg?!

   

A Storm Is Coming: Bekijk hier een kort trailertje voor Ghost of Tsushima

Nu steeds meer PS4-fans The Last of Us Part 2 hebben uitgespeeld, wordt het voor Sony langzaam tijd om zich op de volgende grote release te richten. Die is namelijk al over iets meer dan twee weken! We hebben het natuurlijk over Ghost of Tsushima, waar we gisteren al wat vette concept art van te zien kregen. Nu komt daar ook nog een korte trailer bij, die je hieronder kan checken.

Ook in deze trailer ziet Ghost of Tsushima er prachtig uit, maar dat zijn we inmiddels wel gewend na de beelden die we eerder al van de game hebben gezien. Laten we hopen dat het verhaal en de gameplay van deze PS4-exclusive net zo mooi worden, want dan kunnen we ons verheugen op een hoop spelplezier.

   

Amerikaanse president Donald Trump geschorst van Twitch

Ja, dat lees je goed. De Amerikaanse president Donald Trump heeft een Twitch-kanaal, maar hij mag er tijdelijk geen gebruik meer van maken. In tegenstelling tot de meeste streamers op het platform, gebruikte Donald Trump Twitch echter niet om zijn skills als gamer te laten zien. Als een verrassing zal dat voor velen niet komen, omdat Trump zich al vaker negatief uitliet over de invloed van games op de samenleving.

Wat viel er dan te zien op zijn kanaal? Vooral herhalingen van zijn succesvolle campagne om president te worden van de Verenigde Staten in 2016, wat hem uiteindelijk fataal is geworden. Zijn kanaal is namelijk geschorst – dus niet permanent verbannen – vanwege ‘Hateful Conduct’, wat Twitch definieert als:

Content or activity that promotes, encourages, or facilitates discrimination, denigration, objectification, harassment, or violence based on race, ethnicity, national origin, religion, sex, gender, gender identity, sexual orientation, age, disability or serious medical condition or veteran status, and is prohibited. Any hateful conduct is considered a zero-tolerance violation.

Enkele uitspraken van Trump tijdens deze heruitzendingen kunnen blijkbaar niet door de beugel als de bovenstaande regels gehandhaafd moeten worden. Twitch vertelde het team van de Amerikaanse president dan ook dat er geen uitzonderingen worden gemaakt wat de regels betreft op Twitch, zelfs niet voor de president.

Voor hoe lang het kanaal van Trump geschorst is, weten we niet. Misschien kiest het team er wel voor om het hier maar bij te laten, want erg goede PR is het natuurlijk ook niet.

Trumpie op Twitch
   

Open wereld Harry Potter-game schijnt voor volgend jaar op de planning te staan

We horen al een tijdje geluiden over een Harry Potter-game die in de maak zou zijn, en hoewel er ook al wat beelden op het internet te vinden zijn, is er nog helemaal niets officieel aangekondigd. Gisteren is er echter meer informatie over het schijnbaar enorme project naar buiten gekomen, dankzij een artikel van Jason Schreier voor Bloomberg.com.

Hij geeft aan dat het project, waarin je Hogwarts en omstreken als een open wereld kan verkennen, ‘very real’ is volgens twee medewerkers van de studio Avalanche Software, eigendom van Warner Bros., en dat de game volgend jaar uitkomt. Waarom hebben we er dan nog helemaal niets van gezien? Harry Potter is wereldwijd erg geliefd en fans zitten al jaren op een nieuwe game te wachten. Eigenlijk zou de game deze maand onthuld worden, tijdens de afgelaste E3 in Amerika. Het marketingplan van de game is nu echter aangepast, waardoor het nog onduidelijk is wanneer we eindelijk iets over dit ambitieuze en langverwachte project te horen krijgen.

Harry Potter
  

Luister hier naar kersverse muziek uit Cyberpunk 2077

Ben je benieuwd wat de soundtrack van Cyberpunk 2077 allemaal te bieden heeft? Hieronder een goed voorproefje! ‘The Ballad of Buck Ravers’, wordt het lied genoemd. Iedereen die een Cyberpunk 2077-controller heeft besteld had dit lied misschien al gehoord, omdat een QR-code op de achterkant van die puike controller je doorverwijst naar het onderstaande nummertje.

Enjoy, als het jouw soort muziek is…

    

Crash Bandicoot 4: It’s About Time heeft 100+ levels en in-game aankopen

Wie kijkt er een beetje uit naar de nieuwe Crash Bandicoot? Gisteren zijn we erachter gekomen dat er in het vierde deel, genaamd It’s About Time, aardig wat levels zitten. Een email van GameStop gaf dat namelijk weg, door de onderstaande afbeelding te delen. Goed nieuws dus, want als je 60 euro op de plank mag leggen wil je ook wel even zoet zijn met zo'n spelleke.

Crash 4

Dan is er iets wat sommigen als minder goed nieuws zullen beschouwen, namelijk dat de Microsoft Store aangeeft dat er in-game aankopen in de game zitten. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat er de gevreesde microtransacties aanwezig zijn die invloed hebben op de gameplay en progressie moeilijk maken, aangezien het ook gewoon om leuke outfits of toekomstige DLC kan gaan. Cosmetische items zijn vrij onschuldig, dus er is nog geen reden om boos te worden. Een nieuwe look kopen voor je personage is immers iets wat tegenwoordig in bijna iedere game voorkomt.
    

Naughty Dog bereid om andere studio’s te helpen hun games toegankelijker te maken

De zowel lovende als zeer kritische meningen over The Last of Us Part 2 even terzijde, over één ding kan iedereen die erbij stilstaat het eens zijn: The Last of Us Part 2 is een van de meest toegankelijke games ooit. Er zijn meer dan zestig features bedoeld om de spelervaring beter te maken voor alle soorten spelers. Of je nu blind, doof of op een andere manier beperkt bent, Naughty Dog probeert je te helpen met de uiterst flexibele instellingen.

Veel gamers hebben hier positief op gereageerd, wat Naughty Dog niet ontgaan is. In een interview met Can I Play That, vertelt ontwikkelaar Matthew Gallant hier het volgende over:

Knowledge sharing is critical to the advancement of accessibility support across the games industry. We have and will continue to discuss and collaborate with other developers and studios who are also striving to provide better accessibility features for players.

Daarnaast hoopt Emilia Schatz van Naughty Dog dat…

Naughty Dog’s investment in accessibility saves that guesswork for other developers, allowing them the development time to include and even improve on these features for their own games.

Toegankelijkheid is een groot probleem in veel games, dus het wordt hoog tijd dat andere studio’s het voorbeeld van Naughty Dog volgen, wellicht met de kennis die de studio beschikbaar wil stellen.

The Last of Us Part 2

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord