‘Call of Duty: Black Ops CIA duikt op bij opstarten The Red Door-demo’  

‘Call of Duty: Black Ops CIA duikt op bij opstarten The Red Door-demo’ 2020-07-18T01:48:20
De Call of Duty-geruchten volgen elkaar snel op, en nu met screenshots! Is een onthulling dan toch dichtbij? Verder in deze Nachtwacht: de PS5-controller volgens Geoff Keighley, de Nintendo Switch kan wél Crysis draaien, een releasedatum voor Surgeon Simulator 2 en meer. Goedemorgen!

‘Call of Duty: Black Ops CIA duikt op bij opstarten The Red Door-demo’

Het is ongebruikelijk dat er rond deze tijd van het jaar nog geen nieuwe Call of Duty is aangekondigd, maar ja, het is ook een zeer ongebruikelijk jaar. Desalniettemin krijgt het mysterie dat Call of Duty 2020 heet een nieuwe wending. Eergisteren meldden we al dat er een mogelijke alpha-test genaamd The Red Door opdook op de Windows Store en PlayStation Network en sindsdien is het mensen naar verluidt gelukt om deze applicatie te downloaden én opstarten (saus). Hun screenshots onthullen het titelscherm en een mogelijke codenaam: Call of Duty: Black Ops CIA. Verder dan dat komen ze niet, de game vraagt om een disc of een account die de rechten heeft om hem te spelen. Ook staat de grootte van de game er naar verluidt gewoon bij: 81.6 GB, en dit is de plek zijn waar de Wacht een makkelijk grapje over de belachelijke grootte van Modern Warfare zou kunnen maken.

Call of Duty: Black Ops CIA klinkt niet als de titel die Activision daadwerkelijk op hun paradepaartje zou plakken, maar zou wel degelijk een werktitel kunnen zijn. Daarbij haakt het in op de eerdere geruchten over een Black Ops-reboot. ‘The Red Door’ kan trouwens op muzieklyrics slaan; in Paint It, Black van The Rolling Stones wordt gezongen over een rode deur, en dat nummer is onder andere te horen in de onthullingstrailer van Call of Duty: Black Ops III. De nieuwe ‘lekken’ stapelen elkaar steeds sneller op, maar neem het allemaal maar met een flinke korrel zout. Als er daadwerkelijk een kern van waarheid achter schuilt, zal Activision waarschijnlijk zeer binnenkort wel zelf met een onthulling komen. Right..?

                 

Zo ziet de PS5-controller eruit in Geoff Keighleys handen

We meldden al op PU.nl – twee keer, zó zeker waren we ervan – dat Geoff Keighley hands-on mocht met de PlayStation 5-controller, en hij deed dat natuurlijk live. Helaas leerden we tijdens de stream vrijwel niets nieuws over de mogelijkheden of mechanica van de controller, maar wat verwacht je van een apparaat dat je… eigenlijk moet voelen? Wel krijgen we voor het eerst een zij-aan-zij-vergelijking van PS4’s DualShock 4 en de DualSense van de PS5 te zien. De Wacht is blij om te benadrukken dat het een flinke jongeman wordt, beduidend groter dan de DualShock 4 en mogelijk gemaakt met de lompe handen van Friezen als ondergetekende in het achterhoofd.

Bij het bekijken van de foto’s moet je wel realiseren dat de vorm van de pookjes een beetje vertekenend werkt; die van de DualSense staan meer naar buiten. Hij is nou eenmaal wat breder, waardoor ‘ie meer op de Xbox One-controller lijkt dan z’n voorganger. Geoff zegt dat hij ook gewichtiger is, maar wel lekker in de hand licht en dus niet als een last voelt om op te pakken. Verder is Geoff te spreken over de speaker die in de controller zit én zijn de triggers met haptic feedback, in zijn woorden, “iets wat ik nog nooit heb gevoeld in een controller.” Tot slot dook PlayStations marketing-man extraordinaire, Eric Lempel, ook op voor een stream-vullend interview. Check het allemaal hier:

              

Marketing-hoofd PlayStation: ‘we zullen pre-orderdatum PS5 op tijd bekend maken’

Eerder deze week begon de geruchtenmolen genaamd het internet weer eens te draaien, en deze keer viel het gerucht uit de koker dat de pre-orders van de PS5 ieder moment live konden gaan. Dit tot verbazing van veel watertandende gamers, journalisten en uhh, Sony zelf. In gesprek met Geoff Keighley zegt Eric Lempel, PlayStations ‘Head of Worldwide Marketing & Consumer Experience’, dat we gewoon van tevoren de pre-orderdatum te horen krijgen. Zo voorkom je toch een hoop boze mensen die nog niet genoeg tijd hebben gehad om te sparen. Niet dat we überhaupt weten wat de prijs van de PS5 is, laat staan die van de Xbox Series X; het getouwtrek tussen de twee consoleboeren zal vast nog even aanhouden voor dat bekend wordt. 

                 

De technische vernuftigheden van Crysis Remastered op Nintendo Switch

“Maar kan Crysis er op draaien?” was lang dé hamvraag op het gebied van game-PC’s – je nieuwe gamekast was simpelweg niet goed genoeg als je Crysis niet soepeltjes met alle grafische toeters en bellen kon spelen. Toch een gek idee, anno 2020, al helemaal als je onderstaande gameplaytrailer ziet waarin Crysis gewoon op een handheld van Nintendo draait. Oké, oké, op de Nintendo Switch is Crysis Remastered slechts op 720p en met 30fps te spelen, maar veel van de grafische poespas waar de game om bekend stond is wel aanwezig of verbeterd. Denk aan dynamische en verbeterde lichteffecten, SVOGI, light rays en zonnestralen, vernietigbare omgevingen en extra sexy explosies.

Toevallig is dat ook waar onderstaande tech-trailer om draait – dat, en het creëren van hype in aanloop naar de Nintendo Switch-release op 23 juli. Crysis Remastered komt ook naar Xbox One, PS4 en PC, maar door hevige kritiek op de aankondigingstrailer zijn die versies uitgesteld om ‘m op “the PC and console-breaking standard you’ve come to expect from PC games”te krijgen. Het is nog onbekend wanneer die versies verschijnen.


                   

Live-action-mysterie van Danganronpa-maker nu uit op Steam

Danganronpa was een meer dan puike anime-game, dus het is niet meer dan logisch als je uitkijkt naar het andere werk van het grote brein erachter, Kazutaka Kodaka. Goed nieuws: z’n nieuwste project Death Come True is nu ook op Steam. Het is een live-action mysterie dat door ontwikkelaar Too Kyo Games wordt omschreven als een kruising tussen een “new wave interactive movie” en “science fiction mysterie”. Death Come True kwam eerder al uit op Nintendo Switch en mobiel; niet iedereen is even positief over het gebrek aan keuzes ten opzichte van Danganronpa en de relatief korte duur, maar veel Kazutaka Kodaka-fans zijn er toch zeker over te spreken.

 Spelers kruipen in de huid van ene Makoto Karaki, die wakker wordt in een hotelkamer zonder enig idee te hebben van hoe hij daar terecht is gekomen. Een bewusteloze en vastgebonden vrouw in dezelfde kamer en een beginnende klopjacht maken de situatie er niet aangenamer op, en het is aan jou om met allerlei keuzes een van de vele eindes te bereiken. Al dan niet met het verdienen van zo veel mogelijk Death Tokens (manieren waarop Makoto doodgaat). Death Come True is beschikbaar via Steam voor €13,30.

                

Bleeding Edge krijgt een healer met vleugels

Ninja Theory’s team-based competitieve shooter krijgt een nieuw personage, namelijk een 26-jarige Libanees met een paar bijzondere vleugels op z’n rug. Azrael is een melee support-personage, en die vleugels gebruikt hij maar al te graag om zowel te glijden als vijanden pijn te doen. Elke hit met zijn vleugels zorgen ook nog eens voor een stack van Soul Eater, een damage over time-effect/leech die Azrael zelf healt. Zijn specials zijn een portaal waar hij andere spelers mee kan summonen, een gechannelde heal en Void Wave, een AoE-aanval die Soul Eater veroorzaakt. In zijn uitgebreide bio op Bleeding Edges website kun je lezen dat hij een “weapon of sexiness” is, en daar vindt de Wacht het wel mooi geweest. Check de link als je meer wilt weten. 

Bleeding Edge Azrael
           

Surgeon Simulator 2 toont Creation Mode en bevestigt releasedatum

De wannabe-doktors onder ons die bij het starten van een operatie er al van uit gaan dat het gruwelijk fout gaat, kijken waarschijnlijk met trillende handen uit naar de release van Surgeon Simulator 2. Het wachten komt bijna ten einde, want de game arriveert op 27 augustus op PC via de Epic Games Store! Zoals je van een Surgeon Simulator mag verwachten staan crappy controls en komische physics weer centraal, maar het lijkt erop dat Bossa Studios veel meer aan de operatiesimulator-formule heeft toegevoegd. Zo is er co-op-ondersteuning voor maximaal vier mensen en moet de nieuwe Story Mode wat uitdagendere en diepgaandere puzzels bevatten búíten de operatietafel om.

Nog opvallender is de Creation Mode, een level editor met allerlei tools die het mogelijk maken om je eigen duivelse challenges vorm te geven zodat je bij je vrienden of wildvreemden het bloed onder de nagels kan halen. Of als je ze een extra arm wilt aannaaien, ofzoiets raar. Deze Creation Mode staat centraal in de nieuwste Surgeon Simulator 2-trailer, inclusief uhh… danshallen en bowlingbanen:


                 

Weet je waar er te weinig van zijn? Mortal Kombat-memes.

Fijn weekend, lateeeeehr!

Mortal Kombat meem

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord